Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Odyss3us είπε

μεσα σε μια ωρα 2 σελιδες γκρινια για κατι που μεχρι τωρα γινοταν παρανομα!  και ουσιαστικα ειναι ανευ ουσιας,
το κινητα σας -οι κινητοι ρουφιανοι- δεν ειναι συνδεδεμενα σε ενα λογαριασμο με email account? εκει φυσικα δε σας πειραζει ετσι; σφυρατε αδιαφορα.. 
πρωτη φορα θα μπειτε στη διαδικασια να βαλετε το email σας σε ενα prompt! αλλα ξεχασα αφου μαλλον δεν εχετε καν email! 

16 ώρες πριν, Odyss3us είπε

ουσιαστικα τζαμπα ειναι τα keys αλλα ναχουμε να λεμε..: https://www.allkeyshop.com/blog/buy-windows-10-professional-cd-key-compare-prices/

τα 7ρια κυκλοφορησαν το 2009.. και σημερα εχουμε 2025.. γιατι ακριβως κλαιγεσαι? οτι δεν εχεις ουτε 1 ευρω να παρεις ενα cd key; αν σου πω οτι για να το αγορασεις online θα πρεπει να βαλεις καπου το email σου θα τρομοκρατηθεις πολυ; 😄

για ποιο λογο να υποστηριζει καποιος λειτουργικα 15ετιας; εντοπισες το target group σου και αλιευεις σαδομαζοχιστες; 😄

εχω στησει pc και offline και με λογαριασμο δεν εχω δει καμια απολυτως διαφορα, οτι θελω να απενεργοποιησω μπορω να το κανω εξισου και στις δυο επιλογες αργοτερα μεσα απο το λειτουργικο, 

οποτε για ποιο λογο η ολη φασαρια; μπορεις να μου εξηγησεις;
εχεις εντοπισει εσυ κατι απειλητικο στον λογαριασμο μεσω email σε σχεση με το offline? 
διαφωτισε μας

Εσύ μπορεί να στήνεις ένα μηχάνημα μόνος σου εκατομμύρια κόσμος όμως το πηγαίνει σε ένα τεχνικό για να του κάνει format. Αν λοιπόν έρθει σε εμένα ένα τέτοιο PC δεν ζητάω στον πελάτη κωδικούς ενός λογαριασμού που ακόμη και να έχει μπορεί να έχει στήσει σοβαρά πράγματα πάνω του όπως το προσωπικό του email, cloud κοκ. Παρακάμπτω το Microsoft account, βάζω  drivers στο PC, κάνω ενδεχόμενες αναβαθμίσεις που υπάρχουν, φτιάχνω την διάταξη των φακέλων χρήστη σε partitions αν δεν το έχω κάνει παλιά και σε περίπτωση που χρειάζεται Εγκαθιστώ τα λογισμικά που έχουμε συμφωνήσει, ή μπορώ και έπειτα το δίνω στον πελάτη και εκείνος επιλέγει αν θα κάνει log in με το Microsoft account του. 

Αν λοιπόν όντως δεν μπορώ να κάνω αυτό το bypass πως θα πάω στο επόμενο βήμα να εγκαταστήσω drivers χωρίς να ζητήσω τα στοιχεία του λογαριασμού του χρήστη; 

• Like 1
  • Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, manolis940 said:

Εσύ μπορεί να στήνεις ένα μηχάνημα μόνος σου εκατομμύρια κόσμος όμως το πηγαίνει σε ένα τεχνικό για να του κάνει format. Αν λοιπόν έρθει σε εμένα ένα τέτοιο PC δεν ζητάω στον πελάτη κωδικούς ενός λογαριασμού που ακόμη και να έχει μπορεί να έχει στήσει σοβαρά πράγματα πάνω του όπως το προσωπικό του email, cloud κοκ. Παρακάμπτω το Microsoft account, βάζω  drivers στο PC, κάνω ενδεχόμενες αναβαθμίσεις που υπάρχουν, φτιάχνω την διάταξη των φακέλων χρήστη σε partitions αν δεν το έχω κάνει παλιά και σε περίπτωση που χρειάζεται Εγκαθιστώ τα λογισμικά που έχουμε συμφωνήσει, ή μπορώ και έπειτα το δίνω στον πελάτη και εκείνος επιλέγει αν θα κάνει log in με το Microsoft account του. 

Αν λοιπόν όντως δεν μπορώ να κάνω αυτό το bypass πως θα πάω στο επόμενο βήμα να εγκαταστήσω drivers χωρίς να ζητήσω τα στοιχεία του λογαριασμού του χρήστη; 

εδω εισαι:

κανε κι ενα google search υπαρχει Account password reset page 

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Ακριβώς έτσι. Ακόμη και αν ο κόσμος δεν ξέρει, σίγουρα θα το πάει σε κάποιον τεχνικό που θα ξέρει, οπότε ο τεχνικός θα κάνει ότι είναι να κάνει. Το ότι ο κόσμος δεν ξέρει δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσει τον υπολογιστή στην τύχη του. Αν το αυτοκίνητό σου χαλάσει και δεν έχεις ιδέα από μηχανολογικά αυτοκινήτων, θα αφήσεις το αυτοκίνητο στην τύχη του; Όχι φυσικά, θα το πας σε έναν μηχανικό αυτοκινήτων. Έτσι λοιπόν και για τους υπολογιστές, όποιος δεν ξέρει θα το πάει σε έναν τεχνικό.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, gokuthelegend said:

Εγώ έκανα φορμάτ και καθαρή εγκατάσταση Windows 11 25H2 Pro, με φρέσκο ISO και έκανα κανονικά bypass τον online λογαριασμό. Αλλά ήταν η Pro έκδοση, δεν ξέρω αν γίνεται και στην Home. Δεν χρησιμοποίησα το rufus, ούτε το oobe bypass, αλλά το start ms-cxh:localonly για όσους το ξέρουν (κάνοντας αναζήτηση αυτή την εντολή θα βρείτε οδηγίες).

προς το παρον ισχυει στην Insider Preview, το γραφει το αρχικο αρθρο στην 2η παραγραφο

η 25H2 ειναι: 26200.6725
ενω η Insider: 26220.6772

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Odyss3us είπε

προς το παρον ισχυει στην Insider Preview, το γραφει το αρχικο αρθρο στην 2η παραγραφο

η 25H2 ειναι: 26200.6725
ενω η Insider: 26220.6772

Ναι ναι, αυτό το κατάλαβα. Είναι στην insider preview, οπότε λογικά αν γίνει θα γίνει σε κάποια μελλοντική έκδοση.

Μπορεί να κάνω και λάθος, εμένα πάντως μου φαίνεται κάπως δύσκολο να το γυρίσει εξ ολοκλήρου σε λογαριασμούς microsoft. Αν σε κάποια επιχείρηση / εταιρεία έχουν στήσει Windows Server με Domain Controller, οι υπολογιστές που θα συνδέονται στο domain θα ζητάνε πάλι λογαριασμό microsoft; Σε εταιρικά περιβάλλοντα θεωρώ ότι θα υπάρχει πρόβλημα αν γίνει κάτι τέτοιο.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

εδω εισαι:

κανε κι ενα google search υπαρχει Account password reset page 

Με νοιάζει την εγκατάσταση πως θα κάνω εξ αρχής χωρίς να φτιάξω microsoft account. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, manolis940 said:

Με νοιάζει την εγκατάσταση πως θα κάνω εξ αρχής χωρίς να φτιάξω microsoft account. 

θα φτιαξεις ενα πασπαρτου account και μετα αυτος θα βαλει το δικο του, 

αν δε θυμαται το password θα κανεις reset το παλιο account και θα του φτιαξεις εσυ ενα 

και στα κινητα για να αλλαξεις μια μπαταρια λογω GDPR κανουν reset οποτε πρεπει απο πριν να εχεις παρει backup και να παραδωσεις το κινητο φορμαρισμενο

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Αν εγκαταστήσεις την έκδοση Home τότε πας αναγκαστικά σε Microsoft Account ή αλλιώς σε κάποια λύση bypass. Στην έκδοση Pro προς το παρόν υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις και τοπικό λογαριασμό χωρίς πατέντες.

Για την έκδοση Pro και μόνο:

Στο σημείο που σου ζητάει να σετάρεις τον υπολογιστή για προσωπική χρήση ή για σχολείο / επιχείρηση, εσύ θα επιλέξεις σχολείο / επιχείρηση. Θα σου ζητήσει να κάνεις τοπικό λογαριασμό σε επόμενο βήμα.

Όταν φτάσεις στο σημείο που σου ζητάει λογαριασμό Microsoft από κάτω με μικρά γράμματα γράφει "επιλογές εισόδου". Επιλέγεις αυτό.

Σε επόμενο βήμα σε ρωτάει πάλι με μικρά γράμματα αν θες να συνδεθείς σε domain. Επιλέγεις αυτό. Εκεί λοιπόν μπορείς να δώσεις τοπικό λογαριασμό και προαιρετικά και κάποιο password. Δεν χρειάζεται να έχεις domain.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

θα φτιαξεις ενα πασπαρτου account και μετα αυτος θα βαλει το δικο του, 

αν δε θυμαται το password θα κανεις reset το παλιο account και θα του φτιαξεις εσυ ενα 

και στα κινητα για να αλλαξεις μια μπαταρια λογω GDPR κανουν reset οποτε πρεπει απο πριν να εχεις παρει backup και να παραδωσεις το κινητο φορμαρισμενο

Εξαιρετική λύση ειδικά αν έχω ένα μηχάνημα που δεν μπαίνει στο Internet πχ λόγο drivers. 

Αυτό σχετικά με το reset δεν γίνεται ποτέ τουλάχιστον από μικρότερα καταστήματα. Δεν έχουμε όρεξη ούτε εμείς ούτε οι πελάτες μας να στήνουμε εξ' αρχής τα κινητά για μία οθόνη και μία μπαταρία. Έτσι με μια τυπική δήλωση σύνεσης κάνουμε την δουλειά μας. 

Βέβαια και στα κινητά παραμένει τεράστιο εμπόδιο ο λογαριασμός στα service σε πάρα πολλά σημεία. 

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, MikeKata είπε

Έκανες αυτό τον ισχυρισμό. Θα πεις, ακριβώς, λοιπόν, ποιο είναι αυτό το "τσιπ" (με τι γεύση κιόλας) που σε "κατασκοπεύει χωρίς software". Και ξέρεις γιατί θα το πεις; Λες κάτι που άκουσες κάπου, κάποτε, χωρίς να έχεις ιδέα τι είναι και πώς λειτουργεί. Και δεν έχεις ιδέα ότι το fingerprinting στο κινητό, αν είσαι σοβαρός με το privacy σου, το αποφεύγεις χρησιμοποιώντας GrapheneOS.

Αλλά, βλέπεις, το παίζεις και ύπουλα. Σου μίλησα για telemetry, το telemetry πάει σε advertising και εσύ προσπαθείς να εξισώσεις το device fingerprint (id) με το email και τα προσωπικά δεδομένα που μπορείς να βγάλεις από το email. Γιατί; Μα γιατί ξέρεις ότι τόση ώρα πετάς γελοιότητες, οπότε αυτή η εξίσωση είναι η μόνη που μπορεί να σου δώσει ένα ψήγμα "στηρίγματος".

Είδες που δεν έχεις ιδέα τι είναι οι π.χ randomized MAC adresses? Γενικά πετάς διάφορα και ανάθεμα κι αν έχεις την παραμικρή γνώση για ό,τι λες πέρα από ό,τι διάβασες στο microsoftblindfans.com.

Θα επαναλάβω γιατί πάλι θα προσπαθήσεις, ύπουλα να κάνεις την εξίσωση:

device fingerprint ≠ personal fingerprint

Α, και τώρα που έπεσε άλλο ένα ξεμπρόστιασμα, για να μην ξεχνιόμαστε.

Δεν διαβάζω παρακάτω την συζήτηση σάς. Δεν νομίζω ότι έβγαλες άκρη παντός. Και να σου απαντήσω εγώ. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.😂😂😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 minutes ago, Ptoma07 said:

Δεν διαβάζω παρακάτω την συζήτηση σάς. Δεν νομίζω ότι έβγαλες άκρη παντός. Και να σου απαντήσω εγώ. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.😂😂😂

Can a device or account be spotted by user activity?

Yes, devices and accounts can be spotted through user activity by analyzing login times, locations, device information, websites visited, and network actions, using methods like user activity monitoring (UAM) tools and reviewing account security logs. This monitoring can be performed by network owners, employers using company devices, and service providers

Can a device without account be spotted by user activity?

Yes, a device without an account can still be spotted by user activity through methods like malware, public Wi-Fi networks, and carrier towers, which can track location and online actions without needing any account or direct user interaction. Even when not signed into an account, websites and services can gather information like IP addresses and usage patterns, while sophisticated spyware can secretly monitor all device functions, making it difficult to detect. 

1VlPxmU.gif

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Odyss3us said:

malware

Φυσικό είναι να το τρέμει στην καθημερινότητά του όποιος τρέχει Windows. Βάλε antivirus.

public Wi-Fi networks, and carrier towers

Γιατί, ως γνωστόν, κάποιος που θέλει local account για privacy, θα συνδέσει τη συσκευή του Windows σε public WiFi network και carrier towers, ειδικά χωρίς VPN.

websites and services can gather information like IP addresses and usage patterns

VPN+browser hardening (Librewolf, κλπ) για το fingerprinting από ιστοσελίδες. Τα βασικά, δηλαδή, για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για privacy. Μέχρι κι ο Brave έχει fingerprint randomization.

Fingerprint randomization

while sophisticated spyware can secretly monitor all device

Έχεις δίκιο, γιατί η συζήτησή μας γίνεται π.χ για τους στόχους των μυστικών υπηρεσιών (που παραδόξως θέλουν να γίνουν "αόρατοι" και χρησιμοποιούν Windows αντί για Tails, Qubes OS κλπ), όχι για τον οικιακό χρήστη που θέλει απλά privacy και να μη φτιάξει λογαριασμό στην MS και τους servers της ώστε να μη δίνει τσάμπα, αχρείαστα δεδομένα. Είναι το ίδιο πράγμα... Εκτός κι αν θες να μας πεις ότι η MS εφαρμόζει επίσημα "sofisticated spyware" πάνω στους χρήστες της.

Η "μετακίνηση της συζήτησης" που ανέφερα σε προηγούμενο σχόλιο. Ξεκινάμε πάνω στο θέμα (local account Windows και τα data που σχετίζονται με αυτό) και το "τεντώνουμε" σε βαθμό να μιλάμε για sofisticated spyware που χρησιμοποιείται για συγκεκριμένους στόχους.

Άλλο "αόρατος", άλλο "privacy". Δε μίλησε κανένας για "αόρατο".

Επεξ/σία από MikeKata
Δημοσ.
2 hours ago, gokuthelegend said:

Ακριβώς έτσι. Ακόμη και αν ο κόσμος δεν ξέρει, σίγουρα θα το πάει σε κάποιον τεχνικό που θα ξέρει, οπότε ο τεχνικός θα κάνει ότι είναι να κάνει. Το ότι ο κόσμος δεν ξέρει δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσει τον υπολογιστή στην τύχη του. Αν το αυτοκίνητό σου χαλάσει και δεν έχεις ιδέα από μηχανολογικά αυτοκινήτων, θα αφήσεις το αυτοκίνητο στην τύχη του; Όχι φυσικά, θα το πας σε έναν μηχανικό αυτοκινήτων. Έτσι λοιπόν και για τους υπολογιστές, όποιος δεν ξέρει θα το πάει σε έναν τεχνικό.

οκ και εμείς που είμαστε στο IT και στηνουμε PC για τους νεόυς χρήστες που δεν ξέρουμε ακόμα το όνομα τους. αλλά εχουμε πλάνο ότι θα προσλάβουμε 4 ατομα πως θα του ετοιμάσω το laptop; τι account θα βάλω τρεχαγυρευόπουλος;;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stamy είπε

οκ και εμείς που είμαστε στο IT και στηνουμε PC για τους νεόυς χρήστες που δεν ξέρουμε ακόμα το όνομα τους. αλλά εχουμε πλάνο ότι θα προσλάβουμε 4 ατομα πως θα του ετοιμάσω το laptop; τι account θα βάλω τρεχαγυρευόπουλος;;

Αν είσαι σε επιχείρηση λογικά έχετε άδειες Pro στους υπολογιστές σας. Και στα Pro υπάρχει ακόμη η δυνατότητα για local account. Τώρα αν κάνουν υποχρεωτικό το microsoft account σε όλους εκεί ναι, θα υπάρχει πρόβλημα.

6 λεπτά πριν, stamy είπε

Και εμείς που είμαστε σε Domain; πως θα στήσω τα PCκια με Image για τους χρηστες που θα έρθουν; 

Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα για σύνδεση σε domain, σε υπολογιστές με Windows 11 Pro.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...