Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 minute ago, cpc464 said:

Εμένα με απασχολεί ποιο πολύ γιατί πρέπει να παίρνουμε σοβαρά την άποψη ενος ανθρώπου σαν τον Μάσκ, έχει κάνει δεκάδες παιδιά μέσω IVF χωρίς όμως να έχουν τα παιδιά νοιώσει πραγματικά πατρική παρουσία, είναι μαστουρωμένος συνεχώς με κεταμίνη και άλλα φάρμακα,και έχει δεκάδες ελλατώματα.

Αν αφαιρέσεις το γεγονός ότι έχει χρήματα είναι σαν να αποδέχεσαι συμβουλές απο ψυχάκια ναρκομανή.

Αυτό είναι ίσως η μεγαλύτερη ειρωνεία στην όλη υπόθεση......

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το shoving των trans σε σειρές επειδή είναι trans, κι όχι επειδή είναι μέρος της ιστορίας, είναι καραγκιοζιλίκι, όχι «αποδοχή της διαφορετικότητας». Κι ίσα - ίσα που δύναται να οδηγήσει και σε μειωμένη αποδοχή των στον έξω κόσμο, διότι ο κόσμος αντιδράει όταν κάτι του επιβάλλεται (κυρίως με τέτοιο βλακώδη τρόπο).

Sorry παίδες, ο Musk είναι ολίγον τι μασκαράς σε πολλά θέματα (και σ' αυτό), αλλά εξετάζοντας ψυχρά αυτό που λέει για το Netflix, έχει δίκιο.

Θα χαρώ να δω μία ποιοτική σειρά που όντως έχει trans ήρωα/ες, αλλά το να μου trans-ο-ποιείς ό,τι βρεις, είναι κάτι πολύ διαφορετικό.

• Like 10
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 minute ago, KostasKri said:

Αυτό γίνεται. Ψάξε το. Άνθρωποι με gender dysphoria που πραγματικά έχουν ανάγκη, ευχαρίστως να τους δώσουμε βοήθεια. Αλλά κοριτσάκια που μπαίνουν στην εφηβεία και επειδή αλλάζει το σώμα τους και δεν τους αρέσει, δεν σημαίνει ότι είναι τρανς.

Καμία διαφωνία εδώ πέρα.

Η αλλαγή φύλου πρέπει να γίνεται μέσα από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης. 100 φορές περισσότερο όταν η περίπτωση αφορά ανήλικο.

• Like 3
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Εμένα με απασχολεί ποιο πολύ γιατί πρέπει να παίρνουμε σοβαρά την άποψη ενος ανθρώπου σαν τον Μάσκ, έχει κάνει δεκάδες παιδιά μέσω IVF χωρίς όμως να έχουν τα παιδιά νοιώσει πραγματικά πατρική παρουσία, είναι μαστουρωμένος συνεχώς με κεταμίνη και άλλα φάρμακα,και έχει δεκάδες ελλατώματα.

Αν αφαιρέσεις το γεγονός ότι έχει χρήματα είναι σαν να αποδέχεσαι συμβουλές απο ψυχάκια ναρκομανή.

Δυστυχώς αυτό πουλάει και φέρνει τα Click = $$$. 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, darkmatinee είπε

Αφού είδες βίντεο στα σόσιαλ, εντάξει. Έτσι θα έγινε.

Ευχαριστουμε θερμα για την τοποθετηση σου χρηστη darkmatine.

Δημοσ.

Σε κάθε τέτοια είδηση τα σχόλια αντικατοπτρίζουν την αντίληψη του κόσμου και το πόσο εύκολα επηρεάζετε από ανούσια πράγματα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο insomnia αλλά και σε παρόμοιες ειδήσεις σε ιστοσελίδες του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού. Όλοι και όλα πρέπει να μπαίνουν σε κουτάκια και να έχουν ταμπέλες για να μπορούν να βγάζουν νόημα στον δυαδικό εγκέφαλό τους. Δεν συμφωνείς με αυτό: είσαι φασίστας, δεν συμφωνείς με εκείνο: είσαι αριστερός και τα λοιπά και τα υπόλοιπα...

Εγώ κάνω την εξής ερώτηση: Αν έγραφε το ίδιο πράγμα στο Χ (twitter) ο Βασίλης από το Κολωνό ή η Μαρία από το Κορωπί θα γραφόντουσαν ολόκληρα άρθρα, με εκατοντάδες σχόλια από κάτω, για το τι είπε και τι έκανε ο Βασίλης και η Μαρία;

Επειδή κάποιοι έχουν πολλά χρήματα και φήμη, οι απόψεις τους δεν αποκτούν ξαφνικά μεγαλύτερη βαρύτητα από αυτές ενός καθημερινού ανθρώπου. Σταματήσετε να ασχολείστε μαζί τους!

Στο σύμπαν δεν υπάρχει ούτε σωστό ούτε λάθος ούτε όλα αυτά τα δυϊστικά ζεύγη που έχει επινοήσει ο άνθρωπος για να χαλιναγωγήσει το υπαρξιακό του στρες, προσπαθώντας να νοηματοδοτήσει την ανούσια ύπαρξη του.

Σου αρέσουν οι σειρές του Netflix και θες να πληρώνεις για να τις βλέπεις; Καλώς! Δε σου αρέσουν και δε θες να τις βλέπεις; Πάλι καλώς! Προσπαθούν όλοι να δικαιολογήσουν την όποια επιλογή τους ως ηθικότερη και ανώτερη και δεν ξέρω εγώ τι... Ζήστε τη ζωή σας και κάντε ότι γουστάρετε!

• Like 3
  • Thanks 4
Δημοσ.
Just now, panther_512 said:

Καμία διαφωνία εδώ πέρα.

Η αλλαγή φύλου πρέπει να γίνεται μέσα από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης. 100 φορές περισσότερο όταν η περίπτωση αφορά ανήλικο.

Η κύρια διαφωνία είναι ότι δεν χρειάζεται να πουλάμε σε παιδία τέτοιες ιδεολογίες. Στο παιδί περνάς μηνύματα όπως "αγαπάμε όλους τους ανθρώπους ακόμα και αν είναι διαφορετικοί από μας", δεν κάνεις στοχευμένες διακρίσεις. Αν μάθεις στο παιδί ότι πρέπει σόνι και ντε και σέβεσαι στον τρανς επειδή είναι τρανς δεν δημιουργεί υγιή αποδοχή.

Με την ίδια λογική γιατί δεν βλέπουμε αντίστοιχα για ανθρώπους με αναπηρία; Αυτοί δεν έχουν δικαίωμα για αγάπη και αποδοχή; Αυτό ενοχλεί τον κόσμο, το ότι pushάρουν ό,τι είναι της μόδας και πουλάει χωρίς ουσιαστικά να νοιάζονται.

Αν του βάλεις στο μυαλό ότι τη "διαφορετικότητα" πρέπει να την σέβεσαι είναι σαν να του περνάς το μήνυμα ότι το σέβεσαι από λύπηση. Δεν μαθαίνει να αγαπάει επειδή τον βλέπει σαν άνθρωπο αλλά επειδή τον βλέπει σαν τρανς, σαν γκέι, σαν μαύρο, σαν σαν σαν.

• Like 3
Δημοσ.
Just now, KostasKri said:

Η κύρια διαφωνία είναι ότι δεν χρειάζεται να πουλάμε σε παιδία τέτοιες ιδεολογίες. Στο παιδί περνάς μηνύματα όπως "αγαπάμε όλους τους ανθρώπους ακόμα και αν είναι διαφορετικοί από μας", δεν κάνεις στοχευμένες διακρίσεις. Αν μάθεις στο παιδί ότι πρέπει σόνι και ντε και σέβεσαι στον τρανς επειδή είναι τρανς δεν δημιουργεί υγιή αποδοχή.

Με την ίδια λογική γιατί δεν βλέπουμε αντίστοιχα για ανθρώπους με αναπηρία; Αυτοί δεν έχουν δικαίωμα για αγάπη και αποδοχή; Αυτό ενοχλεί τον κόσμο, το ότι pushάρουν ό,τι είναι της μόδας και πουλάει χωρίς ουσιαστικά να νοιάζονται.

Αν του βάλεις στο μυαλό ότι τη "διαφορετικότητα" πρέπει να την σέβεσαι είναι σαν να του περνάς το μήνυμα ότι το σέβεσαι από λύπηση. Δεν μαθαίνει να αγαπάει επειδή τον βλέπει σαν άνθρωπο αλλά επειδή τον βλέπει σαν τρανς, σαν γκέι, σαν μαύρο, σαν σαν σαν.

Το exploitation το βλέπουμε παντού, δεν αφορά μόνο την αποδοχή του σεξουαλικού αυτοπροσδιορισμού του ατόμου. 

Εγώ αναφέρθηκα ως ένα πολύ καλό παράδειγμα του πώς το κάνεις σωστά,  σε συγκεκριμένη σειρά του Netflix (Dragon Prince), όπου με πολύ αξιόλογο τρόπο, αναφέρονται σε όλες τις διαφορετικότητες που γράφεις.

Επίσης το Nimona είναι επίσης μιά πολύ καλή ταινία, που πραγματεύεται την αποδοχή του διαφορετικού.

Και το Wild Robot στον πυρήνα του αυτό είναι.

• Like 5
Δημοσ.
5 minutes ago, panther_512 said:

Το exploitation το βλέπουμε παντού, δεν αφορά μόνο την αποδοχή του σεξουαλικού αυτοπροσδιορισμού του ατόμου. 

Εγώ αναφέρθηκα ως ένα πολύ καλό παράδειγμα του πώς το κάνεις σωστά,  σε συγκεκριμένη σειρά του Netflix (Dragon Prince), όπου με πολύ αξιόλογο τρόπο, αναφέρονται σε όλες τις διαφορετικότητες που γράφεις.

Επίσης το Nimona είναι επίσης μιά πολύ καλή ταινία, που πραγματεύεται την αποδοχή του διαφορετικού.

Και το Wild Robot στον πυρήνα του αυτό είναι.

Υγιής και θεμιτός τρόπος να περνάς μηνύματα για σεξουαλικότητα σε νήπια και παιδιά δεν υπάρχει. Δεν χρειάζεται να μπει καν στην διαδικασία ένα νήπιο να σκεφτεί "μήπως δεν είμαι αγόρι/κορίτσι κι εγώ;". Όλα στην ώρα τους.

• Like 3
  • Thanks 5
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, magictoboggan είπε

Σε κάθε τέτοια είδηση τα σχόλια αντικατοπτρίζουν την αντίληψη του κόσμου και το πόσο εύκολα επηρεάζετε από ανούσια πράγματα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο insomnia αλλά και σε παρόμοιες ειδήσεις σε ιστοσελίδες του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού. Όλοι και όλα πρέπει να μπαίνουν σε κουτάκια και να έχουν ταμπέλες για να μπορούν να βγάζουν νόημα στον δυαδικό εγκέφαλό τους. Δεν συμφωνείς με αυτό: είσαι φασίστας, δεν συμφωνείς με εκείνο: είσαι αριστερός και τα λοιπά και τα υπόλοιπα...

Εγώ κάνω την εξής ερώτηση: Αν έγραφε το ίδιο πράγμα στο Χ (twitter) ο Βασίλης από το Κολωνό ή η Μαρία από το Κορωπί θα γραφόντουσαν ολόκληρα άρθρα, με εκατοντάδες σχόλια από κάτω, για το τι είπε και τι έκανε ο Βασίλης και η Μαρία;

Επειδή κάποιοι έχουν πολλά χρήματα και φήμη, οι απόψεις τους δεν αποκτούν ξαφνικά μεγαλύτερη βαρύτητα από αυτές ενός καθημερινού ανθρώπου. Σταματήσετε να ασχολείστε μαζί τους!

Στο σύμπαν δεν υπάρχει ούτε σωστό ούτε λάθος ούτε όλα αυτά τα δυϊστικά ζεύγη που έχει επινοήσει ο άνθρωπος για να χαλιναγωγήσει το υπαρξιακό του στρες, προσπαθώντας να νοηματοδοτήσει την ανούσια ύπαρξη του.

Σου αρέσουν οι σειρές του Netflix και θες να πληρώνεις για να τις βλέπεις; Καλώς! Δε σου αρέσουν και δε θες να τις βλέπεις; Πάλι καλώς! Προσπαθούν όλοι να δικαιολογήσουν την όποια επιλογή τους ως ηθικότερη και ανώτερη και δεν ξέρω εγώ τι... Ζήστε τη ζωή σας και κάντε ότι γουστάρετε!

99% συμφωνώ, με αστερίσκο Ζήστε τη ζωή σας και κάντε ότι γουστάρετε! *αρκεί να μην επηρεάζεις αρνητικά κάποιον άλλον.

Με λυπεί πάντως που εδώ μέσα μερικοί διαφωνούν γιατί το είπε ο τάδε, και δεν το βλέπουν απλά για αυτό που είναι. Την ουσία του μηνύματος.

Διαφωνείτε με την εικόνα στο κεφάλι σας και όχι με την ουσία.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Υγιής και θεμιτός τρόπος να περνάς μηνύματα για σεξουαλικότητα σε νήπια και παιδιά δεν υπάρχει. Δεν χρειάζεται να μπει καν στην διαδικασία ένα νήπιο να σκεφτεί "μήπως δεν είμαι αγόρι/κορίτσι κι εγώ;". Όλα στην ώρα τους.

Μα γιατί να σκεφτεί τι είναι αυτό και όχι τι είναι οι άλλοι? Εσυ αν έβλεπες κάτι μικρός θα υπήρχε έστω και μια πιθανότατα να σκεφτείς μήπως είσαι τρανσέξουαλ?

• Like 2
Δημοσ.
3 minutes ago, Sheogorath said:

Ζήστε τη ζωή σας και κάντε ότι γουστάρετε! *αρκεί να μην επηρεάζεις αρνητικά κάποιον άλλον.

Εγώ θα έλεγα ζήστε ελεύθερα αλλά η ελευθερία σας να έχει όριο εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.

• Like 1
  • Thanks 3
Δημοσ.
1 minute ago, KostasKri said:

Φίλε μου, ο σεξουαλικός αυτοπροσδιορισμός δεν κολλιέται. Στην εφηβεία το παιδί εξερευνά την σεξουαλικότητά του και αν το κάνουμε να νιώσει ασφάλεια για το πώς νιώθει, θα βρει τον δρόμο του προς την προσωπική του ευτυχία.

Όταν θα περπατάς με το νήπιο στο δρόμο και δεί δυό αγόρια ή κορίτσια να αγκαλιάζονται, να κρατιούνται χέρι χέρι, ή να φιλιούνται, τί θα κάνεις? Θα του κλείσεις τα μάτια? Πώς θα δικαιολογήσεις αυτό που βλέπει? Ώς κάτι αφύσικο και ανώμαλο?

Αφού θα το δεί στον πραγματικό κόσμο μπροστά του, ποιό το πρόβλημα αν το δεί στο κινούμενο σχέδιο? 

Αυτό που ζητάμε, και ίσως είναι η σωτηρία μας για έναν καλύτερο κόσμο αύριο, είναι να μάθουμε στα παιδιά να δέχονται ανάμεσά τους το διαφορετικό και να μην το απομονώνουν.

• Like 4
  • Confused 2
Δημοσ.
3 minutes ago, AtiX said:

Μα γιατί να σκεφτεί τι είναι αυτό και όχι τι είναι οι άλλοι? Εσυ αν έβλεπες κάτι μικρός θα υπήρχε έστω και μια πιθανότατα να σκεφτείς μήπως είσαι τρανσέξουαλ?

Δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό. Αλλά αν βοηθαέι, μικρός νόμιζα ότι είμαι ο spider-man και ότι πετούσα ιστούς και σκαρφάλωνα στις κάσες. Ή όταν έτρωγα σπανακόρυζο νόμιζα ότι γίνομαι πολύ δυνατός και προσπαθούσα να σηκώσω το ψυγείο.

• Like 3
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...