Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρότι το πρώτο ποστ μοιάζει με τρολια, θα ήθελα να σχολιάσω 2 3 πράγματα. 

Α. Οι διορισμοί δεν αφορούν μόνο αυτόν που διορίζεται και το γελοίο 15ευρω πρέπει να καταργηθεί. Κ το κράτος θέλει να προσλάβει (δεν θέλει δηλαδή;  ) κ εγώ ως πολίτης θελω οι υπηρεσίες να ειναι σωστά στελεχωμένα.

Β. Η μη μονιμότητα, όπως κ η μονιμότητα έχουν στην πράξη το ίδιο πρόβλημα: δεν συνδέεται η θέση κη εξέλιξη με την εργατικότητα και την απόδοση. με άλλα λόγια, η αξιοκρατία ακόμα δεν έχει εξασφαλιστεί. 

Γ. Τα ωφελη του δημοσίου είναι ποικίλα. μακάρι να τα ειχαμε κ στον ιδιωτικό τομέα. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, parrot32 είπε

Όλα σωστά όσα έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα αλλά εγώ θέλω να θίξω και μία άλλη παράμετρο.. στην επαρχία όπου ο ιδιωτικός τομέας δύσκολα τα βγάζει πέρα (με λίγες μικρές εξαιρέσεις) και δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για νέους , οι ΔΥ θεωρούνται προνομιούχοι.. στα μεγάλα αστικά κέντρα αν παραιτηθείς από το δημόσιο και έχεις προσόντα θα έχεις τις ευκαιρίες σου στον ιδιωτικό τομέα.. στην επαρχία δύσκολα τα πράγματα...    

Γενικώς Αθηνα και Δημόσιο δεν πάνε μαζί 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/8/2025 στις 12:13 ΜΜ, MadPax είπε

Εχεις τελειώσει την εισαγωγική εκπαίδευση των ΔΥ στο ΕΚΚΔΑ και δεν τα ξέρεις αυτά; 

Ποιος αποφοίτησε από την ΕΣΔΔΑ (Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης) ;

΄Οσοι έχουν αποφοιτήσει από την ΕΣΔΔΑ και διορίζονται, υποχρεούνται να υπηρετήσουν στο Δημόσιο, στα Ν.Π.Δ.Δ. ή στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για δέκα (10) τουλάχιστον χρόνια.
Αν παραιτηθούν προτού συμπληρωθεί η δεκαετία, οφείλουν να επιστρέψουν τις αποδοχές που εισέπραξαν κατά την διάρκεια των σπουδών τους στην Σχολή.

---------------------

Α, ΟΚ στην εισαγωγική εκπαίδευση στο ΕΚΔΔΑ αναφέρεστε.

Επεξ/σία από Sibyl
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 17/08/2025 at 08:47, airtrelomike13 said:

Παίρνω 1000 ευρω στη δημόσια υπηρεσια που ειναι, και στον ιδιωτικό μου δίνουν 1150, 150 ευρώ ξεχωριστά κουπόνι για σουπερμάρκετ, 14 μισθοι, μπονους

On 17/08/2025 at 15:23, mike15 said:

μισθολογικα δεν υπαρχει καποια τεραστια διαφορα να πω οτι σε δελεασαν.

Να τι δελέασε τον φίλο:

Δημόσιο : 1.000 x 12 = 12.000 ευρώ / έτος

Νέα θέση: 1.150 x 14 + 150 x 12 + bonus = 17.900 ευρώ / έτος (+30%) + bonus

Επεξ/σία από popopo
Διόρθωση υπολογισμών. Credits @NickTG
Δημοσ.

τα 15600 έρχονται με άγνωστο ωράριο ( 💀 ) και εργασιακή ανασφάλεια (σήμερα είμαι αύριο δεν είμαι ή είμαι αλλού με 12Κ) :lol:

• Like 1
Δημοσ.

Παραίτηση από το Δημόσιο στη διετή δοκιμαστική υπηρεσία

• Κατά τη δοκιμαστική διετία ο υπάλληλος θεωρείται δόκιμος.

• Αν θελήσει να παραιτηθεί, η παραίτηση είναι δικαίωμά του και κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει με το “έτσι θέλω”, ούτε ο προϊστάμενος, ούτε η υπηρεσία.

• Η παραίτηση γίνεται με γραπτή αίτηση (συνήθως πρωτοκολλημένη στο τμήμα προσωπικού ή στη γραμματεία της υπηρεσίας).

• Από τη στιγμή που κατατεθεί, θεωρείται ότι έχει δηλωθεί η βούληση του υπαλλήλου να αποχωρήσει.

• Υπάρχει συνήθως ένα διάστημα 1 μήνα περίπου μέχρι να ολοκληρωθεί τυπικά η διαδικασία, ώστε να βγει και η διοικητική πράξη αποδοχής. Αυτό όμως είναι τυπικό – δεν υπάρχει δυνατότητα “να μπλοκάρει” ο προϊστάμενος.

Τι δεν μπορεί να επικαλεστεί η υπηρεσία

• Υποστελέχωση ή “υπηρεσιακές ανάγκες” δεν συνιστούν λόγο αναγκαστικής παραμονής. Στο Δημόσιο δεν υπάρχει “υποχρεωτική παραμονή” επειδή λείπει προσωπικό.

• Ούτε μπορεί να σε κρατήσει ένας προϊστάμενος επειδή “δεν θέλει να φύγεις”.

Προσοχή στη διαδικασία

• Ο φίλος σου καλό είναι να καταθέσει την παραίτηση πρωτοκολλημένη (όχι “στο χέρι” στον προϊστάμενο) ώστε να μην χαθεί ή καθυστερήσει σκόπιμα.

• Από τη στιγμή που θα πρωτοκολληθεί, είναι κατοχυρωμένος.

• Αν ο προϊστάμενος δημιουργεί προβλήματα ή προσπαθήσει να τον πιέσει, απλά να κρατήσει γραπτά ίχνη (π.χ. μέσω πρωτοκόλλου ή email).

Συμπέρασμα

👉 Ο φίλος σου μπορεί να παραιτηθεί όποτε θέλει κατά τη διετή δοκιμαστική περίοδο.
Ο προϊστάμενος δεν έχει καμία αρμοδιότητα να το μπλοκάρει. Το μόνο που μπορεί να καθυστερήσει λίγο είναι οι διοικητικές διαδικασίες, αλλά η παραίτηση θα γίνει δεκτή.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Προς: [Ονομασία Υπηρεσίας]
**Διεύθυνση Διοικητικού/Προσωπικού]
Μέσω: [Ιεραρχικά αρμόδιου προϊσταμένου, αν απαιτείται]

Θέμα: Υποβολή παραίτησης

Κύριε/Κυρία Διευθυντά,

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 148 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν.3528/2007), όπως ισχύει, και δεδομένου ότι υπηρετώ σε καθεστώς δοκιμαστικής υπηρεσίας, υποβάλλω δια της παρούσης την παραίτησή μου από τη θέση του/της [κλάδος – ειδικότητα – κατηγορία] στην [υπηρεσία/φορέα].

Παρακαλώ για την αποδοχή της παραιτήσεώς μου και την έκδοση της σχετικής διαπιστωτικής πράξης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Με εκτίμηση,
[Ονοματεπώνυμο]
[Αριθμός Μητρώου Υπαλλήλου / ΑΦΜ, αν ζητείται]
[Ημερομηνία]
[Υπογραφή]

🔑 Στρατηγική Παραίτησης από Δημόσιο (δοκιμαστική υπηρεσία)

1️⃣ Προετοιμασία

• Γράφει την αίτηση παραίτησης (την επίσημη που σου έδωσα πριν).

• Εκτυπώνει 2 αντίγραφα:

• 1 για να κατατεθεί στην υπηρεσία.

• 1 για να σφραγιστεί/πρωτοκολληθεί και να το κρατήσει ως απόδειξη.

2️⃣ Κατάθεση

• Δεν την παραδίδει ποτέ “στο χέρι” στον προϊστάμενο.

• Την καταθέτει κατευθείαν στη γραμματεία / τμήμα πρωτοκόλλου / Διοικητικό – Προσωπικό.

• Ζητάει αριθμό πρωτοκόλλου πάνω στο δικό του αντίγραφο → αυτό είναι το “όπλο” του.

3️⃣ Χρονικά περιθώρια

• Η παραίτηση ισχύει από τη στιγμή που κατατεθεί.

• Η υπηρεσία έχει υποχρέωση να εκδώσει διαπιστωτική πράξη αποδοχής (τυπικό βήμα).

• Συνήθως αυτό παίρνει 15–30 ημέρες, αλλά ο υπάλληλος δεν μπορεί να υποχρεωθεί να μείνει παραπάνω λόγω “αναγκών”.

4️⃣ Αντιμετώπιση “δύσκολου” προϊσταμένου

• Ο προϊστάμενος μπορεί να γκρινιάξει ή να απειλήσει ότι θα μπλοκάρει, αλλά:

• Δεν έχει καμία νομική αρμοδιότητα να σταματήσει την παραίτηση.

• Η υπηρεσία οφείλει απλώς να ολοκληρώσει τις διαδικασίες.

• Αν επιχειρήσει να μην προωθήσει το έγγραφο, γι’ αυτό γίνεται η κατάθεση στο πρωτόκολλο → έτσι παρακάμπτεται.

5️⃣ Τελικό βήμα

• Μετά την έκδοση της διαπιστωτικής πράξης αποχώρησης, ο υπάλληλος παραδίδει (αν του ζητηθεί) υπηρεσιακή ταυτότητα, σφραγίδες ή υλικό.

• Κρατάει αντίγραφο της πράξης για το αρχείο του.

• Like 2
Δημοσ.
11 hours ago, dtk-386 said:

τα 15600 έρχονται με άγνωστο ωράριο ( 💀 ) και εργασιακή ανασφάλεια (σήμερα είμαι αύριο δεν είμαι ή είμαι αλλού με 12Κ) :lol:

Low risk, low return.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, popopo είπε

Να τι δελέασε τον φίλο:

Νέα θέση: 1.150 x 14 + 150 x 12 + bonus = 15.600 ευρώ / έτος (+30%)  bonus

Για εμενα, δεν είναι ισχυρό το οικονομικο κινητρο. 

Εάν συντρέχουν και άλλοι λόγοι θα το σκεπτόμουν, όμως μόνο με αυτά τα οικονομικά δεδομένα.. δεν θα έκανα καμία κίνηση. 

Επεξ/σία από costas_
  • Like 1
Δημοσ.
On 20/08/2025 at 09:11, popopo said:

Να τι δελέασε τον φίλο:

Νέα θέση: 1.150 x 14 + 150 x 12 + bonus = 15.600 ευρώ / έτος (+30%)  bonus

Κάπου μπέρδεψες νομίζω τα νούμερα.

1150 x 14 = 16100

150 x 12 = 1800 

12 hours ago, costas_ said:

Εάν συντρέχουν και άλλοι λόγοι θα το σκεπτόμουν, όμως μόνο με αυτά τα οικονομικά δεδομένα.. δεν θα έκανα καμία κίνηση. 

Βγαίνει σχεδόν 50% περισσότερα από όσα παίρνει τώρα. Τεράστια διαφορά σε αυτό το επίπεδο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, NickTG said:

Κάπου μπέρδεψες νομίζω τα νούμερα.

1150 x 14 = 16100

150 x 12 = 1800 

Βγαίνει σχεδόν 50% περισσότερα από όσα παίρνει τώρα. Τεράστια διαφορά σε αυτό το επίπεδο.

Έχεις δίκιο! Λάθος μου. Ευχαριστώ για τη διόρθωση! (είχα βάλει στο excel x12 και τους μισθούς...)

Επεξ/σία από popopo
  • Like 1
Δημοσ.
14 hours ago, costas_ said:

Με τα 1000 ευρώ έχεις ας πούμε τσέπη 100. Με τα 1300 ευρώ έχεις 400 ευρώ.

Μη βλέπετε τον μισθό σαν απόλυτο νούμερο, τα 800-900 ευρώ δεν είναι καν "λεφτά μας", είναι "δανεικά" για να βγει ο μήνας. Αυτά που περισσεύουν είναι δικά μας. 

Ο μισθός είναι αυξημένος κατά 30% αλλά τα λεφτά σου τετραπλασιάζονται αν πας από τα 1000 στα 1300. 

Μπορείς να βγεις χωρίς να μετράς πατάτα-πατάτα το γεύμα σου, να κάνεις σχέδια να πάρεις κάνα αυτοκίνητο (που θα μπορείς να το συντηρείς), να πας διακοπές πιο μακριά από το Ναύπλιο, να πιεις 200 ευρώ ποτά 1 βράδυ το χρόνο βρε αδερφέ ή να πάρεις μια high end GPU κάθε 2 χρόνια.

Ή ,το σημαντικότερο, να μην αγχώνεσαι για τα μηνιαία σου έξοδα. 

Δημοσ.

να αλλαξεις υπηρεσια δεν γινεται? 

γενικα αν και δεν τους συμπαθω(μου την σπαει που δεν εξυπηρετουν στο μαγαζακι τους που το πληρωνω εγω) δεν θα εφευγα βρες μια αλλη λυση και σκεψου ωριμα.. ο προϊστάμενος σημερα ειναι σε 5χρονια δεν ειναι... ο ιδιωτικος τομεας τωρα πληρωνει σε 5 χρονια μπορει να παιρνεις ξανα 600 δεν ειναι σταθερα τα πραγματα!

+οτι στο δημοσιο ολοι επειδη ειναι ψιλο ξεκουραστοι κανουν 2 δουλειες 

τωρα πχ απο την οπτικη του Αθηναιου 900 μηνιατικο 600 ενοικιο ειναι ψιλο μανικι οντως

Δημοσ.

Να πω την δική μου οπτική/εμπειρία.. Διαβάζω κάτι 900 μηνιάτικα κλπ.. Ποιος δουλεύει για 800/900 ευρώ πλέον; πως μένετε με τόσα λεφτά; πως κάνετε οικογένεια; πως βγαίνετε βόλτες; πως πληρώνεται ενοίκια; πως αγοράζετε αυτοκίνητο; ξεκίνησα στα 18 με 600 ευρώ. Έβλεπα πως κινούνταν η αγορά και έκανα τις ανάλογες κινήσεις κάθε φορά. Από έναν απλό υπάλληλο σούπερ μάρκετ με 700€ έγινα κρεοπωλης με 900€ και τώρα έγινα φορτηγάτζης εντός Αττικής με 7-8 ώρες Μαξ δουλειά την ημέρα με 1350€ και έχω τη δυνατότητα να αλλάξω δουλειά και να πάω σε 1600 αλλά δε με βολεύει η περιοχή θα τα τρώω σε πέρα δώθε. Αν εμένα κοντά θα είχα αλλάξει. Ποιος λογικός άνθρωπος σήμερα κάθεται στον ίδιο μισθό για χρόνια χωρίς να ξεβολευτει καθόλου από τα στάνταρ του; αν δεν ιδρώσεις δε βγάζεις λεφτά. Εκτός αν είσαι γιατρός. Εκτός της βασικής δουλειάς στο φορτηγό βέβαια κάνω και έξτρα μεροκάματα με 2 μεταφορικές που συνεργάζομαι σε μεταφορές μετακομίσεις, όπου έχουν μεροκάματο με παίρνουν τηλέφωνο και πάω. Έχω δύο παιδιά, ενοίκιο, δύο αυτοκίνητα και μπαίνουν 3.5 με 4 χιλιάρικα στο σπίτι για να πούμε ότι είμαστε ΟΚ να κάνουμε αποταμίευση κάθε μήνα, να πληρώνονται όλοι οι λογαριασμοί day one, να βγαίνουμε κάθε ΣΚ με τη γυναίκα και να χαλάμε χωρίς να σκεφτόμαστε τα λεφτά, να πηγαίνουμε κάθε καλοκαίρι 15 ημέρες διακοπές, να κάνουμε 5-6 τριήμερα το χρονο, να αγοράζουμε κινητά τηλεοράσεις ρούχα παπούτσια κλπ κλπ. Γίνεται ΝΑ ο ποπός μας όμως. Ο φίλος σκέφτεται να αφήσει τα 1000 του δημοσίου οτι και καλά είναι πολλά λεφτά; τι να την κάνεις τη μονιμότητα αν πείνας και κάθε 8 του μήνα δεν υπάρχουν λεφτά; ρωτάω εγώ τώρα... 

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, DjTony είπε

Να πω την δική μου οπτική/εμπειρία.. Διαβάζω κάτι 900 μηνιάτικα κλπ.. Ποιος δουλεύει για 800/900 ευρώ πλέον; πως μένετε με τόσα λεφτά; πως κάνετε οικογένεια; πως βγαίνετε βόλτες; πως πληρώνεται ενοίκια; πως αγοράζετε αυτοκίνητο; ξεκίνησα στα 18 με 600 ευρώ. Έβλεπα πως κινούνταν η αγορά και έκανα τις ανάλογες κινήσεις κάθε φορά. Από έναν απλό υπάλληλο σούπερ μάρκετ με 700€ έγινα κρεοπωλης με 900€ και τώρα έγινα φορτηγάτζης εντός Αττικής με 7-8 ώρες Μαξ δουλειά την ημέρα με 1350€ και έχω τη δυνατότητα να αλλάξω δουλειά και να πάω σε 1600 αλλά δε με βολεύει η περιοχή θα τα τρώω σε πέρα δώθε. Αν εμένα κοντά θα είχα αλλάξει. Ποιος λογικός άνθρωπος σήμερα κάθεται στον ίδιο μισθό για χρόνια χωρίς να ξεβολευτει καθόλου από τα στάνταρ του; αν δεν ιδρώσεις δε βγάζεις λεφτά. Εκτός αν είσαι γιατρός. Εκτός της βασικής δουλειάς στο φορτηγό βέβαια κάνω και έξτρα μεροκάματα με 2 μεταφορικές που συνεργάζομαι σε μεταφορές μετακομίσεις, όπου έχουν μεροκάματο με παίρνουν τηλέφωνο και πάω. Έχω δύο παιδιά, ενοίκιο, δύο αυτοκίνητα και μπαίνουν 3.5 με 4 χιλιάρικα στο σπίτι για να πούμε ότι είμαστε ΟΚ να κάνουμε αποταμίευση κάθε μήνα, να πληρώνονται όλοι οι λογαριασμοί day one, να βγαίνουμε κάθε ΣΚ με τη γυναίκα και να χαλάμε χωρίς να σκεφτόμαστε τα λεφτά, να πηγαίνουμε κάθε καλοκαίρι 15 ημέρες διακοπές, να κάνουμε 5-6 τριήμερα το χρονο, να αγοράζουμε κινητά τηλεοράσεις ρούχα παπούτσια κλπ κλπ. Γίνεται ΝΑ ο ποπός μας όμως. Ο φίλος σκέφτεται να αφήσει τα 1000 του δημοσίου οτι και καλά είναι πολλά λεφτά; τι να την κάνεις τη μονιμότητα αν πείνας και κάθε 8 του μήνα δεν υπάρχουν λεφτά; ρωτάω εγώ τώρα... 

Αυτό που νομίζετε ότι ο γιατρός είναι κάτι απλό χωρίς άγχη και ιδρώτα  επειδή πηγατε 2 φορές σε ένα ιδιωτικό ιατρειο και σας πήρε ένα 50αρικο για 10 λεπτά να το κοιτάξετε. Ούτε να κουνάμε το δάχτυλο για να δείχνουμε πόσο "νοικοκυραίοι" και εργατικοί είμαστε. Δεν είναι όλοι να οδηγούν φορτηγό, να κόβουν μπριζόλες, να σηκώνουν καναπέδες και να τους γίνεται ΝΑ για 2 τριήμερα το χρόνο 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...