Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, hyperspaced είπε

Ποιος χρησιμοποιεί μετρητά είπαμε σήμερα;

Πες μας, πόσοι άνω των 65 που είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, ξέρουν/προτιμούν, να χρησιμοποιούν κάρτα;

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Nabuko είπε

Έχεις δίκιο, το γράφει και στο σάητ τους

Ανάληψη μετρητών με τη χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας

Μήπως γνωρίζεις τι εννοεί με αυτό στα bold? 

Η ανάληψη μετρητών εκτός δικτύου τράπεζας έκδοσης της κάρτας ενδέχεται να επιφέρει χρέωση με προμήθεια.

Φαίνεται σαν ανάληψη όμως ή σαν πληρωμή;

Πχ αν έχεις πιστωτική και κάνεις ανάληψη μετρητών σου τοκίζει υψηλότερα από τη πληρωμή. Αν όμως φορτώσεις από πιστωτική τη Revolut φαίνεται σαν πληρωμή και μετά μπορείς από εκεί να τραβήξεις μετρητά χωρίς καπέλο.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Φαίνεται σαν ανάληψη όμως ή σαν πληρωμή;

Ρωτάς λάθος άνθρωπο. Να μας πει ο συμφορουμίτης που το κάνει

Δημοσ.
6 hours ago, nepomuk said:

Στη λαικη πηγαινεις ; Εστω απ εξω ...   Δεχονται και καρτες , αλλα  ...  νταξ.....

"Χάλασε το μηχάνημα ρε φιλαράκι. Σήμερα μόνο... Γιάαιν! Χτύπα 5 ευρώ εδώ στο φίλο!"

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Nabuko είπε

Ρωτάς λάθος άνθρωπο. Να μας πει ο συμφορουμίτης που το κάνει

Καλησπέρα απο Μόναχο Γερμανίας, παιζει και εδω το cashback αν και δεν σε ρωτανε και πρεπει να το πεις μονος σου. Νομίζω γινεται σε όλα τα γνωστα σουπερμαρκετ και ειναι χρεωση στην καρτα κανονικά μαζι με τα ψωνια και οχι εξτρα σαν αναληψη κτλ. Αν δεν κανω λαθος το Lidl εβαλε τωρα προσφατα οριο τα 10 ευρω ψωνια για να μπορεσεις να κανεις cashback ( απο 10 και πανω δλδ ) και αν ειχες πχ 20 για ψωνια και ζητουσες 30 στο χερι φαινοταν στην τραπεζα -50 ευρω στο Lidl χωρις κατι να φαινεται. Νομιζω παντως οτι για να τραβηξεις λεφτα πρεπει η καρτα σου να ειναι giropay ( καπως ετσι ) που ειναι οι γερμανικες και δεν παιζει το ιδιο με ελληνικη καρτα.
Μεγάλη ευκολία παντως να υπαρχει αυτο.

• Like 1
Δημοσ.

Τους πήραν χαμπάρι γιατί οι τράπεζες ΔΕΝ δίνουν επιτόκιο καταθέσεων όπως γίνεται παντού και στην Ευρώπη. Εδώ βέβαια είναι φαίνεται υπεράνω νόμου με ακαταδίωκτο τραπεζιτών βάσει νόμου συν ότι πλέον πάνε να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι. Ξεσπούν πάνω μας έτσι;;

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, patousitsas είπε

Καλησπέρα απο Μόναχο Γερμανίας, παιζει και εδω το cashback αν και δεν σε ρωτανε και πρεπει να το πεις μονος σου. Νομίζω γινεται σε όλα τα γνωστα σουπερμαρκετ και ειναι χρεωση στην καρτα κανονικά μαζι με τα ψωνια και οχι εξτρα σαν αναληψη κτλ. Αν δεν κανω λαθος το Lidl εβαλε τωρα προσφατα οριο τα 10 ευρω ψωνια για να μπορεσεις να κανεις cashback ( απο 10 και πανω δλδ ) και αν ειχες πχ 20 για ψωνια και ζητουσες 30 στο χερι φαινοταν στην τραπεζα -50 ευρω στο Lidl χωρις κατι να φαινεται. Νομιζω παντως οτι για να τραβηξεις λεφτα πρεπει η καρτα σου να ειναι giropay ( καπως ετσι ) που ειναι οι γερμανικες και δεν παιζει το ιδιο με ελληνικη καρτα.
Μεγάλη ευκολία παντως να υπαρχει αυτο.

Και κάπως έτσι χτίζεις αφορολόγητο με 2-3 αγορές το μήνα σε super market 😂

Δημοσ.
12 ώρες πριν, leolipop είπε

Πες μας, πόσοι άνω των 65 που είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, ξέρουν/προτιμούν, να χρησιμοποιούν κάρτα;

Γιατί συγκεκριμένα οι άνω των 65? Είναι ειδική ομάδα φοροδιαφυγής?

Αυτοί οι άνω των 65, πριν 15 χρόνια ήταν 50. Ούτε τότε μπορούσαν?

• Haha 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Αν τα παιδιά εγγόνια κτλ μάθουν στους 65+ κινητά κάρτες κτλ τότε θα τα χρησιμοποιούν. Ξέρω 70αριδες που στήνονται στην τράπεζα να πάρουν τη σύνταξη τους σαν να είμαστε στο 1980. Ξέρω και 80αριδες που δουλεύουν κάρτα πιο σπάνια και nfc όπως και 90αριδες που τα έχουν αναλάβει τα παιδιά εγγόνια και ολα δουλεύουν με πάγια εντολή λογαριασμοί κτλ η καρτουλα για τα ψώνια της βδομάδας και εχουν ησυχάσει από αυτόν τον πονοκέφαλο. Το θέμα είναι πόσοι θέλουν να μάθουν και πόσοι εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Ξέρω 45αρι που είναι μόνο μετρητά φοβάται κάθε είδους πληρωμή με κάρτα πάγια εντολή κτλ ζει ακόμα σε εποχές του 2000. Αρχαία μυαλά κολλημένα που δεν πρόκειται ποτέ να τους βάλεις μυαλό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

Εμένα μια χαρά ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν κάρτες αλλά παραλίγο να πέσουν θύμα απάτης και προσπαθούν να τις χρησιμοποιούν όσο λιγότερο γίνεται.

Γενικά υπάρχει φόβος σε ότι δεν βλέπεις ειδικά απ' τους μεγαλύτερους. 

Σε νεότερους τώρα όπως εμένα αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι με τα μετρητά μπορώ να κάνω περισσότερη οικονομία. Έχω καλύτερη αίσθηση το πόσο λεφτά φεύγουν απ' το πορτοφόλι μου σε σχέση με την τράπεζα. Πχ πήγα στο super market με μετρητά που είχα 100€ στο πορτοφόλι; Έφαγα τα 70€ βλέπω αμέσως ότι μου έμειναν 30€. Αν κάνω το αντίστοιχο με κάρτα δεν θα δω το υπόλοιπο μου άσε που στον λογαριασμό μου είναι πολύ μεγαλύτερο και έτσι αδιαφορείς όταν το υπόλοιπο σου είναι τετραψήφιο και πενταψήφιο. 

Φυσικά έχει πολλά πλεονεκτήματα η κάρτα σε σχέση με τα μετρητά, όχι όμως με τις Ελληνικές τράπεζες. Αν μιλάμε για Revolut που μπορείς να φτιάξεις εικονικές κάρτες, να θέσεις ανώτατα όρια, να φτιάξεις άλλους λογαριασμούς και να κάνεις πολύ καλύτερη διαχείριση των χρημάτων σου. 

Αυτά όμως δεν θα τα κάνει ένας των 65+. Αυτόν τον βολεύει να μπει η σύνταξη και να βάλει στην άκρη πχ 300€ που ξέρει ότι είναι τα πάγια έξοδα του και όταν έρθει ο λογαριασμός του ρεύματος να πάρει από εκεί και να πληρώσει. Να βάλει αλλού 50€ με 100€ και να αποταμιεύσει κοκ. 

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 1
Δημοσ.
19 hours ago, kabamaru21 said:

My market λες στην ταμια θελεις να κανεις αναλυψη και δεινεις την debit. Εως  100€ 

έχω καραβολευτει!

το εχει πολλα χρονια αλλα δεν το ξερει ο κοσμος και σε καποια σουπερ ουτε οι ταμιες αν ασχοληθούν 10s με το κομπιουτερ τους το βρίσκουν. 

το θεμα ειναι οτι αρκετοι δεν ξερουν και σε κοιτανε με ύφος χελώνας. το default ειναι ερωτηση πριν την πληρωμη οπως ειναι στην Αγγλια.

Επισης εχω μια μικρή απέχθεια για το συγκεκριμενο μαγαζι γιατι έχω δουλεψει και ξέρω.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, manolis940 είπε

Εμένα μια χαρά ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν κάρτες αλλά παραλίγο να πέσουν θύμα απάτης και προσπαθούν να τις χρησιμοποιούν όσο λιγότερο γίνεται.

Να δεις πόσοι ηλικιωμένοι πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού από ληστές για τα 300 ευρώ που έβαλαν στην άκρη.

21 ώρες πριν, manolis940 είπε

Εσύ όταν ο υδραυλικός σου πει 100€ με μετρητά και 150€ με απόδειξη. 

Δεν υπάρχει δικαιολογία να χρησιμοποιείς μετρητά. Πληρωμές που γίνονται με κάρτα σε υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, οδοντιάτρους κλπ. μετρούν διπλά στο αφορολόγητό σου. Ειδάλλως φορολογείσαι με επιπλέον 22%. Λινκ εδώ.

Αστείος τρόπος θα μου πεις και θα συμφωνήσω. Το κράτος δεν έχει φροντίσει να καταστήσει τη φοροδιαφυγή ασύμφορη οριζόντια. Αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, hyperspaced είπε

Να δεις πόσοι ηλικιωμένοι πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού από ληστές για τα 300 ευρώ που έβαλαν στην άκρη.

Οι παππούδες μου που σου έφερα ως παράδειγμα τόσα χρόνια δεν γνωρίζουν κανένα περιστατικό τέτοιο πέραν της τηλεώρασης. Ωστόσο μου έλεγαν κι άλλες περιπτώσεις από γείτονες και συγχωριανούς που για παράδειγμα που τους πήραν χρήματα από την κάρτα και δεν ξέρουν πως. 

Δεν ξέρω στατιστικά τι είναι πιο συχνό και δεν χρειάζεται να είναι στατιστικά ορθό γιατί εγώ είπα απλώς στο συμφορουμήτη τι συμβαίνει και όχι τι θα έπρεπε να συμβαίνει ιδανικά. Ιδανικά θα έπρεπε να γνωρίζουν από τεχνολογία και να προστατέψουν τον εαυτό τους μη δίνοντας για παράδειγμα τα στοιχεία της κάρτας τους. Όμως όταν μένεις χρόνια μακρυά απ' την τεχνολογία μετά δεν γυρνάς με τίποτα. 

13 λεπτά πριν, hyperspaced είπε

Δεν υπάρχει δικαιολογία να χρησιμοποιείς μετρητά. Πληρωμές που γίνονται με κάρτα σε υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, οδοντιάτρους κλπ. μετρούν διπλά στο αφορολόγητό σου. Ειδάλλως φορολογείσαι με επιπλέον 22%. Λινκ εδώ.

Αστείος τρόπος θα μου πεις και θα συμφωνήσω. Το κράτος δεν έχει φροντίσει να καταστήσει τη φοροδιαφυγή ασύμφορη οριζόντια. Αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα.

Το αφορολόγητο σου είναι πολύ εύκολο να το καλύψεις μόνο με τις επισκέψεις σου στο βενζινάδικο ή τις πληρωμές λογαριασμών ρεύματος σου. Δεν ισχύει για τους ηλικιωμένους άνω τον 70 αν θέλουμε να το συνδέσουμε με τα όσα έλεγα πριν καθώς εκείνοι απαλλάσσονται από αυτό το μέτρο. 

Οπότε καλύπτοντας τα παραπάνω όταν μπορώ να βάλω 50€ στην τσέπη μου θα το κάνω μιας και στενεύομαι οικονομικά και βλέπω ότι η αγοραστική μου δύναμη μειώνεται διαρκώς. Και μιας και είμαι και εγώ τεχνίτης βλέπω ότι δεν είμαι ο μόνος. Μάλιστα ο κόσμος είναι τόσο εκπαιδευμένος που από μόνος του μου λέει στις προσφορές όταν του τις στέλνω να μου δώσει μετρητά και να του κόψω το ΦΠΑ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...