poulinos Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 55 minutes ago, el_arantis said: Να συνεχίσει τα W10 δεν την συμφέρει γιατί θέλει να επικεντρωθεί στα W11. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να αλλάξει το προαπαιτούμενα των W11, τα οποία βέβαια μπορούν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να παρακαμφθούν με σχετική ευκολία. και εν γνωση της.αν ηθελε να μην παρακαμφθουν θα μπορουσε σε καθε update να εκανε update και το κομματι της προστασιας.ενω τωρα θα το κανει καθε μερικους μηνες. δεν ειναι οτι και η αντιθετη πλευρα δεν θα εβρισκε τροπο να το παρακαμψει απλα θα υπήρχε μια καθυστέρηση.
Doubt Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 11 ώρες πριν, el_arantis είπε Να συνεχίσει τα W10 δεν την συμφέρει γιατί θέλει να επικεντρωθεί στα W11 Όχι μόνο αυτό, ετοιμάζει και τα επόμενα. (12)
logistoulis Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Στις 17/9/2025 στις 11:12 ΠΜ, polaki είπε Θέλω να μου πεις αν το ζήτημα που συζητάμε μαζί (όχι το τι λέει ο κάθε άλλος στο thread) σχετίζεται με τα e-waste, ή με το οικονομικό. Για να το κάνω πιο λιανά, σε κόπτει το τί θα πρέπει να πληρώσει η ΧΧ εταιρεία που έχει μείνει στα Windows 10, ή ένας μέσος χρήστης που δεν θέλει (όχι δεν μπορεί, δεν θέλει) να δώσει +30€ το έτος για να μείνει στα Win10; Ή είσαι από τους περιβαλοντολόγους, που ενδιαφέρονται (και καλά κάνουν) για το αν θα γεμίσουμε e-Waste και θα μας πνίξουν σε 100 χρόνια; Να μας αφήσουν να βάλουμε επίσημα τα 11 χωρίς πατέντες γιατί να πετάξουμε υπολογιστές που λειτουργούν μια χαρά;
polaki Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 9 minutes ago, logistoulis said: Να μας αφήσουν να βάλουμε επίσημα τα 11 χωρίς πατέντες γιατί να πετάξουμε υπολογιστές που λειτουργούν μια χαρά; Δεν ξέρω, και το pc του πατέρα μου που του είχα πάρει το 2004 όταν πήρε η Ελλάδα το Euro μια χαρά λειτουργούσε. Ένα browser μόνο ήθελε, δεν του έκανε καμία άλλη χρήση. Να μας αφήνουν να βάλουμε τα 11άρια και εκεί;
adi32 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Γιατι αγχωνεστε τοσο πολυ για τις ενημερωσεις ? Δεν αγχωνονται δημοσιες υπηρεσιες και αγχωνεται ο καθενας μη μπουν οι χακερς και του παρουν τις φωτογραφιες, τη στιγμη που δινει την πιστωτικη του οπου βρει, παταει καθε link απατης και βαζει τους κωδικους του και ανεβαζει ολη του τη ζωη στα social
logistoulis Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 17 λεπτά πριν, polaki είπε Δεν ξέρω, και το pc του πατέρα μου που του είχα πάρει το 2004 όταν πήρε η Ελλάδα το Euro μια χαρά λειτουργούσε. Ένα browser μόνο ήθελε, δεν του έκανε καμία άλλη χρήση. Να μας αφήνουν να βάλουμε τα 11άρια και εκεί; Εγώ έχω ένα haswell μια μια Polaris GPU. πράγματι είναι 10-11ετιας μηχάνημα, αλλά θεωρείς ότι δεν μπορεί να κάνει το 90% των πραγμάτων μια χαρά; Γιατί να γίνει σουρωτηρι από άποψη ασφάλειας; Για να κινηθεί η οικονομία; Στην τελική θα εξετάσω και τη λύση λινουξ, αλλά σοβαρά τώρα δεν θεωρείς ότι οι υπολογιστές εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι αρκετά δυνατοί ώστε να κρατάνε πολυ περισσότερο από ότι είχαμε στο μυαλό μας κάποτε; (Όπως ο υπολογιστής του 2004 που ανέφερες) 1
polaki Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 39 minutes ago, logistoulis said: Εγώ έχω ένα haswell μια μια Polaris GPU. πράγματι είναι 10-11ετιας μηχάνημα, αλλά θεωρείς ότι δεν μπορεί να κάνει το 90% των πραγμάτων μια χαρά; Γιατί να γίνει σουρωτηρι από άποψη ασφάλειας; Για να κινηθεί η οικονομία; Στην τελική θα εξετάσω και τη λύση λινουξ, αλλά σοβαρά τώρα δεν θεωρείς ότι οι υπολογιστές εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι αρκετά δυνατοί ώστε να κρατάνε πολυ περισσότερο από ότι είχαμε στο μυαλό μας κάποτε; (Όπως ο υπολογιστής του 2004 που ανέφερες) Βρε εγώ μαζί σου, ειλικρινά δε θεωρώ ότι πρέπει να πετάμε παλιό hardware, αλλά δεν μπορούμε να επιβάλουμε σε μία ιδιωτική εταιρεία πόσο καιρό θα υποστηρίζει το λειτουργικό της. Το hardware και το software λειτουργούν κανονικά. Από εκεί και πέρα σου λέει θες να το υποστηρίζω περισσότερο, πλήρωσε +30€ το έτος και όλα καλά. Δεν θες; Οκ γύρνα το σε linux ή βγάλτο απ'το internet προκειμένου να μη φοβάσαι για τα security updates. Δεν είναι δυνατόν να επιμένουμε σε παράλογα πράγματα. 1
logistoulis Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, polaki είπε Βρε εγώ μαζί σου, ειλικρινά δε θεωρώ ότι πρέπει να πετάμε παλιό hardware, αλλά δεν μπορούμε να επιβάλουμε σε μία ιδιωτική εταιρεία πόσο καιρό θα υποστηρίζει το λειτουργικό της. Το hardware και το software λειτουργούν κανονικά. Από εκεί και πέρα σου λέει θες να το υποστηρίζω περισσότερο, πλήρωσε +30€ το έτος και όλα καλά. Δεν θες; Οκ γύρνα το σε linux ή βγάλτο απ'το internet προκειμένου να μη φοβάσαι για τα security updates. Δεν είναι δυνατόν να επιμένουμε σε παράλογα πράγματα. Ναι και αυτό το σκέφτομαι, αλλά και αυτή τη διαδικασία δεν την έχουν κάνει τελείως προφανή και μου σπανε τα νεύρα Βασικά αυτό θέλω να κάνω για να γλιτώσω χρόνο, 30 ευρώ είναι λίγες ώρες δουλειά το να ξαναπεράσω λειτουργικό και να το μάθω αν είναι τελείως διαφορετικό θα μου πάρει σίγουρα πολύ περισσότερες
Doubt Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 3 ώρες πριν, logistoulis είπε Εγώ έχω ένα haswell μια μια Polaris GPU. πράγματι είναι 10-11ετιας μηχάνημα, αλλά θεωρείς ότι δεν μπορεί να κάνει το 90% των πραγμάτων μια χαρά; Γιατί να γίνει σουρωτηρι από άποψη ασφάλειας; Για να κινηθεί η οικονομία; Στην τελική θα εξετάσω και τη λύση λινουξ, αλλά σοβαρά τώρα δεν θεωρείς ότι οι υπολογιστές εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι αρκετά δυνατοί ώστε να κρατάνε πολυ περισσότερο από ότι είχαμε στο μυαλό μας κάποτε; (Όπως ο υπολογιστής του 2004 που ανέφερες) Αν έχει windows 10 μπορείς να παρατείνεις τη ζωή του, με ενημερώσεις, περνώντας την έκδοση enterprise ltsc πάνω στο υπάρχον λειτουργικό με αρχεία/ρυθμίσεις όπως είναι τώρα. Και καθαρή εγκατάσταση μπορείς να κάνεις αν θέλεις, δική σου η επιλογή.
logistoulis Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, Doubt είπε Αν έχει windows 10 μπορείς να παρατείνεις τη ζωή του, με ενημερώσεις, περνώντας την έκδοση enterprise ltsc πάνω στο υπάρχον λειτουργικό με αρχεία/ρυθμίσεις όπως είναι τώρα. Και καθαρή εγκατάσταση μπορείς να κάνεις αν θέλεις, δική σου η επιλογή. Αυτό πώς το κάνω; Αγοράζω κλειδί και το βάζω ως νέο κλειδί? (Καθαρή εγκατάσταση δεν παίζει για κανένα λόγο στη φάση που είμαι) Edit τα 2021 ltsc? Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου από logistoulis
Doubt Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, logistoulis είπε Αυτό πώς το κάνω; Αγοράζω κλειδί και το βάζω ως νέο κλειδί? (Καθαρή εγκατάσταση δεν παίζει για κανένα λόγο στη φάση που είμαι) Edit τα 2021 ltsc? Spoiler Δες στην ενότητα windows εδώ στο φόρουμ, υπάρχει θέμα. 1
poulinos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου On 22/09/2025 at 10:15, adi32 said: Γιατι αγχωνεστε τοσο πολυ για τις ενημερωσεις ? Δεν αγχωνονται δημοσιες υπηρεσιες και αγχωνεται ο καθενας μη μπουν οι χακερς και του παρουν τις φωτογραφιες, τη στιγμη που δινει την πιστωτικη του οπου βρει, παταει καθε link απατης και βαζει τους κωδικους του και ανεβαζει ολη του τη ζωη στα social ποσες φορες το εχω πει.οκ ωραια τα Updates αλλα το 90 τοις 100 ειδικα σε end users γινεται οχι λογω ελλειψης updates αλλα λογω του χρηστη. κλικ οπου βρει,κατεβαζει οπου βρει,ψωνιζει οπου βρει.
dkstopo Δημοσ. Κυριακή στις 01:16 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:16 μμ Στις 19/9/2025 στις 8:49 ΠΜ, Doubt είπε Δες στην ενότητα windows εδώ στο φόρουμ, υπάρχει θέμα για το πώς γίνεται. όσο και εαν έψαξα δεν μπορεσα να βρω κάτι, μηπως θυμάσαι το θέμα;
Doubt Δημοσ. Κυριακή στις 03:34 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:34 μμ 2 ώρες πριν, dkstopo είπε όσο και εαν έψαξα δεν μπορεσα να βρω κάτι, μηπως θυμάσαι το θέμα; Στην 5η σελίδα είναι αυτό που θέλεις, αν και νομίζω μεσολάβησε παράταση για ένα χρόνο της υποστήριξης για Ευρώπη. 1 1
dkstopo Δημοσ. Κυριακή στις 06:29 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:29 μμ 2 ώρες πριν, Doubt είπε Στην 5η σελίδα είναι αυτό που θέλεις, αν και νομίζω μεσολάβησε παράταση για ένα χρόνο της υποστήριξης για Ευρώπη. Σ' ευχαριστώ πολύ ήδη το εκανα σε ενα παλιο pc που το εχω στημενο σαν αυτο που λειτουργώ, για περιπτωση προβλήματος να μπορώ να συνεχιζω να δουλεύω. Η μετάβαση πηρε καμια ωρα και και κατι και όλα δειχνουν να λειτουργούν τελεια... Τις επόμενες μερες θα παρω 2 καλα backup απο το κύριο μηχανημα και θα το κανω και σε αυτό . Εβαλα την εκδοση που πάει μεχρι το 2032... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα