Super Moderators billdanos Δημοσ. πριν από 13 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 13 ώρες 11 λεπτά πριν, slaughter είπε για αυτό έγραψα αν δεν είναι περίεργος ο γείτονας. Αν όπως λες ήθελε να κάνει όλα αυτά θα είχε κάτι που δεν θα ήταν τόσο ευδιάκριτο. Τώρα όμως το είδε. Δεν είναι το ίδιο με το να κάθεται ο άλλος όλη τη μέρα πίσω από το ματάκι και να κουτσομπολεύει τους διπλα/απέναντι, με το να κρατάει και φωτογραφικό/βιντεο αρχείο! 1
Klausx Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες (επεξεργασμένο) Το έχεις καταλάβει ότι έχουμε 2025 έτσι; Παντού υπάρχουν κάμερες και βοηθάνε πάρα πολύ όταν τις χρειαστείς.... σιγά μην κάτσει να βλέπει πότε παραγγέλνεις ή ανοίγεις την πόρτα σου... αυτό το κάνει και με το ματάκι εξάλλου χωρίς να πάρεις χαμπάρι.... Πλάκα έχει ο ίδιος να έχει fb/tiktok κτλ που ανεβάζει τα πάντα καθημερινά και να τον πειράζει η κάμερα 🤣 Τα ίδια κάνανε και στην πολυκατοικία, τις βγάλαμε για έναν παράξενο και σε ένα μήνα έγινε κλοπή σε όλες τις αποθήκες..... μάντεψε μετά πόσες κάμερες μπήκαν με κλάματα αφού αυτός που δεν ήθελα έχασε τα περισσότερα. Επεξ/σία πριν από 12 ώρες από Klausx 1 1
kage Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες (επεξεργασμένο) Aν ηταν τοποθετημενη στην πορτα σου με θεα ολο το διάδρομο θα ακουγα θεματα τυπου ιδωτικοτητα... αλλα κ αυτο μονο αν θες να κρυψεις παρανομη σχεση ωστε να ασχοληθεις! Στο θεμα σου ειναι καθετα προς τοιχο.. δεν προλαβαινει να εστιασει το frame τι να παρακολουθει ρε παιδια... Επεξ/σία πριν από 10 ώρες από kage
Black Demis Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 1 hour ago, mp3buddy said: Καμιά σχετική πρόταση; 😎🤓🧐😝🤣 εύκολα και έχει εφαρμοστεί κιόλας και στα δυο σπίτια που εμενα (όχι για λόγους παρακολούθησης αλλά για να μην με πρήζουν τι ειναι αυτό και γιατι) μέσα απ την πόρτα πέρασα καλώδιο και αντικαταστήσει το ματάκι με την κάμερα...... χαμπάρι κανείς δεν παιρνει ακομη και να πλησιάσει κοντά στα 20 εκαοτστα κάμερα έχει proximity sensor ετσι καταγράφει μόνο όταν καποιος πάει στο μισό μέτρο από την πόρτα και τέλος ουτε καταφραφει ασχετο κοσμο που περναει ουτε εχω false alarms 3
mp3buddy Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 34 λεπτά πριν, Black Demis είπε εύκολα και έχει εφαρμοστεί κιόλας και στα δυο σπίτια που εμενα (όχι για λόγους παρακολούθησης αλλά για να μην με πρήζουν τι ειναι αυτό και γιατι) μέσα απ την πόρτα πέρασα καλώδιο και αντικαταστήσει το ματάκι με την κάμερα...... χαμπάρι κανείς δεν παιρνει ακομη και να πλησιάσει κοντά στα 20 εκαοτστα κάμερα έχει proximity sensor ετσι καταγράφει μόνο όταν καποιος πάει στο μισό μέτρο από την πόρτα και τέλος ουτε καταφραφει ασχετο κοσμο που περναει ουτε εχω false alarms Το ματάκι-κάμερα του θεματοθέτη έχει ένδειξη καταγραφής όταν πλησιάζει κάποιος. Το δικό σου ποιο μοντέλο είναι;
Black Demis Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 41 minutes ago, mp3buddy said: Το ματάκι-κάμερα του θεματοθέτη έχει ένδειξη καταγραφής όταν πλησιάζει κάποιος. Το δικό σου ποιο μοντέλο είναι; Όλα custom made, Όπως Και proximity sensor ειναι 2 αισθητήρες από parking sensor (αυτό που μπαίνει πίσω από τον προφιλακτηρα όχι τα ματάκια που τα περνάς στην τρύπα ) 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. πριν από 10 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 10 ώρες 2 ώρες πριν, Klausx είπε Το έχεις καταλάβει ότι έχουμε 2025 έτσι; Παντού υπάρχουν κάμερες και βοηθάνε πάρα πολύ όταν τις χρειαστείς.... σιγά μην κάτσει να βλέπει πότε παραγγέλνεις ή ανοίγεις την πόρτα σου... αυτό το κάνει και με το ματάκι εξάλλου χωρίς να πάρεις χαμπάρι.... Πλάκα έχει ο ίδιος να έχει fb/tiktok κτλ που ανεβάζει τα πάντα καθημερινά και να τον πειράζει η κάμερα 🤣 Τα ίδια κάνανε και στην πολυκατοικία, τις βγάλαμε για έναν παράξενο και σε ένα μήνα έγινε κλοπή σε όλες τις αποθήκες..... μάντεψε μετά πόσες κάμερες μπήκαν με κλάματα αφού αυτός που δεν ήθελα έχασε τα περισσότερα. Ναι γιατί το να δεις έναν με κουκούλα στην κάμερα, θα σου φέρει πίσω τα κλεμμένα 😛 Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πού αρχίζουν και πού τελειώνουν τα όρια του καθενός καθώς και το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα. Και για να σου αντιστρέψω το σχόλιο που έκανες: πλάκα θα έχει ο ίδιος που λέει «έλα μωρέ δεν τρέχει τίποτα», να είναι από αυτούς που παίζουν ξύλο με το που θα αντιληφθούν πως κάποιος κοιτάζει επίμονα τη γυναίκα ή την κόρη του! 2
kage Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, mp3buddy είπε Το ματάκι-κάμερα του θεματοθέτη έχει ένδειξη καταγραφής όταν πλησιάζει κάποιος. Το δικό σου ποιο μοντέλο είναι; 99% σβηνει το led..οπως κ το να μην ανοιγει υπερυθρες το βραδυ κ να φαινεται/ακουγεται ... πιο ετοιμη λυση Wzviz dp2cΚ μια xiaomi cat eye π θελουν φορτιση ανα μηνες Πιο φτηνη λυση παιρνεις tapo c110 παιρνεις ρευμα απο πλαφονιερα κ εχεις ετοιμο δουλεμενο app για να οριζεις ζωνες π θα καταγραφει κτλ _______ Οταν ξεκινανε τα πρατραγουδα με γυφτους ρομα ολα αλλαζουν..Υπαρχουν πολ.κιες π εχουν κοινοχρηστες καμερες παρκινγκ πυλωτες κ ταυτοχρονα εχουν εικονα μεσω καναλιου στις tv(hdmi modulator) Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από kage 1
dkstopo Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες οταν ημουν πιτσιρικας στο χωριο περνουσα εξω απο ενα μαγαζι και η ιδιοκτητρια και μαμα μιας συμμαθήτριάς μου, που δεν ηθελε να χαιρετά τον κόσμο αλλα ηθελε να βλεπει ποιος περνα για να σχολιαζει, γυρνουσε πλάτη στον δρομο και κοιτουσε κανονικότατα απο το καθρεφτισμα στο τζαμι του μαγαζιού. Όταν περνούσα έκανα κ@λοδαχτυλο και εβλεπα οτι αγρίευε η φατσα της αλλά δεν μιλούσε. Καποιοες φορες που ηταν με κοσμο και δεν μπορούσε και γυρισει πλατη την χαιρετούσα κανονικά και εγνεφε το κεφαλι. Αυτο γινόταν για χρόνια αλλά ποτε δεν μου το είχε κανει θέμα. Στην θεση σου θα εκανα εκανα διαφορα μπροστα στην κάμερα την έβαλε για να σας παρακολουθεί, ξεκαθαρα, αμα ηθελε ασφαλεια θα μιλουσε να κανετε κατι κεντρικό. (Μπορείς να του κολλάς ποστιτ για αρχή ) 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. πριν από 8 ώρες Super Moderators Δημοσ. πριν από 8 ώρες 56 λεπτά πριν, kage είπε 99% σβηνει το led..οπως κ το να μην ανοιγει υπερυθρες το βραδυ κ να φαινεται/ακουγεται ... πιο ετοιμη λυση Wzviz dp2cΚ μια xiaomi cat eye π θελουν φορτιση ανα μηνες Πιο φτηνη λυση παιρνεις tapo c110 παιρνεις ρευμα απο πλαφονιερα κ εχεις ετοιμο δουλεμενο app για να οριζεις ζωνες π θα καταγραφει κτλ _______ Οταν ξεκινανε τα πρατραγουδα με γυφτους ολα αλλαζουν..Υπαρχουν πολ.κιες π εχουν κοινοχρηστες καμερες παρκινγκ πυλωτες κ ταυτοχρονα εχουν εικονα μεσω καναλιου στις tv(hdmi mosulator) Οι κάμερες σε πυλωτές κλπ που καταγράφουν και άλλους περαστικούς κλπ από κοινόχρηστους χώρους, απαιτούν την απόφαση από τη συνέλευση και τα δεδομένα πρέπει να κρατούνται το πολύ μεχρι 48 ώρες.
Doubt Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 4 ώρες πριν, kage είπε Aν ηταν τοποθετημενη στην πορτα σου με θεα ολο το διάδρομο θα ακουγα θεματα τυπου ιδωτικοτητα... αλλα κ αυτο μονο αν θες να κρυψεις παρανομη σχεση ωστε να ασχοληθεις! Στο θεμα σου ειναι καθετα προς τοιχο.. δεν προλαβαινει να εστιασει το frame τι να παρακολουθει ρε παιδια... Όποιος σταθεί στην πόρτα του "δίπλα" είτε για να χτυπήσει κουδούνι, είτε για να ξεκλειδώσει θα καταγράφεται (αν κατάλαβα σωστά τη λειτουργία) = καραμπινάτη παρανομία. Δεν σηκώνει συζήτηση καν. 1
Klausx Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 4 ώρες πριν, billdanos είπε Ναι γιατί το να δεις έναν με κουκούλα στην κάμερα, θα σου φέρει πίσω τα κλεμμένα 😛 Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πού αρχίζουν και πού τελειώνουν τα όρια του καθενός καθώς και το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα. Και για να σου αντιστρέψω το σχόλιο που έκανες: πλάκα θα έχει ο ίδιος που λέει «έλα μωρέ δεν τρέχει τίποτα», να είναι από αυτούς που παίζουν ξύλο με το που θα αντιληφθούν πως κάποιος κοιτάζει επίμονα τη γυναίκα ή την κόρη του! Σε πολύ λίγα χρόνια η συζήτηση αυτή θα είναι για meme, δεν θα υπάρχει μέρος/γωνία χωρίς κάμερα. Και καλά θα κάνουν δεν γίνεται να υπάρχει ένας αστυνομικός για κάθε πολίτη. Εγώ με μία κάμερα έχω σωθεί πάντως, αποζημιώσεις για φθορές στο αυτοκίνητο από κάδο, από κακούς οδηγούς που είναι ακουστικοί τύποι αντί να βάλουν με 50 ευρώ αισθητήρες και άλλα πολλά.
m3ltd0wn Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Πρόσφατη εμπειρία από εμένα… μένω σε οροφοδιαμέρισμα οπότε όλα τα έχω ανάμενα, καταγραφή λαμπάκια τα πάντα. Έβαλα την ίδια κάμερα στην μάνα μου που είναι όπως το σχεδιάγραμμα σου μόνο που μένει στο αντίθετο διαμέρισμα (οπότε βλέπει όλο τον διάδρομο) δηλαδή βλέπει 2 άλλα διαμερίσματα ένα στο πλάι και ένα απέναντι. Το απέναντι δεν έχει πρόβλημα γιατί μένει μια κυρία μεγάλη και αυτή και θέλει να αισθάνεται ασφάλεια. Το πλάι τώρα την πρώτη μέρα που έβαλα την κάμερα και δεν την είχα ρυθμίσει σωστά είδα εικόνα που την έκρυβε με το χέρι μόλις την πήρε χαμπάρι. Κατάλαβα ότι τον ενοχλεί και έκανα τις παρακάτω ρυθμίσεις: σταμάτησα την εγγραφή εικόνας, έκλεισα την καταγραφή ήχου, έβγαλα το night vision, έκλεισα την ειδοποίηση proximity, έκλεισα το λαμπάκι του κουδουνιού. Το μόνο που μπορεί να δει κανείς είναι live εικόνα και απλά γράφει ένα image όταν κάποιος μείνει πολύ ώρα έξω από την πόρτα ή χτυπήσει κουδούνι. Τις ειδοποιήσεις στο κινητό τις έχω κάνει αθόρυβες για να μην με πρήζουν. Τι θέλω να πω: είναι δικαίωμα μου να βάλω κάμερα για την ασφάλεια του σπιτιού και των οικείων μου αλλά και δικαίωμα του άλλου να μην θέλει να τον γράφουν και πρέπει να το σεβόμαστε. Ναι, έδωσα 170 για κάτι που του έχω κόψει τις περισσότερες λειτουργίες αλλά έτσι είναι ειδικά την ιδιωτικότητα του άλλου πρέπει να την σεβόμαστε. 1
trabakoulas Δημοσ. πριν από 1 ώρα Μέλος Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) Αρχικά σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή και τις απαντήσεις. Παίδες ναι, υπάρχουν κάμερες παντού, το γνωρίζουμε όλοι, δεν είμαι καμεραφοβικός. Νομίζω όμως οι περισσότεροι τουλάχιστον καταλαβαίνετε τη διαφορά μεταξύ των περιπτώσεων του παντού/κάπου, σε δημόσιο χώρο whatever, του να είσαι στο background κάποιας φωτογραφίας άσχετης παρέας, του να έχω κάμερα στο αμάξι για ασφάλεια κ.ο.κ. και... την περίπτωση της κάμερας μέσα σε ιδιωτικό χώρο, σε απόσταση 40cm από την πόρτα σου να καταγράφει πάντα ποιος και πότε μπαίνει/βγαίνει, που είναι η συγκεκριμένη περίπτωση. Κάποιοι κατάλαβαν το σκεπτικό μου και τους ευχαριστώ και για τις πληροφορίες. Κάποιοι ίσως όχι, δεν έγραψα κάπου πως ο γειτόνας είχε σκοπό να με παρακολουθήσει, μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια:P, αλλά δεν πιστεύω πως είχε αυτή την πρόθεση. Αλλά δεν είναι το θέμα η πρόθεση (κάποιοι μπορεί να γουστάρουν και να καταγράφονται, αδιάφορο). Τι προβλέπεται από το νόμο με ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση. Την απάντηση την πήρα. Δεν επιτρέπεται χωρίς τη συναίνεσή μου. Και απλά σαν συμπλήρωση γιατί μπορεί να μην ήταν 100% σαφές σε κάποιους, δεν είμαι απλά περαστικός από το σημείο κάλυψης, όχι πως θα έπρεπε να παίζει ρόλο. Με το που ανοίγω την πόρτα, χωρίς να βγω ούτε εκατοστό έξω, η κάμερα αρχίζει και γράφει, το βράδυ ανοίγει και υπέρυθρες. 11 hours ago, billdanos said: Δεν ξέρω αν θα έλεγες το ίδιο βέβαια αν ο γείτονας εκτός από τους κλέφτες, θα γούσταρε να κρατάει και συλλογές με φωτό από τα παιδιά σου, τη γυναίκα, τη γκόμενα, το γκόμενο, κλπ κλπ... 😛 Πρέπει να καταλάβουμε πως ο καθένας μπορεί να κάνει ο,τι καλύτερο νομίζει για την ασφάλειά του αλλά ΜΟΝΟ όταν δεν εμπλέκει μέσα σε όλο αυτό και τους γείτονες. Well said! Αυτό ακριβώς, απόλυτα εύστοχος. Το να θέλει να προστατέψει την περιουσία του κάποιος είναι θεμιτό φυσικά. Κι εγώ θέλω, δεν θα βάλω κάμερα που θα γράφει τους γείτονες όμως, θα βάλω μέσα στο σπίτι μου ή κάπου που δεν δημιουργεί τέτοια θέματα τέλος πάντων. Ή αν ήθελα τόσο πολύ (προσωπικά δεν θέλω) θα τους ρωτούσα μάλλον πρώτα; Έτσι λίγο τακτ ρε παιδί μου. 11 hours ago, Snoob said: Το βασικό πρόβλημα για μένα είναι πως πρώτα έκανε την κουτσουκέλα, μετά θυμήθηκε να ρωτήσει. Τα ίδια έκανε και μια σε εμάς, στον από κάτω όροφο, και σκοτώθηκε με τον απέναντι, γιατί ανήκει κι αυτή στην ευγενή συνομωταξία των Νεοελλήνων που πρώτα παρανομούν και μετά έρχονται να σε ρωτήσουν, "Γείτονα, δεν φαντάζομαι να σε πειράζει;" Κι είσαι εσύ ο "παράξενος" αν δεν θες μια κάμερα να σημαδεύει την εξώπορτά σου. Υποτίθεται έχει έρθει εξώδικο και προχωράει ο άλλος δικαστικά, γιατί η κάμερα είναι εκεί ακόμη. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλι, να πάρει σειρά εκδίκασης, να εκδικαστεί. +1000 Όπως το είπες, είναι σα να ήσουν στο μυαλό μου. Θα μπορούσε να κάνει μια απλή ερώτηση πριν βάλει την κάμερα, έχει και το τηλέφωνό μου. Είναι σα να ήθελε να με φέρει προ τετελεσμένων και να είμαι εγώ ο "παράξενος" μετά ή να πόνταρε π.χ. πως θα "ντρεπόμουν" να του πω να την βγάλει ύστερα. Μου έβγαλε κάπως κουτοπονηριά η συγκεκριμένη συμπεριφορά, ενώ επαναλαμβάνω, δεν έχουμε κάποιο θέμα ή αντιπάθεια με τον γείτονα. Ακριβώς όπως το είπες. 11 hours ago, Klausx said: σιγά μην κάτσει να βλέπει πότε παραγγέλνεις ή ανοίγεις την πόρτα σου... αυτό το κάνει και με το ματάκι εξάλλου χωρίς να πάρεις χαμπάρι.... Πλάκα έχει ο ίδιος να έχει fb/tiktok κτλ που ανεβάζει τα πάντα καθημερινά και να τον πειράζει η κάμερα 🤣 Δεν έχω σκοπό να μπω στο email σου, σιγά μην ασχοληθώ. Φαντάζομαι δεν έχεις πρόβλημα να έχω τους κωδικούς σου, έτσι; Να κοιτάζει κάποιος από το ματάκι μοιάζει φαινομενικά αλλά δεν έχει καμία σχέση ουσιαστιά με τη συγκεκριμένη περίπτωση. Η κάμερα εδώ καταγράφει ανελλιπώς τα πάντα, δεν χρειάζεται καν να είσαι σπίτι σου, δεν χρειάζεται να κάνεις την παραμικρή ενέργεια γενικά, δεν ξέρεις καν που πάει, ποιος έχει πρόσβαση σε αυτό το υλικό κτλ., α είναι και παράνομη απ'ότι φαίνεται. Αν δεν έχω fb/tiktok έχω δικαίωμα στην ιδιωτικότητα; Αναφέρθηκε κάτι παρεμφερές και από άλλους. Χρειάζεται να έχει να κρύψει κάτι κάποιος, για να έχει το όποιο δικαίωμα στην ιδιωτικότητα; Ή μήπως χρειάζεται να έχει κουτσομπόλη/περίεργο/ανώμαλο γείτονα για να έχει αυτό το δικαίωμα (αλλιώς δε βαριέσαι); Κουρτίνες τραβάτε άραγε καμιά φορά; Γιατί; Το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα υπάρχει ανεξάρτητα από το αν έχεις κάτι να κρύψεις ή από το αν ο άλλος έχει πρόθεση να σε παρακολουθήσει. Και τέλος πάντων η ουσία είναι πως στην προκειμένη είναι παράνομη η τοποθέτηση. Καλώς ή κακώς πλέον είναι στη δική του ευχέρεια να δείξει καλή διάθεση και να την αφαιρέσει σχετικά σύντομα. Επειδή του το είπα σχετικά μαλακά, μάλλον θα χρειαστεί να κάνω μια πιο ξεκάθαρη υπενθύμιση τις επόμενες ημέρες. Να δούμε πως θα εξελιχθεί. Θα ήθελα να συνεχίσω να μην έχω κάποιο θέμα μαζί του Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από trabakoulas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα