Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορώ να κρατηθώ άλλο με αυτά που διαβάζω!

Σας ενοχλούν οι κάμερες που βάζει κάποιος για την ασφάλειά του, αλλά ταυτόχρονα δεν σας ενοχλούν:

• Τα νέα αυτοκίνητα (Tesla κλπ.) που καταγράφουν 24/7 σε 360 μοίρες και ανεβάζουν τα βίντεο σε servers χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος.

• Οι τράπεζες που έχουν καταγραφικό υλικό από την εποχή που ήμασταν... σπερματοζωάρια.

• Τα λεωφορεία που πλέον, με τη δικαιολογία ότι καταγράφουν παραβάσεις στους δρόμους, έχουν κάμερες.

• Τα καταστήματα, από περίπτερα μέχρι πολυκαταστήματα, που παρακολουθούν τους πάντες και τα πάντα.

• Οι κάμερες στα γήπεδα και γενικά παντού όπου μπορεί κάποιος να κυκλοφορήσει, νόμιμα ή παράνομα.

Όλα αυτά σας ενοχλούν! Αλλά στην πρώτη στραβή θα αναζητήσετε υλικό από κάμερα στους κοινόχρηστους χώρους για να εντοπίσετε ποιος έχει διαπράξει το "έγκλημα".

Ελλάδα 2.0!

Ματάκι πόρτας με κάμερα. Τι ισχύει;

Ναι, αν κάνει καταγραφή είναι παράνομο, αλλά η αστυνομία και ο εισαγγελέας θα αναζητήσουν βίντεο από τη συγκεκριμένη κάμερα αν χρειαστεί.

Επεξ/σία από lsk1977
  • Like 9
  • Confused 4
  • Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 hours ago, somt said:

ή οτι θα το δει η αστυνομία και θα πει "α, ρε, ο Μάκης ο κλεφτης! παμε σπιτι του να πάρουμε πισω τα κλοπιμαια!"

Επειδή έχω φίλους που υπηρετούν στο Διαρρηκτών, όσο αστείο και να σου φανεί, ναι τους αναγνωρίζουν απο σωματότυπου, τατοο κτλ. Δεν ειναι χιλιάδες οι επαγγελματίες διαρρήκτες και μπαινοβγαίνουν στην φυλακή δυστυχώς. 

• Like 5
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lsk1977 είπε

Σας ενοχλούν οι κάμερες που βάζει κάποιος για την ασφάλειά του, αλλά ταυτόχρονα δεν σας ενοχλούν:

• Τα νέα αυτοκίνητα (Tesla κλπ.) που καταγράφουν 24/7 σε 360 μοίρες και ανεβάζουν τα βίντεο σε servers χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος.

• Οι τράπεζες που έχουν καταγραφικό υλικό από την εποχή που ήμασταν... σπερματοζωάρια.

• Τα λεωφορεία που πλέον, με τη δικαιολογία ότι καταγράφουν παραβάσεις στους δρόμους, έχουν κάμερες.

• Τα καταστήματα, από περίπτερα μέχρι πολυκαταστήματα, που παρακολουθούν τους πάντες και τα πάντα.

• Οι κάμερες στα γήπεδα και γενικά παντού όπου μπορεί κάποιος να κυκλοφορήσει, νόμιμα ή παράνομα.

Όλα αυτά σας ενοχλούν! Αλλά στην πρώτη στραβή θα αναζητήσετε υλικό από κάμερα στους κοινόχρηστους χώρους για να εντοπίσετε ποιος έχει διαπράξει το "έγκλημα".

Ελλάδα 2.0!

Ναι αλλά όταν θα τσακώνεσαι με τη γυναίκα σου και θα φωνάζεις «δεν είναι αυτό που νομίζεις», θα σκάσω εγώ από απέναντι και θα της πω «να ορίστε κυρά Τέτα μου, έχω εγώ να σας δείξω το βίντεο την ώρα που έμπαινε με το γκομενακι όσο εσείς ψωνίζατε στο Σκλαβενίτη»! 

Βρες το λάθος! 😛 

• Haha 6
Δημοσ.

Φταίει δηλαδή το μαχαίρι και όχι ο δολοφόνος; Φταίει το δέντρο που φύτρωσε και όχι ο οδηγός που, με την επήρεια αλκοόλ, οδηγεί και πέφτει πάνω του!

Δημοσ.
18 minutes ago, lsk1977 said:

Γιατί όπως γνωρίζουμε, το ίδιο είναι να σε καταγράψει κάμερα μια στο τόσο (όλα αυτά που ανέφερες) με το να γραφει 24/7 ποτε και ποιος μπαίνει σπίτι σου...

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, cyberguy είπε

Επειδή έχω φίλους που υπηρετούν στο Διαρρηκτών, όσο αστείο και να σου φανεί, ναι τους αναγνωρίζουν απο σωματότυπου, τατοο κτλ. Δεν ειναι χιλιάδες οι επαγγελματίες διαρρήκτες και μπαινοβγαίνουν στην φυλακή δυστυχώς. 

Ναι δεκτο

τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που έβαλε την κάμερα δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετεί, τα κλοπιμαία έκαναν φτερά και εξαφανίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες

Επεξ/σία από somt
  • Super Moderators
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, lsk1977 είπε

Φταίει δηλαδή το μαχαίρι και όχι ο δολοφόνος; Φταίει το δέντρο που φύτρωσε και όχι ο οδηγός που, με την επήρεια αλκοόλ, οδηγεί και πέφτει πάνω του!

Για αυτό υπάρχει ο νόμος που καθορίζει πότε το μαχαίρι δεν είναι απλά ένα εργαλείο που κόβει ψωμί. Βασικά δεν κατηγορεί κανείς το μαχαίρι. Όλα έχουν να κάνουν με τη χρήση του από τον κάθε ψυχακια.  Το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα είναι κατοχυρωμένο. Απλά τόση ώρα μας λέτε «έλα μωρέ»… 

Συνεπώς όπως εσύ λες πως θα βάλεις την κάμερα όπου γουστάρεις, αντίστοιχα και εγώ μπορώ να σε ελέγξω ως προς τη νομιμότητα αυτής της κίνησης. Απλά και καθαρά. 

Ο άλλος  είχε κρυφή κάμερα στις γυναικείες τουαλέτες μέσα σε χώρο εργασίας. Είναι σα να έρθεις μετά και να μου πεις «ναι αλλά αν κάποιος στρίμωχνε μια εκεί μέσα και τη βίαζε και τον πιάναμε εξαιτίας της κάμερας αυτής;»…

Κανείς δεν απαγόρευσε την εγκατάσταση καμερών. Λέμε απλά πως υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που πρέπει να τηρούνται κατά την εγκατάσταση τους και που κατά 99% συνήθως δεν τηρούνται. Και αυτοί οι κανόνες καθορίζονται από το Νόμο! 

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lsk1977 είπε

Ελλάδα 2.0!

Ματάκι πόρτας με κάμερα. Τι ισχύει;

Ναι, αν κάνει καταγραφή είναι παράνομο, αλλά η αστυνομία και ο εισαγγελέας θα αναζητήσουν βίντεο από τη συγκεκριμένη κάμερα αν χρειαστεί.

Τα έχεις λίγο αχταρμά στο μυαλό σου οπότε μάλλον θα έπρεπε να είσαι συγκρατημένος.

Άλλο η κάμερα στην τράπεζα / αυτοκίνητο / δρόμο / atm / γήπεδο / δορυφόρο κλπ όπου καταγράφει 1000άδες αγνώστους με στόχο ΑΝ χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί το υλικό μετά από επίπονη χρονοβόρα επεξεργασία και νομική διαδικασία και άλλο η camera του γείτονα που καταγράφει ΕΣΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Πάμε ξανά λοιπόν. Είναι το ίδιο?

Ελλάδα 14,34^54 όπου πρέπει να εξηγούμε τα πιο απλά. 

1 ώρα πριν, cyberguy είπε

Ισχύει απόλυτα. Είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι και είναι απόλυτα γνωστοί.

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Να πω και τη δικιά μου άποψη μιας και το έχω σκεφτεί πολλές φορές. 

Αν ήταν οροφοδιαμέρισμα, δεν θα είχα θέμα ως γείτονας.

Θέλω για παράδειγμα να φέρνω κάθε νύχτα, παράνομες σχέσεις. Έχω την εναλλακτική του ασανσέρ να μην με πάρει κανείς χαμπαρί.

Στη φάση του φίλου τι εναλλακτική έχει? ΌΤΙ και να γίνει, ο άλλος βλέπει. Με ποια λογική ο φίλος να παρακολουθείται και να μην μπορεί να κάνει τα δικά του, όποτε θέλει? Έχει εναλλακτική λύση να μπει στο διαμέρισμα του χωρίς να καταγραφεί ? ΟΧΙ!

Μετακομίζεις σε μονοκατοικία... Οι πολυκατοικίες είναι σαν το δημόσιο ανακατεύεις τον καφέ και ξέρουν πως τον πίνεις...🤣

• Haha 3
Δημοσ.

εχω τυχει με συναδέλφους κατά καιρούς που κοιτάνε πως θα τραβήξουν φωτογραφίες τη γκόμενα του διπλανού ή χειρότερα τη κόρη του, ξέρω κυράδες που μισοανοιγουν τη πόρτα τους για να δουν ποιος μπήκε-βγηκε στο διαμέρισμα του διπλανου καθε φορά, έχω υπόψιν κάποιους που στήνονται στην είσοδο την ώρα που γυρνάνε παιδιά της πολυκατοικίας το βράδυ απο το φροντιστήριο για να δουν αν φοράνε καμιά κοντή φούστα και πάρουν μάτι,  Επίσης ήξερα κάποιον που έφτιαχνε λαπτοπ παλιότερα οχι για τα λεφτά αλλά για να πετύχει κανα πονηρό βίντεο του ιδιοκτήτη μέσα στο σκληρό..... αλλά  εσείς λέτε τι έχει να κρύψει ο άλλος από τη πόρτα του διαμερίσματος του.... 
έχετε ιδέα τι κόσμος υπάρχει εκεί εξω και δείχνει απόλυτα φυσιολογικός? Νομίζετε πως αυτά που ανέφερα είναι λιγότερο σημαντικά από το να υπάρχει βίντεο αν σε κλέψουν για να μπορέσεις να πάρεις το λαπτοπ σου πίσω μετά από την αστυνομία?

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, lsk1977 είπε

Κι εγώ δεν επιτρέπω στον Χ γείτονα να καταγράφει 24/7 ποιος μπαίνει-βγαίνει στο σπίτι μου.

Διάβασε άρλεκιν.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, lsk1977 είπε

Σταμάτα.

Απλα σταμάτα.

• Like 2
Δημοσ.

Το ότι έχετε κάτσει όλοι και αναλύετε το θέμα είναι το παράδοξο . Δεν σας ρωτησε και δεν θα σας ρωτήσει κανείς ποτέ . Ο νομοθέτης για να βγάλει την σχετική απαγόρευση , ενώ επιτρέπει αντίστοιχες κάμερες σε δημόσιους χώρους , σκέφτηκε ορισμένα πράγματα , τα οποία υπάρχουν και στην νομολογία και στην αιτιολογική του έκθεση . Απαγορεύεται ρητά , οποιαδήποτε παραπάνω συζήτηση είναι αμπελοφιλοσοφια . Και ναι η αστυνομία ( hello there it's me ) και η εισαγγελία θα αξιοποιήσουν όντως το παράνομα αποκτηθεν υλικό γιατί έχει παραθυράκι το νομικό μας σύστημα αλλά όταν ένας τυχαίος ενοχληθεί και απαιτήσει την τήρηση του νόμου , εκεί σταματάει η οποία συζήτηση . 

• Like 2
Δημοσ.

Ερώτηση: Τα θυροτηλέφωνα πολυκατοικίας είναι παράνομα; Δεν κάνουν καταγραφή εικόνας και ήχου (θεωρητικά). Αν δεν είναι, τότε και το ματάκι δεν είναι (αν δε κάνει καταγραφή) και η κάμερα θεωρητικά δεν είναι αν δεν κάνει καταγραφή. Αλήθεια, με τα smartphones που έχουν κάμερες τι παίζει;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, lsk1977 είπε

Ερώτηση: Τα θυροτηλέφωνα πολυκατοικίας είναι παράνομα; Δεν κάνουν καταγραφή εικόνας και ήχου (θεωρητικά).

Εξαίρεση από τον Νόμο για τα Συστήματα Βιντεοεπιτήρησης

Η ΑΠΔΠΧ έχει ξεκάθαρα απαντήσει (ΑΠΔΠΧ 82/2013 και Γ/ΕΞ/1570-1/15-04-2016) ότι οι θυροτηλεοράσεις, οι οποίες ενεργοποιούνται μόνο κατόπιν ενεργειών του εισερχομένου και χωρίς καταγραφή, δεν αποτελούν “επεξεργασία προσωπικών δεδομένων” και δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Ν. 2472/1997.

Δηλαδή, θεωρούνται εκτός του νομικού πλαισίου της προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...