Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 hours ago, Arkin said:

Αν τα παιδιά εγγόνια κτλ μάθουν στους 65+ κινητά κάρτες κτλ τότε θα τα χρησιμοποιούν. Ξέρω 70αριδες που στήνονται στην τράπεζα να πάρουν τη σύνταξη τους σαν να είμαστε στο 1980. Ξέρω και 80αριδες που δουλεύουν κάρτα πιο σπάνια και nfc όπως και 90αριδες που τα έχουν αναλάβει τα παιδιά εγγόνια και ολα δουλεύουν με πάγια εντολή λογαριασμοί κτλ η καρτουλα για τα ψώνια της βδομάδας και εχουν ησυχάσει από αυτόν τον πονοκέφαλο. Το θέμα είναι πόσοι θέλουν να μάθουν και πόσοι εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Ξέρω 45αρι που είναι μόνο μετρητά φοβάται κάθε είδους πληρωμή με κάρτα πάγια εντολή κτλ ζει ακόμα σε εποχές του 2000. Αρχαία μυαλά κολλημένα που δεν πρόκειται ποτέ να τους βάλεις μυαλό. 

Να μην ξεχνάς πως μερικοί από τους 65+ είναι αγράμματοι (γνωρίζω συνταξιούχους οικοδόμους που δεν ξέρουν καν να διαβάζουν). Τι να δείξεις σε αυτούς; Δεν είναι κολλημένα μυαλά, απλά μερικοί δεν έχουν καν την στοιχειώδη μόρφωση αφού δεν πήγαν ποτέ σχολείο. 

(Δεν το λέω υποτιμητικά για κανέναν. Υπήρξαν όμως εποχές όπου από μικρός έβγαινες στη δουλειά παρατώντας το σχολείο. Τι θα κάνεις με αυτούς;)

• Like 2
Δημοσ.
19 ώρες πριν, manolis940 είπε

Δεν ξέρω στατιστικά τι είναι πιο συχνό και δεν χρειάζεται να είναι στατιστικά ορθό γιατί εγώ είπα απλώς στο συμφορουμήτη τι συμβαίνει και όχι τι θα έπρεπε να συμβαίνει ιδανικά. Ιδανικά θα έπρεπε να γνωρίζουν από τεχνολογία και να προστατέψουν τον εαυτό τους μη δίνοντας για παράδειγμα τα στοιχεία της κάρτας τους. Όμως όταν μένεις χρόνια μακρυά απ' την τεχνολογία μετά δεν γυρνάς με τίποτα. 

Εδώ θα δεις τα επίσημα στοιχεία από εκθέσεις της Αστυνομίας ανά νομό΄. Τα στοιχεία είναι παλιά ...του 2019 αλλά μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι τα πράγματα είναι αρκετά χειρότερα τώρα... 
43.743   Διαρρήξεις το 2018
47.832   Διαρρήξεις το 2019
Σχεδόν αποκλειστικά η λεία είναι κοσμήματα+μετρητά λόγω ευκολίας μεταπώλησης

19 ώρες πριν, manolis940 είπε

Το αφορολόγητο σου είναι πολύ εύκολο να το καλύψεις μόνο με τις επισκέψεις σου στο βενζινάδικο ή τις πληρωμές λογαριασμών ρεύματος σου. Δεν ισχύει για τους ηλικιωμένους άνω τον 70 αν θέλουμε να το συνδέσουμε με τα όσα έλεγα πριν καθώς εκείνοι απαλλάσσονται από αυτό το μέτρο. 

Το μέγιστο ποσό για αφορολόγητο με αποδείξεις είναι στις 20.000 ευρώ. Λινκ εδώ. Δεν ξέρω τί λογαριασμούς ρεύματος κάνεις, αλλά δεν νομίζω ότι καλύπτεται εύκολα μόνο με βενζίνες και λογαριασμούς. Τώρα για τους συνταξιούχους δεν γνωρίζω τί ισχύει ακριβώς.

Τέλος, ίσως ενδιαφέρον να είναι αυτό εδώ το άρθρο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...