Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αδερφή μου με την οικογένειά της (+παιδιά) έμενε χρόνια Κυψέλη, κοντά στην Αγίας Ζώνης. Δεν είχαν κανένα θέμα με εγκληματικότητα πέραν μιας φοράς που είχε ξεχάσει την τσάντα στο αμάξι. Μείον μια τσάντα και ένα παράθυρο, αλλά αυτό είναι το κέντρο, όχι μόνο η Κυψέλη. Οι μετανάστες που έπαιζαν εκεί ήταν κυρίως Αφρικανοί, ήσυχοι, με οικογένειες, κάθε Κυριακή στην καθολική εκκλησία κτλ. Δε μου είχε αναφέρει ποτέ κανένα πρόβλημα παρ' όλο που για τα δεδομένα μου είναι ρατσίστρια. Η γενικότερη δε εντύπωση που αποκόμισαν όλα αυτά τα χρόνια είναι ένα αργό gentrification όπως προανέφεραν τα παιδιά παραπάνω.

• Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

Και εγω πιστευω σταδιακα οτι οσοι εχουν μεινει Κυψελοι (μη τσουβαλιαζουμε τους ξενους, υπαρχουν και Ελληνες λαμογια) θα κατηφορισουν για Λιοσιων, Μεταξουργιο Βικτωρια κτλ

Αυτο δεν ξερω ποσο εφικτό ειναι να γινει. Από τη στιγμή που οι μετανάστες της Κυψέλης μένουν πολλά χρονια εκει και ειναι παρα πολλοι...δηλαδη δεν χωράνε να πάνε σε αλλες περιοχές που ειναι ηδη υπερκορεσμένες και συνεχώς η τάση στην Αθήνα είναι να αυξάνονται οι μετανάστες οχι να μειόνονται οπότε όλοι αυτοι πάνε πατησια, κυψέλη, βικτώρια κλπ...Η παλια αιγλη της κυψέλης δεν μπορει να γυρισει πισω, και ο κοσμος που μενει ειναι της πιο  χαμηλής τάξης με οτι αυτό συνεπάγεται...αυτό με προβληματίζει...

Επεξ/σία από montana_7
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υπαρχει τρελη ζητηση τοσο για αγορες οσο και ενοικιασεις. Οπως εγραψα οι ιδιοκτητες ειναι υποψιασμενοι σε σχεση με το παρελθον στον ποιο/α βαζουν μεσα ή πουλανε.

Οποιος περασει τωρα Κυψελη θα δει αρκετες ανακαινησεις (δεν ειναι τυχαιο).

Οσο για οσους ειναι χρονια (Ελληνες/Ξενοι) ισως να αναγκαστουν να φυγουν αργα ή γρηγορα αφου και εκει οι αυξησεις τοσο στη γη οσο και στα ενοικια τραβαν την αναηφορα (βλεπε τα σχετικα sites αγγελιων)

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

υπαρχει τρελη ζητηση τοσο για αγορες οσο και ενοικιασεις. Οπως εγραψα οι ιδιοκτητες ειναι υποψιασμενοι σε σχεση με το παρελθον στον ποιο/α βαζουν μεσα ή πουλανε.

Οποιος περασει τωρα Κυψελη θα δει αρκετες ανακαινησεις (δεν ειναι τυχαιο).

Οσο για οσους ειναι χρονια (Ελληνες/Ξενοι) ισως να αναγκαστουν να φυγουν αργα ή γρηγορα αφου και εκει οι αυξησεις τοσο στη γη οσο και στα ενοικια τραβαν την αναηφορα (βλεπε τα σχετικα sites αγγελιων)

Ζητηση υπάρχει αν ειναι μια τιμη φυσιολογική...αν δεν ειναι απλά δεν πωλούνται/ενοικιάζονται.
Καλα το θέμα δεν ειναι τι ζητάει ο καθένας αλλά τι παίρνει και αν τα παίρνει...και τοσοι πολλοι μετανάστες στη κυψέλη σιγουρα δεν πληρώνουν τα ενοικια των αγγελιων οπως και οι αλλοι που μενουν εκει, που από οσο ρώτησα πληρώνουν χαμηλά ενοικια καμια σχέση με αυτά των αγγελιών.

Επεξ/σία από montana_7
Δημοσ.

ζητηση υπαρχει γιατι ειναι χωμα οι τιμες σε σχεση με αλλα μερη.

βελτιωση δε θα υπαρξει.Το μετρο θα αυξησει την εστιαση που απασχολει πολλους μεταναστες και θα ερθουν και αλλοι στη γειτονια.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θες να μας πεις αν εισαι αθηναιος κ αν οχι γιατι θες σπιτι. Αλλες περιοχες δεν ξερεις?ποιος σου ειπε ψαξε εκει... γ μενα το βορειο δυτικο κομματι της αθηνας δεν

Μετρο γινανε κ σε αλλα μερη κ ειναι το ιδιο αθλια εδω κ 10ετια

Ξενοι κ ξενα fund πιαστηκαν κοροιδο κυριως στο κεντρο κ δεν μπορουν οχι να ξεφορτωθουν τις μλκιες π αγορασανε αλλα και να τις εκμεταλευτουν 

Επεξ/σία από kage
  • Like 3
Δημοσ.

Μακρυα απο κεντρο. Σαπιες πολυκατοικιες και αθλια ποιοτητα ζωης, κινηση, δυσκολια παρκινγ, καυσαεριο, μιζερια και σκατιλα

Εδω τον αλλον τον φαγανε για μια καμερα τι ναλεμε

• Like 6
Δημοσ.

Η Κυψέλη έχει ανέβει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και με το Μετρό θα ανέβει ακόμα παραπάνω. Όσο για τους μετανάστες, η Κυψέλη νομίζω είναι η μόνη περιοχή στην χώρα που δουλέψει καλά η ενσωμάτωση των μεταναστών στην κοινωνία.

Δεν ενοχλούν κανέναν, έχουν τις δουλειές τους, τα σπίτια τους κτλ. Το όμορφο που βλέπω όποτε πηγαίνω, είναι οι μικτές παρέες με Έλληνες, Αφρικανούς, Αλβανούς κτλ. Καμία σχέση η κατάσταση με περιοχές όπως τα Κάτω Πατήσια πχ.

Απλά μια σημείωση, αν δεν έχεις δικό σου πάρκινγκ στην Κυψέλη, απλά δεν πλησιάζεις. Στο Top 3 των χειρότερων περιοχών για παρκάρισμα σε όλη την Ελλάδα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης λάβε υπόψη σου και την ηχορύπανση στην περιοχη αυτη, γενικά στο κέντρο ακους συνεχεία σειρήνες απο ασθενοφόρα, περιπολικά, και θόρυβο + το καυσαέριο.
Επίσης δες το θέμα πάρκινγκ (αν έχεις αμάξι), η κυψέλη οπως και σχεδόν ολες οι περιοχές στο κεντρο εχει μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης. 
Αν δεν εχεις, λαβε σοβαρα υποψη σου οτι οι επισκεπτες που θα ερχονται στο σπιτι σου, ισως να μην έρχονται εύκολα οταν δεν θα βρίσκουν πάρκινγκ. Τραβηγμένο αλλα ναι το εχω δει να συμβαίνει οταν έμενε η αδερφή μου στο παγκρατι. 
Τα ζυγίζεις ολα αυτα και βλέπεις. 

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Moderators
Δημοσ.

Καλα, το παρκινγκ τον ξεχνάς στην Κυψέλη. Αφενός δεν βρίσκεις, αφετέρου ειναι στενοί οι δρόμοι και αμπαλοι οι οδηγοί που δεν παιζει να μην σου κάτσει γρατζουνιά καποια στιγμη.

Οχι πως δεν συμβαίνει σε άλλες περιοχές, εδω τις προάλλες στην Πευκη πηρε ο αλλος την πόρτα στο χέρι, αλλά...

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.

για να συμφωνησω και να τονισω το προβλημα με σταθμευση Κυψελη: Ολα τα ιδιωτικα παρκινγκ κοντα στη πλατεια ΑΓ Γεωργιου ειναι φουλ απο μονιμους/τακτικους. Αποσο ξερω το ιδιο αναμενεται συντομα και πλατεια κυψελης.

Δημοσ.

Καλή ξεκακή η Κυψέλη, νομίζω η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που θα ψάχνουν σπίτι στο μέλλον αναγκαστικά δεν θα έχουν και πολλές επιλογές αν το οικονομικό είναι το κυριότερο κριτήριο. Εκτός αν ψάξουν σε άλλη πόλη.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Αν δεν εχεις, λαβε σοβαρα υποψη σου οτι οι επισκεπτες που θα ερχονται στο σπιτι σου, ισως να μην έρχονται εύκολα οταν δεν θα βρίσκουν πάρκινγκ. Τραβηγμένο αλλα ναι το εχω δει να συμβαίνει οταν έμενε η αδερφή μου στο παγκρατι. 

Έχω να δω 5 χρόνια τον κολλητό μου σπίτι του γιατί απλά μένει Παγκράτι. Μόνο σε ουδέτερο έδαφος πια σαν παράνομο ζευγαράκι.

• Haha 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Επίσης δες το θέμα πάρκινγκ (αν έχεις αμάξι), η κυψέλη οπως και σχεδόν ολες οι περιοχές στο κεντρο εχει μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης. 
Αν δεν εχεις, λαβε σοβαρα υποψη σου οτι οι επισκεπτες που θα ερχονται στο σπιτι σου, ισως να μην έρχονται εύκολα οταν δεν θα βρίσκουν πάρκινγκ.

Με άλλη οπτική ματιά και υπό προϋποθέσεις αυτό μπορεί να είναι και καλό 

Επεξ/σία από Nabuko
  • Like 2
  • Haha 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...