CMOS_Z Δημοσ. Παρασκευή στις 10:17 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:17 μμ 5 ώρες πριν, mader είπε Ξερει καποιος εαν μπορουμε να κινηθούμε νομικα για αυτο το άκρως παράνομο και αντισυνταγματικό συμβόλαιο; Συμφορουμίτη, με κάθε καλή θέληση θα σου πω πως αυτό έπρεπε να το ρωτήσεις στον δικηγόρο σου που θα έπρεπε να έχει δει το συμβόλαιο αυτό και να σε συμβουλέψει. Εάν όντως σε ενδιαφέρει το ακίνητο μπορείς να διαπραγματευτείς τους όρους με τον ιδιοκτήτη / εταιρία. Σε κάθε περίπτωση δε θα τα κάνεις εσύ μόνος σου αυτά τα βήματα.
1comment Δημοσ. Παρασκευή στις 10:18 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:18 μμ 7 λεπτά πριν, lector είπε Πως συνδεεται το ενοικιο με το αν εχει υπαλληλους και ποσους; Ειναι κατι συνηθες να συμβει; Πάλι καλά που δεν τους είπε "θα περνάω να τσεκάρω αν έχετε δουλειά κι αν δω ότι έχετε, το ενοίκιο θα πάει +20%"! 1 3
kogba Δημοσ. Παρασκευή στις 10:35 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:35 μμ 24 λεπτά πριν, lector είπε Πως συνδεεται το ενοικιο με το αν εχει υπαλληλους και ποσους; Ειναι κατι συνηθες να συμβει; 16 λεπτά πριν, 1comment είπε Πάλι καλά που δεν τους είπε "θα περνάω να τσεκάρω αν έχετε δουλειά κι αν δω ότι έχετε, το ενοίκιο θα πάει +20%"! Έπρεπε να θέσει απαράβατο όρο: τυχαίο πέρασμα στο μαγαζί και έλεγχος ταμείου. Παίρνει το 15% από ότι υπάρχει μέσα κάθε φορά. 1 8
1comment Δημοσ. Παρασκευή στις 11:04 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:04 μμ Οι ιδιοκτήτες επαγγ. χώρων θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό το παράλογο που συμβαίνει με τα σπίτια δεν μπορούν να το κάνουν και στα μαγαζιά. Ο πρώτος λόγος είναι ότι πάντα τα μαγαζιά είχαν υψηλότερο ενοίκιο. Ο δεύτερος είναι ότι σήμερα έχει ανέβει τόσο η φορολογία των μικρών επιχ. και ταυτόχρονα μειώνεται η δουλειά που οποιαδήποτε αύξηση ενοικίου φαντάζει τρομακτικό σενάριο. Ένας άλλος λόγος είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ξενοίκιαστα μαγαζιά σε κάθε πόλη, τώρα πια ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους και σημεία που παλιά ήταν μόνιμα νοικιασμένα. Αλλά επίσης πλέον έχει φύγει η σκέψη "πάμε στον απόλυτα κεντρικό δρόμο που θα έχει περαστικούς". Η λογική λέει ότι αν ανοίξεις κάτι καλό, θα σε μάθουν. Στην πόλη μου, παρατηρώ ότι πολλά μαγαζιά γίνονται αυθαίρετα σπίτια λόγω των πολλών κλειστών καταστημάτων σε αντίθεση με σπίτια που είναι ελάχιστα. Τι εννοώ αυθαίρετα. Ότι δεν γίνεται αλλαγή χρήσης ούτε διαμόρφωση χώρου. Βάφουν τη τζαμαρία λευκή, βάζουν μέσα έπιπλα και μένουν κανονικά. Αλβανοί κυρίως (δεν το λέω για να υποβιβάσω, το λέω γιατί αυτό βλέπω). Αυτό δείχνει που έχουν φτάσει οι άνθρωποι προκειμένου να βρουν φτηνή στέγη γιατί είναι γνωστό ότι μαγαζιά σε στενά-μη κεντρικούς δρόμους είναι δεκαετίες ξενοίκιαστα και έχουν πολύ μικρό ενοίκιο. 1
Rush13 Δημοσ. χθες στις 12:57 πμ Δημοσ. χθες στις 12:57 πμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Vstromrider είπε αναλογα τι θες να κανεις. Πολυ πιθανα ο ιδιοκτητης -εμμεσα- να προφυλασει και τον φιλο μας παραπανω. Αν ξερεις τι πας να κανεις, το εχεις κοστολογησει, εχεις σοβαρο business plan, νοικιαζεις το μοναδικο ισογειο καταστημα σε ακτινα 20χλμ. Αν εισαι ερασιτεχνης και θες να ανοιξεις "ενα μαγαζακι" προφανως δεν θα παρεις το μοναδικο ισογειο καταστημα σε ακτινα 20χλμ, και πολυ πιθανα αυτο να θελει να αποφυγει ο ιδιοκτητης. Τα μπλεξιματα! Λάθος σκεπτικό . Ειδικά άμα έχεις σοβαρό business plan δεν ασχολείσαι με τέτοιους τύπους . Οταν ανοίγεις ένα κατάστημα κάνεις μια επένδυση για ανακαίνιση αρκετές χιλιάδες ευρώ συν πόσα άλλα . Δεν θες έναν τρελό από πάνω σου να έρχεται κάθε λίγο και λιγάκι να σου δημιουργεί πρόβλημα . Δεν προφυλάσσει κανέναν ο τύπος απλά έχει πρόβλημα. Οποιο θύμα υπογράψει τέτοιο πράγμα θα περάσει μαρτύριο . επισης σημαντικο : κανένας δεν κάνει συμβόλαιο κάθε χρόνο σε κατάστημα , η 3ετια είναι το ελάχιστο και για μεγάλες επενδύσεις φτάνει κ 10ετια. Το να σου ζητάει νέο συμβόλαιο σε περίπτωση που πάρεις υπάλληλο + η αύξηση στο μίσθωμα είναι τεράστιο τρολ Επεξ/σία χθες στις 01:09 πμ από Rush13 7
Black Demis Δημοσ. χθες στις 01:07 πμ Δημοσ. χθες στις 01:07 πμ και 100 ευρω μηνα να ηταν δεν θα πλισιαζα ενα τετοιο ατομο 1
Rush13 Δημοσ. χθες στις 01:09 πμ Δημοσ. χθες στις 01:09 πμ (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Black Demis είπε και 100 ευρω μηνα να ηταν δεν θα πλισιαζα ενα τετοιο ατομο Ούτε τζάμπα βασικά . Χάσιμο χρόνου Έχεις ήδη νταβατζή το κράτος , δεν χωράει δεύτερος Επεξ/σία χθες στις 01:14 πμ από Rush13 1
baader Δημοσ. χθες στις 01:20 πμ Δημοσ. χθες στις 01:20 πμ θυμάμαι ενα πετυχημένο παλιά μου είχαν πει λέει η ιδιοκτήτρια θέλω 2 ενοικια προκαταβολή + 1 ενοικιο για μένα λέω τι για σενα ? λεει για μενα ξανα ρωτάω τι για σένα? όλα για σένα δεν είναι? μου εξήγησε ότι ηθελε ενα επιπλέον ενοίκιο για αυτήν 😅 δε το πήρα κυρίως γτ δε με άφηνε να καίω το μπάρμπεκιου που είχε στο μπαλκόνι κρίμα και ήταν ωραίος χώρος 2
Rush13 Δημοσ. χθες στις 01:23 πμ Δημοσ. χθες στις 01:23 πμ 1 λεπτό πριν, baader είπε θυμάμαι ενα πετυχημένο παλιά μου είχαν πει λέει η ιδιοκτήτρια θέλω 2 ενοικια προκαταβολή + 1 ενοικιο για μένα λέω τι για σενα ? λεει για μενα ξανα ρωτάω τι για σένα? όλα για σένα δεν είναι? μου εξήγησε ότι ηθελε ενα επιπλέον ενοίκιο για αυτήν 😅 δε το πήρα κυρίως γτ δε με άφηνε να καίω το μπάρμπεκιου που είχε στο μπαλκόνι κρίμα και ήταν ωραίος χώρος Στην πόλη μου όταν κοιτούσες τα μαγαζιά στο κέντρο σου έλεγε ο ιδιοκτήτης θέλω π.χ 6.000 ευρώ , 2 ενοίκια εγγύηση και 5.000 αέρα . Μόλις άκουσα αυτό για τον αέρα έμεινα χαζός , 2
Σπυρος Ζιαβρος Δημοσ. χθες στις 01:57 πμ Δημοσ. χθες στις 01:57 πμ 9 hours ago, mader said: Μα καλα που εχει φτάσει η αισχροκέρδεια;; Για επαγγελματική στέγαση γραφειου 50τμ, ισόγειο, με πρόσοψη σε πεζόδρομο, 2500€/μηνα, 1500€ εγγύηση στους ορους συμβολαίου: 20% αύξηση σε καθε ετήσια ανανέωση! 15% αύξηση και αναθεώρηση συμβολαίου σε περίπτωση πρόσληψης 2ου εργαζομένου της επιχειρησης!! 8% σε περίπτωση προσληψης 2ου εργαζομένου!!! το πρώτο χρονο πιθανές βλαβες που θα προκύψουν θα τις επωμιστεί ο ιδιοκτήτης με τον ορο οτι ο ενοικιαστής θα πρεπει να αποδείξει οτι προκλήθηκαν λογο φυσιολογικών φθορών. εξαιρούνται aircon, ψυγειο (φοβερο ψυγειο 15+ χρονων), τηλεόραση, συναγερμός και μοτερ ρολών ασφαλείας (2) και ολα τα παραπάνω δεν ισχύσουν σε περίπτωση φυσικών καταστροφών ή απο κακόβουλες ενέργειες τρίτων και γενικα απο πάσης φύσεως ατυχήματα. (πχ. τρακάρισμα αυτοκινήτου πανω στη βιτρίνα) ο ενοικιαστής θα ενημερώνει αμεσα τον ιδιοκτητη για τυχων φθορες / βλαβες και απο κοινου θα συμφωνουν για το καταλληλο τροπο επισκευης} καθως και το ποιο θα ειναι το καταλληλο συνεργειο οπου θα αναλαβει. το κοστος θα το επωμίζεστε ο ενοικιαστής., εαν ο ενοικιαστής αποχωρίσει πριν την ληξη μισθωτηρίου τοτε η εγγύηση θα παρακρατηθεί ολοσχερώς, και σε περιπτωση που εντοπιστούν φθορες με την υπαιτιότητα του πρωτου τοτε ο δευτερος θα κινηθεί νομικά και αμεσα προς αποκατάστασης αυτων και με ρήτρα 30€/μερα για οσο καθυστερεί η εναρξη των επισκευών. μετα το περας της ενοικίασης το κτηριο θα παραδοθεί καθαρο και βαμμένο στους εσωτερικούς τοιχους με το ιδιο ακριβώς χρωμα, και επιδιορθωμένη οποιαδήποτε βλαβη προκύψει!! τελος ο ιδιοκτητης θα πρεπει να ενημερωθεί τουλαχιστον 3 μηνες πριν... η εγγύηση θα επιστραφεί το μεγιστο εως 3 μηνες μετα την λήξη ενοικιαστηρίου δια μεσω και μονο τραπεζικού λογαριασμου επιλογης του ιδιοκτητη. ο ενοικ εχει την υποχρέωση να φροντίζει να ειναι παντα λειτουργικες οι εξωτερικες καμερες αφαλειας, οι κωδικοι εισοδου στο συστημα καταγραφης δεν θα γνωστοποιηθουν στον ενοικιαστη και πρεπει αμεσα να ενημερωσει για τυχων βλαβες στο συστημα. απιστευτο; δλδ ειναι σα να σου λεει οτι δεν θα ανοιξεις μαγαζι γτ με το που θα ξεκινήσεις θα σε γ@@ ωστε να μην μπορεις να ορθοποδήσεις ποτε!!! Ξερει καποιος εαν μπορουμε να κινηθούμε νομικα για αυτο το άκρως παράνομο και αντισυνταγματικό συμβόλαιο; Δεν έχω διαβάσει τις υπόλοιπες απαντήσεις.... Γιάννενα είσαι;
Skrobo Δημοσ. χθες στις 02:51 πμ Δημοσ. χθες στις 02:51 πμ 9 hours ago, mader said: Ξερει καποιος εαν μπορουμε να κινηθούμε νομικα για αυτο το άκρως παράνομο και αντισυνταγματικό συμβόλαιο; Θα κινηθείς νομικά για το συμβόλαιο που δεν έχεις υπογράψει καν; Τι φάση, πάλι παρασκευή πήγε; 1 3
gaakoum Δημοσ. χθες στις 07:06 πμ Δημοσ. χθες στις 07:06 πμ Μόλις ανακάλυψες γιατί είναι το μοναδικό ελεύθερο σε 20 χλμ ακτίνα. Προφανώς ο ιδιοκτήτης έχει καεί στο παρελθόν και σου λέει καλύτερα κλειστό. 1 1 1
phanispal Δημοσ. χθες στις 07:52 πμ Δημοσ. χθες στις 07:52 πμ 9 ώρες πριν, zio10 είπε Πρώτη φορά το ακούω αλλά η λογική πρέπει να είναι αφού παίρνει υπαλλήλους πάει καλά, ας δώσει παραπάνω... Αν όμως ζορίζεται και απολύσει κάποιον, η λογική αλλάζει σε «κλείστο να έρθει ο επόμενος». Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου. 2
GiorgosT Δημοσ. χθες στις 09:47 πμ Δημοσ. χθες στις 09:47 πμ 13 ώρες πριν, archer100 είπε Βασικα με τετοια νοοτροπια και 500 να το νοικιαζε, δεν πλησιαζεις. Βρωμαει δραμα η υποθεση απο χιλιομετρα Αυτό ακριβώς.
Morosana Δημοσ. χθες στις 10:03 πμ Δημοσ. χθες στις 10:03 πμ 8 ώρες πριν, Rush13 είπε Στην πόλη μου όταν κοιτούσες τα μαγαζιά στο κέντρο σου έλεγε ο ιδιοκτήτης θέλω π.χ 6.000 ευρώ , 2 ενοίκια εγγύηση και 5.000 αέρα . Μόλις άκουσα αυτό για τον αέρα έμεινα χαζός , Έπαιζε πριν την κρίση ο αέρας, τώρα σιγά σιγά γίνεται ξανά μόδα στα φιλέτα. Όταν μου λεει ιδιοκτήτης για αέρα του λεω βγες έξω να πάρεις όσο αέρα θες εγώ φεύγω 😛 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα