Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, Huruduru said:

Σε όποιον δεν αρέσει υπάρχουν εκατοντάδες συσκευές Android. Δεν κατάλαβα. Πρέπει να είναι όλα ίσα και όμοια; 

Παραδόξως όμως οι άλλες συσκευές και κατασκευαστές συμμορφώνονται με το DMA, μόνο η apple δεν μπορεί, όπως λέει και ο @Snoob,όλοι οι άλλοι μπορούν αλλά και καλά η Εταιρεία που ήρθε να πολεμήσει τους άλλους τους "κακούς" έχει γίνει χειρότερη και απο μοναστήρι Cult που οι ακόλουθοι υπακούουν πιστά τον γκουρού,τώρα εαν εσένα σου αρέσει να μην έχεις δυνατότητες που τις έχεις πληρώσει γιατί η εταιρεία δεν συμφωνεί με τους κανόνες της Ε.Ε δικαίωμά σου,εγώ όμως θα τα έβαζα με την εταιρεία και όχι με την Ε.Ε,αυτό που κάνουν είναι ανήθικο και ελεεινό.

• Like 9
  • Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

η Apple υποστηρίζει ότι δεν έχει βρει τρόπο να καταστήσει αυτές τις λειτουργίες διαθέσιμες σε συσκευές εκτός του οικοσυστήματός της χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και το απόρρητο των δεδομένων των χρηστών.

Καλέ, έχουν πήξει στο vibe coding τα παιδιά και δεν μπορούν να γράψουν ένα σωστό API 😂

• Haha 2
Δημοσ.

Δεν ζει... αλλιως θα τους ελεγε πολυ απλα δεν πουλαω Ευρωπη.

Θα τα εφερναν παρα εισαγωγη και ολα ΟΚ...

Μπορει βεβαια και για αυτην την κινηση, να εφτιαχναν αλλη 1 επιτροπη απο κουστουματους να εβγαζαν νομο... Θα πουλας και Ευρωπη γιατι ετσι γουσταρουμε.

Για τους λοιπους που δεν μπορουν να κοιμηθουν το βραδυ αν η Apple συμορφωθει η οχι... ε τι να κανουμε κατι θα βρει... δεν την εχουν τυχαιοι.

Ευτυχως που υπαρχει η Apple και η SONY με το PlayStation και το κλαμα με την Intel, για να υπαρχει και κανα topic ανοιχτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Παραδόξως όμως οι άλλες συσκευές και κατασκευαστές συμμορφώνονται με το DMA, μόνο η apple δεν μπορεί, όπως λέει και ο @Snoob,όλοι οι άλλοι μπορούν αλλά και καλά η Εταιρεία που ήρθε να πολεμήσει τους άλλους τους "κακούς" έχει γίνει χειρότερη και απο μοναστήρι Cult που οι ακόλουθοι υπακούουν πιστά τον γκουρού,τώρα εαν εσένα σου αρέσει να μην έχεις δυνατότητες που τις έχεις πληρώσει γιατί η εταιρεία δεν συμφωνεί με τους κανόνες της Ε.Ε δικαίωμά σου,εγώ όμως θα τα έβαζα με την εταιρεία και όχι με την Ε.Ε,αυτό που κάνουν είναι ανήθικο και ελεεινό.

Όλοι οι άλλοι έχουν κοινό business model με κάποιες διαφοροποιήσεις.Κι εκεί πχ η επιβολή 7 χρόνια support θα οδηγήσει σε αυξήσεις. Είτε αυτές είναι άμεσες (τιμή) είτε έμμεσες (Bloatware, Ads, data mining κτλ). Δλδ θα σου αφαιρεθεί μια επιλογή. Εκεί τουλάχιστον υπάρχει η αιτιολογία της ύπαρξης e-waste αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλη όσο κάποιοι φαντάζονται.

Το μοντέλο της Apple εμφανίζεται τουλάχιστον από την εποχή του iPhone. Δεν υπήρχε το DMA και εκ των υστέρων η Apple κινήθηκε σε διαφορετική κατεύθυνση. Η ΕΕ αποφάσισε για τους πολίτες της ,χωρίς να τους ρωτήσει, το αν επιτρέπει ή είναι σωστό το προϋπάρχον business model.

Edit: Για να το κάνω πιο σαφές. Πως θα σου προσφέρει ο άλλος κινητό στα 150€ αν είναι υποχρεωμένος να διατηρεί στοκ ανταλλακτικά και να προσφέρει support για 7 χρόνια. Μπορεί μια τέτοια συσκευή να αντέξει 7 χρόνια; Τι θα σημαίνει αυτό αν όντως μικρύνει η πίτα πέρα από λιγότερες πωλήσεις στο μέλλον;

Επεξ/σία από Dimitris_1981
  • Like 2
Δημοσ.
5 minutes ago, Dimitris_1981 said:

Η ΕΕ αποφάσισε για τους πολίτες της ,χωρίς να τους ρωτήσει, το αν επιτρέπει ή είναι σωστό το προϋπάρχον business model.

Η "ΕΕ" δεν είναι κάτι αόριστο. Τους ψήφισες/ψηφίσαμε αυτούς που το αποφάσισαν. Έτσι λειτουργεί η αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Δεν κάνουμε δημοψήφισμα για κάθε μικρή απόφαση. Στις επόμενες εκλογές ψηφίζουμε διαφορετικούς, αν δε μας αρέσουν.

• Like 9
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, Dimitris_1981 said:

Όλοι οι άλλοι έχουν κοινό business model με κάποιες διαφοροποιήσεις.Κι εκεί πχ η επιβολή 7 χρόνια support θα οδηγήσει σε αυξήσεις. Είτε αυτές είναι άμεσες (τιμή) είτε έμμεσες (Bloatware, Ads, data mining κτλ). Δλδ θα σου αφαιρεθεί μια επιλογή. Εκεί τουλάχιστον υπάρχει η αιτιολογία της ύπαρξης e-waste αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλη όσο κάποιοι φαντάζονται.

Το μοντέλο της Apple εμφανίζεται τουλάχιστον από την εποχή του iPhone. Δεν υπήρχε το DMA και εκ των υστέρων η Apple κινήθηκε σε διαφορετική κατεύθυνση. Η ΕΕ αποφάσισε για τους πολίτες της ,χωρίς να τους ρωτήσει, το αν επιτρέπει ή είναι σωστό το προϋπάρχον business model.

Γιατί τους εξηγείς ; 
η 1 εταιρία φτιάχνει λειτουργικό για το δικό της Hardware και δουλεύει optimal  και οι υπόλοιποι με ότι CPU τρέχουν (MediaTek , Exynos , SnapDragon "η Google με Tensor") και όπως τους κάτσει (στα Pixel δεν τραβάει ζόρι είναι της μαμάς Google) Του πετάνε και 1 UI για να λένε ότι κάτι κάνουν και τα πουλάνε και αυτοί και η ζωή συνεχίζεται.

αυτό που μου αρέσει είναι όποτε τους καπνίσει δίνουν και το O/S update, ενώ στην Apple ότι ώρα το παίρνει η Αμερική… το ίδιο και οι λοιποί. 
στο άλλο όταν δεήσουν και βάλε (με εξαίρεση τα Pixel)

Άμα τους έκοβε η Google το Android και το έκανε κλειστό και μόνο για τα Pixel να δω τι λειτουργικό θα έφτιαχναν όλοι αυτοί  οι genius στο RD… και πως θα το έκαναν service + update…

Επεξ/σία από TrialKid
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Η "ΕΕ" δεν είναι κάτι αόριστο. Τους ψήφισες/ψηφίσαμε αυτούς που το αποφάσισαν. Έτσι λειτουργεί η αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Δεν κάνουμε δημοψήφισμα για κάθε μικρή απόφαση. Στις επόμενες εκλογές ψηφίζουμε διαφορετικούς, αν δε μας αρέσουν.

Άρα  δεν έχω δικαίωμα να κρίνω τις αποφάσεις τους;
πχ Στο πρόσφατο θέμα με τον ψηφιακό δακτύλιο θα έπρεπε να κάψουμε στην πυρά όσους διαφωνούσαν. 

Έχω γράψει στο παρελθόν ότι η κάθε Apple οφείλει να συμμορφωθεί με τους νόμους της κάθες χώρας αλλιώς να πάψει την οικονομική της δραστηριότητα σε αυτές.
Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με αυτούς. Επίσης είχα πει ότι θα ψάξει να βρει όχι απλά παραθυράκια αλλά και την τελευταία κλειδαρότρυπα αν μπορεί να αποφύγει κάτι.
Το ίδιο είχα πει και για το θέμα με τον Musk και την Βραζιλία. Το πρόβλημα ξεκινά όταν κάποιος έχει άλλη άποψη για το ίδιο πράγμα ανάλογα με το υποκείμενο.

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, Dimitris_1981 said:

Άρα  δεν έχω δικαίωμα να κρίνω τις αποφάσεις τους;
πχ Στο πρόσφατο θέμα με τον ψηφιακό δακτύλιο θα έπρεπε να κάψουμε στην πυρά όσους διαφωνούσαν. 

Λάθος. Αν όντως σε ενοχλεί και θες να αλλάξει κάτι, έχει μηχανισμούς όπως να μαζέψεις υπογραφές, να στείλεις επιστολή κλπ. 

Αν, από την άλλη, κάποιος θέλει απλά να γκρινιάζει (επανειλημμένα), χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, είναι άλλο πράγμα.

• Like 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MikeKata είπε

Λάθος. Αν όντως σε ενοχλεί και θες να αλλάξει κάτι, έχει μηχανισμούς όπως να μαζέψεις υπογραφές, να στείλεις επιστολή κλπ. 

Αν, από την άλλη, κάποιος θέλει απλά να γκρινιάζει (επανειλημμένα), χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, είναι άλλο πράγμα.

Το τι κάνει ο καθένας ως πολίτης αφορά τον ίδιο και όχι το φόρουμ.

Από την στιγμή μου είσαι σε ένα φόρουμ , αν θες σχολιάζεις τις ειδήσεις και καταθέτεις την άποψη σου.
Αλλιώς να κόψουμε τα post και να γίνει καθαρά ειδησιογραφικό site. Αλλά δεν νομίζω να αποφασίζουμε ούτε εσύ, ούτε εγώ τον τρόπο λειτουργίας του insomnia, Αν δεν μας αρέσει πάμε σε κάποια άλλη επιλογή από τις πολλές.
Επίσης έχεις την επιλογή να κάνεις αγνόηση τα ποστ μου αν σε ενοχλεί τόσο η γκρίνια. Δεν έχεις το δικαίωμα όμως να μου πεις τι θα γράφω και γιατί το γράφω εφόσον δεν παραβιάζω τους κανόνες. Αυτό είναι δουλειά των Mods.....

• Like 5
Δημοσ.
2 hours ago, Huruduru said:

Δεν το ρωτάς σοβαρά αυτό.. δηλαδή μια συσκευή που περιέχει τραπεζικά δεδομένα, κωδικούς, προσωπικές φωτογραφίες, γενικώς προσωπικά δεδομένα. Δεν πειράζει αν αυτά τα δεδομένα παραβιαστούν. Τρομερό επιχείρημα μπράβο. 

Αν η apple δυσκολεύεται να προστατέψει τα τραπεζικά σου στοιχεία επειδή πρέπει να ανοίξει τα "προτιμωμενα μέρη" στο χάρτη σε τρίτους, μάλλον πρέπει να αποφύγεις όχι απλά τις συσκευές της, ακόμα και μπλουζάκια με το λογότυπο του μήλου.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δημοκρατική περιοχή η ΕΕ απέναντι  σε απολυταρχικές εταιρίες όπως η  Apple , θα πρέπει να προσαρμοστούν στους κανόνες της ΕΕ , διαφορετικά να πληρώνουν πρόστιμα , εδώ βλέπουμε και μια διαφορά νοοτροπίας η Microsoft δίνει ελεύθερα παράταση στα Windows 10 στην ΕΕ ενώ η Apple τιμωρεί τους χρήστες μπλοκάροντας λειτουργίες .

Επεξ/σία από ethereum
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, ethereum είπε

δημοκρατική περιοχή η ΕΕ απέναντι  σε απολυταρχικές εταιρίες όπως η  Apple , θα πρέπει να προσαρμοστούν στους κανόνες της ΕΕ , διαφορετικά να πληρώνουν πρόστιμα , εδώ βλέπουμε και μια διαφορά νοοτροπίας η Microsoft δίνει ελεύθερα παράταση στα Windows 10 στην ΕΕ ενώ η Apple τιμωρεί τους χρήστες μπλοκάροντας λειτουργίες .

Πιστεύεις ειλικρινά ότι η κάθε MS το έκανε αυτό γιατί ενδιαφέρεται στο ελάχιστο για εσένα;

Απλά έκανε cost/benefit analysis μετά τις αντιδράσεις και το ενδεχόμενο προστίμων από την ΕΕ και πήρε τις αποφάσεις της.
Το ίδιο κάνει και η Apple. Αν την συμφέρει να τρώει πρόστιμα και να κόβει υπηρεσίες θα το προτιμήσει.

σ.σ. Υποστηρίζω ότι η MS έχει καλύψει τις συμβατικές τις υποχρεώσεις/υποσχέσεις και ότι θα ήταν άδικο να τιμωρηθεί.

Επεξ/σία από Dimitris_1981
  • Like 2
Δημοσ.

Χρήστης συσκευών apple είμαι, αλλά με τρώει ένα βασικό ερώτημα : πώς είναι δυνατόν ένα κινέζικο brand τύπου Xiaomi να συμμορφώνεται με το DMA, αλλά η apple όχι; Και είναι ο λόγος μη συμμόρφωσης μόνο το ότι θέλει έλεγχο SW και/με HW ή απλά κάνει τελικά πάρτυ με τα προσωπικά μας δεδομένα στο αμερικα που δεν φημίζεται για την προστασία προσωπικών δεδομένων; Μήπως τελικά κάνει αυτό για το οποίο η Αμερική κατηγόρησε την HUAWEI? 

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Lazmour είπε

Χρήστης συσκευών apple είμαι, αλλά με τρώει ένα βασικό ερώτημα : πώς είναι δυνατόν ένα κινέζικο brand τύπου Xiaomi να συμμορφώνεται με το DMA, αλλά η apple όχι; Και είναι ο λόγος μη συμμόρφωσης μόνο το ότι θέλει έλεγχο SW και/με HW ή απλά κάνει τελικά πάρτυ με τα προσωπικά μας δεδομένα στο αμερικα που δεν φημίζεται για την προστασία προσωπικών δεδομένων; Μήπως τελικά κάνει αυτό για το οποίο η Αμερική κατηγόρησε την HUAWEI? 

Αν πουλάει τα δεδομένα σου τότε παίρνει τεράστια ρίσκα. Αν αποκαλυφθεί κάτι τέτοιο θα καταστραφεί οικονομικά μιας και θα χάσει το κυριότερο παράγοντα επιλογής μιας εταιρείας. Την εμπιστοσύνη. Σε αυτό βασίζεται κάποιος και όχι στην καλή διάθεση της.

σ.σ. Το να μεταφέρει δεδομένα στην NSA ή γενικά σε κυβερνήσεις θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει και έχει συμβεί νομίζω. Είναι διαφορετικό από το να τα πουλάει ή να τα εκμεταλλεύεται εμπορικά.

Το κινέζικο Brand ακολουθεί το μοντέλο της Google. Υπάρχουν κινεζικα brand που δεν πωλούνται στην ΕΕ ή πωλούνται πιο ακριβά λόγω των κανονισμών της ΕΕ. Φυσικά και η κάθε Apple θα συμμορφωθεί αλλά θα παλέψει να πάρει όσα πιο πολλά μπορεί και θα εκμεταλλευτεί ότι δυνατότητες έχει να μην πειράξει την πολιτική της.

Αυτό που τίθεται προς συζήτηση είναι αν τελικά το αποτέλεσμα θα είναι υπέρ του καταναλωτή. Η κάθε Apple θα βρει τρόπο να αντισταθμίσει τα διαφυγόντα κέρδη/ζημιά που θα έχει. Στην καλύτερη να μετακυλήσει το ποσό παγκοσμίως όπως έκαναν πολλές εταιρίες με τους δασμούς των ΗΠΑ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...