Crash24 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Τελευταίες ενημερώσεις του Windows 11, όπως οι KB5063878 και KB5062660, έχουν συνδεθεί με αναφορές βλαβών σε SSD με ελεγκτές Phison, όμως τελικά η αιτία του προβλήματος βρέθηκε από την ίδια την Phison. Ο Michael Wu, γενικός διευθυντής και πρόεδρος της Phison US, δήλωσε σε σχετική δήλωση προς το The Verge ότι πολλές από τις αναφορές προέρχονται από reviews μέσων σε hardware με πρώιμες εκδόσεις firmware και BIOS. Οι συγκεκριμένες εκδόσεις αφορούν μονάδες μη τελικές και δεν ταυτίζονται με εκείνους που διατίθενται στους τελικούς χρήστες μέσω των επίσημων καναλιών διανομής. Παρατηρήθηκε ότι ορισμένοι SSD εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ξεπερασμένο firmware, και η Phison προτρέπει τους reviewers που αντιμετωπίζουν τέτοια ζητήματα να εφαρμόσουν τις ενημερωμένες εκδόσεις που παρέχονται από τα εργαλεία των κατασκευαστών. Σε βίντεο στο YouTube και το TikTok, χρήστες έχουν κατηγορήσει τη Microsoft για τις βλάβες αυτές, ωστόσο η Phison τονίζει ότι η αιτία βρίσκεται αλλού. Για παράδειγμα, ο YouTuber, JayzTwoCents, παρουσίασε πέρυσι την περίπτωση ενός δίσκου Crucial T500, ο οποίος χρησιμοποιεί ελεγκτή Phison E25, και ο οποίος παρουσίασε δυσλειτουργία μετά από τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας του Windows 11. Σύμφωνα με το βίντεο, ο δίσκος χρειάστηκε επανεκκίνηση με διακοπή ρεύματος για να επανέλθει σε λειτουργία. Δεν είναι σαφές αν σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιήθηκε προκαταρκτική έκδοση firmware για τον SSD ή ακόμη και πρώιμη έκδοση BIOS στη motherboard. Η Phison κατάφερε να αναπαράγει τα προβλήματα που αναφέρθηκαν από την κοινότητα PCDIY!, διαπιστώνοντας ότι προκλήθηκαν από engineering preview firmware. Ο Wu εξήγησε ότι η εταιρεία εξέτασε ακριβώς τους SSD που χρησιμοποιήθηκαν στις δοκιμές του PCDIY! και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για μη τελική έκδοση, η οποία δεν χρησιμοποιείται σε καταναλωτικά προϊόντα όπως ο Corsair Force Series MP600 SSD 2TB και άλλοι δίσκοι με ελεγκτή E16 που είναι διαθέσιμοι στην αγορά. Σε αντίθεση, όταν η Phison διεξήγαγε παρόμοιες δοκιμές σε SSD που προορίζονται για καταναλωτές, δεν παρατηρήθηκαν καθόλου βλάβες ή αποτυχίες. Από την πλευρά της, η Microsoft ανέφερε στα τέλη του προηγούμενου μήνα ότι δεν εντόπισε καμία σύνδεση μεταξύ των ενημερώσεων ασφαλείας της και των αναφερόμενων βλαβών σε δίσκους, όπως αυτές που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα και αλλού. Παρά την επίσημη αυτή θέση, πολλοί, συμπεριλαμβανομένων γνωστών YouTubers, συνέχισαν να αποδίδουν την ευθύνη στη Microsoft κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου του ιστορικού της εταιρείας με ασταθείς ενημερώσεις του Windows. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
BadBoy Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Περιμένω σχόλια από αυτούς που έτρεχαν να βγάλουν τις ενημερώσεις ακόμη και χωρίς να έχουν πρόβλημα. 7 1
ii_die_4 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Μου αρέσει που παίρνετε στα σοβαρά youtubers που δεν έχουν τις γνώσεις αλλα λένε ότι τους κατεβει -> JayzTwoCents 15 3 3
cpc464 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας, εγώ που δεν είμαι reviewer αλλα τελικός καταναλωτής που τον NVME τον αγόρασα με δικά μου λεφτά γιατί είχα το πρόβλημα;. Phison και MS καλύπουν ο ένας τα νότα του άλλου. 1 2
Dimitris_1981 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Το ερώτημα είναι αφού το Firmware δεν μπήκε σε προϊόντα προς διάθεση και αφού δεν φταίει η MS, πως αρκετοί άνθρωποι βρέθηκαν με χαλασμένους SSD; Σε λίγο θα λένε ότι είναι Mandela effect και δεν συνέβη ποτέ.... 5 1
ilos Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 17 λεπτά πριν, cpc464 είπε Μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας, εγώ που δεν είμαι reviewer αλλα τελικός καταναλωτής που τον NVME τον αγόρασα με δικά μου λεφτά γιατί είχα το πρόβλημα;. Phison και MS καλύπουν ο ένας τα νότα του άλλου. Εκτός από αυτό, θέμα έχουν και αρκετοί που δεν έχουν Phison controllers. Win10 μέχρι να σβήσει ο ήλιος.🤣 Το πολύ πολύ να τα κάνεις LTSC. 1 1
Dimitris_1981 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, ii_die_4 είπε Μου αρέσει που παίρνετε στα σοβαρά youtubers που δεν έχουν τις γνώσεις αλλα λένε ότι τους κατεβει -> JayzTwoCents Από την στιγμή που κάνει reproduce το πρόβλημα και μάλιστα δημόσια δεν με ενδιαφέρει ακόμα κι αν είναι μαθητής γυμνασίου. Αυτό που έπρεπε να κάνουν MS & Phison είναι να του ζητήσουν την ακριβή μεθοδολογία, Software (σε επίπεδο versions), PC Build , συν ότι άλλο χρειάζονται ώστε να αναπαράξουν ή όχι το πρόβλημα. Μπορεί να είναι οτιδήποτε και ενώ ψάχνουν στα τυφλά, κάποιος μπορεί να τους δώσει έστω και ενα configuration με το πρόβλημα μήπως και εντοπίσουν την αιτία. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από Dimitris_1981 4 1
cpc464 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 1 minute ago, ilos said: Εκτός από αυτό, θέμα έχουν και αρκετοί που δεν έχουν Phison controllers. Win10 μέχρι να σβήσει ο ήλιος.🤣 Το πολύ πολύ να τα κάνεις LTSC. Εν τω μεταξύ ο μέσος χρήστης παίζει να μην ξέρει και τι controller έχει ο nvme του, σιγά μην ξέρει να κάνει update το firmware. 6
spectaculator Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Έτρεξα κι εγώ, έκραξα κι εγώ, και ξαφνικά βρήκα πως το δικό μου δεν έχει Phison! 2
Dimitris_1981 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, cpc464 είπε Εν τω μεταξύ ο μέσος χρήστης παίζει να μην ξέρει και τι controller έχει ο nvme του, σιγά μην ξέρει να κάνει update το firmware. Ούτε εγώ ήξερα μέχρι που χρειάστηκε να το ψάξω Corsair EX400 (Phison PS2251-21 controller). To έχω στο Mac και συνδέεται το 1 partition σε Windows VM με Parallels. Προς το παρόν είμαι οκ. σ.σ. το έχω κάνει σαν shared όποτε τα windows δεν βλέπουν τον controller. Λογικά η διαχείριση γίνεται από το MacOS. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από Dimitris_1981
gorge18 Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 26 λεπτά πριν, ilos είπε Win10 μέχρι να σβήσει ο ήλιος.🤣 Όπα κάτσε. Πότε φύγαμε απο τα win 7? νόμιζα αυτά ήταν τα καλύτερα και είμαι ακόμα με 7. Πφφφ παω για φορματ... 1 7
cpc464 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 9 minutes ago, Dimitris_1981 said: Ούτε εγώ ήξερα μέχρι που χρειάστηκε να το ψάξω Corsair EX400 (Phison PS2251-21 controller). To έχω στο Mac και συνδέεται το 1 partition σε Windows VM με Parallels. Προς το παρόν είμαι οκ. Εγώ είχα έναν Kingston nv3 και τα πέρασα όλα με clonezzilla σε αυτόν, o kioxia θα μπεί πλέον ως δευτερεύον δίσκος.
2cpu Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 46 λεπτά πριν, cpc464 είπε Εν τω μεταξύ ο μέσος χρήστης παίζει να μην ξέρει και τι controller έχει ο nvme του, σιγά μην ξέρει να κάνει update το firmware. Να μην ξερει καν οτι εχει nvme δισκο 1
Ntinaras Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 1 ώρα πριν, BadBoy είπε Περιμένω σχόλια από αυτούς που έτρεχαν να βγάλουν τις ενημερώσεις ακόμη και χωρίς να έχουν πρόβλημα. 55 λεπτά πριν, cpc464 είπε Εν τω μεταξύ ο μέσος χρήστης παίζει να μην ξέρει και τι controller έχει ο nvme του, σιγά μην ξέρει να κάνει update το firmware. Εγώ που ΔΕΝ είχα engineering preview firmware, και είχα το τελευταίο, πως κάηκε 1 ημέρα μετά τα updates? 25 λεπτά πριν, 2cpu είπε Να μην ξερει καν οτι εχει nvme δισκο Μπορεί όμως να ξέρει ότι nvme = ssd και όχι δίσκος 2
eliasjuve Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 1 ώρα πριν, ii_die_4 είπε Μου αρέσει που παίρνετε στα σοβαρά youtubers που δεν έχουν τις γνώσεις αλλα λένε ότι τους κατεβει -> JayzTwoCents Χωρίς να κρίνω το συγκεκριμένο ζήτημα με τους ssd, ο τύπος είναι άσχετος. Κάποτε προσπαθούσε να κάνει εγκατάσταση windows με overclocked επεξεργαστή και έπεφταν βροχή τα σφάλματα. Μιλάμε για νούμερο που δέχεται συνεχώς συμβουλές και διορθώσεις από τους ακόλουθους του. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα