Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Noodles21 είπε

@Kercyn Καλημέρα. Ναι αυτό εκεί είναι. Το ΑΙ το χρησιμοποιούν ήδη οι ISP ενώ οι δυτικές κυβερνήσεις σφυρίζουν αδιάφορα, το ΑΙ παρακολουθεί όλες τις κινήσεις και τους χρόνους ενώ καταγράφει συνήθειες. Επίσης αποκρυπτογραφεί το εκάστοτε VPN encryption. Φακελώνουν τα πάντα. Τέλος η ιδιωτικότητα.
Ανωνυμία και ασφάλεια πλέον θα έχουμε μονάχα όταν βγουν νέα VPN που μπερδεύουν το AI με ασυνάρτητα download/upload δεδομένα, με ghost PC και σπάσιμο γειτονικού δικτύου, ή όταν με το καλό φτάσει το Κινεζικό Starlink.

Φίλε μου, αν μπορούσε κάποιος να "αποκρυπτογραφήσει το encryption", θα είχαμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα από αυτό.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 hours ago, iorant said:

Έχω μια μεγάλη απορία , έχω stremio στην τηλεόραση και βλέπω μέσω torrent κτλπ ταινίες , σειρές και άλλα. Πώς ακριβώς θα διαπιστώσουν την πειρατεία ; θα αντιγράψουν όλη την κίνηση της γραμμής μου , θα συνθέσουν τα δεδομένα και θα ελέγξουν το περιεχόμενο και θα διαπιστώσουν ότι είδα παράνομα μια σειρά; 

google search torrent honeypot

• Confused 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Noodles21 είπε

@Kercyn Καλημέρα. Ναι αυτό εκεί είναι. Το ΑΙ το χρησιμοποιούν ήδη οι ISP ενώ οι δυτικές κυβερνήσεις σφυρίζουν αδιάφορα, το ΑΙ παρακολουθεί όλες τις κινήσεις και τους χρόνους ενώ καταγράφει συνήθειες. Επίσης αποκρυπτογραφεί το εκάστοτε VPN encryption. Φακελώνουν τα πάντα. Τέλος η ιδιωτικότητα.
Ανωνυμία και ασφάλεια πλέον θα έχουμε μονάχα όταν βγουν νέα VPN που μπερδεύουν το AI με ασυνάρτητα download/upload δεδομένα, με ghost PC και σπάσιμο γειτονικού δικτύου, ή όταν με το καλό φτάσει το Κινεζικό Starlink.

Μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες + μια μεγάλη δόση κινδυνολογίας.

Οι ISP μας δε γνωρίζουμε αν χρησιμοποιούν tr. analysis, το οποίο ξέρουμε ότι υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια, πριν έρθει το ΑΙ. Εκτός και αν έχεις εσωτερική πληροφόρηση. Γενικότερα πάντως γιατί να έκαναν κάτι τέτοιο αν δε τους υποχρέωνε η κυβέρνηση?  π.χ. βλέπε Ασία, εκεί σίγουρα τους αναγκάζουν.

Ακόμη και να ισχύει θεωρώ ότι δε θα έχει εφαρμογή στο θέμα που συζητείται (πειρατεία) καθώς η παραπάνω μέθοδος θα δίνει ενδείξεις και όχι αποδείξεις.

Η πληροφορία σχετικά με το daita που χρησιμοποιεί το mullvad είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πιστεύω ότι κάτι τέτοιο θα υιοθετηθεί ευρέως στο μέλλον όχι μόνο από άλλα VPN αλλά θα ενταχθεί και στα γνωστότερα πρωτόκολλα ηλεκτρονικής εποικοινωνίας.

Τώρα το άλλο,  ότι το ΑΙ αποκρυπτογραφεί κρυπτογράφηση VPN) πολύ το αμφιβάλλω. Επίσης λέγοντας αυτή τη κουβέντα υποννοείς έμμεσα ότι έχει "σπάσει" και το tls (χρησιμοποιείται ίδιος τύπος κρυπτογράφησης)...

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Atreidis είπε

https://iknowwhatyoudownload.com/en/peer/?ip=

Να πάτα εδώ να πάρεις μια γεύση. B)

Οι VPN servers χρησιμοποιούν κοινόχρηστες ip διευθύνσεις που σημαίνει ότι πολλοί χρήστες που συνδέονται στον ίδιο server μοιράζονται την ίδια IP ταυτόχρονα. Αυτό είναι μέρος του τρόπου λειτουργίας των περισσότερων VPN για να εξασφαλίσουν ανωνυμία και αποδοτικότητα.

Οπότε άκρη δεν βγαίνει για τις ελεγκτικές αρχές. Εκτός κι αν η εταιρία VPV που γνώριζε την αληθινή ip σου όταν συνδέθηκες πάνω της, δώσει  στην εκάστοτε κυβέρνηση τα στοιχεία και για διάφορους λόγους, δεν εφαρμοστεί το zero-log policy. 

Δημοσ.
19 ώρες πριν, iorant είπε

Έχω μια μεγάλη απορία , έχω stremio στην τηλεόραση και βλέπω μέσω torrent κτλπ ταινίες , σειρές και άλλα. Πώς ακριβώς θα διαπιστώσουν την πειρατεία ; θα αντιγράψουν όλη την κίνηση της γραμμής μου , θα συνθέσουν τα δεδομένα και θα ελέγξουν το περιεχόμενο και θα διαπιστώσουν ότι είδα παράνομα μια σειρά; 

απο μονος δηλωνεις νομιμος 10% stremio και 90 % πειρατης μέσω torrent κτλπ ταινίες , σειρές και άλλα, εχω και γω μια μικρη απορια το και αλλα σημαινει pr0n ? τοτε αξιζει ρε φιλε κρατα γερα !

Δημοσ.

Αυτά τα αόριστα άρθρα που βγαίνουν κάθε λίγο και μετά τα αντιγράφουν όλα τα σάιτ είναι ύποπτα. Ποιος τα κυκλοφορεί; Κάποιος που θέλει να τρομάξει τον κόσμο για να μην κατεβάζει; Κάποιος που θέλει να πουλήσει vpn; Ή cosmote/nova;

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, adi32 είπε

Που το λεει αυτο?

Μαλλον  εννοιεις το vpn που εχεις βαλει μονο με προσθετο στο browser

Αν ανοίξεις το Nord με πρόσθετο απο τον browser ,το vpn δουλεύει μόνο για τον browser. Αν κατεβάσεις torrent ή μπεις στο ίντερνετ απο άλλον browser τότε έχεις την ip του isp σου. 

2 ώρες πριν, Nate είπε

Άμα μπαίνεις στο π.χ. theios.com και κατεβάζεις παράνομα με κάποιον torrent client, ενώ έχεις vpn στον υπολογιστή αλλά όχι στο router, μπορούν να δουν τι κατεβάζεις; Δεν σε αμφισβητώ, απλά δεν κατάλαβα αν τελικά θεωρείς το vpn σε router απαραίτητο ή αν μπορούμε και απλά να το βάζουμε σε υπολογιστή.

Αν ανοίξεις το vpn με προσθετο του Chrome πχ, τότε το vpn φιλτράρει μονο τη συνδεση του Chrome. Αν κατεβάσεις torrent ή ανοιξεις αλλον browser τότε θα εχει την ip του isp. 

Πάντα πριν κατεβάσεις κατι που θα βρεις το μπελα σου, μπες εδώ και δες τι ip σου δειχνει. Μπορεις να κανεις και τεστ με torrent client για να δεις αν γινεται leak η ip σου.

Η καλύτερη λυση ειναι να έχεις router με vpn και kill switch. Έτσι εχεις την απόλυτη ασφάλεια στο δίκτυο. Αν απλά θες να κατεβάζεις, τότε η εφαρμογή vpn που φιλτράρει όλη την κίνηση του pc είναι κομπλέ.

Επεξ/σία από ntinosterpsis
  • Thanks 1
Δημοσ.
20 hours ago, Just_travel_everywhere said:

Δυστυχώς πόσα προστύμματα και να ρίξουνε ο έλληνας δεν πρόκειται να τα πληρώσει ποτέ. Εάν δεν προβούν σε κατασχέσεις δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα γιατί τα προστύμματα εύκολα στην Ελλάδα δυστυχώς δεν τα πληρώνεις. Ειδικά εάν δεν έχεις επιχείρηση άρα και να πάει στην εφορία δεν σε ενδιαφέρει. Θα πρέπει υποχρεωτικά να πάει σε κατάσχεση ή να πάει σε φυλάκιση ένα από τα δύο. Μήπως και βάλει μυαλό

πρόστυμμα ουδέτερο

• ουσία που χρησιμεύει για στερέωση της χρωστικής ύλης στις ίνες των βαφόμενων υφασμάτων. Μπορεί να είναι οξειδωτικά (χρωμικό οξύ , νιτρικό οξύ, πικρικό οξύLugol κ.α), στυπτηρίες (στυπτηρία σιδήρου και καλίου) ή τανίνες

πρόστιμο ουδέτερο

(νομικός όρος) ποινή καταβολής χρηματικού ποσού, που επιβάλλεται από δικαστική ή διοικητική αρχή για παραπτώματα ή παραβάσεις

• Like 2
  • Thanks 2
  • Haha 7
Δημοσ.
11 hours ago, Noodles21 said:

Τα απλά VPN δεν προστατεύουν.

Oι ISP χρησιμοποιούν ήδη το AI για data analyzing. Θα μας παρακολουθούν 24/7 παράνομα. Τέλος η προστασία δεδομένων.

ωραία η παπατζά

• Like 1
Δημοσ.

https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/n-5002-2022/arthro-6-nomos-5002-2022-arsi-toy-aporritoy-ton

Δυσάρεστο και ανησυχητικό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν θεμελιώδη δικαιώματα όπως το απόρρητο των επικοινωνιών, τραπεζικό και ιατρικό απόρρητο.

Ακόμα πιο δυσάρεστο να είναι εμφανώς κατά τέτοιων δικαιωμάτων.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, uniquegr είπε

Εγώ έχω στήσει pfSense firewall στο οποίο έχω δημιουργήσει τον openvpn client για το nordvpn, καθώς και δύο vlans, ένα για πρόσβαση με nordvpn και ένα για πρόσβαση χωρίς. Τα vlans τα στέλνω μέσω trunk σε ένα Zyxel VMG8623-T50B και απο εκεί μοιράζω τα vlans σε δύο διαφορετικά wifi ssid's, καθώς και στις lan ports του router. Εννοείται ότι υπάρχει και δυνατότητα kill switch.

Προτιμώ να πληρώσω πρόστιμο παρά να κάνω όλο αυτό 😂

• Like 1
  • Haha 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καποιος που να  ξερει γιατι απο οτι καταλαβα πολλοι εδω μεσα ειμαστε αναλφαβητοι ψηφιακα.Εχουμε και καποια ηλικια παιδια δειξτε κατανοηση  .Αν καποιος βαλει το Nord VPN στο lap top  του   ....Τo ανοιγει κατεβαζει μια ταινια η μουσικη απο torrent  μετα το κλεινει και παει κατα Καπερναουμ .Ειναι ασφαλης ?Ρωταω γιατι διαβαζω διαφορα και  πραγματικα μου φαινεται σαν να με πεταξανε στο Πεκινο , δεν καταλαβαινω τιποτα .Ευχαριστω οσους απαντησουν 

Επεξ/σία από george668
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...