magictoboggan Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 35 minutes ago, manolis940 said: Προσωπικά δεν νοιάζομαι για το Netflix αλλά αυτό το κάλεσμα προς το cancel του είναι πρακτικά κάλεσμα κατά των ΛΟΑΤΚΙ. Και; Και οι ΛΟΑΤΚΙ το ίδιο δεν κάνουν με δικούς τους τρόπους και δικά τους δημοφιλή πρόσωπα; Δεν προσπαθούν να κάνουν cancel τους "δεξιούς"; 2 1
RazielKvlt Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα Τι τον τρόμαξε τόσο πολύ που προτίμησε να ακυρώσει τη συνδρομή αντί να αγνοήσει πλήρως τις συγκεκριμένες σειρές?Να σου πω εγώ τι τον τρόμαξε και αυτό και τα λοιπά φασιστάκια.Ότι δε μπορούν να τις αγνοήσουν γιατί τους προκαλεί συναισθήματα αλλά brokeback mountain και όσο και να καταπιέζονται στο τέλος καταλήγουν να τις δουν.Όπως και κάτι καημένοι που είναι στα σόσιαλ 24/7 κάτω από κάθε γκέι προφίλ να βρίζουν και να κλαίνε για "επιβολή".Εγώ που δε γουστάρω τα αθλητικά γιατί δε μου επιβάλει κανείς στην καθημερινότητα μου να βλέπω με το ζόρι μπάσκετ και ποδόσφαιρο ή να μου πετάει κάθε δυο σκρολ στο τικ τοκ βίντεο για την Πανάθα? 4 1 1
Huruduru Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 1 ώρα πριν, KostasKri είπε Δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό. Αλλά αν βοηθαέι, μικρός νόμιζα ότι είμαι ο spider-man και ότι πετούσα ιστούς και σκαρφάλωνα στις κάσες. Ή όταν έτρωγα σπανακόρυζο νόμιζα ότι γίνομαι πολύ δυνατός και προσπαθούσα να σηκώσω το ψυγείο. Έλα το έχουμε ξευτιλίσει και εγώ μικρός έβλεπα Ελληνική τηλεόραση που σατίριζαν σε σειρές και ταινίες ομοφυλόφιλους και τραβεστί. Δεν ταυτίστηκα με τους ρόλους αυτούς. Δεν αντιλέγω, πολλές πλατφόρμες έχουν ξεφτιλίσει τα κοινωνικά θέματα, έχοντας κάνει μίξη τα πάντα όλα για να αρέσουν σε όλους (τουλάχιστον έτσι νομίζουν) και εμένα με χαλάει αλλά δεν είναι όλα μαύρο και άσπρο. Δυστυχώς διαβάζω τα αποτελέσματα στα σχόλια πολλών εδώ μέσα. Το ότι το Netflix, Disney και η κάθε Χ Ψ εταιρία έχει ξεχειλώσει το θέμα, δεν πάει να πει ότι ο κάθε άνθρωπος ομοφυλόφιλος ή τρανσέξουαλ ευθύνεται για αυτό ή είναι κίνδυνος. Με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε να βλέπω το καφέ της χαράς όταν ήμουν μικρός γιατί ο φατσέας ήταν ο κλασικός σατράπης, αλκοολικός, ρατσιστής σύζυγος που φερόταν άσχημα στην γυναίκα του, μην ταυτιστώ και εγώ και γίνω έτσι. 6
NickTG Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 3 hours ago, primesoft said: Sorry αλλά σε αυτό είμαι μαζί του. Εάν βλέπετε Anime που έχει το Netflix που πολλά από αυτά τα βλέπουν παιδιά, πιέζουν με το ζόρι φιλοσοφίες. Κυριολεκτικά υπάρχει anime στο Netflix που ένας αρσενικός νάνος με μούσια στο πάτωμα, φιλιέται με έναν αρσενικό human γιατί.... έτσι. μάλλον ήταν πάρα πολύ σημαντική σκηνή για να μπορέσει να συνεχίσει το επεισόδιο ορθά την ιστορία του πριν πάνε στην μάχη να πολεμήσουν εκείνη την ώρα. να σημειώσω εδώ ότι σε όλη την σειρά δεν φιλήθηκε ποτέ κανείς άλλος Ποιο είναι αυτό το anime?
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα Τώρα που έκανε αυτή την δήλωση, έχει να γίνει της Πόπης από το woke κίνημα. 1
panther_512 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 35 minutes ago, zio10 said: Εγώ αυτή την έννοια δεν μπορώ να την καταλάβω, μου φαίνεται κάτι εντελώς αόριστο. Μέχρι ποιου σημείου το δεχόμαστε και πότε; Αν ο καθένας αυτοπροσδιορίζεται πως θα συνεννοηθούμε; Αν δεν υπάρχουν κάποια πράγματα κοινής αποδοχής δηλαδή και παντού μπαίνει ο αυτοπροσδιορισμός πως θα βγει άκρη; Οι επιστημονικές μελέτες τα έχουν εξηγήσει αυτά τα πράγματα. Είναι ο κόσμος που επιμένει σε πεπαλαιωμένες αντιλήψεις που δημιουργεί σύγχυση. Από το εξαιρετικό deep research του Copilot: Με βάση τα δεδομένα της νεότερης ψυχολογίας και ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης, η σεξουαλική και φύλεια ταυτότητα υπόκειται σε μια εξελικτική διαδικασία διερεύνησης, όχι σε γραμμική μεταβολή ή «μετάλλαξη» υπό την επίδραση κάποιου συγκεκριμένου μέσου. Τα παιδιά και οι έφηβοι αναγνωρίζουν ή/και πειραματίζονται με συμπεριφορές και ταυτότητες στην πορεία της ωρίμανσης – και αυτό γίνεται ως μέρος της φυσιολογικής ανάπτυξης και της αυτογνωσίας, άσχετα με το αν εκτίθενται σε ΛΟΑΤΚ+ πρότυπα στα κινούμενα σχέδια ή αλλού Εγώ θα σταθώ στο ότι το ίδιο το δημιούργημά του, το Grok, ακυρώνει τον Έλον. Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από panther_512 1 1
mariosnik_ Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, PrettyNose είπε Το πρόβλημα είναι όταν το βάζεις σε παιδικές σειρές Δεν είμαι σίγουρος. Εξαρτάται τι βάζεις και πως ακριβώς το βάζεις. Που το βάζεις, σε όλα τα παιδικά για όλες τις ηλικίες; Σε όλα τα είδη παιδιών; Δεν συζητιέται μονο με μια φράση αυτό. Επειδή παρακολουθούσα anime, σε ουκ ολίγα απο αυτά ακομα και σε εποχές 80s, υπήρχαν trans χαρακτήρες ή γενικά χαρακτήρες που τους κοιτούσες και έλεγες αν αυτός ήταν άνδρας ή γυναίκα, υπήρχαν άνδρες που είχαν γυναικεία φωνή η θηλυπρεπή χαρακτηριστικά. Τίποτα δεν έγινε και κανένας δεν είχε πρόβλημα, κάποιοι φίλοι των σειρών μπορεί να έκαναν καμία πλάκα με αναφορές στο internet και μέχρι εκεί. Η δήλωση του mask είναι άστοχη. Και κράζει κιόλας μια πλατφόρμα όπου κάλλιστα μπορεί να του κάνει αγωγή τώρα. Μήπως θα ήθελε ο ίδιος να γίνει μείωση στις πωλήσεις του να δει την γλυκά, τι θα έλεγε σε έναν trans που μπορεί να ήθελε να αγοράσει το προϊόν του και τώρα θα πάει σίγουρα αλλού. Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από mariosnik_ 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. πριν από 1 ώρα Super Moderators Δημοσ. πριν από 1 ώρα 4 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Η δήλωση του mask είναι άστοχη. Και κράζει κιόλας μια πλατφόρμα όπου κάλλιστα μπορεί να του κάνει αγωγή τώρα. Μήπως θα ήθελε ο ίδιος να γίνει μείωση στις πωλήσεις του να δει την γλυκά, τι θα έλεγε σε έναν trans που μπορεί να ήθελε να αγοράσει το προϊόν του και τώρα θα πάει σίγουρα αλλού. Καλά βασικά μπορεί να το πει και στο ίδιο του το παιδί... 2
mixalis_1977 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα ειμαι σιγουρος οτι οι περισσοτεροι απο εσας δε θα εχετε παιδια... αν ειχατε σιγουρα δε θα τα αφηνατε ετσι ευκολο να βλεπουν woke προπαγανδα , χωρις να μπορουν να αξιολογησουν τι βλεπουν... Κανεις δε λεει οτι δεν εχει καποιος το δικαιομα να αυτοπροσδιορίζεται ... αλλα το να θες εμμονικα να επιβαλεις την αποδοχη ...πρεπει να εχει οριο 3
panther_512 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, mixalis_1977 said: ειμαι σιγουρος οτι οι περισσοτεροι απο εσας δε θα εχετε παιδια... αν ειχατε σιγουρα δε θα τα αφηνατε ετσι ευκολο να βλεπουν woke προπαγανδα , χωρις να μπορουν να αξιολογησουν τι βλεπουν... Κανεις δε λεει οτι δεν εχει καποιος το δικαιομα να αυτοπροσδιορίζεται ... αλλα το να θες εμμονικα να επιβαλεις την αποδοχη ...πρεπει να εχει οριο Εμ, έχουμε παιδιά, και έχουμε φροντίσει να ενημερωθούμε για το θέμα εδώ και καιρό, ακριβώς για να μήν επηρεαζόμαστε από το μακρύ και το κοντό του κάθε ένα κομπλεξικού, σούπερ πλούσιου ή μή. Η επιστήμη έχει απαντήσει για το θέμα. Και όπως είπαμε, το ίδιο το Grok, ακυρώνει τις ανοησίες που λέει ο δημιουργός του έτσι? Επεξ/σία πριν από 1 ώρα από panther_512 2
mixalis_1977 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα Μόλις τώρα, panther_512 είπε Εμ, έχουμε παιδιά, και έχουμε φροντίσει να ενημερωθούμε για το θέμα εδώ και καιρό, ακριβώς για να μήν επηρεαζόμαστε από το μακρύ και το κοντό του κάθε ένα κομπλεξικού, σούπερ πλούσιου ή μή. Και όπως είπαμε, το ίδιο το Grok, ακυρώνει τις ανοησίες που λέει ο δημιουργός του έτσι? τι ακριβως ενημερωση εκανες δηλαδη ;;; πηρες ενα 5χρονο που δεν εχει ιδεα απο φυλλα και δεν εχει προφανως σεξουαλικες ορμες .... και του μιλησες για τους διεμφυλλικους... ;; 1
panther_512 Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 18 minutes ago, mixalis_1977 said: τι ακριβως ενημερωση εκανες δηλαδη ;;; πηρες ενα 5χρονο που δεν εχει ιδεα απο φυλλα και δεν εχει προφανως σεξουαλικες ορμες .... και του μιλησες για τους διεμφυλλικους... ;; Η αποδοχή της διαφορετικότητας, αρχίζει να διδάσκεται στα σχολεία από την Τρίτη και Τετάρτη Δημοτικού. Έτσι για να ξέρεις. Αλλά θα σου δώσω απάντηση από το Grok, δημιούργημα του Έλον: Ερώτηση: Κάποιοι ισχυρίζονται ότι σε πλατφόρμες streaming ταινιών και σειρών, γίνεται προπαγάνδα υπέρ των ΛΟΑΤΚ+, το οποίο ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τα παιδιά.Ισχύει αυτό? Ώς γονέας μικρού παιδιού, πρέπει να ανησυχώ αν το παιδί μου βλέπει κινούμενα σχέδια και σειρές, όπου στοχευμένα έχουν εισαχθεί άτομα τρανς ή ομοφυλόφυλα? Απάντηση: Ως γονέας, είναι φυσικό να ανησυχείς για το περιεχόμενο που βλέπει το παιδί σου, ειδικά σε πλατφόρμες streaming όπως Netflix, Disney+ ή άλλες, όπου η συμπερίληψη ΛΟΑΤΚ+ (LGBTQ+) χαρακτήρων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Ισχύει ο Ισχυρισμός για "Προπαγάνδα" υπέρ των ΛΟΑΤΚ+; Ο όρος "προπαγάνδα" χρησιμοποιείται συχνά από συντηρητικές ομάδες για να περιγράψει την αυξανόμενη συμπερίληψη ΛΟΑΤΚ+ χαρακτήρων σε παιδικά προγράμματα, θεωρώντας την ως "στοχευμένη" προσπάθεια επιρροής. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός είναι υποκειμενικός και βασίζεται περισσότερο σε πολιτισμικές πεποιθήσεις παρά σε στοιχεία. Επίδραση στα Παιδιά: Επιστημονική Τεκμηρίωση. Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι η έκθεση σε ΛΟΑΤΚ+ χαρακτήρες σε κινούμενα σχέδια ή σειρές μπορεί να "μετατρέψει" ένα παιδί σε ομοφυλόφιλο ή transgender. Η σεξουαλική προσανατολισμός και φυλετική ταυτότητα είναι σταθερές και διαμορφώνονται νωρίς, βασισμένες σε βιολογικούς και αναπτυξιακούς παράγοντες, όχι σε media. Θετικές Επιδράσεις: Μελέτες δείχνουν ότι η αναπαράσταση βελτιώνει την ψυχική υγεία ΛΟΑΤΚ+ νέων, ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση και μειώνοντας αυτοκτονικές τάσεις μέσω κοινωνικής σύνδεσης και αποδοχής. Σε παιδιά, βοηθά στην ανάπτυξη θετικών στάσεων απέναντι στη διαφορετικότητα, χωρίς να αλλάζει την ταυτότητά τους. Μια πρόσφατη μελέτη (2025) επιβεβαιώνει τη σταθερότητα της φυλετικής ταυτότητας και σεξουαλικού προσανατολισμού στους νέους, ανεξάρτητα από media. Πρέπει να Ανησυχείς ως Γονέας; Όχι, δεν χρειάζεται να ανησυχείς ότι το παιδί σου θα "επηρεαστεί" αρνητικά ή θα αλλάξει ταυτότητα από την παρακολούθηση τέτοιων προγραμμάτων – τα επιστημονικά δεδομένα το αποκλείουν. Αντίθετα, μπορεί να βοηθήσει το παιδί σου να γίνει πιο ανοιχτόμυαλο και ενσυναισθητικό. Ωστόσο, ως γονέας, μπορείς να: Παρακολουθείς το περιεχόμενο μαζί του και να συζητάς θέματα διαφορετικότητας, προσαρμοσμένα στην ηλικία (π.χ. "Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και αυτό είναι καλό"). Χρησιμοποιείς γονεϊκούς ελέγχους σε πλατφόρμες για να φιλτράρεις βάσει ηλικίας. Εστιάζεις σε ποιοτικά προγράμματα που προάγουν θετικά μηνύματα, ανεξάρτητα από χαρακτήρες. 3
mixalis_1977 Δημοσ. πριν από 54 λεπτά Δημοσ. πριν από 54 λεπτά 6 λεπτά πριν, panther_512 είπε Η αποδοχή της διαφορετικότητας, αρχίζει να διδάσκεται στα σχολεία από την Τρίτη και Τετάρτη Δημοτικού. Έτσι για να ξέρεις. Αλλά θα σου δώσω απάντηση από το Grok, δημιούργημα του Έλον: Ερώτηση: Κάποιοι ισχυρίζονται ότι σε πλατφόρμες streaming ταινιών και σειρών, γίνεται προπαγάνδα υπέρ των ΛΟΑΤΚ+, το οποίο ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά τα παιδιά.Ισχύει αυτό? Ώς γονέας μικρού παιδιού, πρέπει να ανησυχώ αν το παιδί μου βλέπει κινούμενα σχέδια και σειρές, όπου στοχευμένα έχουν εισαχθεί άτομα τρανς ή ομοφυλόφυλα? Απάντηση: Ως γονέας, είναι φυσικό να ανησυχείς για το περιεχόμενο που βλέπει το παιδί σου, ειδικά σε πλατφόρμες streaming όπως Netflix, Disney+ ή άλλες, όπου η συμπερίληψη ΛΟΑΤΚ+ (LGBTQ+) χαρακτήρων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Ισχύει ο Ισχυρισμός για "Προπαγάνδα" υπέρ των ΛΟΑΤΚ+; Ο όρος "προπαγάνδα" χρησιμοποιείται συχνά από συντηρητικές ομάδες για να περιγράψει την αυξανόμενη συμπερίληψη ΛΟΑΤΚ+ χαρακτήρων σε παιδικά προγράμματα, θεωρώντας την ως "στοχευμένη" προσπάθεια επιρροής. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός είναι υποκειμενικός και βασίζεται περισσότερο σε πολιτισμικές πεποιθήσεις παρά σε στοιχεία. Επίδραση στα Παιδιά: Επιστημονική Τεκμηρίωση. Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι η έκθεση σε ΛΟΑΤΚ+ χαρακτήρες σε κινούμενα σχέδια ή σειρές μπορεί να "μετατρέψει" ένα παιδί σε ομοφυλόφιλο ή transgender. Η σεξουαλική προσανατολισμός και φυλετική ταυτότητα είναι σταθερές και διαμορφώνονται νωρίς, βασισμένες σε βιολογικούς και αναπτυξιακούς παράγοντες, όχι σε media. Θετικές Επιδράσεις: Μελέτες δείχνουν ότι η αναπαράσταση βελτιώνει την ψυχική υγεία ΛΟΑΤΚ+ νέων, ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση και μειώνοντας αυτοκτονικές τάσεις μέσω κοινωνικής σύνδεσης και αποδοχής. Σε παιδιά, βοηθά στην ανάπτυξη θετικών στάσεων απέναντι στη διαφορετικότητα, χωρίς να αλλάζει την ταυτότητά τους. Μια πρόσφατη μελέτη (2025) επιβεβαιώνει τη σταθερότητα της φυλετικής ταυτότητας και σεξουαλικού προσανατολισμού στους νέους, ανεξάρτητα από media. Πρέπει να Ανησυχείς ως Γονέας; Όχι, δεν χρειάζεται να ανησυχείς ότι το παιδί σου θα "επηρεαστεί" αρνητικά ή θα αλλάξει ταυτότητα από την παρακολούθηση τέτοιων προγραμμάτων – τα επιστημονικά δεδομένα το αποκλείουν. Αντίθετα, μπορεί να βοηθήσει το παιδί σου να γίνει πιο ανοιχτόμυαλο και ενσυναισθητικό. Ωστόσο, ως γονέας, μπορείς να: Παρακολουθείς το περιεχόμενο μαζί του και να συζητάς θέματα διαφορετικότητας, προσαρμοσμένα στην ηλικία (π.χ. "Όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί και αυτό είναι καλό"). Χρησιμοποιείς γονεϊκούς ελέγχους σε πλατφόρμες για να φιλτράρεις βάσει ηλικίας. Εστιάζεις σε ποιοτικά προγράμματα που προάγουν θετικά μηνύματα, ανεξάρτητα από χαρακτήρες. αλλο σε ρωτησα ... και μου μιλας γενικα... προφανως οπως ειπα ...δεν εχεις παιδια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα