Charismo Δημοσ. Δευτέρα στις 12:08 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:08 μμ Μόνο εγώ κάθε φορά που διαβάζω Gen τάδε, πρέπει να ψάξω να βρω σε ποια γενιά αναφέρεστε; Δεν κατάλαβα ποτέ πώς γίνεται αυτή η κατηγοριοποίηση και από πού προέρχεται. 😛 5 2
dsi44 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:14 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:14 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, polaki said: Ο τουρισμός είναι μία παθογένεια της Ελληνικής πραγματικότητας, και φαντάζομαι και άλλων χωρών που βασίζουν τόσο πολύ το ΑΕΠ τους σε αυτόν. Η Ελλάδα όσο και να προσπαθούν, δεν έχει 12 μήνες τουρισμό. Ο τουρισμός μας είναι με το ζόρι 3 γερούς μήνες, και 1-2 μήνες ακόμα. Τους υπόλοιπους 7 μήνες ούτε τα βουνά μας προωθούμε, ούτε καμία (μα ΚΑΜΙΑ) όμορφη πόλη δεν έχουμε για να έρθει ο άλλος να κάνει 3-4 μέρες βόλτες (πχ Πράγα, Βουδαπέστη, Βερολίνο, Λονδίνο, Amsterdam και χίλιες δυο άλλες) ούτε εναλλακτικό τουρισμό προμοτάρουμε ούτε τίποτα. Είμαστε ότι φάμε και ότι πιούμε απ'τα έτοιμα, όπου έτοιμα = ΗΛΙΟΣ & ΘΑΛΑΣΣΑ. Από μόνοι μας ΤΙΠΟΤΑ δεν έχουμε εξελίξει. Ένα μουσείο έχουμε, της Ακρόπολης, και αυτό ο άλλος θα έρθει να το δει μες το κατακαλόκαιρο για να κάνει και κάνα μπάνιο. Οπότε, πάει ο άλλος δουλεύει σεζόν και βγάζει 1500€ με 2000€ με τα tips το μήνα. Με πληρωμένα τα πάντα. Πού αλλού θα τα βρει όλα πληρωμένα? Που αλλού θα δουλέψει για να του έχουν και διαμονή αλλά και φαγητό? Οπότε μετά τί κάνει, επιστρέφει στην πόλη του, τρώει απτα έτοιμα έχοντας και το χαρτζιλίκι απ'το ταμείο ανεργίας για τους εποχικούς, και περιμένει πάλι το Μάιο (ή τον Απρίλιο αν πάει στα 3-4 νησιά που έχουν τουρισμό από Απρίλιο) να πιάσει σεζόν. Δεν θα λυθεί αυτό όσο ο τουρισμός μας δεν βελτιώνεται ώστε να καλύπτει και άλλες εποχές, όχι μόνο το κατακαλόκαιρο. δεν ειναι ετσι ,Αθηνα και κρητη εχει 12 μηνες τουρισμο πλεον. Συμφωνω οτι αυτο ειναι παθογένεια. Επεξ/σία Δευτέρα στις 01:15 μμ από dsi44 1
Thechosennone Δημοσ. Δευτέρα στις 01:20 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:20 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Charismo είπε Μόνο εγώ κάθε φορά που διαβάζω Gen τάδε, πρέπει να ψάξω να βρω σε ποια γενιά αναφέρεστε; Δεν κατάλαβα ποτέ πώς γίνεται αυτή η κατηγοριοποίηση και από πού προέρχεται. 😛 Generations are defined as groups of people born within a specific, typically 15-20 year, time span who share a common set of cultural experiences, historical events, and societal influences as they grow up. Επεξ/σία Δευτέρα στις 01:21 μμ από Thechosennone
1comment Δημοσ. Δευτέρα στις 01:47 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:47 μμ 2 ώρες πριν, polaki είπε Παρ'όλα αυτά δεν είναι όλοι για να γίνουν ΕΕ ούτε όλοι εργαζόμενοι. Ο καθένας έχει τις δικές του δυνάμεις και καλό είναι να βρει κάτι συμβατό με αυτές. Σίγουρα είναι δύσκολο να μη μπορείς να πας διακοπές, αλλά επίσης δύσκολο είναι να μην έχεις άλλες ευελιξίες που ως ΕΕ τις θεωρείς δεδομένες. Έτσι είναι. Έχεις δεδομένες κάποιες ευκολίες σαν ΕΕ (είσαι εσύ το αφεντικό, κάνεις ότι θες, έχεις μεγαλύτερο κέρδος από υπάλληλος) αλλά από την άλλη, αν αρρωστήσεις το έκλεισες μέχρι να γίνεις καλά, δεν μπορείς να λείψεις αν δεν έχεις υπάλληλο, συν όλα τα άγχη μιας δικιάς σου επιχείρησης. Διακοπές πάντως θα μπορούσα να πάω γιατί κάποιες αργίες όπως φέτος βόλευαν να κάτσεις ένα 4ημερο ας πούμε. Αλλά υπάρχουν και λόγοι προσωπικοί.
cpc464 Δημοσ. Δευτέρα στις 03:06 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:06 μμ Κάνεις παραίτηση λεβέντικα, εάν θέλεις να σε απολύσουν δεν πρόκειται να πάρεις συστάσεις, έχω και εγώ δουλέψει IT δεκαετία και κάποια στιγμή στα 9 χρόνια είχα φτάσει στα όριά μου, ο φόρτος εργασίας όλο και μεγάλωνε,μάλιστα κάποια προγράμματα είναι ζήτημα να είμασταν πέντε άτομα που τα γνώριζαν, 8 με 9 tabs με προγράμματα με αρκετά προβληματικά και κάθε μήνα να έχουν και απαίτηση να αλλάζεις password το οποίο να μήν το έχεις βάλει τους τρείς τελευταίους μήνες,δεν άντεξα πήγα μία ημέρα και ζήτησα να παραιτηθώ, χρυσό με έκαναν και έκατσα και εγώ ο ΜΛΚ να ακούσω τις αηδίες του HR, στον δεκατο χρόνο τα έκαναν όλα outsourced και μας απέλυσαν, το δίδαγμα της υπόθεσης είναι μην βάζεις το συμφέρον του άλλου πάνω απο το δικό σου, αν νοιώθεις εξαντλημένος φύγε, εγώ για να συνέλθω έκανα μήνες. 1
polaki Δημοσ. Δευτέρα στις 03:17 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:17 μμ 1 hour ago, dsi44 said: δεν ειναι ετσι ,Αθηνα και κρητη εχει 12 μηνες τουρισμο πλεον. Συμφωνω οτι αυτο ειναι παθογένεια. Δεν ισχύει φίλε μου αυτό, κόντρα στο τί θέλουν να μας περάσουν. Ο τουρίστας την Κρήτη την έχει στο μυαλό του ως καλοκαιρινό προορισμό για να κάνει κάνα μπάνιο και να φάει γευστικό φαγητό. Όχι για ορειβασία στον Ψηλορείτη (που ήδη μόνο καλοκαίρι γίνεται) ούτε και για φαράγγι της Σαμαριάς. Τώρα το αν έρχονται μερικοί οπότε 3-4 ξενοδοχεία παραμένουν ανοικτά είναι άλλο θέμα. Κατά τα άλλα επειδή είμαι απ'την Κρήτη και έχω γνωριμίες με κόσμο του τουρισμού, το 85% του συνολικού τζίρου γίνεται μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου, δηλαδή στην υψηλή περίοδο. Είναι το ένα από τα 4 νησιά που ανέφερα πριν ότι έχει από Απρίλιο κόσμο και όχι Μάιο. Τώρα για Αθήνα, τί να σου πω.. υπάρχουν επίσημα στοιχεία που λένε ότι ο καθημερινός μέσος όρος επισκεπτών Ακρόπολης είναι περίπου 16.000 έως 23.000 άτομα/ημέρα σε εποχές αιχμής.. Το χειμώνα ζήτημα να είναι 100-150, εξαιρώντας της εκπαιδευτικές εκδρομές (σχολεία και σχολές). Γενικά σα χώρα πάντως είμαστε πολύ πίσω στον χειμωνιάτικο τουρισμό, και σίγουρα δεν μπορούν να απορροφηθούν οι εποχικοί εργαζόμενοι του καλοκαιριού. 2
mariosnik_ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:55 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:55 μμ Τουρισμό σε πολλά μέρη της Ελλάδας έχουμε μόνιμα. Το καλοκαίρι αυξάνεται ο αριθμός τους και τον Χειμώνα μειώνεται. Αν κυκλοφορείς κεντρο Αθήνας οπως Εξάρχεια και Κουκάκι δεν μιλαω για περιοχές όπως Πλάκα, Μοναστηράκι και πέριξ του συντάγματος που ήταν ανέκαθεν τουριστικές, όλο τουρίστες βλέπεις να κυκλοφορούν και αλλού. Αν υπάρχει κάτι τραγικό που έχω να κριτικαρω για την Ελλάδα είναι ότι έχουμε πληθυσμό εισερχομένων τουριστών 4 φορες επάνω απο την Πορτογαλία, αλλά τα έσοδα μας είναι 2 φορές λιγότερα από αυτά της Πορτογαλίας από τον τουρισμό. Υπερτραγικο που δεν έχουμε καταφέρει αντί να είμαστε εκεί να πάμε σε έσοδα 6 φορές επάνω και να φτάσουμε την Πορτογαλία.
iorant Δημοσ. Δευτέρα στις 04:27 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:27 μμ Στις 5/9/2025 στις 5:36 ΜΜ, Oyt1s είπε Καλησπέρα, Έχει κάνει κανένας από εσάς διάλειμμα από τη δουλειά μερικούς μήνες; Αν ναι, πώς πήγε και επανήλθατε εύκολα στην αγορά εργασίας; Μετά από 10 χρόνια στο web development νιώθω αρκετά εξαντλημένος και φλερτάρω με την ιδέα να το τολμήσω, αλλά δεν ξέρω. Ευχαριστώ. Τι υποχρεώσεις έχεις ; Έχεις παιδιά; Είσαι παντρεμένος; Έχεις δάνεια; Νοικια; Έχεις υποχρεώσεις που τρέχουν; Αν είσαι ελεύθερος χώρις παιδιά , μένεις στους γονείς σου ή έχεις δικό σου σπίτι, δεν έχεις αυτοκίνητο , υποχρεώσεις , δόσεις κτλπ. τότε μπορείς να το δοκιμάσεις το brake όπως το λένε. Εγώ παντός δεν το δοκίμασα ποτέ , διότι είχα υποχρεώσεις, παντός τόλμησα να παίξω σε μισθολογική διαπραγμάτευση την θέση μου (ή μου τα δίνεις ή φεύγω) πριν 4 χρόνια και φέτος θα την ξανά παίξω. Στις 7/9/2025 στις 2:07 ΠΜ, Oyt1s είπε Το ερώτημα είναι πως δικαιολογείς τους 6 μήνες που καθόσουν στον επόμενο υποψήφιο εργοδότη; Θα το δεχθεί ότι είχα ανάγκη ένα διάλειμμα ή καλύτερα να πω ψέματα προφασιζόμενους λόγους υγείας, ότι δήθεν έκανα freelancing κλπ; Freelancing και γιατί γύρισες μετά; Δεν κατάφερες να ανταπεξέλθεις; Θέμα υγείας; Δηλαδή τι ήταν τόσο σοβαρό ; Και αν σε ξαναπιάσει; Ανάγκη για διάλειμμα; 6 μήνες ; Δηλαδή και τον υποψήφιο εργοδότη σου μπορεί να τον αφήσεις ξεκρεμαστό αν σου έρθει ανάγκη για διάλειμμα. Η καλύτερη δικαιολογία είναι να πεις ότι έκανα ένα μακροχρόνιο ταξίδι στην Ευρώπη , για να γνωρίσω νέες κουλτούρες και να συμμετάσχω σε κάποια ευρωπαϊκά event που είχαν σχέση με τον προγραμματισμό, κτλπ.(Hackathon, dev conference etc)Καθαρά για θέμα εμπειρίας και συλλογής κουλτούρας αλλοτινών λαών. Να το αφήσεις λίγο φλου και open. Αν το φοβασε τόσο για την καριέρα σου και το βιογραφικό σου , αυτά τα work break δεν είναι κατάλληλα για σένα. Αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια για τους καριεριστες . 4 ώρες πριν, Charismo είπε Μόνο εγώ κάθε φορά που διαβάζω Gen τάδε, πρέπει να ψάξω να βρω σε ποια γενιά αναφέρεστε; Δεν κατάλαβα ποτέ πώς γίνεται αυτή η κατηγοριοποίηση και από πού προέρχεται. 😛 Όχι ..εγώ βασικά δεν έμαθα.ακομα ποια γενιά είμαι εγώ και συνέχεια το ψάχνω.
great Δημοσ. Δευτέρα στις 05:16 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:16 μμ On 07/09/2025 at 02:07, Oyt1s said: Το ερώτημα είναι πως δικαιολογείς τους 6 μήνες που καθόσουν στον επόμενο υποψήφιο εργοδότη; Θα το δεχθεί ότι είχα ανάγκη ένα διάλειμμα ή καλύτερα να πω ψέματα προφασιζόμενους λόγους υγείας, ότι δήθεν έκανα freelancing κλπ; Μου κανει εντυπωση που δεν το εχω δει αλλα μεχρι στιγμής αναφερεστε στο λεγόμενο mental health break, που ειναι παρα πολυ common στην Αμερική και δεν εχει να εξηγησεις τίποτα. ΤΟ gap 6 μηνών που ελεος δηλαδη δεν ειναι 10 χρονια 6 μηνες εχει δικαιωμα ο καθένας να πει οτι μπάστα , φτάνει burnout.
polaki Δημοσ. Δευτέρα στις 07:07 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:07 μμ 1 hour ago, great said: Μου κανει εντυπωση που δεν το εχω δει αλλα μεχρι στιγμής αναφερεστε στο λεγόμενο mental health break, που ειναι παρα πολυ common στην Αμερική και δεν εχει να εξηγησεις τίποτα. ΤΟ gap 6 μηνών που ελεος δηλαδη δεν ειναι 10 χρονια 6 μηνες εχει δικαιωμα ο καθένας να πει οτι μπάστα , φτάνει burnout. Ναι απλά δεν είμαστε στην Αμερική που κανείς μήνυση στα McDonalds επειδή είχαν σφουγγαρίσει και έπεσες και πληρώνεσαι, είσαι στην Ελλάδα οπότε αν κάποιος θέλει να πάρει το ρίσκο της ειλικρίνιας, by all means που λένε και στο America ας το πάρει. 2 hours ago, iorant said: Freelancing και γιατί γύρισες μετά; Δεν κατάφερες να ανταπεξέλθεις; Θέμα υγείας; Δηλαδή τι ήταν τόσο σοβαρό ; Και αν σε ξαναπιάσει; Ανάγκη για διάλειμμα; 6 μήνες ; Δηλαδή και τον υποψήφιο εργοδότη σου μπορεί να τον αφήσεις ξεκρεμαστό αν σου έρθει ανάγκη για διάλειμμα. Είναι λογικά ερωτήματα που προκύπτουν στο μυαλό ενός εργοδότη και ας κάνουν ορισμένοι ότι δεν καταλαβαίνουν. Πολύ TikTok και Instagram νομίζω βλέπουν και θα το φάνε το κεφάλι τους. Εδώ σε διώχνουν τα Everest όπως είπε και κάποιος επειδή δεν τυλίγεις γρήγορα σάντουιτς.. θα κάτσει τώρα ο κυρ Μήτσος (συμπεριλαμβάνομαι και εγώ σε αυτόν) να ασχοληθεί με κάποιον που δεν την πάλεψε και ήθελε 6 μήνες break… Δεν θα συμβεί ρε μάγκες, ίσως σε 10-15 χρόνια που θα είστε εσείς ηλικιακά σε θέση να κάνετε προσλήψεις και να αναλαμβάνετε την ευθύνη αυτών, να αλλάξετε όλο το σύστημα και μπράβο σας. Μέχρι τότε… 2
tutuyo Δημοσ. Δευτέρα στις 10:00 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:00 μμ (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει career break φίλε Η πρώτη διαλογή που κάνω στα βιογραφικά είναι με βάση το μέγεθος. Οτιδήποτε πάνω από 2 σελίδες, κόβεται Μετά σκαναρω για λάθη,αχρειαστες πληροφορίες (ήμουν οδηγός του Δικα στην μονάδα) και μεγάλες περιόδους inactivity, career break κτλ Τέλος, κόβονται κι αυτοί που έχουν μείνει πολύ καιρό στην προηγούμενη θέση Όλα αυτά σε ΙΤ/telecoms Τα sabbatical είναι καλά στο χαρτί αλλά είναι ο προθάλαμος της απόλυσης Επεξ/σία Δευτέρα στις 10:03 μμ από tutuyo 2 1 1
Sta Δημοσ. Δευτέρα στις 11:32 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:32 μμ 1 ώρα πριν, tutuyo είπε Δεν υπάρχει career break φίλε Η πρώτη διαλογή που κάνω στα βιογραφικά είναι με βάση το μέγεθος. Οτιδήποτε πάνω από 2 σελίδες, κόβεται Μετά σκαναρω για λάθη,αχρειαστες πληροφορίες (ήμουν οδηγός του Δικα στην μονάδα) και μεγάλες περιόδους inactivity, career break κτλ Τέλος, κόβονται κι αυτοί που έχουν μείνει πολύ καιρό στην προηγούμενη θέση Όλα αυτά σε ΙΤ/telecoms Τα sabbatical είναι καλά στο χαρτί αλλά είναι ο προθάλαμος της απόλυσης Αυτοί που έχουν μείνει λίγο στην προηγούμενη ή προηγούμενες θέσεις κόβονται; 1
Neptu Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 8 ώρες πριν, Sta είπε Αυτοί που έχουν μείνει λίγο στην προηγούμενη ή προηγούμενες θέσεις κόβονται; Κι αυτοί κόβονται. Άρα όλοι κόβονται. Προφανώς δε προσλαμβάνουν κανέναν Εντάξει τώρα ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια. Κοινώς ότι του κ@υλωσει του κάθε hr γιατί απλά έτσι... Προβληματικός δεν είναι αυτός που μένει για μεγάλο διάστημα σε μια δουλειά αλλά αυτός που αλλάζει συχνά προφανώς επειδή τον διώχνουν 2 1
tutuyo Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) 9 hours ago, Sta said: Αυτοί που έχουν μείνει λίγο στην προηγούμενη ή προηγούμενες θέσεις κόβονται; Οχι απαραιτητα. Εξαρταται απο το ποσες αλλαγες εχεις κανει σε ενα συγκεκριμενο διαστημα Γενικα ο ιδανικος υποψηφιος εχει μια κινητικοτητα (πχ ανα 3-5 ετη). Δεν εισαι δεντρο, δεν εχεις ριζες Ειναι τεραστιος ο ογκος των βιογραφικων και φυσικα κανενας hiring manager δεν θελει να κανει συνεντευξεις διοτι ειναι πολυ χρονοβορο. Απο εκει και περα, αυτο που θα σου προτεινα εγω ειναι να εστιασεις το βιογραφικο σου στα επιτευγματα σου και οχι στην ακαδημαικη σου καριερα, ειλικρινα δεν ενδιαφερει αν πηρες το πτυχιο με λιαν καλως. το HR πολλοι το δαιμονοποιουν αλλα η αληθεια ειναι καπου στην μεση. το HR δεν εχει την δυνατοτητα να αξιολογησει μια θεση σε βαθος, σε πολλες περιπτωσεις λειτουργει ως τροχονομος. Εχει το βιογραφικο τα key words της θεσης?Στειλτο το κοψιμο γινεται σε επιπεδο hiring manager Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από tutuyo 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα