Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Το ευρώ είναι το 3ο ασφαλέστερο νόμισμα από άποψη δυσκολίας παραχάραξης.

Το δίπλωμα οδήγησης έχει αντικατασταθεί χρόνια με νέο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών ασφαλείας και με βιομετρικά στοιχεία.

Νοιώθεις ακόμα εξίσου τσακαλάκος και έξυπνος όσο όταν έγραφες το post σου;

μαλλον πρεπει να ανοιξεις ενα λεξικο να διαβασεις για το ουσιαστικο "σαρκασμος", α και μετα να απαντησεις περι προσωπικου αριθμου 

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Κάνε ότι θεωρείς καλύτερο. Εγώ δεν ταξιδεύω οπότε δεν τίθεται ζήτημα. Ο νόμος μπορεί να έλεγε ένα διάστημα που έπρεπε να αλλαχτεί σε 10 χρόνια αλλά κανεναν δεν γνωρίζω που πήγαινε να την αλλάξει στην δεκαετια εκτός αν την έχανε η του την έκλεβαν.

Όσον αφορά τώρα τις τελικές προθεσμίες αλλαγής για το κράτος, εμείς θα είμαστε από τους τελευταίους που θα την αλλάξουν. Θα πάμε να κάνουμε μια επικαιροποίηση στοιχειων στις τράπεζες λιγο πριν την παρέλευση της προθεσμίας διότι μετά δεν θα την δέχονται. Οι περισσότεροι που θα αναγκαστούν να τρέχουν να τις αλλάξουν θα είναι λόγω τραπεζών και όχι λόγω κράτους ή θέματος με το δημόσιο. Θα σταματήσουν να τις δέχονται οι τράπεζες και θα τρέχουν στα ΑΤ αφού θα έχουν μπλοκάρει οι λογαριασμοί λόγω μη επικαιροποίησης. 

είναι δημόσιο έγγραφο,είναι υποχρεωμένοι να την δεχτούν

• Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, kr0m είπε

μαλλον πρεπει να ανοιξεις ενα λεξικο να διαβασεις για το ουσιαστικο "σαρκασμος", α και μετα να απαντησεις περι προσωπικου αριθμου 

Αν τα έλεγες ειρωνικά απολογούμαι και ελπίζω να καταλαβαίνεις πως ο λόγος που νόμισα πως σοβαρολογείς είναι ο ίδιος λόγος που έκανες το post σαρκαστικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Αν τα έλεγες ειρωνικά απολογούμαι και ελπίζω να καταλαβαίνεις πως ο λόγος που νόμισα πως σοβαρολογείς είναι ο ίδιος λόγος που έκανες το post σαρκαστικά.

επειδη μαλλον δεν εγινα κατανοητος στο αρχικο μου μηνυμα: ειρωνευομαι το γεγονος οτι απο τη μια ακουμε τα περι παραχαραξης του παλαιου τυπου ταυτοτητων, ενω απο την αλλη εφαρμοζονται αλλες εναλλακτικες (περαν των βιομετρικων στοιχειων) στα χαρτονομισματα και τα διπλωματα μας οπως η χρηση ολογραμματων, τα υδατογραφηματα, οι χαρακτηρες που αλλαζουν χρωμα αναλογα με το πως τις χτυπα ο ηλιος. 

απο τη στιγμη λοιπον που εσυ ο ιδιος λες οτι ειναι το 3ο ασφαλεστερο συναλλαγμα το ευρω (το χαρτονομισμα) απο αποψη παραχαραξης, ειναι προφανες στο δικο μου μυαλο οτι μια χαρα θα μπορουσε να κληρονομησει τα ιδια ακριβως χαρακτηριστικα και η νεα ταυτοτητα, χωρις τα βιομετρικα. τα βιομετρικα μονο αποριες μου προκαλουν. και ο προσωπικος αριθμος ο,τι να'ναι επισης.

Επεξ/σία από kr0m
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kr0m είπε

επειδη μαλλον δεν εγινα κατανοητος στο αρχικο μου μηνυμα: ειρωνευομαι το γεγονος οτι απο τη μια ακουμε τα περι παραχαραξης του παλαιου τυπου ταυτοτητων, ενω απο την αλλη εφαρμοζονται αλλες εναλλακτικες (περαν των βιομετρικων στοιχειων) στα χαρτονομισματα και τα διπλωματα μας οπως η χρηση ολογραμματων, τα υδατογραφηματα, οι χαρακτηρες που αλλαζουν χρωμα αναλογα με το πως τις χτυπα ο ηλιος. 

απο τη στιγμη λοιπον που εσυ ο ιδιος λες οτι ειναι το 3ο ασφαλεστερο συναλλαγμα το ευρω (το χαρτονομισμα) απο αποψη παραχαραξης, ειναι προφανες στο δικο μου μυαλο οτι μια χαρα θα μπορουσε να κληρονομησει τα ιδια ακριβως χαρακτηριστικα και η νεα ταυτοτητα, χωρις τα βιομετρικα. τα βιομετρικα μονο αποριες μου προκαλουν. και ο προσωπικος αριθμος ο,τι να'ναι επισης.

Ναι αλλά οι δικλείδες στο χαρτονόμισμα αφορούν τον εαυτό του. Επειδή έχει υδατογραφήματα και τρισδιάστατες ιστορίες και μικρο-patterns, το μηχάνημα ξέρει ότι είναι αληθινό.

Το δικό μου δίπλωμα (και διαβατήριο) είναι επίσης αληθινό, αλλά αν εσύ βάλεις περούκα και μουστάκι και πας να μπεις με αυτό στο αεροπλάνο, θα πρέπει να υπάρχει κάτι παραπάνω που βεβαιώνει τη σχέση του εγγράφου με εσένα, όχι απλά τη γνησιότητά του.

• Like 1
Δημοσ.
15 minutes ago, MaxHeadroom_2023 said:

σοβαρή πηγή,ellinikahoaxes.gr χαχαχαχαχα

Οι πηγές είναι μέσα, δε μου κάνει εντύπωση που δεν το διαβασες.

Επί του θέματος, μήπως πληροφορίες νομικής φύσεως που έρχονται σε αντίθεση με όσα λέει;

Ή μήπως ήθελες να πάρουμε το pseka-blogspot.com, να ενημερωθούμε;

• Like 5
Δημοσ.

O Υπουργος, στο 2.36, λέει οτι οι παλιες ταυτοτητες, με μια υπαρχουσα Αποφαση του ΣτΕ, δεν ληγουν.

Ενω για οποιον θελει να ταξιδεψει σε ΕΕ ή και τον υπολοιπο κοσμο, καλλιστα μπορει με το Διαβατηριο. Το διευκρινιζει κι αυτο η δημοσιογραφος στο βιντεο και ο Υπουργος συμφωνει.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lucifer είπε

Ναι αλλά οι δικλείδες στο χαρτονόμισμα αφορούν τον εαυτό του. Επειδή έχει υδατογραφήματα και τρισδιάστατες ιστορίες και μικρο-patterns, το μηχάνημα ξέρει ότι είναι αληθινό.

Το δικό μου δίπλωμα (και διαβατήριο) είναι επίσης αληθινό, αλλά αν εσύ βάλεις περούκα και μουστάκι και πας να μπεις με αυτό στο αεροπλάνο, θα πρέπει να υπάρχει κάτι παραπάνω που βεβαιώνει τη σχέση του εγγράφου με εσένα, όχι απλά τη γνησιότητά του.

καλα επιχειρηματα, που δεν ειχαν περασει απο το μυαλο μου, παρολα αυτα αυτο με κανει ακομα πιο σκεπτικο σε σχεση με ζητηματα που αφορουν την ασφαλεια. θελω να πω, αν πιασουμε τα "αν", εφοσον δηλαδη λες εσυ οτι υπαρχει καποιος εκει εξω που θα θελει για καποιον λογο να βαλει περουκα και μουστακι για να γινει εγω τοοοσο πολυ, τοτε γιατι να θεωρησω οτι η κυβερνηση ή οι αρχες ή μια εταιρεια δεν θα πατησει πανω σε πληροφοριες που θα βρισκονται σε καποια βαση δεδομενων για κακοβουλους προς εμενα σκοπους;

εμενα μου βγαζει ελεγχο, κατηγοριοποιηση και profiling ενδεχομενως, οπου ο,τι πχ ταξιδι (ελεω αρθρου) κανω παρακολουθειται και καταγραφεται απευθειας απο την κυβερνηση πχ.

αντι να μιλαμε "απλα" για ταυτοποιηση, ποιος μου λεει εν τελει οτι δεν καταληγουμε σε μια συνεχιζομενη συλλογη δεδομενων;

• Like 2
Δημοσ.
9 minutes ago, mountains1 said:

O Υπουργος, στο 2.36, λέει οτι οι παλιες ταυτοτητες, με μια υπαρχουσα Αποφαση του ΣτΕ, δεν ληγουν.

Ενω για οποιον θελει να ταξιδεψει σε ΕΕ ή και τον υπολοιπο κοσμο, καλλιστα μπορει με το Διαβατηριο. Το διευκρινιζει κι αυτο η δημοσιογραφος στο βιντεο και ο Υπουργος συμφωνει.

Από όσο ξέρω (και μπορώ να βρω online), η τελευταία, χρονικά, διάταξη που υπάρχει είναι αυτή:

https://www.kodiko.gr/nomothesia/document/1047670/yp.-apofasi-32590-eks-2024-2024

Που επιτρέπει τη χρήση των παλιών ταυτοτήτων μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και μέχρι το 2027.

Το τι θα γίνει, θα δούμε. Δε θα μου κάνει εντύπωση να λένε άλλα αντί άλλων, δεν είναι η πρώτη φορά.

Αν υπάρχει καινούρια νομοθεσία, ας την ποσταρει κάποιος που είναι το αντικείμενο του.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν απαγορευεται το διαβατήριο εντός της ΕΕ.Είναι πιο δυνατό έγγραφο και απο την ταυτότητα ,εντός και εκτός Ελλάδας.

Εννοουσε ότι χρειάζεσαι μόνο ταυτότητα και όχι διαβατήριο. Όχι ότι δεν μπορούσες με διαβατήριο

Δανία και Ιρλανδία απο ότι βλέπω.

Και UK. Ίσως και US όπως βλέπουμε στις ταινίες

Δημοσ.

Βλεπω απο τους τεχνολογικα καταρτισμενους μια απελπισμενη προσπαθεια να προσπαθουν να παρουσιασουν ολους οσους δεν θελουν να ασχοληθουν με αυτο τωρα γιατι δεν θα αλλαξει κατι στην ζωη τους σαν ψεκασμενους, με τσιπακια, με χαραγκα κλπ
Δεν εχω λεφτα να παω πουθενα στην Ευρωπη, γιατι να κατσω να ασχοληθω με ταυτοτητα και ΠΑ; Καντε το οσοι ταξιδευετε, ετσι και αλλιως το τι λεει ενας υπουργος με την πραξη διαφερει, για παραδειγμα ανακοινωνουν βαρυγδουπα "ολοι οι ελληνες πρεπει να εχουν αλλαξει μεχρι αυριο τις ταυτοτητες" και τα πρωτα διαθεσιμα ραντεβου ξεκινανε απο μεθαυριο...

ΥΓ Παντως τα καλυτερα τσιπ ειναι αυτα.-

84740_Balsamic_and_caramelised_onion150gr.png.80ee13c43bfecd1a4a0e9123e3f44418.png

• Thanks 1
  • Haha 3
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, JimGer είπε

Εννοουσε ότι χρειάζεσαι μόνο ταυτότητα και όχι διαβατήριο. Όχι ότι δεν μπορούσες με διαβατήριο

Και UK. Ίσως και US όπως βλέπουμε στις ταινίες

έτσι όπως το έγραψε είναι σαν να μην επιτρεπόταν το διαβατήριο.

Το ΗΒ δεν είναι στην ΕΕ,ούτε και οι ΗΠΑ.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Axlmon είπε

Για την έκδοση του νέου δελτίου ταυτότητας (ID1), οι πολίτες χρειάζεται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στην Αρχή έκδοσης του τόπου μόνιμης ή προσωρινής διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Δεν ισχύει τίποτα από αυτά.

Μπορείς να κλείσεις ραντεβού εκτός του τόπου μόνιμης κατοικίας, οπουδήποτε στην Ελλάδα και δεν χρειάζεται κανένα δικαιολογητικό.

Πληρώνεις 2 παράβολα ηλεκτρονικά, 10€ και 0,5€ αντίστοιχα και πας στο ραντεβού με την ταυτότητα σου την υπάρχουσα. Φωτογραφία βγαίνει επιτόπου. Εμένα μου παρέδωσαν την καινούργια σε 2 εργάσιμες, Αύγουστο μήνα. 

(στον τόπο κατοικίας δεν είχε διαθέσιμο ραντεβού ως το τέλος του έτους)

https://www.astynomia.gr/odigos-tou-politi/dikaiologitika/ekdosi-deltiou-taftotitas/

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/stoikheia-polite-kai-tautopoietika-eggrapha/id

Tip 1 εκδώστε μόνοι σας ΠΑ για να επιλέξετε τα επιπλέον ψηφία και να μπορείτε να τον θυμάστε εύκολα.

Tip 2 όσοι έχετε λογαριασμό ή επενδύσεις σε άλλη χώρα μην το ρισκάρετε να μείνετε με την παλιά μετά το καλοκαίρι του 26.

Κι ένα αξιοπερίεργο.. στο Android gov.gr wallet εμφανίζεται ακόμα το παλιό ΑΔΤ.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...