Anastazio Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 12 hours ago, asmilon said: Αν θεωρεις το ΦΠΑ ως μερος του πορτοφολιου σου, ακριβως για την παταξη τέτοιων νοοτροπιών ερχεται αυτο το μετρο. Για μοντερειτορ στον ΟΠΕΚΕΠΕ σε βλέπω! 😂 1 1
asmilon Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 18 λεπτά πριν, Anastazio είπε Για μοντερειτορ στον ΟΠΕΚΕΠΕ σε βλέπω! 😂 Όχι, απλά ως ιδιωτικός υπάλληλος που φορολογουμαι ως το τελευταίο ευρώ, απαιτω δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και αυτό θα γίνει μόνο όταν όλοι πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί. Όταν η πλειοψηφία των ΕΕ δηλώνει έσοδα στα όρια του αφορολογητου προφανώς και αυτό δε γίνεται. 5
SabotazNic Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 5 λεπτά πριν, asmilon είπε απαιτω δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών Δεν σας είδα να απαιτείτε δίκαιη κατανομή ασφαλιστικών εισφορών 🫠 1
Jiakometi Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε Δεν σας είδα να απαιτείτε δίκαιη κατανομή ασφαλιστικών εισφορών 🫠 Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο….. Και επειδή αυτή η άποψη αναπαράγεται συνεχώς, και παντού, εδώ είναι ένας πίνακας με τις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις. 2 2
DrLo Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, 1comment είπε Έβγαλε νόμο η κυβέρνηση ότι απαγορεύει τις συναλλαγές με μετρητά στη Σουηδία; όχι (τουλάχιστον όχι στη λιανική, στις εμπορικές δε ξέρω) Επεξ/σία 4 Αυγούστου από DrLo 1
lector Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 1 ώρα πριν, asmilon είπε Όχι, απλά ως ιδιωτικός υπάλληλος που φορολογουμαι ως το τελευταίο ευρώ, απαιτω δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και αυτό θα γίνει μόνο όταν όλοι πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί. Όταν η πλειοψηφία των ΕΕ δηλώνει έσοδα στα όρια του αφορολογητου προφανώς και αυτό δε γίνεται. Καλα, αποκλειεται να συμβει αυτο που λες, αλλα δε φταινε οι ΕΕ. Αλλοι φταινε, οι ΕΕ ειναι ο βολικος αποδιοπομπαιος τραγος.
DrLo Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, 1comment είπε Ή αυτό έγινε προαιρετικά από όποιο κατάστημα δεν θέλει να δέχεται μετρητά; Για πες να ξέρουμε. Υπάρχουν μαγαζιά που δε δέχονται μετρητά, πχ τλευτάια φορά μου έτυχε στο 7ELEVEn στο σιδηροδρονικό σταθμό, ενώ έχω δει και ταμπέλες έξω απο εμπορικά καταστήματα "Kontant-fri" Får en butik neka kontant betalning? - Frågor och svar | Konsumentverket Response from the Swedish Consumer Agency 1 september 2023 Hi Johan, Thank you for your question! No, it is actually not a right to choose your own payment method. Businesses get to choose the type of payment they receive. It is therefore allowed, for example, to only accept card payments. The only exception is when paying for hospital care, in which case the region (former county council) must offer patients the opportunity to pay with cash. Kindly Hanna Guidance Counsellor, Swedish Consumer Agency 3 ώρες πριν, 1comment είπε Εδώ εξετάζουμε το ότι η κυβέρνηση θα φέρει νόμο που θα απαγορεύει συναλλαγές με μετρητά με τη δικαιολογία να εισπράττει αυτόματα το φπα. δε ξέρω τι εξετάζεται εδώ, από το λίγο που διάβασα "διαγώνια" ίσως αφορά τις εμπορικές συναλλαγές, όχι τη λιανική. Αυτό που ανέφερε ο φίλος παραπάνω, το ανάποδο δηλαδή ότι η κυβέρνηση απαγόρευσε στα καταστήματα να μη δεχονται μετρητά από ότι κατάλαβα από το λινκ που έδωσε ίσως έγινε στη Νορβηγία 11 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Χαζομάρες γράφει. Αό τότε που η Κ έγινε πουτινομάγαζο δεν αξιζει να διαβάζεις. Διάβασε Μακελειό καλύτερα. Επεξ/σία 4 Αυγούστου από DrLo
Jiakometi Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 5 λεπτά πριν, DrLo είπε Υπάρχουν μαγαζιά που δε δέχονται μετρητά, πχ τλευτάια φορά μου έτυχε στο 7ELEVEn στο σιδηροδρονικό σταθμό, ενώ έχω δει και ταμπέλες έξω απο εμπορικά καταστήματα "Kontant-fri" Får en butik neka kontant betalning? - Frågor och svar | Konsumentverket Response from the Swedish Consumer Agency 1 september 2023 Hi Johan, Thank you for your question! No, it is actually not a right to choose your own payment method. Businesses get to choose the type of payment they receive. It is therefore allowed, for example, to only accept card payments. The only exception is when paying for hospital care, in which case the region (former county council) must offer patients the opportunity to pay with cash. Kindly Hanna Guidance Counsellor, Swedish Consumer Agency δε ξέρω τι εξετάζεται εδώ, από το λίγο που διάβασα "διαγώνια" ίσως αφορά τις εμπορικές συναλλαγές, όχι τη λιανική. Αυτό που ανέφερε ο φίλος παραπάνω, το ανάποδο δηλαδή ότι η κυβέρνηση απαγόρευσε στα καταστήματα να μη δεχονται μετρητά από ότι κατάλαβα από το λινκ που έδωσε ίσως έγινε στη Νορβηγία Χαζομάρες γράφει. Αό τότε που η Κ έγινε πουτινομάγαζο δεν αξιζει να διαβάζεις. Διάβασε Μακελειό καλύτερα. Λυπάμαι που δεν δέχομαι έτσι αμάσητα τα σχόλια αυτά. Η επαγγελματική μου εμπλοκή και με τους δύο (μισθωτούς/ ΕΕ) μου επιτρέπει να γνωρίζω πως αν τα νούμερα παραπάνω δεν είναι ακριβώς έτσι είναι πολύ κοντά. Εκτός αν έχεις συγκεκριμένα στοιχεία που ανατρέπουν το παραπάνω. Π.χ. Σύγκριση μικτής ετήσιας μισθοδοσίας 40.000 για μισθωτό ή ΕΕ. Αν και τα ξέρω με λεπτομερείς (καλύτερα τα ήξερα με μεγάλη λεπτομέρεια μέχρι το 2022), θα χαρώ να τα μελετήσουμε. Όσο για την κατάργηση των μετρητών δεν θα γίνει ποτέ. Δεν λέει κάτι τέτοιο το άρθρο… Το άρθρο επιχειρηματολογεί για την άμεση απόδοση ΦΠΑ μέσω των ηλεκτρονικών πληρωμών. Όπου/όταν αυτές γίνονται. Δεν τις θεωρεί καθολικές. Είναι συμπέρασμα του TS. 5
thanak96 Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο….. Και επειδή αυτή η άποψη αναπαράγεται συνεχώς, και παντού, εδώ είναι ένας πίνακας με τις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις. Έχεις σκεφτεί ότι τα 2/3 των εισφορών του μισθωτού τα επιβαρύνεται ο εργοδότης του όπως και ότι ο μισθωτός με τις εισφορές που πληρώνει απολαμβάνει και παροχές όπως πχ επίδομα ανεργίας τα οποία δε δικαιούται ο αυτοαπασχολούμενος αν και πληρώνει εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ; Έβαλαν στο παιχνίδι μέχρι και τις εισπρακτικές εταιρείες πλέον για να κυνηγήσουν τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν διαπράξει το αμάρτημα να έχουν οφειλές προς τον ΕΦΚΑ. Από το 2026 θα δίνω 350 ευρώ το μήνα στον ΕΦΚΑ προκειμένου να πάρω 800 ευρώ σύνταξη σε 40 χρόνια. Αλλά για κάποιο λόγο σου φταίω εγώ αντί να κοιτάς αλλού. Σε αυτή τη χώρα όλο ψάχνουμε εσωτερικούς εχθρούς για να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Επεξ/σία 4 Αυγούστου από thanak96 1 2
Jiakometi Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, thanak96 είπε Σε αυτή τη χώρα όλο ψάχνουμε εσωτερικούς εχθρούς για να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Πίστεψε με δεν είναι καθόλου αυτή η πρόθεση μου .. Απο την άλλη πλευρά δεν αντέχω την αιώνια κλάψα… 23 λεπτά πριν, thanak96 είπε Έχεις σκεφτεί ότι τα 2/3 των εισφορών του μισθωτού τα επιβαρύνεται ο εργοδότης του Αυτό ισχύει όχι τα ⅔ αλλά ένα ποσό μεγαλύτερο των εισφορών του εργαζόμενου αναλόγως της μισθολογικής κλίμακας. Δες πίνακα παρακάτω. 23 λεπτά πριν, thanak96 είπε Από το 2026 θα δίνω 350 ευρώ το μήνα στον ΕΦΚΑ προκειμένου να πάρω 800 ευρώ σύνταξη σε 40 χρόνια. Αλλά για κάποιο λόγο σου φταίω εγώ αντί να κοιτάς αλλού. Τ’οσο πληρώνει ‘ένας μισθωτός με καθαρό μισθό 1650 ευρώ Και μάλιστα αν συμπεριλάβουμε και τις εισφορές του εργοδότη του τότε, το ασφαλιστικό σύστημα εισπράτει περίπου 750 ευρώ μηνιαίως για τον συγκεκριμένο εργαζόμενο. Εσύ θα πληρώνεις 350 που περιλαμβάνουν εισφορά για την σύνταξη και την υγειονομική περίθαλψη. 23 λεπτά πριν, thanak96 είπε μισθωτός με τις εισφορές που πληρώνει απολαμβάνει και παροχές όπως πχ επίδομα ανεργίας τα οποία δε δικαιούται ο αυτοαπασχολούμενους αν και πληρώνει εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ Δεν ισχύει …. Επίδομα ανεφειας παίρνουν και οι αυτοαπασχολούμενοι … Εδώ το link 23 λεπτά πριν, thanak96 είπε ΟΑΕΔ; Έβαλαν στο παιχνίδι μέχρι και τις εισπρακτικές εταιρείες πλέον για να κυνηγήσουν τους αυτοαπασχολούμενος που έχουν διαπράξει το αμάρτημα να έχουν οφειλές προς τον ΕΦΚΑ. Θεωρείς ότι κάποιος πρέπει να έχει τις (όποιες) παροχές του ΕΦΚΑ ενώ δεν έχει πληρώσει τις εισφορές του ? Για να κλείσω. Σαφώς λέγει υπάρξει τρελή κακοδιαχείριση από το την μεταπολίτευση και μετά στο ασφαλιστικό, και έχει μπει «χέρι» στα ταμεία πολλές φορές, αυτό δεν σημαίνει ότι παθογένειες του παρελθόντος πρέπει να τις αφήσουμε να συμβαίνουν. EDIT: Να συμπληρώσω λέγοντας ότι τα credits για τον πίνακα είναι του After tax.gr Επεξ/σία 4 Αυγούστου από Jiakometi 4
1comment Δημοσ. 4 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Όσο για την κατάργηση των μετρητών δεν θα γίνει ποτέ. Δεν λέει κάτι τέτοιο το άρθρο… Το άρθρο επιχειρηματολογεί για την άμεση απόδοση ΦΠΑ μέσω των ηλεκτρονικών πληρωμών. Όπου/όταν αυτές γίνονται. Δεν τις θεωρεί καθολικές. Είναι συμπέρασμα του TS. Δεν είναι μόνο δικό μου συμπέρασμα. Γι αυτό σου βάζω κι άλλη πηγή που το λέει πιο ξεκάθαρα. Και θα βάλω κι άλλη πηγή που μιλάει για το μέτρο της αυτόματης είσπραξης ο πρόεδρος πανελλήνιας ένωσης λογιστών. Δεν αναφέρει την κατάργηση μετρητών αλλά μιλάει για το νόμο που έρχεται. Επεξ/σία 4 Αυγούστου από 1comment
Jiakometi Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, 1comment είπε Δεν είναι μόνο δικό μου συμπέρασμα. Γι αυτό σου βάζω κι άλλη πηγή που το λέει πιο ξεκάθαρα. Πιό clickbait πεθαίνεις…… Σοβαρά τώρα τα πιστεύεις αυτά ? 1
1comment Δημοσ. 4 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Πιό clickbait πεθαίνεις…… Σοβαρά τώρα τα πιστεύεις αυτά ? Θες να μας πεις εσύ πως θα γίνεται η αυτόματη είσπραξη του φπα σε πληρωμή με μετρητά; Και πώς δεν θα γίνονται δηλώσεις φπα; Και γιατί όλα τα σαητ γράφουν το ίδιο; Δεν θέλω να το πιστέψω αλλά όλα "δείχνουν" αυτό. Ειδικά αν μετρήσεις έναν-έναν τους περιορισμούς στη χρήση μετρητών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια (και είναι πολλοί). Επεξ/σία 4 Αυγούστου από 1comment
thanak96 Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 20 λεπτά πριν, Jiakometi είπε Πίστεψε με δεν είναι καθόλου αυτή η πρόθεση μου .. Απο την άλλη πλευρά δεν αντέχω την αιώνια κλάψα… Αυτό ισχύει όχι τα ⅔ αλλά ένα ποσό μεγαλύτερο των εισφορών του εργαζόμενου αναλόγως της μισθολογικής κλίμακας. Δες πίνακα παρακάτω. Τ’οσο πληρώνει ‘ένας μισθωτός με καθαρό μισθό 1650 ευρώ Και μάλιστα αν συμπεριλάβουμε και τις εισφορές του εργοδότη του τότε, το ασφαλιστικό σύστημα εισπράτει περίπου 750 ευρώ μηνιαίως για τον συγκεκριμένο εργαζόμενο. Εσύ θα πληρώνεις 350 που περιλαμβάνουν εισφορά για την σύνταξη και την υγειονομική περίθαλψη. Δεν ισχύει …. Επίδομα ανερφας παίρνουν και οι αυτοαπασχολούμενοι … Εδώ το link Θεωρείς ότι κάποιος πρέπει να έχει τις (όποιες) παροχές του ΕΦΚΑ ενώ δεν έχει πληρώσει τις εισφορές του ? Για να κλείσω. Σαφώς λέγει υπάρξει τρελή κακοδιαχείριση από το την μεταπολίτευση και μετά στο ασφαλιστικό, και έχει μπει «χέρι» στα ταμεία πολλές φορές, αυτό δεν σημαίνει ότι παθογένειες του παρελθόντος πρέπει να τις αφήσουμε να συμβαίνουν. EDIT: Να συμπληρώσω λέγοντας ότι τα credits για τον πίνακα είναι του After tax.gr Δε θέλω να αντιδικήσω, απλά θα πω ότι για το επίδομα ανεργίας ότι προβλέπει προϋποθέσεις ιδιαιτέρως απαιτητικές και διακοπής επαγγελματικής ιδιότητας, κάτι που ένας αυτοαπασχολούμενος δεν κάνει εύκολα, αναλόγως και του επαγγέλματός του. Επίσης ως προς το ποσό της εισφοράς των 350 ευρώ, μακάρι να έβγαζα 1650 ευρώ καθαρό μισθό. Στον αυτοαπασχολούμενο αρχίζει η απαίτηση των εισφορών από τη μέρα της φορολογικής έναρξης του επαγγέλματος. Και προκειμένου να αποκτήσεις μια οπτική που ίσως δεν είχες, είναι πάρα πολλοί οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι τύποις αυτοαπασχολούμενοι αλλά στην πραγματικότητα εργάζονται ως "μισθωτοί", δηλαδή με μπλοκάκι και παρέχουν "ανεξάρτητες" υπηρεσίες σε κάποιον που είναι κατ' ουσία εργοδότης τους. Δηλαδή "αυτοαπασχολούμενοι" που έχουν αφεντικό, προσέρχονται κάθε μέρα σε χώρο εργασίας και δουλεύουν για άλλον για αδιευκρίνιστες ώρες ημερησίως (καθώς είναι αυτοαπασχολούμενοι και συνεπώς δεν υπάρχει σύμβαση με ωράριο και όλα είναι στα πλαίσια της συνεννόησης με τον εργοδότη), δεν παίρνουν δώρα και δεν δικαιούνται αδειών, πληρώνονται το τιμολογιάκι τους (πάρα πολύ δύσκολα 1650 ΚΑΘΑΡΑ) στο τέλος του μήνα και πληρώνουν μόνοι τους τον ΕΦΚΑ και τις εν γένει υποχρεώσεις τους σαν να είναι πελάτης του ο εργοδότης τους. Εννοείται ότι εάν για οποιοδήποτε λόγο ο εργοδότης θέλει να διακόψει τη "συνεργασία", απλά λέει στον "αυτοαπασχολούμενο" φιλάκια μια μέρα και ο αυτοαπασχολούμενος δεν έχει κανένα δικαίωμα. Αυτή τη μίζερη πραγματικότητα βιώνει ένα μεγάλο μέρος των ελεύθερων επαγγελματιών σήμερα, το οποίο ενώ βιώνει αυτή την πραγματικότητα έχει αυτές τις υποχρεώσεις (φορολογικές και εισφορών). Τα λέω για να μην έχουμε στο μυαλό μας πολλοί που αγνοούν αυτή την πραγματικότητα τον απατεωνίσκο ελεύθερο επαγγελματία που περιμένει το μετρητό στο χέρι και ψάχνει να πάρει την επόμενη κρατική επιχορήγηση και πώς θα παίξει μπινιά στο κράτος.
toyo73 Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 3 ώρες πριν, asmilon είπε Όχι, απλά ως ιδιωτικός υπάλληλος που φορολογουμαι ως το τελευταίο ευρώ, απαιτω δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και αυτό θα γίνει μόνο όταν όλοι πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί. Όταν η πλειοψηφία των ΕΕ δηλώνει έσοδα στα όρια του αφορολογητου προφανώς και αυτό δε γίνεται. Οταν γινεις Ε.Ε, εστω και σε παγκο λαικης ξαναμιλαμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα