magictoboggan Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου 1 hour ago, polaki said: Κάποιος νομίζω πρέπει να σε ενημερώσει ότι είναι πλέον 2025 και δεν είναι πλέον αστείο αυτό. Βασικά ποτέ δεν ήταν. Το αστείο είναι ότι αγοράζετε ένα κινητό το οποίο έχει το πιο κλειδωμένο λειτουργικό σύστημα που υπάρχει και μετά μένετε με το στόμα ανοιχτό 😮 όταν σας λέει η apple ότι δεν μπορείτε να κάνετε αυτό και εκείνο και με τον τρόπο που θέλω εγώ. Αν κάποιος θέλει ελευθερία αγοράζει android. Αν κάποιος θέλει να του υπαγορεύουν πως θα χρησιμοποιεί το σύστημα του και τι επιτρέπεται να κάνει με αυτό αγοράζει apple. Επίσης, είναι γνωστό ότι πολλοί που χρησιμοποιούν προϊόντα της apple (όχι όλοι) έχουν μια αίσθηση ανωτερότητας και αυτό συμβαίνει ακόμη και το 2025. 2
KostasKri Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου 5 hours ago, oldnew said: Βασικά ούτε το 1% δεν παίρνει iphone επειδη πιστεύει οτι είναι ασφαλέστερο. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι γυναίκες και το παίρνουν γιατί και η "κολλητή" της το πηρε. Ή επειδή διαφορά fashion model κλπ παίρνουν iPhone. Αποκλειστικά λόγω μάρκετινγκ. Ξέρω κανα 2 γυναίκες που το πειρανε γιατί είχε καθρεφτάκι. Μη γελάτε, το θεωρούσαν σημαντικό και αγνωουσαν οτι υπάρχουν άπειρες παρόμοιες εφαρμογές και στο Android. Σταμάτησα να διαβάζω εδώ. Πλήρης άγνοια της αγοράς. Ότι έγραψες παρακάτω αδιάφορα μετά από την πρώτη παράγραφό σου. 5
Lucifer Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου 1 ώρα πριν, KostasKri είπε οι χρήστες είναι η μεγαλύτερη τρύπα σε κάθε λειτουργικό και όσο πιο πολύ ελευθερία τους δίνεις τόσο πιο μη ασφαλές γίνεται ένα λειτουργικό κάτσε κάτω από τη μπότα
Dimitris_1981 Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου 1 ώρα πριν, magictoboggan είπε Το αστείο είναι ότι αγοράζετε ένα κινητό το οποίο έχει το πιο κλειδωμένο λειτουργικό σύστημα που υπάρχει και μετά μένετε με το στόμα ανοιχτό 😮 όταν σας λέει η apple ότι δεν μπορείτε να κάνετε αυτό και εκείνο και με τον τρόπο που θέλω εγώ. Αν κάποιος θέλει ελευθερία αγοράζει android. Αν κάποιος θέλει να του υπαγορεύουν πως θα χρησιμοποιεί το σύστημα του και τι επιτρέπεται να κάνει με αυτό αγοράζει apple. Επίσης, είναι γνωστό ότι πολλοί που χρησιμοποιούν προϊόντα της apple (όχι όλοι) έχουν μια αίσθηση ανωτερότητας και αυτό συμβαίνει ακόμη και το 2025. Ανόητοι υπάρχουν και στις 2 πλευρές. Απλά τείνεις να βλέπεις την μια μόνο. Εγώ έχω περάσει και από τα δύο και δεν έχω πρόβλημα να ξαναλλάξω αν το κρίνω ότι είναι το καλύτερο για εμένα. Έχουμε πει δεκάδες φορές ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να διαθέτει τα χρήματα του όπως θέλει και σε ότι νομίζει ότι είναι καλύτερο για αυτόν. Άλλωστε είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει καλύτερο για όλους. Ούτε καλύτερο για κάποιον για πάντα. Στα 25 σου μπορεί να θέλεις σπορ αυτοκίνητο γιατί γουστάρεις το γκάζι και στα 40 σου SUV γιατί έχεις παιδιά και είναι προτεραιότητα ο χώρος και η ασφάλεια. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αυτοί που κάνουν την μια επιλογή θέλουν με το ζόρι να την επιβάλλουν στους άλλους ή τους θεωρούν ηλίθιους , πρόβατα κτλ αγνοώντας ότι πολύ απλά οι ανάγκες τους και τα θέλω τους ταιριάζουν/καλύπτονται κατά την γνώμη τους με αυτά που προσφέρει το χ προϊόν. Οι επιλογές είναι εκεί. Οι εταιρίες προσαρμόζουν τα προϊόντα τους στις ανάγκες των πελατών και παίζουν στα όρια με την ανοχή τους. Όπως κάποιους δεν τους νοιάζει αν η μια εταιρία που έχει business τις διαφημίσεις τους ρουφάει τα προσωπικά δεδομένα, έτσι και κάποιους άλλους δεν τους νοιάζει αν η άλλη εταιρία κάνει ότι μπορεί για να τους κλειδώσει/δέσει και να πάρει το μέγιστο κέρδος από αυτούς. Και οι δύο προσφέρουν τα ανταλλάγματα τους και οι δύο σε εκμεταλλεύονται. Με το να κάνεις τα 2 λειτουργικά ίδια, απλά ο ένας "κλείνει" και ο άλλος "ανοίγει" χωρίς ουσιαστικά να διαφοροποιούνται μεταξύ τους. Χάνεις επιλογές δεν κερδίζεις. 1 ώρα πριν, KostasKri είπε Τα ίδια του έλεγα και σε προηγούμενο άρθρο ότι οι χρήστες είναι η μεγαλύτερη τρύπα σε κάθε λειτουργικό και όσο πιο πολύ ελευθερία τους δίνεις τόσο πιο μη ασφαλές γίνεται ένα λειτουργικό αλλά είχε φαγωθεί με τα CVE. Δεν θα βγάλεις άκρη και είμαι ακόμα στην 3η σελίδα και διαβάζω. Χρυσές εποχές με windows 95 που ο άλλος είχε σβήσει αρχεία από τον C για να ελευθερώσει χώρο ή επειδή του μοιάζαν άχρηστα. Μετά ανακάλυπταν ότι δεν μπουτάρουν τα Windows... Και δεν μου είχε τύχει μόνο μια φορά να το δω...... Για να μην μιλήσουμε για ένα κάρο malware που τρώγανε γιατί πατήσαν όλα τα "legit" looking links στον browser και κατέβαζαν ότι τους γυάλιζε στο μάτι... 3
magictoboggan Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου 4 minutes ago, Dimitris_1981 said: Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αυτοί που κάνουν την μια επιλογή θέλουν με το ζόρι να την επιβάλλουν στους άλλους ή τους θεωρούν ηλίθιους , πρόβατα κτλ αγνοώντας ότι πολύ απλά οι ανάγκες τους και τα θέλω τους ταιριάζουν/καλύπτονται κατά την γνώμη τους με αυτά που προσφέρει το χ προϊόν. Κανένας δεν επιβάλλει τίποτα. Το γεγονός ότι πολλοί δεν έχουν τις τεχνικές γνώσεις για να μπορούν να κρίνουν ποια είναι η σωστή επιλογή στις αγορές τους και αγοράζουν με βάση το τι θα τους πει ο κάθε πωλητής είναι κατανοητό. Αυτό δεν σημαίνει ότι η επιλογή τους είναι ορθή και αξιοποιούν σωστά τα χρήματα τους. Το τι ταιριάζει στο καθένα, τι πιστεύει, τι νομίζει και ποια είναι η μόδα είναι αδιάφορα στοιχεία όταν μιλάμε για τεχνολογικά προϊόντα.
Arkin Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου Αυτο παντως με την ασφαλεια το ακουω 500 χρονια. Torrent custom roms σπασμενα apk κυριως εφαρμογων οτι θελετε και ποτε κανενας ιος κανενα θεμα σε τιποτα απολυτως ειτε κινητο ειτε υπολογιστη. Πολυ κακο για το τιποτα η δηθεν ασφαλεια ενω απλα θελουν να σας χειραγωγησουν. Εμειναν πολλες ελευθεριες στην πραγματικη ζωη θελετε ενα κελι 33 και στα κινητα. Ξυπνατε. 1
KostasKri Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου 34 minutes ago, Dimitris_1981 said: Χρυσές εποχές με windows 95 που ο άλλος είχε σβήσει αρχεία από τον C για να ελευθερώσει χώρο ή επειδή του μοιάζαν άχρηστα. Μετά ανακάλυπταν ότι δεν μπουτάρουν τα Windows... Και δεν μου είχε τύχει μόνο μια φορά να το δω...... Για να μην μιλήσουμε για ένα κάρο malware που τρώγανε γιατί πατήσαν όλα τα "legit" looking links στον browser και κατέβαζαν ότι τους γυάλιζε στο μάτι... Δυστυχώς γι αυτά δεν βγάζουν CVE οπότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου για να το καταλάβεις. Κάποιοι φαίνεται δεν μπορούν 1
Lazmour Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Να ενεργοποιήσει το apple intelligence στα ελληνικά και τον κατοπτρισμό iPhone στο mac ούτε λόγος. Τα torrenting apps μας πείραζαν. Και από πότε το torrenting αυτό καθαυτό έγινε παράνομο παρακαλώ; Δηλαδή όταν κατεβάζω Ubuntu με torrent είμαι παράνομος; Ρε χαμένα εντελώς Επεξ/σία 29 Αυγούστου από Lazmour
Dimitris_1981 Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου 1 ώρα πριν, magictoboggan είπε Κανένας δεν επιβάλλει τίποτα. Το γεγονός ότι πολλοί δεν έχουν τις τεχνικές γνώσεις για να μπορούν να κρίνουν ποια είναι η σωστή επιλογή στις αγορές τους και αγοράζουν με βάση το τι θα τους πει ο κάθε πωλητής είναι κατανοητό. Αυτό δεν σημαίνει ότι η επιλογή τους είναι ορθή και αξιοποιούν σωστά τα χρήματα τους. Το τι ταιριάζει στο καθένα, τι πιστεύει, τι νομίζει και ποια είναι η μόδα είναι αδιάφορα στοιχεία όταν μιλάμε για τεχνολογικά προϊόντα. Κι όμως γίνεται. Διάβασε περί θυμάτων του Marketing (κορόιδα δλδ) ή ότι πρέπει να επιτρέψει το Sideloading κτλ Απαιτούν να αλλάξει το Business Model σε ένα προϊον και κατα συνέπεια το ίδιο το προϊον που έτσι κι αλλιώς με ελάχιστες σεβαστές εξαιρέσεις δεν θέλουν να αγοράσουν. Όπως έγραψα και χτες στο θέμα με το sideloading του android δεν ασχοληθήκαν και πολύ.... Αυτές οι εταιρίες ανεξάρτητα το business model έχουν σκοπό τα διαρκώς αυξανόμενα κέρδη. Αν με κάποιο τρόπο τους τα κόψεις θα βρουν άλλες πηγές να καλύψουν το κενό. Η κάθε επιλογή τους επηρεάζει το τελικό προϊόν. πχ αν της κόψουν το κλειστό οικοσύστημα ίσως στραφεί στο datamining που πολύ θα ήθελε να κάνει αλλά είναι το Selling point της και το αποφεύγει (Τουλάχιστον κραυγαλέα). Πρέπει να κρίνεις όσο μπορείς πιο δίκαια τα θετικά και αρνητικά του καθενός. Τέλειο δεν υπάρχει και πιθανόν δεν θα υπάρξει ποτέ. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι αρχές είναι να υπάρχει ένα οριζόντιο κανονιστικό πλαίσιο για όλους και να κυνηγάνε περιπτώσεις συντεχνίας (καρτελ). Όχι να δημιουργούν adhoc ή φωτογραφικούς νόμους για να πάνε την βάρκα έκει που θέλουν. 1 ώρα πριν, Lazmour είπε Να ενεργοποιήσει το apple intelligence στα ελληνικά και τον κατοπτρισμό iPhone στο mac ούτε λόγος. Τα torrenting apps μας πείραζαν. Και από πότε το torrenting αυτό καθαυτό έγινε παράνομο παρακαλώ; Δηλαδή όταν κατεβάζω Ubuntu με torrent είμαι παράνομος; Ρε χαμένα εντελώς Άσχετα τι άποψη έχει ο καθένας για το iTorrent ο λόγος μοιάζει να μην είναι το torrenting. Τουλάχιστον βάσει τί δήλωσε ο Developer αφού πήρε εξηγήσεις. 1
Tetrabitos Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου Υπάρχει εναλλακτικό κατάστημα τώρα πια; Την ανάγκασαν τελικά; 😂
somt Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου 1 ώρα πριν, Tetrabitos είπε Υπάρχει εναλλακτικό κατάστημα τώρα πια; Την ανάγκασαν τελικά; 😂 εγινε και το iOS σουρωτήρι σαν το Macos που παίρνει εφαρμογές από παντου 1
Tlykog Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Lokricio είπε Χρησιμοποιώ iOS με τα νέα καταστήματα και έχω προσέξει περισσότερες ειδοποιήσεις όταν εγκαθιστώ εφαρμογές από τρίτους, κάτι που δείχνει ότι η ασφάλεια είναι για όλους. Αυτό επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό που λέω: για να υπάρχει toggle, χρειάζεται τώρα περισσότερα warnings. Δηλαδή πιο περίπλοκη εμπειρία, λιγότερη αυτοματοποίηση, και κυρίως διαφορετικό trust model. Το θέμα δεν είναι αν ο μέσος χρήστης βλέπει ειδοποίηση, αλλά ότι πλέον υπάρχει επίσημο κανάλι ανοίγματος. Εκεί αλλάζει η φιλοσοφία και το ρίσκο για όλους. 12 ώρες πριν, orgixmh είπε Μάλιστα, φαντάζομαι είναι ακατόρθωτο για την Apple να εισάγει ένα menu όπως το dev tools του android και να δίνει στους advanced χρήστες την δυνατότητα να τρέξουν ότι θέλουν; Αλήθεια δεν μπορείς να δεις τι κάνει η Apple? Γενικότερα έχει αποδειχθεί ότι μπορείς να εισάγεις malware στο Store αρκεί να το σπάσεις σε 3-4 εφαρμογές, επίσης τα δυνατά exploit στοχεύουν το webkit και δεν περιμένουν εσένα να κατεβάσεις οποιαδήποτε εφαρμογή, είτε android είτε iOS μία επίσκεψη στο κατάλληλο λινκ και τέλος. Κανένα λάθος δεν γίνεται, οι ανάγκες σου λύνονται με ένα και μόνο menu, απλός δεν θέλεις να το δεις, φανμποισμός. Το ότι μπορούν να μπουν exploits μέσω WebKit ή ακόμα και εντός Store δεν αναιρεί το επιχείρημα μου, το ενισχύει: όσο περισσότερα κανάλια ανοίγεις, τόσο μεγαλώνει το attack surface. Το ‘ένα menu για advanced χρήστες’ αλλάζει ακριβώς τη φιλοσοφία που περιγράφω: από by design κλειστό, σε by default με εξαίρεση. Αυτό δεν είναι fanboyσμός, είναι θεμελιώδης αρχή της ασφάλειας συστημάτων. Όπως εσύ θες το δικό σου μενού, έτσι κι εγώ θέλω να παραμένει κλειστό. Η αγορά υπάρχει για να καλύπτει και τις δύο ανάγκες, όχι να τις εξομοιώνει όλες σε μία. Χωρίς το προσωπείο του fanboyσμου, ο καθένας μπορεί να το δει. 17 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε Δεν καταλαβαίνω γιατί να γίνονται τέτοια θέματα αφού η συζήτηση πάντα εδώ καταλήγει από τους οπαδούς της Apple, σε αυτό το αστείο επιχείρημα που πλέον νομικά η ΕΕ το θεωρεί γελοίο και παράνομο. Οι οπαδοί της Apple αν δεν σας αρέσει η ΕΕ να πάτε να ζήσετε στην Ρωσία, στην Κίνα και στις ΗΠΑ να σας πυροβολανε οι αστυνομικοί και οι μανιακοί δολοφόνοι Ad hominem + πολιτική τρολιά = μηδέν επιχειρήματα. Εγώ μίλησα για διαφοροποίηση οικοσυστημάτων και τεκμηρίωση. Αν έχεις στοιχεία, φέρ’ τα. Αν θέλεις πολιτική συζήτηση, άλλο νήμα. Σεβασμός στον συνομιλιτή σε κάθε περίπτωση. Είναι προϋπόθεση που αποδέχτηκες όταν έφτιαξες τον λογαριασμό. Τα μηνύματα (μήνυμα) των μελών μπορεί να εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις, αλλά παρακαλούνται οι συμμετέχοντες στην όσο το δυνατόν πληρέστερη τεκμηρίωση των απόψεών τους. Απαγορεύετε να βρίζουμε ή να χρησιμοποιούμε λέξεις και φράσεις που προσβάλουν τα άλλα μέλη. Φροντίστε να μην δυσφημίζετε οποιοδήποτε αλλά να παραθέτετε επιχειρήματα σε χαμηλούς τόνους. Τα παράπονα σας ακούγονται και πέρα απο τα όρια του site και δεν θα πρέπει να δώσουμε σε κανέναν δικαίωμα να μας κατηγορήσει χωρίς λόγο. Πηγή: https://www.insomnia.gr/terms Οι σοβαροί άνθρωποι τηρούν τις δεσμεύσεις τους. Περιμένω το ίδιο και από εσένα σαν σοβαρό άνθρωπο. 8 ώρες πριν, magictoboggan είπε Κανένας δεν επιβάλλει τίποτα. Το γεγονός ότι πολλοί δεν έχουν τις τεχνικές γνώσεις για να μπορούν να κρίνουν ποια είναι η σωστή επιλογή στις αγορές τους και αγοράζουν με βάση το τι θα τους πει ο κάθε πωλητής είναι κατανοητό. Αυτό δεν σημαίνει ότι η επιλογή τους είναι ορθή και αξιοποιούν σωστά τα χρήματα τους. Το τι ταιριάζει στο καθένα, τι πιστεύει, τι νομίζει και ποια είναι η μόδα είναι αδιάφορα στοιχεία όταν μιλάμε για τεχνολογικά προϊόντα. Αρχικά, θεωρείς σωστό κάποιος να αγοράζει ένα προϊόν βάσει τεχνικών προδιαγραφών και όχι σύμφωνα με τις ανάγκες του, την εμπειρία χρήσης με προηγούμενα μοντέλα της εκάστοτε εταιρείας κτλ; Η ορθή επιλογή δεν προσδιορίζεται βάσει ενός pattern ή μιας μεθοδολογίας ή κοινής λογικής. Είναι υποκειμενική. Δεν υπάρχει "σωστό" και "λάθος". Υπάρχει "σωστό για μένα" ή "λάθος για μένα". Το τι ταιριάζει στο καθένα, τι πιστεύει, τι νομίζει και ποια είναι η μόδα (ή οτιδήποτε έχει ως προσωπικό κριτήριο) είναι τα βασικότερα στοιχεία όταν μιλάμε για τεχνολογικά προϊόντα. Αυτό του δίνει την θετική αίσθηση από τη χρήση του προϊόντος που αγόρασε και του δίνει το αίσθημα της ικανοποίησης από την αγορά του. Επεξ/σία 29 Αυγούστου από Tlykog 2
Hacker?pcs Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 24 minutes ago, Tlykog said: Οι σοβαροί άνθρωποι τηρούν τις δεσμεύσεις τους. Περιμένω το ίδιο και από εσένα σαν σοβαρό άνθρωπο. Ούτε σε προσέβαλα ούτε σε χαρακτήρισα, οπαδό της Apple σε είπα όπως είναι και ο Atix όπου σε κάθε θέμα αναπαράγετε το ίδιο επιχείρημα της Apple (εξ ου και οπαδοί) που πλέον ως Έλληνες και ευρωπαίοι πολίτες που είστε υπό την νομοθεσία της Ελλάδας και της ΕΕ, δεν ισχύει. Εφόσον δεν σας αρέσει το νομικό αυτό πλαίσιο μπορείτε να μετακομίσετε σε άλλη ήπειρο εκτός ΕΕ, πχ τη Ρωσία ή την Τουρκία που είναι και πιο κοντά και να έχετε το κλειστό σας iPhone χωρίς εναλλακτικά stores, ούτε βρίσιμο ούτε χαρακτηρισμός, είναι πολύ απλό αυτό που λέω Γιατί ακριβώς είναι αστείο το "δεν υπάρχει μονοπώλιο, άμα θέλετε πάτε Android" που βασίζονται όλες οι σελίδες επί σελίδων https://digital-markets-act.ec.europa.eu/about-dma_en#what-does-this-mean-for-consumers Επεξ/σία 29 Αυγούστου από Hacker?pcs 2
Tlykog Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Arkin είπε Αυτο παντως με την ασφαλεια το ακουω 500 χρονια. Torrent custom roms σπασμενα apk κυριως εφαρμογων οτι θελετε και ποτε κανενας ιος κανενα θεμα σε τιποτα απολυτως ειτε κινητο ειτε υπολογιστη. Πολυ κακο για το τιποτα η δηθεν ασφαλεια ενω απλα θελουν να σας χειραγωγησουν. Εμειναν πολλες ελευθεριες στην πραγματικη ζωη θελετε ενα κελι 33 και στα κινητα. Ξυπνατε. "Ένας φίλος πάει με διαφορετικούς συντρόφους και δεν κολλησε ποτέ τίποτα, αρά γιατί να χρησιμοποιούμε προφύλαξη;" "Ο παππούς μου κάπνιζε και έζησε μέχρι τα 100, άρα το τσιγάρό δεν βλάπτει." Παρόμοια λογική. Το ότι δεν έχει συμβεί σε εσένα δεν αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ο κίνδυνος. Έχει συμβεί σε πάρα πολλούς άλλους. 11 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε Ούτε σε προσέβαλα ούτε σε χαρακτήρισα, οπαδό της Apple σε είπα όπως είναι και ο Atix όπου σε κάθε θέμα αναπαράγετε το ίδιο επιχείρημα της Apple (εξ ου και οπαδοί) που πλέον ως Έλληνες και ευρωπαίοι πολίτες που είστε υπό την νομοθεσία της Ελλάδας και της ΕΕ, δεν ισχύει. Εφόσον δεν σας αρέσει το νομικό αυτό πλαίσιο μπορείτε να μετακομίσετε σε άλλη ήπειρο εκτός ΕΕ, πχ τη Ρωσία ή την Τουρκία που είναι και πιο κοντά και να έχετε το κλειστό σας iPhone χωρίς εναλλακτικά stores, ούτε βρίσιμο ούτε χαρακτηρισμός, είναι πολύ απλό αυτό που λέω Γιατί ακριβώς είναι αστείο το "δεν υπάρχει μονοπώλιο, άμα θέλετε πάτε Android" που βασίζονται όλες οι σελίδες επί σελίδων https://digital-markets-act.ec.europa.eu/about-dma_en#what-does-this-mean-for-consumers Όταν το επιχείρημα γίνεται συνεχώς “οπαδός της Apple” ή “πήγαινε Ρωσία/Τουρκία”, αυτό λέγεται ad hominem. Χαρακτηρισμός του συνομιλητή αντί απάντηση στην ουσία. Εγώ έφερα τεχνικά σημεία για το trust model και τη διαφοροποίηση. Αν έχεις αντίλογο, απάντησέ τα. Αν θες να μείνουμε σε ταμπέλες, είναι δική σου επιλογή, απλά δείχνει έλλειψη επιχειρημάτων. Επιπλέον, όταν το επιχείρημα βασίζεται στο γεγονός ότι θέλεις εξαρχής να υποτιμήσεις την επιχειρηματολογία του άλλου πχ “οπαδός της Apple”, σημαίνει ότι το δικό σου επιχείρημα είναι έλλειπες τουλάχιστον και ψάχνεις τρόπο εξισορρόπησης. Αν όντως είχες δυνατή επιχειρηματολογία δεν θα αναγκαζόσουν να βάλεις ταμπέλες στους άλλους. Τα ίδια τα κείμενα που ανέβασες γράφουν ξεκάθαρα ότι το DMA unlocks closed ecosystems. Δηλαδή παραδέχονται ότι υπήρχαν κλειστά οικοσυστήματα. Αυτό είναι διαφοροποίηση. Εγώ μίλησα για τη φιλοσοφία αυτής της διαφοροποίησης, όχι για το αν η ΕΕ θέλει να την περιορίσει. Νομική συμμόρφωση ≠ τεχνική ανάλυση. Αν θες να αντικρούσεις τη θέση μου, δείξε πού κάνω λάθος στο ότι το toggle αλλάζει το trust model. Αν απλά θες να πεις ότι η ΕΕ αποφάσισε αλλιώς, αυτό είναι πολιτική επιλογή, όχι τεχνικό αντεπιχείρημα. Επεξ/σία 30 Αυγούστου από Tlykog 2
AtiX Δημοσ. 29 Αυγούστου Δημοσ. 29 Αυγούστου 8 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε Ούτε σε προσέβαλα ούτε σε χαρακτήρισα, οπαδό της Apple σε είπα όπως είναι και ο Atix όπου σε κάθε θέμα αναπαράγετε το ίδιο επιχείρημα της Apple (εξ ου και οπαδοί) που πλέον ως Έλληνες και ευρωπαίοι πολίτες που είστε υπό την νομοθεσία της Ελλάδας και της ΕΕ, δεν ισχύει. Εφόσον δεν σας αρέσει το νομικό αυτό πλαίσιο μπορείτε να μετακομίσετε σε άλλη ήπειρο εκτός ΕΕ, πχ τη Ρωσία ή την Τουρκία που είναι και πιο κοντά και να έχετε το κλειστό σας iPhone χωρίς εναλλακτικά stores, ούτε βρίσιμο ούτε χαρακτηρισμός, είναι πολύ απλό αυτό που λέω Γιατί ακριβώς είναι αστείο το "δεν υπάρχει μονοπώλιο, άμα θέλετε πάτε Android" που βασίζονται όλες οι σελίδες επί σελίδων https://digital-markets-act.ec.europa.eu/about-dma_en#what-does-this-mean-for-consumers Δεν ήξερα ότι είμαι τόσο δημοφιλής ώστε να αναφέρομαι δύο ή τρεις φορές εδώ μέσα και μάλιστα χωρίς το @AtiX… κατά τα άλλα οι νόμοι είναι για να αλλάζουν, όπως πχ με τα καλαμάκια… Σωστές ιδέες λάθος εκτελεσμένες… 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα