MikeGR7 Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου 3 ώρες πριν, NickTG είπε Γιατί τα GameCube και Xbox που βγήκαν μεταγενέστερα ήταν επόμενη γενιά και το PS2 που είναι μεταγενέστερο του Dreamcast δεν είναι επόμενη γενιά σε σχέση με αυτό? Εχω ηδη απαντησει στο τελος του προηγουμενου ποστ μου. Ηταν η ισχυρότερη κονσολα κατα το λανσαρισμα του. Απο εκει και περα η αρχικη συζητηση ηταν οτι ταχα τα "αδύναμα" παντα ειναι επιτυχιες, οποτε ακομα και απο αυτο το πρισμα να το δουμε, η πιο αδυναμη κονσολα 6ης γενιας ηταν το Dreamcast το οποιο και απέτυχε (δυστυχώς). Οποτε εξακολουθω να εχω δικιο.
NickTG Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 11 hours ago, MikeGR7 said: Εχω ηδη απαντησει στο τελος του προηγουμενου ποστ μου. Ηταν η ισχυρότερη κονσολα κατα το λανσαρισμα του. Απο εκει και περα η αρχικη συζητηση ηταν οτι ταχα τα "αδύναμα" παντα ειναι επιτυχιες, οποτε ακομα και απο αυτο το πρισμα να το δουμε, η πιο αδυναμη κονσολα 6ης γενιας ηταν το Dreamcast το οποιο και απέτυχε (δυστυχώς). Οποτε εξακολουθω να εχω δικιο. Δεν ρώτησα αν ήταν η ισχυρότερη κονσόλα κατά το λανσάρισμά του οπότε δεν βοηθάει πουθενά η πληροφορία αυτή. Επίσης δεν σχολίασα κάτι στην αρχική συζήτηση. Έκανα μια ερώτηση σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι απλά. Γιατί ηταν τα άλλα 2 τα ονομάζεις επόμενη γενιά και δεν ονομάζεις και το PS2 επόμενη γενιά σε σχέση με το Dreamcast? Αν εννοείς αυτό ως απάντηση: 16 hours ago, MikeGR7 said: Ο κυκλος νεων κυκλοφοριων δε τελειωνει ποτε οποτε μιλαμε για το status quo οταν λανσάρεται ενα μηχάνημα. Είτε θα πούμε πως δεν υπάρχουν γενιές κονσολών αφού ο κύκλος δεν σταματάει ποτέ ή θα αλλάζει η γενιά κάθε φορά που κυκλοφορεί ένα καινούριο μηχάνημα. Επεξ/σία 9 Αυγούστου από NickTG
Mythoplasths Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου 8 ώρες πριν, MikeGR7 είπε Μιλαω για τον ανταγωνισμο με το next gen xbox οχι γενικα για το αν θα πουλησει το μηχανημα. Παρεμπιπτόντως τα PS1 και 2 ηταν ισχυροτερα και οχι πιο αδύναμα... ps1. saturn/n64.. μάντεψε ποιο.. game cube ps2 dreamcast.. μαντεψε παλι... καλα το πσ1 με το 64 ουτε ως πλακα .. 8 ώρες πριν, kgkaudi είπε Αυτό το έργο το ξαναείδαμε. Αποδόσεις που θα πυροβολάνε λένε όλοι και στο τέλος έχουμε 1080p/30fps. Κρατάω μικρό καλάθι, ειδικά αν θα κάνουν 700 και 1000 ευρώ. Τότε πας απλά για υπολογιστή Το PS1 λόγω 3D CD ναι, το PS2 από τότε που βγήκε το OG Xbox όχι. Αλλά και πάλι, το σημαντικό ρόλο τον έπαιζαν τα παιχνίδια. ρε τι λετε ? τι σύγκριση ? τα πιξελ του πσ1 με το ζορι 3d με το n64 ? σαν να μην τα θυμόσαστε καλα νομιζω..
MikeGR7 Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου 2 ώρες πριν, NickTG είπε δεν σχολίασα κάτι στην αρχική συζήτηση. Έκανα μια ερ΄ψτηση σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι απλά. Α καταλαβα, δε σε ενδιαφέρει η αρχικη συζητηση, απλα προφανώς ο σκοπος σου ειναι να παρεις απο εμενα παραδοχή εσφαλμένης φρασεολογίας. ΟΚ εχεις δικιο ειναι το ιδιο πραγμα ολα μια γενιά ηταν. 48 λεπτά πριν, Mythoplasths είπε ps1. saturn/n64 Το Saturn ηταν καλο αλλα δε το προγραμμάτιζε ουτε ο Bill Gates. Το N64 ηταν στα χαρτια δυνατο αλλα λογο κασέτας δεν ειχε textures καστανο και επισης εκεινη την εποχη οι developers το εφτηναν, κανα δυο τρια παιχνιδια ειχαν γραφτει σωστα να το γκαζωνουν (Mario, 007) αλλα ακομα και αυτα ειχαν τον προαναφερθεν περιορισμο. 48 λεπτά πριν, Mythoplasths είπε game cube ps2 dreamcast Οσο και αν αγαπουσα το Dreamcast και οσο εντυπωσιακο και αν ηταν το MSAA για την εποχη, το PS2 ειχε brute force στα πολύγωνα σε βαθμο που καποια παιχνδια Dreamcast βγηκαν μετα στο PS2 με μορφη Enhanced edition... Game Cube κονσολα ονειρο αλλα παλι τα ιδια με το N64, ελαχιστοι developers του εδωσαν σημασια....(Δε το συζηταμε οτι ηταν το ισχυρότερο απο τα 3 σε hardware).
Dorian Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου 12 ώρες πριν, negasmenon είπε Βλέπω οι CONSOLάκηδες να καταντάνε σαν του PCάκηδες ανά 2 χρόνια το πολύ και κάτι διαφορετικό ή PRO ή SLIM ή 6 Βάζω και τον εαυτό μου μέσα σαν άρρωστο που έδωσα ένα κάρο λεφτά για την 4080 λες και η 3080 που είχα ήταν μόνο για TETRIS το 2020 βγήκε το ps5
TutaKachun Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου Για εμένα η επόμενη γενιά δεν ειναι καν διλημμα. Αν το Series X2 με τα leaks που εχει κοστιζει μεχρι 600-650 θα το παρω. Αν παει σε 900-1000+ θα παω με λιγα παραπανω να παρω μια 5080. Ο μόνος λόγος που κοιτάω κονσόλες ειναι γιατι για την τιμή τους τα γραφικα και οι παροχές ειναι πολύ καλες. Αν είναι να παω πανω απο 1000 ευρω, με δεδομενο οτι εχω PC καλό απλά η κάρτα μου ειναι πιο χαμηλών δυνατοτητων, δεν βλεπω το λογο να παω σε κονσολα. Gamepass εχω, Steam κτλ εχω και εχω και τα παιχνιδια της Sony εστω και μερικους μηνες μετα. Δεν με ενδιαφερουν day one ετσι κι αλλιως. Με τα τωρινά δεδομένα και leaks πάντως η σειρά προτεραιοτητας που δινω για αγορα next gen ειναι PC ------------------------------------- XBOX - PS6 1
GCX Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου Και τα παιχνίδια θα φαίνονται σαν σκουπίδια επειδή οι devs θα χρησιμοποιούν τα frame gen, ai upscalers για να κάνουν optimize τα παιχνίδια τους. Ούτε οι κονσόλες είναι σε καλύτερη μοίρα από το pc ούτε τόσο φθηνότερες από pc. Πολύ λίγα παιχνίδια αξίζουν να παίξεις στην σημερινή εποχή. Και Sony βγάλε παραπάνω παιχνίδια remakes των remake έχει καταντήσει η 9 γενιά κονσολών.
xaerialtwistx Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου Κανενα PS Vita 2 θα δούμε; Ξέρω πως θα δούμε (και ας μην το ονομασει ετσι), απλά δε ξέρω ποτε θα το παρει αποφαση.
michael92 Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου Στις 6/8/2025 στις 6:11 ΜΜ, nchatz είπε η απόδοση rasterization του PlayStation 6 εκτιμάται ότι θα είναι τρεις φορές ταχύτερη από το βασικό PlayStation 5. 3 φορές πιο γρήγορο; Τρομερό! 😮 Εν τω μεταξύ: Το PS2 ήταν 100 φορές πιο γρήγορο από το PS1. Το PS3 ήταν 40 φορές πιο γρήγορο από το PS2. Το PS4 ήταν 7,5 φορές πιο γρήγορο από το PS3. Το PS5 ήταν 5,5 φορές πιο γρήγορο από το PS4. Αν βάλεις και τα Pro μοντέλα μέσα η κατάσταση είναι τραγική. Δεν υπάρχει λόγος να κυκλοφορήσουν νέες κονσόλες πριν το 2030. Το να μιλάμε για γενιές πλέον είναι τουλάχιστον αστείο. 13 ώρες πριν, TutaKachun είπε Το PS1 ήταν πιο αδύναμο από το N64. Το ps2 έχανε και από το xbox και από το gamecube. Το PS1 ήταν όντως πιο αδύναμο. Όμως στις CRT το έσωζαν τα textures που δεν χωρούσαν στα μικροσκοπικά cartridges του N64 και το αποτέλεσμα στα περισσότερα παιχνίδια ήταν καλύτερο. Το GameCube είχε μικροσκοπικό προβάδισμα για κονσόλα που κυκλοφόρησε 1 χρόνο μετά και το κόλλημα με τα MiniDVD κόστισε αρκετά στην Nintendo. Το Xbox ήταν όντως αρκετά ισχυρότερο, όμως είχε ελάχιστα παιχνίδια και το πιο σημαντικό κατά την γνώμη μου, δεν είχε κάποιο σοβαρό λογισμικό να το διαφοροποιήσει από το PS2. Η Microsoft έκανε μεγάλο λάθος να μην συνοδεύσει το Xbox με μια έκδοση της Encarta προεγκατεστημένη στον HDD που θα έπειθε αρκετούς γονείς να αγοράσουν Xbox στο παιδί τους. Επίσης, αν θυμάμαι καλά ήθελε addon για να παίζει ταινίες DVD για να γλυτώσει μερικά royalties η μικρομαλακή. Στην ουσία ενώ υπήρχε η δυνατότητα, καμία από τις 2 κονσόλες δεν προσέφερε κάτι παραπάνω από το PS2 το οποίο είχε ήδη μεγάλο κατάλογο παιχνιδιών και έπαιζε ταινίες DVD. 1
atypicalcoder Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου 37 λεπτά πριν, michael92 είπε 3 φορές πιο γρήγορο; Τρομερό! 😮 Εν τω μεταξύ: Το PS2 ήταν 100 φορές πιο γρήγορο από το PS1. Το PS3 ήταν 40 φορές πιο γρήγορο από το PS2. Το PS4 ήταν 7,5 φορές πιο γρήγορο από το PS3. Το PS5 ήταν 5,5 φορές πιο γρήγορο από το PS4. Αν βάλεις και τα Pro μοντέλα μέσα η κατάσταση είναι τραγική. Δεν υπάρχει λόγος να κυκλοφορήσουν νέες κονσόλες πριν το 2030. Το να μιλάμε για γενιές πλέον είναι τουλάχιστον αστείο. Το PS1 ήταν όντως πιο αδύναμο. Όμως στις CRT το έσωζαν τα textures που δεν χωρούσαν στα μικροσκοπικά cartridges του N64 και το αποτέλεσμα στα περισσότερα παιχνίδια ήταν καλύτερο. Το GameCube είχε μικροσκοπικό προβάδισμα για κονσόλα που κυκλοφόρησε 1 χρόνο μετά και το κόλλημα με τα MiniDVD κόστισε αρκετά στην Nintendo. Το Xbox ήταν όντως αρκετά ισχυρότερο, όμως είχε ελάχιστα παιχνίδια και το πιο σημαντικό κατά την γνώμη μου, δεν είχε κάποιο σοβαρό λογισμικό να το διαφοροποιήσει από το PS2. Η Microsoft έκανε μεγάλο λάθος να μην συνοδεύσει το Xbox με μια έκδοση της Encarta προεγκατεστημένη στον HDD που θα έπειθε αρκετούς γονείς να αγοράσουν Xbox στο παιδί τους. Επίσης, αν θυμάμαι καλά ήθελε addon για να παίζει ταινίες DVD για να γλυτώσει μερικά royalties η μικρομαλακή. Στην ουσία ενώ υπήρχε η δυνατότητα, καμία από τις 2 κονσόλες δεν προσέφερε κάτι παραπάνω από το PS2 το οποίο είχε ήδη μεγάλο κατάλογο παιχνιδιών και έπαιζε ταινίες DVD. Ψάξε: νόμος του Μουρ, τι σημαίνει και γιατί φαίνεται σιγά σιγά να μην ισχύει.
Mythoplasths Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου 7 ώρες πριν, MikeGR7 είπε Α καταλαβα, δε σε ενδιαφέρει η αρχικη συζητηση, απλα προφανώς ο σκοπος σου ειναι να παρεις απο εμενα παραδοχή εσφαλμένης φρασεολογίας. ΟΚ εχεις δικιο ειναι το ιδιο πραγμα ολα μια γενιά ηταν. Το Saturn ηταν καλο αλλα δε το προγραμμάτιζε ουτε ο Bill Gates. Το N64 ηταν στα χαρτια δυνατο αλλα λογο κασέτας δεν ειχε textures καστανο και επισης εκεινη την εποχη οι developers το εφτηναν, κανα δυο τρια παιχνιδια ειχαν γραφτει σωστα να το γκαζωνουν (Mario, 007) αλλα ακομα και αυτα ειχαν τον προαναφερθεν περιορισμο. Οσο και αν αγαπουσα το Dreamcast και οσο εντυπωσιακο και αν ηταν το MSAA για την εποχη, το PS2 ειχε brute force στα πολύγωνα σε βαθμο που καποια παιχνδια Dreamcast βγηκαν μετα στο PS2 με μορφη Enhanced edition... Game Cube κονσολα ονειρο αλλα παλι τα ιδια με το N64, ελαχιστοι developers του εδωσαν σημασια....(Δε το συζηταμε οτι ηταν το ισχυρότερο απο τα 3 σε hardware). nai αλλατο σατουρν δεν εσπασε.. (( ελεος με το πσ1 . παιχνιδια στην αρχη δεν ειχε.. τη σονυ μεχρι τοτε στερεο εβγαζε και τηλεοράσεις , γραφικα δεν ειχε.. σπασμενα τσαμπα παιχνιδια ειχε που το πουσαρανε σε αλλο επιπεδο οταν σατουρν και ν64 ηθελες τοτε 50 ρικο . νταξ δλδ καπου ελεος.. να τα λεμε ολα.. και το μεγαλυτερο λαθος του ν64 δεν ηταν η κασετα. , ηταν οτι εκανανς 2 χρονια να βγαλουν το dd64 (( εκεινο το σκατο π ηταν σαν zip prive) μεχρι και diablo ηταν να βγει εκει. 1 ώρα πριν, atypicalcoder είπε Ψάξε: νόμος του Μουρ, τι σημαίνει και γιατί φαίνεται σιγά σιγά να μην ισχύει. φυσικα και δεν ισχει, αφου φτανουν την λιθογραφία στα ορια του ατόμου.. μετα ποιο κατω δεν εχει με την συμβατική τεχνολογία όπως την ξερουμε τωρα
QuantumWanderer Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου Εγώ παίζω ακόμα Lara Croft σε Xbox One, και με το gameplay σε κρατάει ζωντανό να παίξεις, χωρίς να έχεις τα τρελά γραφικά. Just saying ... 1 1
NickTG Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου 8 hours ago, MikeGR7 said: Α καταλαβα, δε σε ενδιαφέρει η αρχικη συζητηση, απλα προφανώς ο σκοπος σου ειναι να παρεις απο εμενα παραδοχή εσφαλμένης φρασεολογίας. ΟΚ εχεις δικιο ειναι το ιδιο πραγμα ολα μια γενιά ηταν. Μα η αρχική συζήτηση ήταν κάτι διαφορετικό και δεν επηρεάζει σε τίποτα την ερώτηση μου. Το ξέρω πως ήταν στην ίδια γενιά. Δεν χρειαζομουν κάποια επιβεβαίωση. Τη λογική γιατί τα GameCube και Xbox τα έγραψες άλλη γενιά έψαχνα επειδή βγήκαν αργότερα και γιατί δεν ήταν και το PS2 άλλη γενιά σε σχέση με το Dreamcast που είχαν αντίστοιχο κενό μεταξύ τους.
michael92 Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου 2 ώρες πριν, atypicalcoder είπε Ψάξε: νόμος του Μουρ, τι σημαίνει και γιατί φαίνεται σιγά σιγά να μην ισχύει. Το γνωρίζω ότι ο νόμος του Moore παρέδωσε πνεύμα στα 28nm. Η επιβράδυνση είχε ξεκινήσει βέβαια από όταν σταμάτησε να ισχύει το Dennard Scaling, για αυτό και το PS3 ήταν «μόλις» 40 φορές πιο γρήγορο. 42 λεπτά πριν, Mythoplasths είπε φυσικα και δεν ισχει, αφου φτανουν την λιθογραφία στα ορια του ατόμου.. μετα ποιο κατω δεν εχει με την συμβατική τεχνολογία όπως την ξερουμε τωρα Τα νανόμετρα είναι κυρίως marketing και δεν ανταποκρίνονται στο πραγματικό μέγεθος. Το μεγαλύτερο θέμα είναι οικονομικό. Από ένα σημείο και μετά ακόμα και να είναι εφικτό να παραχτούν chip σε μικρότερη λιθογραφία, το κόστος θα είναι απαγορευτικό.
MikeGR7 Δημοσ. 9 Αυγούστου Δημοσ. 9 Αυγούστου 5 ώρες πριν, Mythoplasths είπε nai αλλατο σατουρν δεν εσπασε.. Δε το συζηταμε οτι το PS1 ωφελήθηκε απίστευτα σε δημοφιλία απο τα σπασμενα... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα