Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Microsoft εκφράζει την ικανοποίησή της για την πρόοδο των Windows στην πλατφόρμα Arm, καθώς οι περισσότερες εφαρμογές πλέον λειτουργούν εγγενώς στους επεξεργαστές Arm.

Η εταιρεία εκφράζει την υπερηφάνειά της για την εξέλιξη του οικοσυστήματος εφαρμογών, καθώς οι περισσότερες εφαρμογές πλέον λειτουργούν εγγενώς σε επεξεργαστές Arm.

Οι χρήστες που θα αγοράσουν υπολογιστές Windows με επεξεργαστές Arm στο μέλλον, είναι απίθανο να συναντήσουν εφαρμογές που δεν λειτουργούν στο σύστημά τους, καθώς οι περισσότερες εφαρμογές είναι πλέον συμβατές με την αρχιτεκτονική Arm.

Για τις λίγες εφαρμογές που εξακολουθούν να λειτουργούν μέσω εξομοίωσης, η τρέχουσα γενιά επεξεργαστών Snapdragon X είναι αρκετά ισχυρή ώστε οι χρήστες να μην αντιλαμβάνονται τη διαφορά. Όπως αναφέρεται, η μηχανή εξομοίωσης PRISM, που αποτελεί μέρος των Windows 11 on Arm, κάνει εξαιρετική δουλειά στη λειτουργία εφαρμογών x86 σε αρχιτεκτονική Arm.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μόνη πραγματική εξαίρεση στην άψογη λειτουργία μέσω εξομοίωσης είναι τα παιχνίδια, τα οποία φαίνεται να αντιμετωπίζουν ακόμη προκλήσεις στην πλατφόρμα Arm.

Μεταξύ των εφαρμογών που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Microsoft περιλαμβάνονται το Apple Music, Google Chrome, Telegram, WhatsApp, Spotify, Davinci Resolve, Blender, Luminar Neo και Microsoft Office, υποδηλώνοντας την ευρύτητα των διαθέσιμων εφαρμογών στην πλατφόρμα.

Το ισχυρό οικοσύστημα εφαρμογών που έχει αναπτυχθεί για τα Windows on Arm προετοιμάζει το έδαφος για μια επιτυχημένη κυκλοφορία των επερχόμενων επεξεργαστών της Qualcomm για υπολογιστές η οποία θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα και πιθανότατα θα ονομαστεί Snapdragon X2. Οι νέοι επεξεργαστές αναμένεται να προσφέρουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις και ενεργειακή αποδοτικότητα, αξιοποιώντας το βελτιωμένο οικοσύστημα εφαρμογών των Windows on Arm.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Για βάλτε drivers εκτυπωτών όπως ΟΚΙ ή διάφορες USB συσκευές να δούμε τί λειτουργεί σε arm, γελάει ο κόσμος. Από τότε που έβγαλε η Apple τους Silicon επεξεργαστές της και κούμπωνες Parallels, δε δούλευε τίποτα και φαινόταν πού πάει το πράγμα. Πιάστηκαν στον ύπνο με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να παίρνεις φορητούς με arm και να κλαις. 

Δημοσ.

Ερωτηση άσχετή - σχετική:

Έχει δοκιμάσει κανένας το ERP της Entersoft (https://www.entersoft.eu/products/business-suite/) εαν είναι λειτουργικό με επεξεργαστή snapdragon.

Αναρωτιόμουν εαν θα παίξει πχ με αυτό: https://www.asus.com/gr/laptops/for-home/zenbook/asus-zenbook-a14-ux3407/

Δημοσ.
29 minutes ago, vtsakiris said:

Έχει δοκιμάσει κανένας το ERP της Entersoft (https://www.entersoft.eu/products/business-suite/) εαν είναι λειτουργικό με επεξεργαστή snapdragon.

Αναρωτιόμουν εαν θα παίξει πχ με αυτό: https://www.asus.com/gr/laptops/for-home/zenbook/asus-zenbook-a14-ux3407/

Με Visual Studio & Basic είναι γραμμένο, λογικά θα παίζει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι εννοεί με το "οι περισσότερες εφεμογες είναι συμβατές" ? Το software στα windows είναι τεράστιο. Όλες αυτές οι χιλιάδες εφαρμογές είναι πλέον συμβατές;

Γιατί αν αναφερεται στις πιο δημοφιλείς αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό. 

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, vtsakiris είπε

Έχω δοκιμάσει διάφορα ERP λογισμικά σε Parallels περιβάλλον, δεν είχα θέμα ως τώρα, η λογική λέει ότι θα παίζει.

Δημοσ.

Η Μικρομαλακή επιβεβαιώνει την πρόοδο των Windows στο χέρι με ισχυρό οικοσύστημα εφαρμογών. 

Αρε MS όλα λίγα λίγα τα κάνεις, πρέπει να έρθουμε εμείς εκεί και σαν επιθεωρητές για να κάνεις δουλειά 

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, ardi21 είπε

Τι εννοεί με το "οι περισσότερες εφεμογες είναι συμβατές" ? Το software στα windows είναι τεράστιο. Όλες αυτές οι χιλιάδες εφαρμογές είναι πλέον συμβατές;

Γιατί αν αναφερεται στις πιο δημοφιλείς αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό. 

Αυτό σκεφτόμουν και εγώ, αλλά φαντάζομαι αναφέρεται σε εφαρμογές που υποστηρίζονται μέχρι και σήμερα από τους κατασκευαστές τους και προσφέρουν ήδη ή θα προσφέρουν binaries για Arm.

• Members
Δημοσ.

Πάντως αυτό που λέει ότι δεν είναι αισθητή η διαφορά, το βλέπω κι εγώ κλείνοντας 9 μήνες με το Surface Pro 11. Από ένα σημείο και μετά έπαψα να ψάχνω αν η εφαρμογή υποστηρίζει ARM πριν την εγκαταστήσω και απλά εγκαθιστώ ό,τι εγκαθιστούσα και πριν, χωρίς να βλέπω αρνητική επίδραση. Βέβαια τα εγκαθιστώ συνήθως με winget, που φροντίζει να περάσει τη σωστή έκδοση από μόνο του, αλλά είναι ζήτημα αν έχω πια 2-3 x86 εφαρμογές εγκατεστημένες - κι αυτές παίζουν μια χαρά. 

Γενικά η μετάβαση από το προηγούμενο, Surface Pro 8, σε αυτό αποδείχτηκε πολύ πιο ομαλή από ό,τι περίμενα και βλέπω κάποια από τα πλεονεκτήματα στην πράξη. Το βασικότερο θέμα που είχα το καλοκαίρι με το Surface Pro 8 ήταν ότι ζεσταινόταν αρκετά και έκανε throttling, σε σημείο που, όταν το είχα στην πρίζα, του έβαζα ανεμιστηράκι από πίσω για να το κρατάω δροσερό. Το Pro 11, αντίθετα, δεν συνάντησε τέτοιο θέμα. Επίσης, διατηρεί τις επιδόσεις του και εκτός ρεύματος, σε αντίθεση με το intel μοντέλο που έριχνε επιδόσεις για να μην επιβαρύνει κι άλλο την μπαταρία. 

Έχω κρατήσει και το παλιό για την περίπτωση που θα συναντήσω κάποτε κάποια ασυμβατότητα που θα με εμποδίσει στη δουλειά, αλλά μέχρι στιγμής δεν το χρειάστηκα ποτέ. Η περίπτωσή μου βέβαια ήταν πιο εύκολη γιατί το ήθελα μόνο για δουλειά - δεν παίζω καθόλου παιχνίδια, ενώ πέταξα και τον τελευταίο εκτυπωτή μου πριν από 10 χρόνια. 

• Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, gokuthelegend said:

Αυτό σκεφτόμουν και εγώ, αλλά φαντάζομαι αναφέρεται σε εφαρμογές που υποστηρίζονται μέχρι και σήμερα από τους κατασκευαστές τους και προσφέρουν ήδη ή θα προσφέρουν binaries για Arm.

Οποτε ας αλλαξουμε την προταση σε "πολυ λιγες εφαρμογες ειναι συμβατες με arm" 😎

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...