Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, iPhoners1 είπε

Στα δευτερόλεπτα ανάβει και παίρνω το πατίνι στα χέρια και απερίσκεπτα θα έλεγε κανείς -σκεπτόμενος πως θα γίνει απλά παρατήρηση- περνάω απο δίπλα τους σχεδόν και με πήρε η μπάλα. Θα με ρωτήσεις πάλι γιατί δεν άλλαξα κατεύθυνση... εκείνη την ώρα δεν σκέφτηκα νομοθεσίες, δεν σκέφτηκα τρόπους διαφυγής αλλα αποφάσισα ήρεμα να το πάρω στα χέρια και να διασχίσω ως πεζός τον δρόμο... και το αποτέλεσμα ήταν να μας γράψουν.

...ναι, γιατί έκαναν νόημα σε ένα μάτσο πατίνια να πλησιάσουν και πλησίασες μαζί τους ρε 'συ.

Κάνεις και fistbump στους μπράδερζ με τα βραχιόλια;

• Haha 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lector είπε

Απορια - hijack

Δεν εχω παρει ποτε απο αυτα τα ενοικιαζομενα πατινια που κυκλοφορουν τριγυρω, υποθετω η πληρωμη για τη χρηση γινεται μεσω καποιας καρτας. Τα πιτσιρικια 10-12-15 χρονων που βλεπω να τα οδηγουν, εχουν καρτα και πληρωνουν.

daddy's card προσοχη οχι diddy's

• Haha 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, lector είπε

Το "κατεληφθη να ωθει" ομως δεν εχει νοημα, αφου δεν ειναι παρανομο

αυτο λεω αρα γραψανε ψεματα...

49 λεπτά πριν, ErnestoGr είπε

να πηγαίνει μέχρι 25km/h και να μην έχεις γκάζι στο χέρι. 

Αν παω με τα ποδαρια μου 40? Δεν ειμαι ποδηλατης, δηλαδη ολοι οι κουρσαδες που ευκολα φτανουν 50-60 ειναι μοτοποδηλατα?

Δημοσ.
8 minutes ago, lector said:

Δεν εχω παρει ποτε απο αυτα τα ενοικιαζομενα πατινια που κυκλοφορουν τριγυρω, υποθετω η πληρωμη για τη χρηση γινεται μεσω καποιας καρτας. Τα πιτσιρικια 10-12-15 χρονων που βλεπω να τα οδηγουν, εχουν καρτα και πληρωνουν...;;;

Με app απο το κινητό γίνεται, έχω δεί πιτσιρίκι να αγοράζει κάρτα απο περίπτερο και να πληρώνει το πατίνι.

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

αυτο λεω αρα γραψανε ψεματα...

Αν παω με τα ποδαρια μου 40? Δεν ειμαι ποδηλατης, δηλαδη ολοι οι κουρσαδες που ευκολα φτανουν 50-60 ειναι μοτοποδηλατα?

ο νόμος λέει ότι για να θεωρείται ποδήλατο πρέπει να είναι pedelec

άμα μπορείς να τρέξεις με 40 πήγαινε στους ολυμπιακούς.

αν μπορείς να κρατήσεις μέση ωριαία 50-60 πήγαινε στο Tour de France.

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, ErnestoGr είπε

άμα μπορείς να τρέξεις με 40 πήγαινε στους ολυμπιακούς

τα 40 ειναι ευκολα, εχω προσωπικο ρεκορ κοντα στα 100km/h σε κατηφορια με rigid και vbrakes και προφανως για να σταματησω ηθελα ενα αεροδρομιο

Επεξ/σία από 11osmikrosmhtsos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Δηλαδη εγω με το monster e bike (2+2kW) τι ειμαι ΕΠΗΟ ή ποδηλατο. Τελικη ταχυτητα εχω οποια θελω, στο 1 προφιλ τον εχω τον controller ελευθερα αμπερ και παει 70+, στο δευτερο προφιλ τον εχω ελευθερα Α με κοφτη στα νομιμα 25kmh, στο τριτο προφιλ των εχω ελευθερα Α εκκινησης και drop down στα 2.5 + 2.5 A μετα τα 25kmh (για να συμμορφωνομαι με τα 250W).

Με βάση τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις, το ποδήλατό σου με ισχύ 2+2kW (4.000W συνολικά) και τελική ταχύτητα 70+ χλμ./ώρα δεν θεωρείται ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση. Ουσιαστικά, κατηγοριοποιείται ως μοτοποδήλατο και θα πρέπει να συμμορφώνεται με τους αντίστοιχους κανόνες.

Αυτό σημαίνει ότι, για να κυκλοφορείς νόμιμα στο δρόμο, θα πρέπει να διαθέτεις:

• Άδεια κυκλοφορίας
  • Πινακίδες
  • Ασφάλεια
  • Δίπλωμα οδήγησης (ΑΜ ή Α1)
  • Κράνος

Το γεγονός ότι έχεις προφίλ με περιορισμό στα 25 χλμ./ώρα και 250W μπορεί να σε μπερδεύει, αλλά η νομοθεσία βλέπει τις τεχνικές προδιαγραφές του οχήματος ως έχουν. Αν το όχημα έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει με μεγαλύτερη ισχύ και ταχύτητα (όπως τα προφίλ 1 και 3 που περιγράφεις), τότε δεν εμπίπτει στην κατηγορία του ποδηλάτου.

1 ώρα πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Εχω μπερδευτει, αν οδηγω το τυπικο ποδηλατο και με εχει πιασει η κατηφορια και παω πανω απο 25kmh γινομαι μοτοποδηλατο? Ειμαι νομιμος? Παρανομος? Τι σκ..α ισχυει

Είσαι νόμιμος.

Αν οδηγείς ένα τυπικό ποδήλατο (χωρίς ηλεκτρική υποβοήθηση) και πιάσεις ταχύτητα πάνω από 25 χλμ./ώρα λόγω της κλίσης του δρόμου (κατηφόρα), δεν παρανομείς. Ο νόμος αφορά τον κινητήρα και την τεχνική υποβοήθηση, όχι την ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει ο αναβάτης με τη δική του δύναμη ή λόγω της κλίσης του δρόμου.

• Like 3
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Αν παω με τα ποδαρια μου 40? Δεν ειμαι ποδηλατης

Μόλις τώρα, 11osmikrosmhtsos είπε

τα 40 ειναι ευκολα, εχω προσωπικο ρεκορ κοντα στα 100km/h σε κατηφορια με rigid και vbrakes

Κι εγώ τρέξιμο κατάλαβα στην αρχή ε

• Haha 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Αυτό σημαίνει ότι, για να κυκλοφορείς νόμιμα στο δρόμο, θα πρέπει να διαθέτεις:

• Άδεια κυκλοφορίας
  • Πινακίδες
  • Ασφάλεια
  • Δίπλωμα οδήγησης (ΑΜ ή Α1)
  • Κράνος

Αδεια πως μπορω να βγαλω, δεν γινεται τα ποδηλατα δεν εχουν αδεια?

Ομοιως

Ασφαλεια μπορω να βγαλω.

Διπλωμα εχω.

"Εχω" οχι μηχανης, ποδηλατου.

Δηλαδη πρακτικα ειμαι παρανομος. Αλλα τι ειδους παρανομια κανω? Δηλαδη σε ποιο εδαφιο εντασσεται το συγκεκριμενο πραγμα? Το ρωταω σοβαρα!

4 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Το γεγονός ότι έχεις προφίλ με περιορισμό στα 25 χλμ./ώρα και 250W μπορεί να σε μπερδεύει, αλλά η νομοθεσία βλέπει τις τεχνικές προδιαγραφές του οχήματος ως έχουν. Αν το όχημα έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει με μεγαλύτερη ισχύ και ταχύτητα (όπως τα προφίλ 1 και 3 που περιγράφεις), τότε δεν εμπίπτει στην κατηγορία του ποδηλάτου.

Καλα τα εχω βγαλει τα αυτοκολλητα ειπαμε, πρεπει ειτε να δυναμομετρηθει ειτε να ειναι μηχανικος για να αποδιξει ποσα kw ειναι. Με το πατημα ενος κουμπιου (η αν θελω μπορω να το κανω μονο απο κινητο ωστε να κλειδωνει) γινομαι "νομιμος"?!.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

τα 40 ειναι ευκολα, εχω προσωπικο ρεκορ κοντα στα 100km/h σε κατηφορια με rigid και vbrakes και προφανως για να σταματησω ηθελα ενα αεροδρομιο

Εκανες και την σανίδα σαν τον παπάκιδες; 

• Haha 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Ο νόμος αφορά τον κινητήρα και την τεχνική υποβοήθηση, όχι την ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει ο αναβάτης με τη δική του δύναμη ή λόγω της κλίσης του δρόμου.

Αν ομως ρε nabuko το κριτηριο για να εισαι ασφαλης ειναι η ταχυτητα (<25km/h βασει ΚΟΚ για ΕΠΗΟ)και οχι η ισχυς, μου κανει εντυπωση πως μπορει να αλλαξει και να γινει η ισχυς και οχι η ταχυτητα. 

Ειναι σα να σου λεω θα φαω μακαρονια με κιμα αλλα με πειραζει ο κιμας, και μετα να σου λεω μπορω να φαω μπιφτεκια γιατι δεν εχουν ζυμαρικα...

1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Εκανες και την σανίδα σαν τον παπάκιδες

Αδερφε αεροδυναμικος ημουν τοτε, ουτε χοντρος ουτε τιποτα ειχα γινει σαν σαλιγκαρι διπλωμενο. Τρομερη αισθηση αδρεναλινης. Σε αυτη την ταχυτητα ας πουμε το 1mm που μπορει να ειχε χασει η ζαντα το εννοιωθες λες και θα κοπει το σκελετι...

Για να σταματησω μετα δε εφαγα ολα τα παπουτσακια, δεν εμεινε τιποτα. Φυσικα πριν το δοκιμασω ειχα αλλαξει συρματοσχοινα γιατι αμα σου κοπει το συρματοσχοινο τελειωσες...

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, 11osmikrosmhtsos είπε

Αδεια πως μπορω να βγαλω, δεν γινεται τα ποδηλατα δεν εχουν αδεια?

Ομοιως

Ασφαλεια μπορω να βγαλω.

Διπλωμα εχω.

"Εχω" οχι μηχανης, ποδηλατου.

Δηλαδη πρακτικα ειμαι παρανομος. Αλλα τι ειδους παρανομια κανω? Δηλαδη σε ποιο εδαφιο εντασσεται το συγκεκριμενο πραγμα? Το ρωταω σοβαρα!

Δεν έχεις ποδήλατο λέμε, έχεις μοτοποδήλατο κατηγορίας L1e-Β 

• Like 1
Δημοσ.

Πολλοί νόμοι είναι παντελώς ηλίθιοι. Από την άλλη, πολλά όργανά δεν είναι ηλίθια.
Είναι σαν να σκας μύτη με πιστιάρικο και να λες "μα δεν μπορεί να τρέξει, να, ακούστε το".

Ή να κυκλοφορείς με το αεροβόλο μέσα στην τσάντα, σε κομμάτια, αλλά να μην έχεις κάρτα μέλους και να μην είναι μέρα αγώνα και να αναρωτιέσαι γιατί σε τραβάνε στο τμήμα.

Κατοχή = εν δυνάμει χρήση = εν δυνάμει παράβαση (ή παραβίαση).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...