Προς το περιεχόμενο

Career break

Oyt1s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, lector said:

Το hr δεν κανει συνεντευξεις γιατι ειναι χρονοβορο, δεν διαβαζει βιογραφικα γιατι ειναι χρονοβορο, δεν αξιολογει μια θεση σε βαθος, τι ακριβως κανει το hr τελικα δηλαδη; 

Σχεδιάζει οργανογράμματα.
image.png.bad6e3abaca7e9d7aeb1e7e05c7bd8c6.png

• Haha 6
  • Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 minutes ago, csontheline said:

Σχεδιάζει οργανογράμματα.
image.png.bad6e3abaca7e9d7aeb1e7e05c7bd8c6.png

και φυσικα κανει Exit Interviews ΑΦΟΥ εχεις αποφασισει να αποχωρησεις για να σε ρωτησει τι δεν πηγε καλα😊

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Αν από ταμίας στα LIDL, γίνομαι υπεύθυνος ταμίων στον Σκλαβενίτη και μετά υποδιευθυντής στον Βασιλόπουλο, ε δεν θα με πεις ασταθή και επιφανειακό.

Στο Σκλαβενίτη θα ξεκινούσες απευθείας υπεύθυνος ταμείων επειδή είχες προϋπηρεσία ως ταμίας στα Lidl; 

Και στον ΑΒ απευθείας υποδιευθυντής καταστήματος επειδή πριν ήσουν υπεύθυνος ταμίας αλλού;

ΟΚ, παράδειγμα έφερες και καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά η ελληνική πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Δημοσ.

hr people... τι μου θυμιζετε τωρα...

η πιο ανουσια θεση εργασιας που δημιουργει προβληματα στις εταιρειες...

Πολλα χρονια πισω οταν ειχα αλλη καριερα ως ΣΕΦ ζαχαροπλαστικης θυμαμαι με ειχαν καλεσει για συνεντευξη σε διασημο ξενοδοχειο,παω εκει και με οδηγουν σε ενα γραφειο με δυο hr ανδρας και γυναικα,ξεκιναμε κουβεντα κι εγω ψαχνω τροπο να φυγω γιατι δεν εχει νοημα να μιλαω με τετοια,οποτε σε καποια φαση τους λεω οτι θελω τουαλετα,βγαινω εξω ρωταω που ειναι η κουζινα και το γραφειο του executive chef μπαινω μεσα του λεω μπλα μπλα γιατι με στειλατε να μιλησω με αμπαλους και τετοια εε μην τα πολυλογω πηρα τη δουλεια για μια 5ετια.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, BertaJourdan είπε

Τον κανατε τον ανθρωπο με τις 9 σελιδες βιογραφικο χωμα...

ειπε και αυτος να ταρακουνησει το συμπαν τον γειωσατε στο ντετε.

Χαχαχαχα, το αντίθετο μάλιστα.

Έχω σταθερή δουλειά, όχι τρελά λεφτά αλλά όσα μου χρειάζονται για εμένα και την οικογένεια μου. Και το βασικό, έχω την υγεία μου και την ψυχική και την σωματική. Εργάζομαι σε κάτι που μου αρέσει με τον δικό μου χρόνο και τρόπο και είμαι ευχαριστημένος και εγώ και οι προϊστάμενοι μαζί μου.

Θέλει να περάσεις από πολλά για να καταλάβεις ότι η αξία είναι στα λίγα και στα απλά. 

Προσωπικά αισθάνομαι σίγουρος πως ότι δουλειά στον τομέα μου ήθελα θα την χτυπούσα άνετα με τις 9 σελίδες βιογραφικό...

Επεξ/σία από m3ltd0wn
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Μακιαβέλλι said:

ε δεν θα με πεις ασταθή και επιφανειακό.

Η υπερβολή μου πάει ενάντια στην «αναγκαιότητα» να αλλάζεις οπωσδήποτε δουλειά για να βρεις κάτι καλύτερο. Αυτό που λέω είναι ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να αλλάζεις συνέχεια δουλειά για να εξελιχθείς. Όπως είπες κι εσύ με το παράδειγμα του ταμία στο Lidl που μπορεί να πάει στον Βασιλόπουλο σαν υπεύθυνος, εγώ πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να ανέβει και μέσα στον ίδιο οργανισμό. Φυσικά καταλαβαίνω όσους θέλουν νέες προκλήσεις, διαφορετικό περιβάλλον και κατα συνέπεια καλύτερο μισθό. Απλώς δεν θεωρώ ότι το job hopping είναι μονόδρομος ή η μόνη σωστή λύση.

1 hour ago, Μακιαβέλλι said:

είναι θέμα marketing του εαυτού σου.

100% μαζί σου

Επεξ/σία από giokol
Δημοσ.
Στις 8/9/2025 στις 11:09 ΠΜ, Thechosennone είπε

GEN X εδω. Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία για break, εκτός απο μια φορά που άλλαξα καριέρα και μου πήρε χρόνο να ξανασταθω στα πόδια μου, ούτε και υπάρχει γενικά στην νοοτροπία μας αλλά θα πω ψέματα αν πω οτι δεν θα το ήθελα. Τα διαλλείματα όπως και οι διακοπές μας δίνουν την ευκαιρία για ενδοσκόπηση, ξεκούραση και μια ματιά στο μέλλον που επιθυμούμε. Αν εχεις την άνεση είμαι της αποψης να το κάνεις.  Επειδή όμως τα burnout ανάλογα την εργασία μπορεί να γίνουν πιο συχνά θα υοθετούσα μια διαφορετική προσέγγιση. Καλή διατροφή και άσκηση τα θεωρώ βασικά για απαιτητικές πνευματικές εργασίες, όπως και ένα χόμπι που θα σε βγάζει έξω στο φως και θα σου προσφέρει γαλήνη και θετική ενέργεια.

Μία από τα ίδια και εδώ. Η δική μας η γενιά μεγάλωσε με άλλες παραστάσεις και παραινέσεις (καλώς ή κακώς) κι αυτό που θυμάμαι από τον εαυτό μου από παιδί είναι η σκέψη πως η ατομική ανεξαρτησία περνάει μέσα από την οικονομική ανεξαρτησία για αυτό από ανήλικος βιαζόμουν να δουλέψω και μετά να μη μείνω μέρα χωρίς δουλειά.

Παρατηρώ πως πολλοί (ίσως πέριξ της δικής μου γενιάς) βγάζουν μια χολή ή μια επιθετικότητα στο ts και νομίζω πως αυτό είναι αποτέλεσμα προβολών της δικής τους πραγματικότητας, ένα μείγμα πραγματισμού μεν αλλά και φθόνου είτε για την "πολυτέλεια" είτε για το θάρρος του ts να σκέφτεται να κάνει career break.

Εγώ θα σου πω να το τολμήσεις αν σε παίρνει. Αν εξαιρέσω τα παιδιά μου, 2 πράγματα στον κόσμο με κρατάνε στα δύσκολα. Οι αναμνήσεις των παιδικών μου καλοκαιριών κι όσα πρόλαβα να κάνω στον ελεύθερο μου χρόνο μεταξύ 30 και 40 ετών καθότι διαζευγμένος τότε με την παρουσία του παιδιού σποραδική μέσα στο χρόνο μου: ατέλειωτα ξενύχτια με παγκόσμιο κινηματογράφο και μουσική, βιβλία, ταξίδια μοναχικά μικρά και μεγάλα με τη μοτοσυκλέτα. Πράγματα που μου πρόσφεραν χρόνο για σκέψη, για ανασυγκρότηση, για ιεράρχηση των σημαντικών και των ασήμαντων πραγμάτων. Σκέφτομαι πως αν αυτά δεν τα στρίμωχνα σε ΠΣΚ και σε άδειες αλλά είχα ένα καθαρό πολύμηνο διάστημα, θα ήταν αναμνήσεις που θα αρκούσαν για όλη μου τη ζωή και μιας ιδιαίτερης ψυχικής πληρότητας λίγο πριν την ώρα που κάποιος θα πει "ρε τον θυμάσαι τον punky; Έφυγε ξαφνικά προχθές έμαθα".

Μην κατηγορούμε τόσο εύκολα τους νεότερους. Αν οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες αφαιρούν από έναν νέο κάθε ελπίδα για οικογένεια και για αγορά δικού του σπιτιού, είναι μοιραίο να βλέπει τη ζωή και τις προτεραιότητες του αλλιώς. Δεν είναι παράδοξο το φαινόμενο ας πούμε που σε κοινωνίες που περνάνε μια μεγάλη οικονομική κρίση να αυξάνεται η κατανάλωση σε πολυτελή καταναλωτικά είδη. Οι άνθρωποι νιώθουν μια απελπισμένη βεβαιότητα πως δεν θα πάρουν ποτέ σπίτι, όχημα και τρώνε τα λεφτά τους σε ακριβά αρώματα, ρούχα και gadgets γιατί είναι προσιτή πολυτέλεια και νιώθουν πως έτσι δραπετεύουν αφού ενδόμυχα ξέρουν πως δεν θα καταφέρουν ποτέ να μαζέψουν χρήματα για κάτι σημαντικό αλλά ασύγκριτα ακριβό όπως μια ιδιόκτητη κατοικία.

Επίσης μην κατηγορούμε τους νέους για κυνισμό και αδιαφορία στο χώρο εργασίας. Το company loyalty είναι απομεινάρι της προηγούμενης γενιάς, η Gen X ποτέ δεν το έζησε παρόλο που μεγάλωσε πιστεύοντας σε αυτό και συνειδητοποιεί πικρά πως είναι μια φενάκη. Σε πετάνε σαν την τρίχα από το ζυμάρι με την πρώτη πρόφαση ακόμη κι αν έχεις το καλύτερο track record 20 χρόνια σε έναν οργανισμό.

Χάρις στην σημερινή νέα γενιά, πρώτη φορά στην ιστορία γράφεται δειλά δειλά στα business άρθρα πως η σημερινή γενιά των 50άρηδων αρχίζει και ΔΕΝ θεωρείται βαρίδι γιατί ξεχωρίζει για το εργασιακό της ήθος έναντι των νεότερων. 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 7/9/2025 στις 4:26 ΜΜ, JakeKaufman είπε

Είδα και εμάς τους millennials που είμαστε με σκυφτό κεφάλι 20 χρόνια 

τουλάχιστον αυτοί θα ζήσουν καλύτερα 

Εμείς τρώμε το μεγαλύτερο παλούκι άστο. Και σύνταξη όπως θα το πάνε στα 70 και ας δουλεύουμε από τα 20 με ασφάλεια. Και κάποτε έβγαιναν στα 45 και 55 η ακόμα χειρότερα έπαιρναν συντάξεις ενώ πλήρωσαν ελάχιστα. Η γενιά της κατοχής κυρίως που είναι τώρα 80 και 90. Αυτοί πέρασαν δύσκολα μικροί με φτωχια αλλά στα γεράματα ζούνε καλά. Εμείς οι 30 μέχρι 45αρηδες δύσκολα τα πράγματα πέσαμε στη χειρότερη εποχή στην Ελλάδα μνημόνια και ένα σωρό μαλακιες. 

Στις 7/9/2025 στις 5:25 ΜΜ, LiquidTroll είπε

Πως θα ζήσουν? Με αγαπη? Με σύννεφα?

Κάνοντας OnlyFans? Θα γίνουν Ινφλουένσερς?

Φιλε μου αν δουλέψεις με Gen Z, ειναι μακραν τα πιο απαλευτα άτομα, ειλικρινα.

Καλημέρα να τους πεις, μπορεί να βρεις τον μπελα σου

Career break λεει ο αλλος.....σε μια χωρα που ειναι 3η στην Ευρωπη στον εργασιακο εκφοβισμο

Μαναδες και πατεραδες καταληγουνε στον ψυχιατρο με Zanax γιατι εχουν να αντιμετωπίσουνε ακρίβεια, οτι δουλευουνε και οι 2, και το βραδυ πρεπει να πανε τα παιδια απο δω και απο κει, πλήρως εξαντλημένοι και με νευρα σπασμενα......

Gen Z = completely delulu

Να δω τι θα κανουνε αυτα τα ατομα οταν θα ειναι 45 με δυο παιδια...ελικρινα θελω να το δω

Η αλήθεια είναι αυτή. Δεν ξέρουν να δουλεύουν θέλουν να γίνουν youtubers onlyfans Instagramers και παπαριες του κωλου που δεν είναι καν δουλειές αλλά ντροπή. Η γενιά μας αλλά και οι boomers ειδικά πάλεψαν και παλεύουν. Απλά οι boomers έζησαν ωραίες εποχές δεκαετία 80 ειδικά μπουζούκια διασκέδαση φουλ υπήρχαν λεφτά. Οι millennials μεγάλωσαν καλά στα παιδικά χρόνια όλη μέρα παίζαμε έξω αλλά με τα μνημόνια και τον εργασιακό μεσαίωνα την πατήσαμε και να δούμε που θα βγάλει. Δεν θα πεινάσουμε γιατί δουλεύουμε πολύ αλλά αν βγούμε στα 70 σύνταξη τι να σου πω. 

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρά είπα στους τωρινούς πως τους προηγούμενους 6 μήνες καθόμουν γιατί με έπαιρνε και ήθελα να ξεκουραστώ και μια χαρά με πήραν και αυτοί για δουλειά.

Ούτως ή άλλως δεν θα ήθελα να δουλεύω κάπου που δεν θα με έπαιρναν για αυτό το λόγο οπότε δεν έβλεπα και κάποιο λόγο να τους πω ψέματα.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 7/9/2025 στις 7:01 ΜΜ, mariosnik_ είπε

Αλλο πράγμα να είσαι απλά κουρασμένος η πάρα πολύ κουρασμένος από την δουλειά χωρίς κάτι παραπάνω στην υγεία σου και άλλο να έχεις και προβλήματα υγείας λόγω της δουλειάς συν την κούραση. Αυτό είναι που δεν μπορούν να καταλαβουν πολλοί και σε αυτές τις περιπτώσεις είμαι πολύ υπέρ να σταματάει η δουλειά. Εσύ φαίνεται ήσουν από αυτούς που δεν είχαν θέματα υγείας και για αυτό δεν σταμάτησες και δεν το έβαλες κάτω. Πίστεψε με εάν εμφανιζες και θέματα υγείας, λόγω της δουλειάς και όχι αλλα άσχετα θέματα υγείας, είτε γυναίκα, είτε παιδιά, είτε γατιά,  την δουλειά θα την σταματήσεις η θα κοιτάξεις να αλλάξεις τις συνθήκες της η το αντικείμενο σου, διότι μετά όχι γυναίκα και παιδιά δεν θα έχεις να τους προσφέρεις και να σε χαίρονται, αλλά θα καταντήσεις ένα φυτό που δεν θα είναι ικανό να εργαστεί και θα σε συντηρεί η γυναίκα η οι γονείς σου στην καλύτερη αυτά, στην χειρότερη θα χωρίσετε εν μέσω δικαστηρίων τσακωμων και πολλών άλλων εντάσεων. 

Ναι καρεερ μπρικ, στην Ελλάδα που είναι τρίτη χώρα στον εργασιακό εκφοβισμό, και σε οποιον αρέσει. Αντί να εστιάζετε στο τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα και να βελτιωθούν αυτά τα θέματα, κράζετε και ειρωνευεστε οσους δεν τους αρέσει αυτό, ψάχνουν τρόπους να το γλιτώσουν, να αποφύγουν μπελάδες και περαιτέρω προβλήματα και να νιώσουν καλυτερα στην ζωή τους. Ήρθε πρόσφατα φίλος μου από Αγγλία για διακοπές αφού πήρε άδεια, ακούει τις ιστορίες από τον εργασιακό χώρο όσων φίλων και παλαιών συμμαθητων συνάντησε και εργάζονται Ελλάδα, φρίκαρε και μας λέει ότι άμα εργαζόταν εδώ θα έπρεπε είτε να παραιτηθεί να φύγει είτε να πλακώνοταν στο ξύλο ή να είχε διαπληκτκσμους με συναδέλφους. 

Κατά τα λοιπά.

Μου αρέσει που κάποιοι λέτε ότι οι άλλοι θα κάνουν παιδιά χωρίς να τους έχετε ρωτήσει κιόλας. Κανένας από αυτή την γενιά δεν θα κάτσει στην Ελλάδα να κάνει παιδιά, θα μείνουν είτε ατεκνοι είτε θα φύγουν εξωτερικό. Εδώ η δική μου γενιά που είναι λίγο πιο παλιά και σχεδόν κανένας από τον κύκλο μου δεν έχει κάνει σοβαρή σχέση ούτε καν μια καλή γνωριμία με μια γυναίκα, αλλά ούτε έχει και σοβαρή δουλειά με την οποία να μπορεί να υποστηρίξει πχ μια συμβίωση όσο μάλλον οικογένεια. Μιλάτε και κρίνετε μόνο με θεωρητικά σενάρια και άκυρα παραδείγματα. Όσο για τους ταλαιπωρημενους γονείς με τα ψυχολογικά, ας μην έκαναν παιδιά η ας έβρισκαν τρόπο να τα μεγαλώσουν έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζαν αυτά τα θέματα. 

Εκαναν παιδιά όταν ήταν καλά τα πράγματα. Τελικά ήρθε ο κόσμος ανάποδα και είτε μειώθηκε ο μισθός είτε απόλυση είτε απλά η τρελή ακριβεια. Δεν φταίνε αυτοί αλλά το κράτος που δεν κάνει τίποτα να βοηθήσει. Ξεκινάς με αισιοδοξία και η κακή κατάσταση φέρνει τα πάνω κάτω και είσαι σε αδιέξοδο. Εκεί δίνω δίκιο στους γονείς. Γονείς που κάνουν παιδί χωρίς να έχουν στον ήλιο μοίρα από την αρχή είναι τραγικοί αυτοί θέλουν στείρωση γιατί το παιδί δεν φταίει σε τίποτα. 

Δημοσ.
2 hours ago, phanispal said:

Στο Σκλαβενίτη θα ξεκινούσες απευθείας υπεύθυνος ταμείων επειδή είχες προϋπηρεσία ως ταμίας στα Lidl; 

Και στον ΑΒ απευθείας υποδιευθυντής καταστήματος επειδή πριν ήσουν υπεύθυνος ταμίας αλλού;

ΟΚ, παράδειγμα έφερες και καταλαβαίνω τι θες να πεις αλλά η ελληνική πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Γενικά γίνεται. Στην πρώτη μου αλλαγή από εργαζόμενος σε παραγωγή στη μια εταιρεία πήγα υπεύθυνος βάρδιας στην επόμενη.

Σίγουρα όχι τόσο συχνά αλλά συμβαίνει.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε

Χαχαχαχα, το αντίθετο μάλιστα.

Έχω σταθερή δουλειά, όχι τρελά λεφτά αλλά όσα μου χρειάζονται για εμένα και την οικογένεια μου. Και το βασικό, έχω την υγεία μου και την ψυχική και την σωματική. Εργάζομαι σε κάτι που μου αρέσει με τον δικό μου χρόνο και τρόπο και είμαι ευχαριστημένος και εγώ και οι προϊστάμενοι μαζί μου.

Θέλει να περάσεις από πολλά για να καταλάβεις ότι η αξία είναι στα λίγα και στα απλά. 

Προσωπικά αισθάνομαι σίγουρος πως ότι δουλειά στον τομέα μου ήθελα θα την χτυπούσα άνετα με τις 9 σελίδες βιογραφικό...

Ετσι ειναι. Εχω περασει και εγω απο πολλα καναλια και λουκια. 

Χιουμορ κανουμε, μιας και το πηραν πολυ στα σοβαρα τα παιδια εδω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, dsi44 είπε

hr people... τι μου θυμιζετε τωρα...

η πιο ανουσια θεση εργασιας που δημιουργει προβληματα στις εταιρειες...

Πολλα χρονια πισω οταν ειχα αλλη καριερα ως ΣΕΦ ζαχαροπλαστικης θυμαμαι με ειχαν καλεσει για συνεντευξη σε διασημο ξενοδοχειο,παω εκει και με οδηγουν σε ενα γραφειο με δυο hr ανδρας και γυναικα,ξεκιναμε κουβεντα κι εγω ψαχνω τροπο να φυγω γιατι δεν εχει νοημα να μιλαω με τετοια,οποτε σε καποια φαση τους λεω οτι θελω τουαλετα,βγαινω εξω ρωταω που ειναι η κουζινα και το γραφειο του executive chef μπαινω μεσα του λεω μπλα μπλα γιατι με στειλατε να μιλησω με αμπαλους και τετοια εε μην τα πολυλογω πηρα τη δουλεια για μια 5ετια.

Μαγκας. Υποθέτω ότι το hr σε ρωτούσε πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε Χ χρόνια. Πόσες χορδές έχει ένα τριχορδο βιολί. Πόσες μπάλες ποδοσφαίρου χωράνε μεσα σε έναν σταθμό μετρό και τα γνωστά. Κανένα νόημα να ασχολείσαι με όλα αυτά... 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...