Geralt_Haute_Bellegarde Δημοσ. χθες στις 10:52 πμ Δημοσ. χθες στις 10:52 πμ Deep Purlpe και Scorpions τα πρώτα cd που είχα αγοράσει πιτσιρικάς! 30 χρόνια τώρα τα ίδια cd παίζουν απροβλημάτιστα και κολλάνε στις ίδιες γρατζουνιές. Τα βιβλιαράκια έχουν κιτρινίσει και ξεθωριάσει αλλά τα cd παίζουν ακόμα και κακομεταχειρίζονται από τα ανίψια μου με τον ίδιο τρόπο που τα κακομεταχειριζόμασταν με τον αδερφό μου όταν τα είχαμε αγοράσει... Από άποψη ανθεκτικότητας είναι ανώτερα από τα βινύλια 3
tzotzo Δημοσ. χθες στις 10:59 πμ Δημοσ. χθες στις 10:59 πμ 1o cd Michael Jackson History, σε ενα all in one σετακι της Philips. Μιλάμε το ελιωσα. Απειρα cd γραμμενα, με Nero Burning Rom, και καταλαβα το λογοπαιγνιο, χρονια αργοτερα που το plextor μου σκονιζεται σε ενα κουτι. Μου λειπει λιγο ο τροπος που ακουμε μουσικη. Σου δινοταν η ευκαιρία να ακουσεις όλο τον δισκο. Τωρα γινεται popular ενα τραγουδι και δεν έχουμε ιδεα τι αλλο βγάζει ο τραγουδιστης ή το συγκροτημα. 2
butters Δημοσ. χθες στις 11:15 πμ Δημοσ. χθες στις 11:15 πμ Πραγματικά επαναστατικά τα CD. Η μετάβαση έγινε και από τις κασέτες και όχι μόνο από το βινύλιο. Κράτησε τη φορητότητα των κασετών και έφερε ανώτερο ήχο και ευκολία στην εναλλαγή των κομματιών μουσικής. Μόνο θέμα που είχαν ήταν τα γδαρσίματα. 3 1
Eloy Δημοσ. χθες στις 12:25 μμ Δημοσ. χθες στις 12:25 μμ O λόγος που SA-CD κλπ δεν έπιασαν στην αγορά, ήταν γιατί στον στερεοφωνικό ήχο ο κόσμος δεν χρειαζόταν κάτι περισσότερο. Απειρα blind tests το απέδειξαν. Ο ήχος δεν είναι όπως το βίντεο που βλέπεις και καταλαβαίνεις αμέσως την διαφορά 1080-4κ-8κ... Ο καλύτερος ήχος του SA-CD δεν γίνεται αντιληπτός, τα μηχανήματα ήταν ακριβότερα και άξιζαν μόνο αν σκόπευε κάποιος να κάνει edit. Eπίσης, κάποια στιγμή και μετά, η μουσική στις ηχογραφήσεις έφαγε πολύ επεξεργασία. Οταν παίζει μια μπάντα, όλο και κάποιος θα ξεφύγει κάποια εκατοστά του δευτερολέπτου, όλο και κάποια νότα θα φύγει πιο δυνατά - σήμερα με το δεν-θυμάμαι-πως-το-λένε δεν υπάρχει αυτό. 2
CyanBlue Δημοσ. χθες στις 01:57 μμ Δημοσ. χθες στις 01:57 μμ Σαν χθες ήταν (πιστέψτε με οι νεώτεροι)... Εκεί πήγαινε το 50% του καθόλου εύκολα αποκτηθέντος μισθού. Τουλάχιστον έχω εκατοντάδες κάποια από τα οποία συλλεκτικά. Εποχές που η μουσική είχε φυσικό μέσο και δεν ήταν άυλη... Να τολμήσω να πω και πως ήταν μουσική από μουσικούς και δεν είναι τυχαίο πως ακούγεται 10ετίες μετά. 4
Shogo Δημοσ. χθες στις 02:25 μμ Δημοσ. χθες στις 02:25 μμ Τα πρώτα μου CD θυμάμαι ήταν σε κόπιες το Blood και το Carmageddon απο τον τότε Τhomas soft στην Σολωμού στα εξάρχεια,τι ωραία χρόνια 2
D___G Δημοσ. χθες στις 02:33 μμ Δημοσ. χθες στις 02:33 μμ Αν και δεν αγοράζω πλέον, χαίρομαι που είμαι συλλέκτης με πάνω από 500 (ίσως περισσότερα - κάποια στιγμή έπαψα να μετρώ) CDs, ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία να κοιτάζω κάθε μέρα στα περίπτερα τα περιοδικά, όχι για το υλικό τους, αλλά για τα CD (και αργότερα DVD) που πρόσφεραν δωρεάν! 1
herbalife3 Δημοσ. χθες στις 02:46 μμ Δημοσ. χθες στις 02:46 μμ 14 ώρες πριν, safridia είπε Ειχα αγορασει το Paranoid των Deep Purple πριν ακομη αγορασω το CD Player, θυμαμαι με ρωταγαν στην σταση του λεωφορειου τι ειναι αυτο και θελαν να δουν το δισκακι που λαμπυριζε και εβγαζε τα χρωματα του ουρανιου τοξου (ξεκαθαρα woke προπαγανδα που δεν το ξεραμε τοτε) Wtf? 1
kurkosdr Δημοσ. χθες στις 04:51 μμ Δημοσ. χθες στις 04:51 μμ (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, mike15 είπε απαισιο υλικο ..long live the vinyl !! Πολύ τεκμηριωμένη άποψη, άντε να ακούσουμε γιατί το νομίζεις αυτό... 15 ώρες πριν, chek2fire είπε Και πουλάγαμε τότε τα βινύλια μας για να πάρουμε αυτή τη μλκ που είναι άχρηστη τελείως πλέον. Ψάχνουμε άκομα τα σπάνια βινύλια μας Και μόλις βρεις τα σπάνια βινύλια σου και σου φύγει το αίσθημα της νοσταλγίας θα καταλάβεις γιατί πήγες στο CD τότε. Το βινύλιο είναι το μέσο που και τέλειο hardware να του δώσεις πάλι θα έχει pops and cracks, και κάθε φορά που το ακούς φθείρεται. Τώρα αν έχεις κάνει rip τα CD σου σε FLAC ή WAV και το βινύλιο το θες μόνο για τη φυσική αίσθηση, δηλαδή αν αγορεύεις αφ' υψηλού με σύμμαχο τεχνολογία που δεν υπήρχε τότε, πάω πάσο. Επεξ/σία χθες στις 04:58 μμ από kurkosdr
mike15 Δημοσ. χθες στις 05:43 μμ Δημοσ. χθες στις 05:43 μμ 44 λεπτά πριν, kurkosdr είπε Πολύ τεκμηριωμένη άποψη, άντε να ακούσουμε γιατί το νομίζεις αυτό... Και μόλις βρεις τα σπάνια βινύλια σου και σου φύγει το αίσθημα της νοσταλγίας θα καταλάβεις γιατί πήγες στο CD τότε. Το βινύλιο είναι το μέσο που και τέλειο hardware να του δώσεις πάλι θα έχει pops and cracks, και κάθε φορά που το ακούς φθείρεται. Τώρα αν έχεις κάνει rip τα CD σου σε FLAC ή WAV και το βινύλιο το θες μόνο για τη φυσική αίσθηση, δηλαδή αν αγορεύεις αφ' υψηλού με σύμμαχο τεχνολογία που δεν υπήρχε τότε, πάω πάσο. ελα ρε φαν των σιντι,μην τσιμπας..απλα εμεις που μεγαλωσαμε με βινυλιο,εχουμε αλλη αντιληψη για την μουσικη ευχαριστηση..δεν μας αρεσει το τελειο, το πως να το πω,το.. αποστειρωμενο η τεκμηριωμενη αποψη ειναι ακριβως αυτο που σε εκνευριζει: Αναφορά σε κείμενο pops and cracks, και κάθε φορά που το ακούς φθείρεται. ειναι μαγεια αυτη η ατελεια,δεν μπορεις να την καταλαβεις..και στο τελος λες και τον σοβαρο λογο: Αναφορά σε κείμενο το βινύλιο το θες μόνο για τη φυσική αίσθηση τα ειπες ολα ,τι επιχειρημα αλλο να πω? γιαυτο μας αρεσουν! 1 1
lnwolfgr Δημοσ. χθες στις 05:48 μμ Δημοσ. χθες στις 05:48 μμ 26 λεπτά πριν, kurkosdr είπε Και μόλις βρεις τα σπάνια βινύλια σου και σου φύγει το αίσθημα της νοσταλγίας θα καταλάβεις γιατί πήγες στο CD τότε. Το βινύλιο είναι το μέσο που και τέλειο hardware να του δώσεις πάλι θα έχει pops and cracks, και κάθε φορά που το ακούς φθείρεται. Εγώ προσωπικά πήγα στο cd λόγω diskman, ήταν το λογικότερο για εμένα μετά το walkman. To hardware έχει μεγάλη σημασία, τα pops τα αποφεύγεις βάζοντας αντιστατικά inner sleeves στους δίσκους βινυλίου που υποφέρουν από στατικό ηλεκτρισμό. Τα cracks ειναι συνήθως χαρακιές στο βινύλιο, και τα cd υποφέρουν από τις χαρακιές, σε μια καλή χαρακιά ο δίσκος θα πηδήξει, το cd θα κολλήσει. Πλέον υπάρχουν βελόνες πολύ ψιλές που διαβάζουν πολύ μέσα στο αυλάκι και μειώνουν κατά πολύ τον θόρυβο, και δεν ειναι υπερβολικά ακριβές μαζί με την κεφαλή τους. Σε ένα πικάπ αυτά που έχουν σημασία ειναι η κεφαλή και ο προενισχυτής, στο cd player το dac, και το laser που φυσικά ειναι αναβαθμίσιμα και τα 2 (εκτός του lazer). Πάντως από την εμπειρία μου τόσα χρόνια, πιο συχνά έβγαζαν προβλήματα τα cd player παρά τα πικάπ, service σε πικάπ δεν έχω κάνει ποτέ (εκτός από αλλαγή ιμάντα) σε cd player όμως έχω κάνει και service, έχω αγοράσει και καινούρια λόγο βλάβης, στα πικάπ απλά άλλαζα κεφαλοβελόνα όχι γιατί χαλούσε, άλλα γιατί ήθελα να αλλάξω τον ήχο μου. Εν κατακλείδι, πιο ζημιάρικα μου έχουν βγει τα cd player και έχω ξοδέψει περισσότερα χρήματα, από τα πικάπ. 👍
blacckvodka Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Εγώ πάντως είχα αγοράσει τον πρώτο μου υπολογιστή και αντί για sound blaster είχε sound booster και επειδή κολλαγε ο ήχος στα games ένας φίλος μου ανακάλυψε σε ένα cd του Γονίδη στο τρίτο track ξεκολλαγαν όλα και συνέχιζε κανονικά το παιχνίδι 1
kurkosdr Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, lnwolfgr είπε Εγώ προσωπικά πήγα στο cd λόγω diskman, ήταν το λογικότερο για εμένα μετά το walkman. To hardware έχει μεγάλη σημασία, τα pops τα αποφεύγεις βάζοντας αντιστατικά inner sleeves στους δίσκους βινυλίου που υποφέρουν από στατικό ηλεκτρισμό. Τα cracks ειναι συνήθως χαρακιές στο βινύλιο, και τα cd υποφέρουν από τις χαρακιές, σε μια καλή χαρακιά ο δίσκος θα πηδήξει, το cd θα κολλήσει. Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, για να αρχίσει να κολλάει το CD πρέπει να του έχεις κάνει μια πολύ βαθιά χαρακιά ή να έπαιζαν μαζί του αγριόγατες, το βινύλιο φθείρεται με το παραμικρό γιατί πολύ απλά δεν έχει κώδικα διόρθωσης λαθών (πως να έχει; αναλογικό είναι). Συν την σκόνη που μαζεύει στο αυλάκι που δεν φεύγει με τίποτα μετά. Και φυσικά το CD δεν έχει θέματα με στατικό ηλεκτρισμό ή να ακούγεται διαφορετικά ανάλογα με την βελόνα ή αλλά τέτοια. Τώρα για τα players, και να ήταν αναξιόπιστα τα CD players τη δεκαετία του '80 αυτό δεν αφορά το σήμερα ούτε επηρέαζε τη συλλογή σου με τα δισκάκια. 52 λεπτά πριν, mike15 είπε ελα ρε φαν των σιντι,μην τσιμπας..απλα εμεις που μεγαλωσαμε με βινυλιο,εχουμε αλλη αντιληψη για την μουσικη ευχαριστηση..δεν μας αρεσει το τελειο, το πως να το πω,το.. αποστειρωμενο η τεκμηριωμενη αποψη ειναι ακριβως αυτο που σε εκνευριζει: ειναι μαγεια αυτη η ατελεια,δεν μπορεις να την καταλαβεις..και στο τελος λες και τον σοβαρο λογο: τα ειπες ολα ,τι επιχειρημα αλλο να πω? γιαυτο μας αρεσουν! Ναι αλλά η σειρά υποκειμενικών προτιμήσεων που παρέθεσες δεν δικαιολογεί βαρύγδουπες και απόλυτες (δηλαδή παρουσιαζόμενες ως αντικειμενικές) δηλώσεις του στυλ "απαισιο υλικο". Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από kurkosdr
pirmen56 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 10 ώρες πριν, Eloy είπε Urban legend... Mόνο το αναλογικό rca δίνει groundloops... H ψηφιακή πληροφορία δεν επηρεάζεται. Optical, coaxial, usb.hdmi, firewire μεταφέρουν ψηφιακά πακέτα 0 kai 1 απο την cpu στο dac και δεν έχουν να κάνουν τίποτα με το groundloop... (εκτός αν υπάρχει ένας μαγικός τρόπος να περάσει ο ηλεκτρονικός θόρυβος στην ψηφιακή πληροφορία)... Kοινώς, η χειρότερη υλοποίηση της φθηνότερης μητρικής θα στείλει τα ίδια ψηφιακά πακέτα όπως ακριβώς και μιά σύγχρονη ακριβότερη... Είναι σαν να μεταφέρεις ένα οποιοδήποτε αρχείο - στο τέλος θα πάρεις ένα πιστό αντίγραφο αυτού που έστειλε η cpu... Παλιότερα είχα βρει ένα άρθρο που εξηγούσε γιατί δεν είναι bit-perfect η μεταφορά με τέτοια καλώδια πλην toslink. Δεν γίνεται διόρθωση του σήματος από το DAC όπως θα περίμενε κανείς. Επειδή δεν το βρίσκω ρώτησα το Chat GPT για το σχόλιο του αρθρογράφου και πήρα την ακόλουθη απάντηση: When you use an outboard Digital-to-Analog Converter (DAC), the quality of the signal transfer from the source device (like a computer) is critical for minimizing interference, such as ground noise. Why TOSLINK (Optical) is Recommended: Ground Isolation: TOSLINK, being an optical connection, electrically isolates the audio device from the source (your computer). This means that any ground noise or electrical interference present in the computer's ground doesn't get transferred to the DAC or audio equipment. The signal is transmitted as light, so it doesn't have an electrical path that could introduce noise. Digital-to-Digital: The optical connection sends a digital signal, and since the DAC is responsible for converting the digital signal to analog, the quality of the optical transmission is key. With optical connections, the primary concern is usually jitter (timing errors in digital data), but the ground noise is eliminated. Why USB, Firewire, or RCA Can Cause Issues: Electrical Coupling: When you use USB, Firewire, or RCA for digital-to-analog transfer, the signal is transmitted electrically. If there’s noise or ground loops in your computer’s power supply or other internal circuitry, this noise can be coupled into the audio signal, especially in the case of USB. Since the audio ground and the computer's ground are shared, noise from the computer's digital circuits or other devices (like external drives) can bleed into the audio signal, which can negatively affect sound quality. USB Noise: USB is particularly prone to this because it often carries both power and data on the same line. While many DACs are designed to filter out noise from USB power, the digital data can still pick up noise from the ground, especially if the computer is not well-grounded or if it's connected to other noisy devices. Caveats: Not all DACs are the same. Some high-quality USB DACs are designed to minimize the impact of ground noise, using advanced isolation techniques or separate power supplies. Firewire: While it's a more robust connection for data transfer compared to USB, it can still share a ground with the computer, though the noise isn't always as pronounced as with USB. RCA: RCA is usually analog, not digital, so it's typically not relevant when discussing purely digital connections to the DAC. But if you were to use it for digital signals, it would also couple the ground. In summary, optical TOSLINK is generally the best option for avoiding the introduction of ground noise from your computer into your audio system when using an outboard DAC. However, some DACs with advanced USB isolation can also perform well without introducing noticeable noise.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα