nchatz Δημοσ. Δευτέρα στις 05:58 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:58 μμ Η Team Cherry ξεκίνησε την ανάπτυξή του έχοντας κατά νου ένα απλό DLC για το Hollow Knight. Περίπου έξι χρόνια αργότερα, το Hollow Knight: Silksong έκανε επιτέλους την εμφάνισή του ως ένα υπερπλήρες sequel, έτοιμο να ανεβάσει τον πήχη στα Metroidvania – και θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για παιχνίδι της χρονιάς. Σε ποιον βαθμό όμως ανταποκρίνεται στις προσδοκίες ένα από τα πλέον αναμενόμενα video games (ενδεχομένως και το πιο αναμενόμενο μετά το GTA VI) των τελευταίων ετών; Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Πριν μιλήσουμε για το παιχνίδι, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε δυο-τρία πράγματα. Αν δεν σας άρεσε το Hollow Knight του 2017, τότε είναι απίθανο να βρείτε ελκυστικό το Silksong: πρόκειται για ένα sequel που βαδίζει στα χνάρια του αρχικού τίτλου, παίρνοντας τη συνταγή του και βελτιώνοντάς τη στα σημεία. Επίσης είναι ένα παιχνίδι που υιοθετεί πλήρως τη λογική «git gud». Κάθε θάνατος, κάθε ήττα δηλαδή, αποτελεί και ένα μάθημα, μία ευκαιρία για να καταλάβετε τι κάνατε λάθος, προκειμένου να το διορθώσετε στην επόμενή σας προσπάθεια. Το Hollow Knight: Silksong έχει πολλές ομοιότητες με το πρώτο Hollow Knight, κάτι απόλυτα λογικό αν σκεφτούμε ότι αρχικά προοριζόταν για DLC του – όπως προαναφέραμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι «μία από τα ίδια» και υπεύθυνη γι’ αυτό είναι κατά κύριο λόγο η πρωταγωνίστριά του. Η Hornet που έχει αντικαταστήσει τον Knight έχει εντελώς διαφορετική αίσθηση: είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος, έχει διαφορετικές ικανότητες (το dash π.χ. είναι game-changer) και μπορεί να γραπώνεται από τις άκρες των διαφόρων πλατφορμών, στοιχεία που κάνουν το platforming πολύ πιο οργανικό αλλά και απολαυστικό. Διαβάστε ολόκληρο το review
rodosf1 Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Το πρώτο ήτανε θρύλος, το δεύτερο πολυαναμενομενο. Απίθανη μουσική και ιδανική εμπειρία ακόμα και για να βλέπεις άλλον να παίζει!
count ian Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Για να μην γράψω ολόκληρο διήγημα για το έπος αυτό... ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΘΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΖΑ.- 2
cpc464 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Ακόμη μία απόδειξη ότι ένα παιχνίδι είναι παραπάνω απο ρεαλιστικά γραφικά. 2
tolstoy Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Ωραίο ρε παιδιά δεν λέω αλλά πολύ πολύ πολύ πολύ δύσκολο. Το παράτησα στο δεύτερο boss. 1
Predatorkill Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) Το ξεφτιλισανε το run of shame. Και σαν να μην εφτανε αυτο, μας κανουν και πλακα καθως καποια σημεια εχουν shortcuts τα οποια θελουν "δουλεια" για να ανοιξουν ωστε να φτασεις πιο γρηγορα απο το παγκακι στο boss. Αναφορά σε κείμενο ως αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παιχνίδι να είστε ταπί εχει κανα 2 καλα σημεια για farming, το καλυτερο ειναι στο half way home σπιτακι στα δεξια. Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από Predatorkill
The0d0Re Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες Λογικα το εκαναν πιο δυσκολο γιατι οι περισσότεροι που θα το παιξουν ειναι απο το παλιο και ειναι ειδι εξικιομενοι
xaerialtwistx Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες (επεξεργασμένο) Οταν με το καλο τελειωσω το Ninja Gaiden Ragebound με S+ σε όλες τις πίστες (χωρις damage assist), θα περασω σε αυτό. 2 ώρες πριν, count ian είπε Για να μην γράψω ολόκληρο διήγημα για το έπος αυτό... ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΘΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΖΑ.- Η νικοτίνη θεωρείται πως ειναι το νουμερο 1 ναρκωτικο σε εθισμο, πολυ πιο πανω απο την ηρωινη. Αλλά σίγουρα υπάρχουν καλύτερες παρομοιώσεις από αυτά. 🤮 Επεξ/σία πριν από 2 ώρες από xaerialtwistx
petran1444 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Συμφωνώ με το review. Πολύ ωραίο παιχνίδι απίστευτη ατμόσφαιρα τρελό platforming και battle mechanics. απλά λίγο πιο ρηχό από το πρώτο από άποψη ιστορίας. Το πρόβλημα είναι η δυσκολία έχω κάνει 25-30 προσπάθειες στο τελευταίο boss του Act 1. Δεν μπορώ να το περάσω με τίποτα. Δεν ξέρω αν είναι θέμα skill με τρία hits με ρίχνει και όταν δεν τον βλέπω στην οθόνη, δεν ξέρω τι επίθεση θα κάνει και απλά πεθαίνω από τις φλόγες από την απέναντι μεριά της αρένας. Υπ΄όψιν ότι έχω τελειώσει με όλα τα υπόλοιπα bosses του act 1 + τα προαιρετικά. Θα συνεχίσω να παίζω λόγω μαζοχισμού, απλά με έχει κουράσει.
orestissar Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες 1 ώρα πριν, tolstoy είπε Ωραίο ρε παιδιά δεν λέω αλλά πολύ πολύ πολύ πολύ δύσκολο. Το παράτησα στο δεύτερο boss. και γενικως γινεται δυσκολοτερο οσο παιζεις, παρολο που γινεσαι και εσυ θεωρητικα πιο δυνατος. θεωρω οτι καποιος που δεν εχει τελειωσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το act2 δεν μπορει να εκφρασει οντως γνωμη για το game. Γιατι οσο καλο/fun ηταν, αλλο τοσο x10 με νευριασε σε βαθμο που ενιωθα μαζοχιστης που συνεχιζα να παιζω. Ειναι λεπτη η γραμμη αναμεσα στο challenge και απλα not fun, και υπηρχαν πολλα σημεια, που το game ηταν απλα not fun. 31 λεπτά πριν, petran1444 είπε Συμφωνώ με το review. Πολύ ωραίο παιχνίδι απίστευτη ατμόσφαιρα τρελό platforming και battle mechanics. απλά λίγο πιο ρηχό από το πρώτο από άποψη ιστορίας. Το πρόβλημα είναι η δυσκολία έχω κάνει 25-30 προσπάθειες στο τελευταίο boss του Act 1. Δεν μπορώ να το περάσω με τίποτα. Δεν ξέρω αν είναι θέμα skill με τρία hits με ρίχνει και όταν δεν τον βλέπω στην οθόνη, δεν ξέρω τι επίθεση θα κάνει και απλά πεθαίνω από τις φλόγες από την απέναντι μεριά της αρένας. Υπ΄όψιν ότι έχω τελειώσει με όλα τα υπόλοιπα bosses του act 1 + τα προαιρετικά. Θα συνεχίσω να παίζω λόγω μαζοχισμού, απλά με έχει κουράσει. και δεν εχεις δει ακομα τιποτα. και νομιζω λεγοντας ο ιδιος "με εχει κουρασει" (που συμφωνω) δειχνει οτι το παιχνιδι καπου το χασε με το balancing του. καταληγει να γινεται πιο κουραστικο απο fun.
CMOS_Z Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα Το silksong είναι εκνευριστικά δύσκολο και σε τιμωρεί για τα λάθη σου σε σημείο να θέλεις όντως να το κλείσεις. Δε θυμάμαι να είχα διαβάσει ποτέ τέτοια γκρίνια από τους παίκτες για το HK πέρα από τα pantheons που εάν ήθελες τα έκανες φυσικά. Εδώ υπάρχει θέμα που θα λυνόταν εάν έμπαινε απλά ένα difficulty mode με έστω 1 dmg από 2 στα bosses και τέλος (ότι κάνει το mod που έχει κυκλοφορήσει δηλαδή). Δεν νομίζω πως κάτι τέτοιο θα χαλούσε το παιχνίδι αν και η TC μάλλον διαφωνεί με αυτό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα