Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχω κληρονομησει λιγα χωραφια στο χωριο μικρης αξίας. νοικιαζω για ποσα 100 ευρω το ετος σε εναν αγροτη και το αλλο χωραφι 600/ετος.

Δεν έχουμε συμφωνητικό αλλα πληρωνομουν τραπεζικα και τα δηλωνω στο taxis. τα νοικιαζε ο μπαμπας μου σε αυτούς εδω και πολλα χρονια μεχρι που αποβίωσε.

εχουν όμως να με πληρώσουν 3-4 χρονια...

τι νομικες ενεργειες μπορω να κάνω;,

Επεξ/σία από The_Judas
  • Haha 1
Δημοσ.

Το πιο απλο είναι να προχωρήσεις σε ένα εξώδικο όπου θα ζητάς τα οφειλόμενα. Αν αρνηθούν και μπορείς να αποδείξεις ότι τα τελευταία 4 χρονια εκμεταλλεύονται το χωράφι σου τότε μπορείς να προχωρήσεις σε μήνυση.

Τώρα αν αξίζει δεν ξέρω. Πότε θα γίνει το δικαστήριο και πότε θα βγει η απόφαση και πότε (και αν) θα πάρεις χρήματα ακόμη και αν η απόφαση βγει υπέρ σου και πόσα θα έχεις ήδη δώσει σε δικηγόρους και άλλα δικαστικά έξοδα...

Δημοσ.
1 hour ago, The_Judas said:

εχω κληρονομησει λιγα χωραφια στο χωριο μικρης αξίας. νοικιαζω για ποσα 100 ευρω το ετος σε εναν αγροτη και το αλλο χωραφι 600/ετος.

Δεν έχουμε συμφωνητικό αλλα πληρωνομουν τραπεζικα και τα δηλωνω στο taxis. τα νοικιαζε ο μπαμπας μου σε αυτούς εδω και πολλα χρονια μεχρι που αποβίωσε.

εχουν όμως να με πληρώσουν 3-4 χρονια...

τι νομικες ενεργειες μπορω να κάνω;,

Τους έχεις <<ενοχλήσει>> καθόλου; Αν και βέβαια θα σου απαντησουν πως δεν έχεις συμβόλαιο και τι ειναι αυτά που λες πιστεύω. Προσωπικά μάλλον δεν αξίζει να τρέξεις σε νομικές ενέργειες γιατί και λεφτά σε δικηγόρους θα χαλάσεις και (αν δεν θέλουν) δεν θα πάρεις φράγκο (και θα πρέπει να τρέξεις με κατασχέσης κτλ άλλα έξοδα). Το πιο σημαντικό είναι να τους βάλεις να φτιάξετε συμβόλαιο, γιατί αυριο το πρωί κάνουν ένα δικαστήριο οτι εκμεταλλέυονται αυτοί  το χωράφι και δεν έχει εμφανιστεί ο ιδιοκτήτης και δεν τον ξέρουν και το χάνεις και το χωράφι. Αν δεν θέλουν, απαγόρεψέ τους την χρήση.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, VonLoutsos είπε

Αν και βέβαια θα σου απαντησουν πως δεν έχεις συμβόλαιο και τι ειναι αυτά που λες

Οι αγροτικές μισθώσεις είναι έγκυρες και με άτυπη συμφωνία (προφορική), αρκεί να μπορείς να την αποδείξεις με μάρτυρες ή με γραπτά τεκμήρια (τραπεζικές καταβολές, δηλώσεις στην εφορία). Ο συμφορουμίτης το αποδεικνύει άνετα αυτό. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ναι υπαρχουν αυτα... επισης εχουν οι ιδιοι δηλώσει τον ατακ μου+αφμ+ταυτοτητα μου για να παρουν επιδοτήσεις!

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
1 ώρα πριν, The_Judas είπε

εχουν οι ιδιοι δηλώσει τον ατακ μου+αφμ+ταυτοτητα μου για να παρουν επιδοτήσεις

Αν δεν υπήρχε αυτό με τις επιδοτήσεις, πολλοί μισθωτές αγρών δεν θα 'βγαιναν ποτέ απ' τις τρύπες τους να ΄ρθουν σ' επαφή με τους ιδιοκτήτες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...