Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Jay_r είπε

Για κατέβασμα και στριμινγκ ναι, νομίζω επιβάλλεται. Για YouTube, dailymotion κλπ. δεν γνωρίζω, ας μας πει κάποιος πιο ειδήμονας 😋

Βάλε και το bilibili. Το ανακάλυψα πρόσφατα και λέω Ώπα, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι εκτός από πασιέντζα θα βλέπουν και πειρατικές ταινίες και σειρές 😛

• Haha 1
  • Απαντ. 398
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mountains1 είπε

Σε αλλες χωρες, τι ισχυει;

Γερμανία που γνωρίζω, έρχονται επιστολές στο σπίτι με πρόστιμο άμα σε εντοπίσουν να κατεβάζεις από torrents. 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Γερμανία που γνωρίζω, έρχονται επιστολές στο σπίτι με πρόστιμο άμα σε εντοπίσουν να κατεβάζεις από torrents. 

Δεν υπάρχει θέμα με debrid υπηρεσίες εκεί. Εδώ τί θα γίνει;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, digitalarchive είπε

για πρωτεινετε κανα καλο vpn σε καλη τιμουλα :)

Εγώ είχα δοκιμάσει δύο μήνες δωρεάν το Surfshark VPN κ έμεινα ευχαριστημένος 

Αυτό σκοπεύω να βάλω κατά πάσα πιθανότητα αυτή την φορά επί πληρωμή, έχει 1.99€ το απλό κ 2.49€ με περισσότερα ασετς πακέτο  , εγώ το θέλω μόνο για streaming οπότε δεν έχω κ πολλές απαιτήσεις από τα VPN  , δεν μου είχε επηρεάσει σχεδόν καθόλου το σήμα του ίντερνετ πάντως 

• Like 2
Δημοσ.

Ας ψάξουμε να βρούμε κανένα φθηνο από τώρα διότι αν και όταν πέσουν πρόστιμα και θα αυξηθεί η ζήτηση οι τιμές θα αυξηθούν. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, imvrios είπε

Πολλά προγράμματα κάνουν τακτικό έλεγχο εγκυρότητας της άδειας χρήσης επικοινωνώντας μέσω του Internet με licensing servers που διατηρούν οι developers και καταγράφουν και διεύθυνση Ip. Είναι πιο εύκολο από τις εταιρείες παραγωγικής ταινιών ή μουσικής αν θέλουν (π.χ. εσείς οι δύο δε γνωρίζατε αυτό το απλό πράγμα και το 99,99% όσων χρησιμοποιούν πειρατικά προγράμματα σιγά που ξέρει όλα τα εκτελέσιμα κάθε προγράμματος και σιγά που μπλοκάρει τα εξερχόμενα requests).

Αν και ο πιο σημαντικός κίνδυνος από το παράνομο λογισμικό είναι να καταντήσει ο Η/Υ σας ή crypto miner ή μέλος botnet. Δε σας αγαπάνε όσοι διαθέτουν σπασμένες εκδόσεις προγραμμάτων, έχουν τους δικούς τους σκοπούς. 

Δεν έχει υπάρξει περίπτωση παγκοσμίως που η αποτυχία license check να έχει φέρει νομικές συνέπειες σε οικιακούς χρηστές, πόσω μάλλον δικαστική εντολή για έρευνα στο σπίτι του χρήστη, άρα δεν νομίζω να αρχίσει από την Ελλάδα. Ας μην ξεχνάμε ότι μερικές φορές το license check αποτυγχάνει και σε νόμιμους χρήστες.

Για το άλλο, έχω κόψει προ πολλού τη συνήθεια των πειρατικών προγραμμάτων, κλειδιά από τα γνωστά κλειδάδικια σε χαμηλή τιμή και τέλος, πλέον δεν είμαι 15 χρόνων με μηδέν χρήμα αλλά άπειρο ελεύθερο χρόνο για να κάνω φορμάτ μετά από ιούς που κουβάλησε το τάδε παράνομο λογισμικό, πλέον έχω ένα αξιοπρεπές εισόδημα αλλά περιορισμένο ελεύθερο χρόνο.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Like 2
Δημοσ.

Μερικές αυθόρμητες παρατηρήσεις:

α. Κατά τα άλλα οι άνθρωποι της τέχνης (ηθοποιοί σκηνοθέτες τραγουδιστές συνθέτες κλπ), "δημιουργούν μόνο για την τέχνη και όχι για το χρήμα". Ανέκαθεν μου προκαλούσε γέλιο κάθε φορά που κάποιος "καλλιτέχνης/δημιουργός" έκανε τέτοια δήλωση (και μετά διαμαρτυρόταν για απουσία επιδοτήσεων, για "πειρατεία" κλπ)

β.  Το κράτος ως γνωστόν δεν το κάνει για τα λεφτά, αλλά για να βάλει "τάξη" (ή αλλιώς να μας βάλει τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι). Και όσο για την έννοια "ελευθερία" απλά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα τη θυμούνται με νοσταλγία κάθε φορά που θα βλέπουν μια πινακίδα "Πλατεία Ελευθερίας" και οι νεώτεροι θα αναρωτιούνται τι στο καλό σημαίνει αυτή λέξη μέχρι που στο τέλος θα συνηθίσουν το "μάντρωμα" και θα θεωρούν φυσιολογικό κάθε περιορισμό.

και γ και καλύτερο: Αφού επί 50 χρόνια εκλέγουμε "άρχοντες" που αποδεδειγμένα έχουν στόχο την πλήρη εξάλειψη των ελευθεριών, τότε καλά να πάθουμε.

Συμπέρασμα:

Τα κεφάλια μέσα και τσιμουδιά. Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς έλεγε ο παππούς μου και ο μπαμπάς μου

• Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vikki-Thess είπε

Μερικές αυθόρμητες παρατηρήσεις:

α. Κατά τα άλλα οι άνθρωποι της τέχνης (ηθοποιοί σκηνοθέτες τραγουδιστές συνθέτες κλπ), "δημιουργούν μόνο για την τέχνη και όχι για το χρήμα". Ανέκαθεν μου προκαλούσε γέλιο κάθε φορά που κάποιος "καλλιτέχνης/δημιουργός" έκανε τέτοια δήλωση (και μετά διαμαρτυρόταν για απουσία επιδοτήσεων, για "πειρατεία" κλπ)

β.  Το κράτος ως γνωστόν δεν το κάνει για τα λεφτά, αλλά για να βάλει "τάξη" (ή αλλιώς να μας βάλει τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι). Και όσο για την έννοια "ελευθερία" απλά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα τη θυμούνται με νοσταλγία κάθε φορά που θα βλέπουν μια πινακίδα "Πλατεία Ελευθερίας" και οι νεώτεροι θα αναρωτιούνται τι στο καλό σημαίνει αυτή λέξη μέχρι που στο τέλος θα συνηθίσουν το "μάντρωμα" και θα θεωρούν φυσιολογικό κάθε περιορισμό.

και γ και καλύτερο: Αφού επί 50 χρόνια εκλέγουμε "άρχοντες" που αποδεδειγμένα έχουν στόχο την πλήρη εξάλειψη των ελευθεριών, τότε καλά να πάθουμε.

Συμπέρασμα:

Τα κεφάλια μέσα και τσιμουδιά. Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς έλεγε ο παππούς μου και ο μπαμπάς μου

Spoiler

Πολύ μεγάλη κουβέντα σηκώνει αυτό το θέμα που θίγεις, κι αν την ξεκινήσουμε βγαίνουμε και off topic. Για το α.,.υπάρχουν τρεις κατευθύνσεις από τις οποίες μπορούμε να αναλύσουμε το θέμα. Υπάρχουν οι καλλιτέχνες που για να σκεφτούν, να φτιάξουν η να αποτυπώσουν ένα έργο, πχ μουσικη, στίχοι, ταινία, θεατρικό σεναριο, πίνακα ζωγραφικής, γλυπτό κοκ, από την μία πρέπει να σου έρθει έμπνευση. Η έμπνευση δεν σου έρχεται με το χρήμα, ερχεται με το ταλεντο. Το ταλέντο είναι κάτι έμφυτο, γεννιέσαι από μικρός με αυτό και αν το πάρεις πρέφα ότι το έχεις μπορεί να σπουδάσεις κάτι να το εξασκήσεις και να το ενδυναμωσεις παράλληλα χρειάζεσαι και δεξιότητες που τις μαθαίνεις είτε με καθηγητή, σε σχολή ή αυτοδίδακτος. Άλλο πράγμα το ταλέντο, άλλο οι δεξιότητες, αλλά συνδέονται μεταξύ τους. Όταν θα ενηλικιωθεί κάποιος και θα πρέπει να βιοποριστει, άμα κάνει την τέχνη του επάγγελμα, σημαίνει ότι το κάνει για το χρήμα, αυτό είναι αυτονόητο, παρολα αυτά άμα δεν το αγαπάει όμως, θα σταματήσει κάποια στιγμή για να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Εκτός από στους που εμπνέονται και παράγουν νέα τέχνη, υπάρχουν και αυτοί που απλά αρκούνται στην υπάρχουσα, τραγουδιστές ειδικα και ηθοποιοί, αρκετοί δεν έχουν κανένα σοβαρό εισόδημα, ζουν με τρεις κι εξήντα, μένουν άστεγοι και έχουν σοβαρά θέματα υγείας, κυρίως ψυχολογικά. 

Για τα υπόλοιπα που λες. Είναι απλά ευρωπαϊκές οδηγίες που σιγά σιγά ενσωματονωνται στο ελληνικό δίκαιο. Η κατάσταση για την πειρατεία γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτική σε διεθνές επίπεδο στο κομμάτι της Δύσης. Υπάρχουν είτε συμφωνίες σε επίπεδο Ευρώπης, είτε οδηγίες της ΕΕ, είτε μαζικές συμφωνίες μεταξυ κρατών και διεθνών οργανισμών προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων οι οποίοι εκπροσωπούν εταιρείες και δημιουργούς. Ότι και να κάνει ο μέσος πολίτης και να παίζει την γάτα με το ποντίκι με τις αρχές, με vpn κτλ,  με το σύνολο της πειρατείας να κάνει χρήση του διαδίκτυου, τα πράγματα να γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα, διότι το διαδίκτυο μπορεί να ελεγχθεί. Τώρα άμα επιστρέψουμε ξανά στις παλιές καλές εποχές με τα δισκάκια, οκ πάω πάσο. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Mythodeas είπε

Για αρχη Αλλαξτε παροχο ιντερνετ-τηλ και φυγετε απο τα καρτελ προς ιναλαν-ΔΕΗ και ενημερωστε οσους περισσοτερους ξερετε να αλλαξουν απο το UNHOLY TRINITY..Εμενα ηρθε η ιναλαν στην περιοχη μου και θα την κανω μονιμα. Αφου θελουν πολεμο θα τον εχουν. 

Mε τοση διαφημιση που εχει πεσει απο ΔΕΗ και Inalan με τιμες 14€ 18€ 20€ για 500αρα και 1000αρα χωρις voucher, να εισαι σιγουρος οτι ολοι εκει θελουν να πανε λογο τιμης, ασχετα με το αν θελουν να αποφυγουν τους αλλους παροχους.
Δυστυχως ομως υπαρχουν 2 προβληματα:
1)H περιοχη/στενο δεν εχει περασμενη οπτικη ινα και εισαι με τις παλιες γραμμες του ΟΤΕ και 100αρα
2)Εχεις οπτικη ινα αλλα ουτε η ΔΕΗ ουτε η Inalan μπορει να σε καλυψει στη περιοχη σου

• Sad 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Panosss_2023 είπε

Εγώ είχα δοκιμάσει δύο μήνες δωρεάν το Surfshark VPN κ έμεινα ευχαριστημένος 

Αυτό σκοπεύω να βάλω κατά πάσα πιθανότητα αυτή την φορά επί πληρωμή, έχει 1.99€ το απλό κ 2.49€ με περισσότερα ασετς πακέτο  , εγώ το θέλω μόνο για streaming οπότε δεν έχω κ πολλές απαιτήσεις από τα VPN  , δεν μου είχε επηρεάσει σχεδόν καθόλου το σήμα του ίντερνετ πάντως 

εγώ σκέφτομαι να το πάρω με cash back , https://www.topcashback.com/surfshark/ , το έχει δοκιμάσει κανείς άλλος; ΓΤ παίζει με 100% επιστροφη.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, polakis21 είπε

Με real debrid, vpn στο κουτακι και kodi πιστευετε οτι καλυπτομαστε ή οχι;

Η πεθερα μου που πληρωνει το asostv και βλεπει τουρκικα online ειναι παρανομη ή το asostv ειναι επισημη υπηρεσια καποιου με δικαιωματα;

και μονο που βλέπει τουρκικα πρέπει να την κλείσουν μέσα

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 4
Δημοσ.

Αν είμαι δημόσιος υπάλληλος και καταφέρω να κατεβάσω κάτι την ώρα που βρίσκομαι στο δίκτυο της δουλειάς, ποιος πληρώνει πρόστιμο; 

• Haha 5
Δημοσ.
17 hours ago, CMOS_Z said:

Μα όταν μπορείς να έχεις πρόσβαση σε πειρατικά websites τι άλλο θέλεις (όχι εσύ, ο νόμος) να κάνω,  να κόψω και την 443 προς τα έξω; Tα logs τι να τα κάνω που θα μου χρειαστούν και τι να αποδείξω σε ποιόν, δε τους ενδιαφέρει.

Εσύ μπορεί να θεωρείς πως το να κόψεις όλα τα προτόκολλα VPN θα είναι ΟΚ όμως εγώ που διαχειρίζομαι ξενοδοχειακές μονάδες μια φορά το έκανα και κατάλαβα πως πάρα πολύς κόσμος συνδέεται στην δουλεία του και υπήρχε θέμα. Το γιατί τους επιτρέπουν ή δεν δε με ενδιαφέρει εμένα.

Πειρατικά websites δεν είναι άπειρα. Τα κόβεις 1-1 ή βρίσκεις online λίστες που κόβουν. Επίσης όσο πας σε επαγγελματικές λύσεις, τόσο πιο εύκολο είναι να κόβεις και ολόκληρα genres όπως αλκοόλ, όπλα, τζόγος, πορνογραφία κτλ κτλ. Τώρα βέβαια καταλαβαίνω ότι μια καφετέρια δεν μπορεί να διαθέσει τόσα λεφτά για να πάει σε τέτοιες λύσεις οπότε αν όντως θες να παρέχεις wi-fi, θα πρέπει να πας σε κάτι πιο φθηνό.
Εγώ στο σπίτι πχ με UBNT λύση, έχω κόψει τα πάντα και τις προάλλες με ρωτούσε ο αδερφός μου γιατί δεν μπορούσε να δει αγώνα από περίεργο site. Οπότε μάλλον κάτι κάνει. Και δεν έχω ασχοληθεί να κόψω συγκεκριμένα πράγματα.

13 hours ago, uniquegr said:

Μα, αυτός είναι ο σκοπός του vpn. Να δημιουργείς ένα tunnel μέσα στο οποιοδήποτε δίκτυο και να μη μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση σε αυτό. Οπότε, μια χαρά μπορείς να μπαίνεις απο ανοιχτά δίκτυα καφετεριών αν έχεις vpn.

Υπάρχει τρόπος να μην αφήνεις χρήστες να συνδέονται σε VPN από το δίκτυό σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...