Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, ScorpioX777 said:

Σκεφτομαι σε τι ανεμελες εποχες εζησε η γενια μου  χωρις ιδιαιτερες απαγορευσεις και βλεπω αυτο που γινεται σημερα με τα παιδια και εκνευριζομαι, θα πλουτισουν οι παιδοψυχολογοι...

Και εγω το σκέφτομαι αυτό, και η αλήθεια είναι οτι πάμε απο την ποιο ελεύθερη χώρα σε μια απο τις ποιο περιορισμένες. 

Τα συγκεκριμένα μέτρα όμως είναι μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση. (Τα συγκεκριμένα, οχι τι θα βγει στο μέλλον, αν). 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, oldnew είπε

Ολα τα πράγματα έχουν 2 πλευρες και κανεις δεν ξέρει σε τι θα εξελιχθεί στο μέλλον. Αν πάει στο σενάριο που περιγράφεις θα το κατακρίνουμε τοτε. 

Να απαγορεύεις πάντως, ειδικα  αγορά τσιγάρων σε ανηλίκους (και πολύ αργήσανε) μονο σωστό το βλέπουμε, όπως και μέτρα περιορισμου Facebook κλπ σε κατω των 15.

Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες άμα θες να παραγγείλεις τσιγάρα εδώ και πολλά χρόνια πρέπει να παραλάβεις το πακέτο με ταυτότητα. Διαφορετικά δεν στο δίνουν. 

• Like 2
Δημοσ.

Καιρός ήταν.

Επόμενο στάδιο όλοι άνω των 65.

Βαρέθηκα να βλέπω καλημέρες με εικόνες παναγίας με λέλουδα γύρω γύρω.

• Like 1
  • Thanks 2
  • Haha 18
Δημοσ.

Όπως και για το στοιχηματίσμο ανηλίκων ειναι σωστο μετρο (αμφιβαλω αν εφαρμοστεί βέβαια αλλα ολο και κατι θα περιορίσει). 

Δημοσ.
Just now, panther_512 said:

εφόσον ο γονέας εγκαθιστά στη συσκευή το Kids Wallet

Εγώ πάντως αν ήμουν παιδί σήμερα δε θα χρησιμοποιούσα κινητό που ελέγχουν οι γονείς μου με kids wallet και παρόμοιες εφαρμογές. Βέβαια, όταν ήμουν μικρός τα κινητά που μας έδιναν δεν είχαν δυνατότητα να μπουν στο internet.

Δημοσ.
18 minutes ago, billdanos said:

Εκτιμώ πως δεν θα καταφέρουν και πολλά μιας και είναι ήδη αργά! Τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες μεγάλωσαν μέσα σε αυτά τα δίκτυα και είναι αδύνατον ξαφνικά να τους το κόψεις μαχαίρι...

Και μόνο το ότι σχολιάζουμε τους περιορισμούς στα social σαν να μιλάμε για ναρκωτικά είναι η καλύτερη επιβεβαίωση ότι πρέπει να κοπούν, και μαχαίρι, μήπως και κανένα πιτσιρίκι μεγαλώσει φυσιολογικά και όχι όπως θέλουν οι αλγόριθμοι.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε

Σκεφτομαι σε τι ανεμελες εποχες εζησε η γενια μου  χωρις ιδιαιτερες απαγορευσεις και βλεπω αυτο που γινεται σημερα με τα παιδια και εκνευριζομαι, θα πλουτισουν οι παιδοψυχολογοι...

Την ευθύνη αγαπητέ την έχει ο κόσμος που τους υποστηρίζει, δες πόσοι το χειροκροτούν δίχως να αναλογιστούν τι ακριβώς προσπαθεί να πετύχει η E.E. με τα Lobby που τους συμβουλεύουν. Αν ήθελαν όντως να προστατέψουν την δημοκρατία και τους ανήλικους μέσα σε αυτή, έγραψα παραπάνω τι θα μπορούσαν να κάνουν. Εγώ μεγάλωσα στην εποχή που ξεκίνησαν τα πρώτα "Social" αν θες να τα χαρακτηρίσεις έτσι γιατί ήταν Barebone. Δεν είχες αλγόριθμους, ψυχολογικά τεστ, πολιτική προπαγάνδα, ψέματα, AI και σαπίλα γενικότερα. Έβλεπα μόνο αυτά που ανέβαζαν ή μου έστελναν οι φίλοι μου. Αλλά εκεί βλέπεις είναι το χρήμα, σήμερα, δεν έχουν σκοπό να κόψουν την ροή χρήματος, θέλουν απλά να γνωρίζουν ποιος είναι χρήστης σε ποιο σάιτ. Δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα πλέον ανώνυμα. Γιατί και καλά οι γονείς που δεν τους καίγεται καρφί, δεν θα επιβεβαιώσουν με την δική τους ψηφιακή ταυτότητα το άτομο τους για να έχει ο ανήλικος πρόσβαση και αυτοί την ησυχία τους.  Τα VPN θα είναι ο επόμενος στόχος της Ε.Ε.

Επεξ/σία από Huruduru
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 minutes ago, oldnew said:

Τα συγκεκριμένα μέτρα όμως είναι μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ένα μέτρο είναι τόσο καλό, όσο ο τρόπος που εφαρμόζεται. Στην Ελλάδα που όλα γίνονται ατσούμπαλα, ακόμη και στη σωστή κατεύθυνση να είναι, θα εφαρμοστεί λάθος και με αντίθετα αποτελέσματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, Huruduru said:

Τα VPN θα είναι ο επόμενος στόχος της Ε.Ε.

Είναι ηδη. Τωρα αμα είμαστε ηλικρινεις πάντως, το 95% που χρησιμοποιεί vpn το κανει για να κανει κατι παράνομο. Και εγω χρησιμοποιώ για τον ίδιο λογο. Αν χρησιμοποιείς vpn για αλλο λόγο είσαι στο 5% ( και πολύ βαζω).  Οπότε το θέμα είναι οικονομικό. Προσπαθούν να καταπολέμησουν την πειρατεία πρώτα απο ολα. 

Επισης, ποιος δε θέλει την απόλυτη ελευθερία? Και εγω θυμάμαι οταν ειμουν παιδί και ηταν τα πάντα ελεύθερα και μου δημιουργεί νοσταλγία. Και σήμερα αν ειμουν ανήλικος θα ειμουν 100% αντίθετος στα μέτρα, αυτό δε σημαίνει ότι θα είχα δίκιο όμως. 

Τότε όμως δεν υπήρχαν κίνδυνοι που υπάρχουν τώρα. Παίζαμε μπαλα στην αλάνα γιατι δεν είχαμε τιποτα αλλο να κάναμε. Αν υπήρχε Facebook και αποβλακωνομασταν 5 ωρες καθε μερα, θα επρεπε από τότε να υπάρχουν περιορισμοι. Επίσης είχα δοκιμάσει τσιγάρο στα 13. Καθε περιορισμος στο να συμβεί αυτό ξανα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Το ίδιο για το στοίχημα. Είναι νορμάλ να επιτρέπεται σε 14 χρόνους πχ να παίζουν στοίχημα? Να σχολιάζουμε τα συγκεκριμένα μέτρα και οχι τι νομίζουμε οτι θα εξελιχτεί στο μέλλον. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μου αρεσε που τους μαραναν τα 3 εξτρα χρονια και δε το εκαναν 18+ κατευθειαν...

Ειναι μεγαλη η πιεση απο τις εταιρείες για οσο το δυνατων πιο έγκαιρη "εκπαίδευση" των νεανικων μυαλών στην αποχαυνωση του "σύγχρονου" τροπου ζωης...

• Like 1
Δημοσ.

Το βασικό δεν είναι τόσο πώς θα εφαρμοστεί στην πράξη και αν τα πιτσιρίκια ξεφύγουν και δεν δεχτούν να μπουν περιορισμοί στο κινητό τους.
Είναι πως οι γονείς θα είμαστε υπόλογοι για το ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα στα ανήλικα παιδιά μας. Από χρηματικές απάτες, έως παρενοχλήσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...