NickTG Δημοσ. Δευτέρα στις 03:28 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:28 μμ 1 hour ago, jonchris said: Δεν μπαίνει σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ. Διορίζουν με δικά τους κριτήρια οποίον θέλουν όπως πχ, η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ,Ο ΜΥΤΗΛΙΝΑΙΟΣ κτλ. ΔΗΛΑΔΗ και διόρθωση και χρειάζεται βύσμα. Τα οποία κριτήρια είναι μόνο το βύσμα στην ουσία. Έχουν βέβαια το θράσος να βάζουν και εξετάσεις ή να γράφουν πως μετράει η εντοπιότητα. 🤣
Infinitas Δημοσ. Δευτέρα στις 03:40 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:40 μμ Παιδιά μην το βασανίζεται πολύ το θέμα. Το Δημόσιο πέθανε το 2011-12, μειώσεις μισθών, κόψιμο δώρων κτλ. Μένουν μόνο αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα (χαμηλόβαθμοι), όσοι παίζουν μπάλα παράλληλα και ιδωτικό (υψηλόβαθμοι), ή είναι μπαρμπάδια κοντά στην σύνταξη. 1
dtk-386 Δημοσ. Δευτέρα στις 03:44 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:44 μμ 3 λεπτά πριν, Infinitas είπε Παιδιά μην το βασανίζεται πολύ το θέμα. Το Δημόσιο πέθανε το 2011-12, μειώσεις μισθών, κόψιμο δώρων κτλ. Μένουν μόνο αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα (χαμηλόβαθμοι), όσοι παίζουν μπάλα παράλληλα και ιδωτικό (υψηλόβαθμοι), ή είναι μπαρμπάδια κοντά στην σύνταξη. σε αντίστοιχα θέματα που αφορά ιδιωτικό τομέα δεν βλέπω καλύτερες συνθήκες ή μισθούς. κάτι βασικούς διαβάζω και εργοδότες μπουμπούκια. 2 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. Δευτέρα στις 03:58 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:58 μμ 9 λεπτά πριν, dtk-386 είπε σε αντίστοιχα θέματα που αφορά ιδιωτικό τομέα δεν βλέπω καλύτερες συνθήκες ή μισθούς. κάτι βασικούς διαβάζω και εργοδότες μπουμπούκια. Πάντα συγκρίνουμε παρόμοιες θέσεις. Άτομο με προσόντα για θέση που τα απαιτεί, δε παίζει να πάρει βασικό στον ιδιωτικό τομέα. Ακόμα και graduates με μηδενική εμπειρία σε πολυεθνικές ξεκινάνε με 900-1000 ευρώ καθαρά, χ14, και έχουν και ιδιωτική ασφάλιση, ticket restaurant και το κυριότερο προοπτική για εξέλιξη. Εκτός αν συγκρίνουμε θέσεις γραφείου του δημοσίου με εργασία στη wolt, την εστίαση, ή τα ξενοδοχεία, όπου οκ ναι κερδίζει το δημόσιο 4
csontheline Δημοσ. Δευτέρα στις 04:53 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:53 μμ 1 hour ago, Infinitas said: Παιδιά μην το βασανίζεται πολύ το θέμα. Το Δημόσιο πέθανε το 2011-12, μειώσεις μισθών, κόψιμο δώρων κτλ. Μένουν μόνο αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα (χαμηλόβαθμοι), όσοι παίζουν μπάλα παράλληλα και ιδωτικό (υψηλόβαθμοι), ή είναι μπαρμπάδια κοντά στην σύνταξη. Ούτε καν; Μπορεί να μην δίνει λεφτά (και καλώς δεν δίνει όπως παλιά), αλλά είναι Ο σίγουρος εργοδότης. Ειδικά οι νεότεροι που προσφέρουν εκεί μέσα, έχουν την ασφάλεια που χρειάζονται στην ζωή τους (ωράριο, άδειες μητρο/πατρότητας, ασθενείας κλπ). Οκ, δεν είναι παντού το ίδιο, αλλά σε γενικές γραμμές ισχύει. Και καλά κάνει, ειδικά στις γυναίκες (και κυρίως στις μητέρες). Προς τον TS, αν δεν σε καλύπτει η εργασία εκεί μέσα, είτε φύγε, αν βλέπεις ότι θα πας κάπου με μέλλον και εξέλιξη (και όχι απλά για τα +150 και τους 2 μισθούς), είτε μείνε και κάνε κάτι παράλληλα. Λογικά έχεις πολύ συγκεκριμένο ωράριο, παιδιά σκυλιά γατιά δεν έχεις, βουρ για κάτι καινούριο! Κάνε μια 2η δουλειά ή πήγαινε απλήρωτη εργασία κάπου με απώτερο σκοπό τις γνωριμίες και τις γνώσεις (όσο έχεις την ασφάλεια της εργασίας του δημοσίου).
Vaggelis86 Δημοσ. Δευτέρα στις 04:56 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:56 μμ (επεξεργασμένο) Αγαπητέ φίλε Εσύ που θες να φύγεις από το δημόσιο επειδή έχεις έναν “ κακό προιστάμενο ” θαπρεπε για την όποια απορία σχετικά με την απόφαση σου να φύγεις , να σου την διευκρινίσει η διεύθυνση προσωπικού. Βλέπω όμως ότι είτε δεν σκεφτεσαι είτε δεν σου πέρασαν από το μυαλό κάποια πολύ πιο σοβαρά θέματα Πρώτον – Το ότι θα πας στον ιδωτικο τομέα δεν σου εξασφαλίζει ότι θα έχεις ένα τέλειο εργασιακό περιβάλλον . - Σου υπογραφώ - ότι και εκεί παίζουν ακριβώς τα ίδια και χειρότερα από ότι στο δημόσιο Στο δημόσιο θα βρεις έναν τρόπο αργά η γρήγορα να αλλάξεις τμήμα ή δεν ξέρω και γω τι άλλη ευκαιρία θα σου παρουσιαστεί – αρκεί να το ψάξεις !! Δεύτερον - Όσο αφορά τον προιστάμενο Δεν θα τον έχεις για παντα..μπορει και αυτός να φύγει ή να τον πάνε αλλου Κάνε υπομονή γιατί (ειδικά μετά τις εκλογές) πάντα γίνονται ανακατατάξεις (και αυτή θα είναι η ευκαιρία και για σένα) Να σου θυμίσω εδώ ότι υπάρχουν άνθρωποι σε πολύ χειρότερες και δύσκολες δουλειές και κάνουν τουμπεκί για το προς το ζην Τρίτων και Σημαντικότερο Δημόσιος τομέας εστί - Σταθερός μισθός ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ( έστω και μικρός έστω και χωρίς 13 & 14 το οποιο ισως και να αλλαξει καποια στιγμη) Εξασφαλισμένα ένσημα και σύνταξη (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ !!!!) Εξασφαλισμένο ΕΦΑΠΑΞ( ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ !!!!!) Ωράριο συγκεκριμένο Πενθήμερη εργασία (ΣΚ ελευθερο!!!!) υπερωρίες πληρωμένες ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΣΤΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ- -Η ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ - Αυτά δεν τα βρίσκεις στον ιδιωτικό τομέα , και ΟΤΑΝ (όχι αν) ΟΤΑΝ θα βρεθείς χωρίς δουλειά, να δω τότε τι θα κάνεις!!!!!! Και θες να τα χάσεις όλα αυτά επειδή σε...μαλώνει το προιστάμενος ? Θα του κάνεις αυτό το χατίρι ? ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ? Επεξ/σία Δευτέρα στις 04:58 μμ από Vaggelis86 11
imr Δημοσ. Δευτέρα στις 05:07 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:07 μμ 1 hour ago, dtk-386 said: σε αντίστοιχα θέματα που αφορά ιδιωτικό τομέα δεν βλέπω καλύτερες συνθήκες ή μισθούς. κάτι βασικούς διαβάζω και εργοδότες μπουμπούκια. Ιδιωτικός είναι από τα delivery, τις μικρομεσαίες οικογενειακές, μέχρι τις συμβουλευτικες, τις τράπεζες και τις πολυεθνικες, άλλος κοσμος σε κάθε περιπτωση 3
costas_ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:23 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:23 μμ (επεξεργασμένο) Πέρασα κάτι ανάλογο (μπήκα με γραπτό διαγωνισμό και παραιτήθηκα πολύ νωρίς), το ίδιο και η σύζυγός μου. Επέστρεψα στον ιδιωτικό τομέα στον οποίο και σταδιοδρόμησα χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς να περιμένω την σύνταξη, χωρίς προσδοκία του εφάπαξ και το σηματικότερο: έκανα την δουλειά που επέλεγα εγώ να κάνω, κυνηγούσα την εταιρεία ή την πολυεθνική που μου άρεσε και ποτέ δεν μου έλειψαν τα χρήματα και η δουλειά. Τι κέρδισα παραπάνω? Πάντα διεκδικούσα, και τις περισσότερες περιπτώσεις το κατάφερνα, να παίρνω τον μισθό που μου άξιζε. Ταξίδεψα σε όλον το κόσμο και γνώρισα χώρες και λαούς που μόνος μου αμφιβάλω εαν θα μπορούσα να κάνω. Αντί λοιπόν να κυνηγώ άδειες και αναρωτικές, αντί να μπλέξω με τα κομματικά και τα λαμώγια της πολιτικής, αντί να δέχομαι κάθε παλαβό και παράλογο, επέλεξα να μάθω ξένες γλώσσες, να διαβάζω, να επενδύω στο αντικείμενο που μου άρεσε και να δουλεύω ομαδικά και για το καλό της εταιρείας. Ουτε επί ΠΑΣΟΚ, ούτε επί ΝΔ, ούτε στην κρίση ... ποτέ μα ποτέ δεν θα ήθελα να είμαι στο δημόσιο. Μακριά .. Επεξ/σία Δευτέρα στις 07:26 μμ από costas_ 12
Vaggelis86 Δημοσ. Δευτέρα στις 08:29 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:29 μμ (επεξεργασμένο) Το γεγονος του οτι καποιος μπορει να κανει αυτο που θελει ειναι σαφως οτι το καλυτερο Αλλα μην ξεχναμε οτι δεν εχουν ολοι τις ιδιες δυνατοτητες, ευκαιριες , γνωσεις, την υποστηριξη και τις προυποθεσεις για πετυχουν κατι αναλογο διοτι περα απο την αποφαση χρειαζεται και ενα υποβαθρο. Το ζητημα ειναι οτι καποιος εχει παρει την αποφαση να φυγει απο την δουλεια του και να μεινει ανεργος επειδη..."τον μαλωνει ο προισταμενος του". Δεν εχει αναφερει οτι θελει να φυγει επειδη θα κανει κατι δικο του, και προφανος ισως δεν εχει την δυνατοτητα ή υποστηρηξη να κανει κατι αναλογο Οποτε επειδη αυτες ειναι αποφασεις ζωης καλο ειναι να ηρεμισει λιγο και να δει αυτο που εχει απο την θετικη πλευρα και οχι να μεινει στο δρομο ψαχνοντας για δουλεια. Κανεις δεν λεει οτι το δημοσιο ειναι τελειο... το θεμα ειναι ομως ειναι που εχει τωρα, του δινει την σιγουρια που εχει και επειδη ισως δεν εχει την εναλλακτικη να κανει κατι δικο του, καλυτερο λοιπον να μην φυγει απο την δουλεια του για ασημαντη αφορμη. Δεν εχουν ολοι την δυνατοτητα να κανουν κατι δικο τους και ειναι κριμα να παρει μια βεβιασμενη αποφαση και χασει την δουλεια χωρις λογο, αν το θεμα του ειναι ο προισταμενος.... ας κανει υπομονη,, δεν θα τον εχει για παντα. Επεξ/σία Δευτέρα στις 08:34 μμ από Vaggelis86
costas_ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:03 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:03 μμ (επεξεργασμένο) Το πρώτο πράγμα που αναφέρει ο φίλος μας στο 1ο post είναι ότι έχει μια καλύτερη επαγγελματική επιλογή στον ιδωτικό τομέα με περισσότερα χρήματα. Δεν είπε ότι θα μήνει άνεργος επειδη..."τον μαλωνει ο προισταμενος του". Όλοι μας έχουμε απεριόριστες δυνατότητες για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση σε όλη μας την επαγγελματική πορεία. Εγώ για παράδειγμα, ήμουν γαλλομαθής και όταν 40 χρονών έπιασα δουλειά σε μεγάλη αμερικανική εταιρεία, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ξεκινήσω μαθήματα αγγλικών από το μηδέν και σε 1.5 - 2 χρόνια είχα την επάρκεια της γλώσσας που απαιτούσε η δουλειά μου. Δεν έκοψα τα μαθήματα αλλά τα συνέχισα μέχρι να αποκτήσω την ευχέρια που μου έλειπε. Στην πορεία μας δεν παίρνουμε "αποφάσεις ζωής" όπως λες, αλλά κρίνουμε τις καταστάσεις με αντικειμενικά κριτήρια και κάνουμε επιλογές. Αυτές τις επιλογές μας τις υποστηρίζουμε όσο μπορούμε και προχωράμε μπροστά. Σιγουριά μας δίνει ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο υγείας ή συνταξιοδότησης ή ένα αποταμιευτικό, δεν μας δίνει η εμμονική παραμονή σε μια εργασιακή κατάσταση συμβιβασμών, μετριότητας και παθογένειας επειδή .. μας δίνουν ένα μισθό. Οταν πάρει την απόφαση να κάνει αυτό που του αρέσει, πίστεψέ με δεν θα έχει τύψεις ότι "κλώτσησε την καρδάρα" επειδή άφησε μια θέση στο δημόσιο. Το αντίθετο θα γίνει, θα έχει όρεξη να αξιοποιήσει τις επιλογές του και να ανοίξει μόνος του τον δρόμο που θέλει να ακολουθήσει. Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:28 μμ από costas_ 1
Vaggelis86 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:59 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:59 μμ 55 λεπτά πριν, costas_ είπε Το πρώτο πράγμα που αναφέρει ο φίλος μας στο 1ο post είναι ότι έχει μια καλύτερη επαγγελματική επιλογή στον ιδωτικό τομέα με περισσότερα χρήματα. Δεν είπε ότι θα μήνει άνεργος επειδη..."τον μαλωνει ο προισταμενος του". Όλοι μας έχουμε απεριόριστες δυνατότητες για να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση σε όλη μας την επαγγελματική πορεία. Εγώ για παράδειγμα, ήμουν γαλλομαθής και όταν 40 χρονών έπιασα δουλειά σε μεγάλη αμερικανική εταιρεία, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ξεκινήσω μαθήματα αγγλικών από το μηδέν και σε 1.5 - 2 χρόνια είχα την επάρκεια της γλώσσας που απαιτούσε η δουλειά μου. Δεν έκοψα τα μαθήματα αλλά τα συνέχισα μέχρι να αποκτήσω την ευχέρια που μου έλειπε. Στην πορεία μας δεν παίρνουμε "αποφάσεις ζωής" όπως λες, αλλά κρίνουμε τις καταστάσεις με αντικειμενικά κριτήρια και κάνουμε επιλογές. Αυτές τις επιλογές μας τις υποστηρίζουμε όσο μπορούμε και προχωράμε μπροστά. Σιγουριά μας δίνει ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο υγείας ή συνταξιοδότησης ή ένα αποταμιευτικό, δεν μας δίνει η εμμονική παραμονή σε μια εργασιακή κατάσταση συμβιβασμών, μετριότητας και παθογένειας επειδή .. μας δίνουν ένα μισθό. Οταν πάρει την απόφαση να κάνει αυτό που του αρέσει, πίστεψέ με δεν θα έχει τύψεις ότι "κλώτσησε την καρδάρα" επειδή άφησε μια θέση στο δημόσιο. Το αντίθετο θα γίνει, θα έχει όρεξη να αξιοποιήσει τις επιλογές του και να ανοίξει μόνος του τον δρόμο που θέλει να ακολουθήσει. Να διευκρινισω λιγο καλυτερα αυτο που ειπα Το κυριως θεμα του ειναι οι διαφορες με τον ανωτερο του,... θεωρουμε λοιπον οτι το καλυτερο που εχει να κανει ειναι να τα βροντηξει ολα κατω και να φυγει...?. Δηλαδη καθε φορα που θα τα βρισκει σκουρα,..θα τα βρονταει και θα φευγει?....ειναι λογκικη αυτη?..... Οταν και αν βρει κατι καλυτερο τοτε και μονο να φυγει...οχι επειδη τα βρηκε σκουρα... φευγω και οτι γινει εγινε ειναι λογικη?.... Προερχομαι απο 15 ετη σε ιδιωτικη εταιρια. περα απο αυτο εργασια στο εξωτερικο και ξερω πολυ καλα τι λεω... αν μεινει ανεργος ομως..ποιος θα του εξασφαλιζει τις αναγκες του?... Αυτο που λεω... Δεν φευγεις απο μια δουλεια επειδη τα βρισκεις σκουρα.. Ολες οι δουλειες εχουν δυσκολιες.... Καλη η θεωρια αλλα πως ειπα και πριν αν δεν εχεις τις επιλογες, την δυνατοτητα, το υποβαθρο γενικοτερα.. να το σκεφτει 2 φορες. Δεν υποστηριζω κανενα δημσιο και κανενα ιδωτικο.. Ειναι δυσκολη φαση ομως η ανεργια... Αν ειχε τις επιλογες θα ειχε κανει κατι μονος απο την αρχη...για να εδωσε ΑΣΕΠ μαλλον δεν εχει.
DjTony Δημοσ. Δευτέρα στις 10:42 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:42 μμ (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, dtk-386 είπε έφυγες από κρεοπώλης στο ΣΜ? θυμάμαι ότι δούλευες απογεύματα ως delivery πακέτων με το ΙΧ σου. Το εξέλιξες σε φορτηγό τελικά? Έχω φύγει 2 χρόνια τουλάχιστον από το ΣΜ. Εντύπωση μου κάνει που τα θυμάσαι. Τα έχω σταματήσει και τα δύο αυτά. Είμαι οδηγός σε φορτηγό σε μεγάλη εταιρεία πουλερικών και βγάζω περισσότερα από ότι έβγαζα με 2 δουλειές τότε. Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:04 μμ από DjTony 2
dtk-386 Δημοσ. Τρίτη στις 05:58 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:58 πμ 7 ώρες πριν, DjTony είπε Έχω φύγει 2 χρόνια τουλάχιστον από το ΣΜ. Εντύπωση μου κάνει που τα θυμάσαι. Τα έχω σταματήσει και τα δύο αυτά. Είμαι οδηγός σε φορτηγό σε μεγάλη εταιρεία πουλερικών και βγάζω περισσότερα από ότι έβγαζα με 2 δουλειές τότε. Θυμάμαι που ψαχνοσουν και είχες ανοίξει θέμα. 😃
Arkin Δημοσ. Τρίτη στις 07:03 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:03 πμ Στις 17/8/2025 στις 12:03 ΜΜ, Vstromrider είπε ο φιλος μου δουλευει για την επιστημη! Δεν εχει καμια οικονομικη αναγκη , δεν θελει να φυγει απο την Ελλαδα, ειναι ολιγαρκης, και δεν ειναι λαμογιο. Αν ηταν λαμογιο, θα ειχε εκατομμυρια ή και δις! Μεγάλη αλήθεια αυτό. Όταν είσαι καλά με αυτό που κάνεις νιώθεις κυριολεκτικά την ηρεμία μέσα σου όσο δουλεύεις τα 1200 είναι πολύ καλά λεφτά ειδικά όταν ο άνθρωπος είναι ευτυχισμένος και ολιγαρκής. Αντιθέτως έχει κόσμο που παίρνει 3 4 χιλιάρικα το μήνα είναι λαμογια τους βλέπεις με τη μιζέρια συνέχεια και ακμάζουν σε τοξικά περιβάλλοντα. Μεταξύ μας προτιμώ 1200 τίμια και να νιώθω αξιοπρεπής έχοντας ηρεμία ψυχής παρά 5000 τοξικά και μέσα στη μιζέρια. Το δεν φέρνουν τα λεφτά την ευτυχία είναι η μεγαλύτερη αλήθεια. Προφανώς όχι να μην έχεις να φας αλλά ούτε αυτά τα εκατομμύρια που βλέπουμε να έχουν κάποιοι και θεωρούμε ότι είναι ευτυχισμένοι. Μίζεροι είναι οι περισσότεροι και το ξέρετε πολύ καλά. 2
parrot32 Δημοσ. Τρίτη στις 08:09 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:09 πμ Όλα σωστά όσα έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα αλλά εγώ θέλω να θίξω και μία άλλη παράμετρο.. στην επαρχία όπου ο ιδιωτικός τομέας δύσκολα τα βγάζει πέρα (με λίγες μικρές εξαιρέσεις) και δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για νέους , οι ΔΥ θεωρούνται προνομιούχοι.. στα μεγάλα αστικά κέντρα αν παραιτηθείς από το δημόσιο και έχεις προσόντα θα έχεις τις ευκαιρίες σου στον ιδιωτικό τομέα.. στην επαρχία δύσκολα τα πράγματα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα