Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας φίλοι μου και πάλι, έχω μια απορία. Μπαίνοντας στα βιογραφικά γιατρών όπως για παράδειγμα παθολογων, ορθοπαιδικων, παιδιατρων κλπ σε περιηγήσεις στο διαδίκτυο, έχω παρατηρήσει ότι ο/η τάδε σπούδασε στην ιατρικη σχολη του Πανεπιστημίου ξέρω γω στην Βουλγαρία, στην Ρουμανία, στην Τσεχία, στην Ιταλία, στην Ουγγαρία, στην Σερβία κλπ Γιατί όμως επιλέγουν να σπουδάζουν εκεί; μήπως η αποτυχία στις πανελλαδικες; μήπως είναι πιο φτηνό το κόστος ζωής; γιατί νέοι και νέες Έλληνες κ Ελληνίδες δεν σπουδάζουν ιατρικη ξέρω γω στις ΗΠΑ, στην Μεγάλη Βρετανία, στην Γερμανία κλπ; όπου έχω ακούσει από φίλο ότι σε ιατρικες σχολες οι τρεις αυτές χώρες έχουν υψηλό επίπεδο. Αμφιβάλλω εγώ προσωπικά αν βγαίνουν καλοί γιατροι από Σερβία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ρουμανία κ Ιταλία 

• Haha 6
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, HarryAdamo2008 είπε

Γιατί όμως επιλέγουν να σπουδάζουν εκεί; μήπως η αποτυχία στις πανελλαδικες;

Παλιός γνωστός έδωσε 3 φορές πανελλήνιες για να περάσει ιατρική επειδή η μάνα του ήθελε να τον κάνει γιατρό και επειδή απέτυχε τον έστειλε Βουλγαρία ή Ρουμανία (δεν θυμάμαι γιατί πέρασαν χρόνια). Το πτυχίο το πήρε τελικά από κει.  

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, HarryAdamo2008 είπε

Γειά σας φίλοι μου και πάλι, έχω μια απορία. Μπαίνοντας στα βιογραφικά γιατρών όπως για παράδειγμα παθολογων, ορθοπαιδικων, παιδιατρων κλπ σε περιηγήσεις στο διαδίκτυο, έχω παρατηρήσει ότι ο/η τάδε σπούδασε στην ιατρικη σχολη του Πανεπιστημίου ξέρω γω στην Βουλγαρία, στην Ρουμανία, στην Τσεχία, στην Ιταλία, στην Ουγγαρία, στην Σερβία κλπ Γιατί όμως επιλέγουν να σπουδάζουν εκεί; μήπως η αποτυχία στις πανελλαδικες; μήπως είναι πιο φτηνό το κόστος ζωής; γιατί νέοι και νέες Έλληνες κ Ελληνίδες δεν σπουδάζουν ιατρικη ξέρω γω στις ΗΠΑ, στην Μεγάλη Βρετανία, στην Γερμανία κλπ; όπου έχω ακούσει από φίλο ότι σε ιατρικες σχολες οι τρεις αυτές χώρες έχουν υψηλό επίπεδο. Αμφιβάλλω εγώ προσωπικά αν βγαίνουν καλοί γιατροι από Σερβία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ρουμανία κ Ιταλία 

Οχι ,εκεί βγαινουν μονο χασάπηδες.Ελεος.

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
  • Haha 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, HarryAdamo2008 είπε

Προφανώς το κόστος στις συγκεκριμένες χώρες είναι αρκετά μικρότερο από το να πάει κανείς σε πανεπιστήμιο στην Αγγλία η στην Αμερική. Συνήθως πηγαίνουν όσοι δεν κατάφεραν να περάσουν σε κάποια ιατρική σχολή στην Ελλάδα και εννοείτε όπως αναφέρθηκε και παραπάνω και που δέχονται αρκετή πίεση από την οικογένεια. Σχετικά με Βουλγαρία τουλάχιστον μιας και γνώρισα αρκετούς με πτυχία από εκεί (ιατρική και οδοντιατρική ) στον στρατό όλοι έλεγαν ότι η αντιμετώπιση δεν είχε καμία σχέση με αυτή των Βουλγάρων φοιτητών για τους οποίους ήταν αρκετά απαιτητική σχολή. Έλεγαν ότι μπορούσες ακόμα και να πληρώσεις για να περάσεις μάθημα. 

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, HarryAdamo2008 είπε

Αν σε βγάλει ο δρόμος από εφημερεύων νοσοκομείο και έχεις πρόβλημα υγείας να ζητήσεις από τον ειδικευόμενο στα ΤΕΠ το πτυχίο του.

Αν δεν είναι από κρατικό Πανεπιστήμιο μην δεχτείς να σε εξετάσει.

Μπες στο διαδίκτυο ή να ζητήσεις συμβουλές από τους φίλους σου.

Ε ρε κάτι απορίες Κυριακάτικα...

• Like 2
Δημοσ.

Γιατί σε αυτές τις χώρες είναι εύκολο για έναν Έλληνα να σπουδάσει και λόγω του ότι μπορεί να μείνει εκεί (ΕΕ) αλλά και λόγω του συστήματος εισαγωγής. Επίσης στις ΗΠΑ δεν μπαίνεις στην ιατρική στα 18 πρέπει να κάνεις το premed (σπουδάζεις βιολογία, χημεία ή ακόμα και κάτι όχι τόσο συναφές) και μετά μέσω εξετάσεων συνεχίζεις για ιατρική εφόσον το θες.

Δεν πιστεύω ότι το επίπεδο σε Βουλγαρία και Ρουμανία είναι καλό. Δεν πιστεύω επίσης ότι η εκπαίδευση στις ειδικότητες στην Ελλάδα είναι καλή.

• Like 3
Δημοσ.

Διότι ήταν άχρηστοι και δεν μπορούσαν να περάσουν στην Ελλάδα.

Δυστυχώς στο δημόσια νοσοκομεία δεν ξέρεις τι θα σου τύχει, στα ιδιωτικά μπορείς να ψάξεις το βιογραφικό τους.

• Like 4
  • Confused 3
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, Gatoskylo8 είπε

Διότι ήταν άχρηστοι και δεν μπορούσαν να περάσουν στην Ελλάδα.

Δυστυχώς στο δημόσια νοσοκομεία δεν ξέρεις τι θα σου τύχει, στα ιδιωτικά μπορείς να ψάξεις το βιογραφικό τους.

Καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Αλλά φόρουμ είναι, ο καθένας μπορεί να λέει την άποψη του.

Επεξ/σία από dionisis1925
  • Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ.

Μιλάμε τωρινές εποχές ή για πτυχία πριν από 20-25 χρόνια;

Ειλικρινά, θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε απόψεις για το επίπεδο αυτών των σχολών σήμερα.  

• Like 1
Δημοσ.
10 hours ago, dionisis1925 said:

Καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Αλλά φόρουμ είναι, ο καθένας μπορεί να λέει την άποψη του.

κοίτα το άχρηστοι ίσως είναι λίγο βαρύς, αλλά πόσοι από αυτούς που πήγαν Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα πιστεύεις ότι πέρναγαν ιατρική στην Ελλάδα; Εκτός κάποιας εξαίρεσης, φαντάζομαι κανένας.

• Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Gingerbread είπε

κοίτα το άχρηστοι ίσως είναι λίγο βαρύς, αλλά πόσοι από αυτούς που πήγαν Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελλάδα πιστεύεις ότι πέρναγαν ιατρική στην Ελλάδα; Εκτός κάποιας εξαίρεσης, φαντάζομαι κανένας.

Το σχόλιο μου πήγαινε για τις 4 χώρες που έχω αναφέρει σε προηγούμενο μου μήνυμα.

Δημοσ.

- Φίλος γιατρός και γιος γιατρού, σπούδασε στην Ιταλία, πήρε ειδικότητα στην Ελλάδα, έκανε Διδακτορικό στο ΕΚΠΑ και είναι εδώ και δεκαετίες από τους καλύτερους στον τομέα του, σύμφωνα με τους άλλους Έλληνες γιατρούς. Και ήταν πάντα από τους ποιο ακριβοπληρωμένους.

- Ο γιος του προηγούμενου σπούδασε στην Ιταλία, έκανε Διδακτορικό στο ΕΚΠΑ, και είναι από τους πλέον γνωστούς γιατρούς σε μεγάλο ευρωπαϊκό κράτος.

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Gingerbread είπε

Εβγαλε άχρηστους όλους του γιατρούς απο τόσες χώρες.Ντόπιους και μη.Κάποιος που θα πάει τρίτη λυκείου φέτος.

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.

Ειναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι που εχουν πτυχία από αυτές τις χώρες α) πιθανότατα δεν έγραψαν αυτο που έπρεπε για να περάσουν στις πανελλήνιες β) σίγουρα είχαν αρκετά λεφτα για να το κάνουν οπότε τους ζηλεύουμε και λίγο. 

Δεν ειναι αλήθεια ομως ότι αναγκαστικά είναι χειρότεροι γιατροί.

Πρώτον στα περισσότερα πανεπιστήμια από αυτά που λέτε, επίσης είχε μια διαδικασία εισαγωγής, κάποιες φορές με εξετάσεις πέρα απο συνεντεύξεις, οπότε δεν παίρνουνε και μαθητές του 5 από όσα έχω καταλάβει. 

Δεύτερον, γνωριζω περιπτώσεις και ειδικότητες που εξω ειναι καλύτεροι από εμάς. Για παράδειγμα η οδοντιατρική στην Ρουμανία ειναι εξαετής φοίτηση, και η ειδικότητα ειναι πιο πλήρης, λέγεται στοματολογία, και παίρνουνε και τη βασική ιατρική εκπαιδευση ενα δύο έτη, καθώς και ειδίκευση και για τις υπόλοιπες αρρώστιες του στόματος, όπως δερματικα κλπ. Εγώ τον οδοντίατρο μου που σπούδασε Ιάσι δεν τον αλλάζω, και ειναι δύσκολο να με πείσει κάποιος οτι κάποιος με τετραετή φοίτηση στην Ελλάδα που σπούδασε πιο στοχευμένα για δόντια κλπ ειναι καλύτερος γιατρός. 

Βέβαια μπορει να ειναι η εξαίρεση αυτό που λέω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...