Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Odyss3us είπε

οταν εννοω κλειστο οικοσυστημα δεν εννοω να μη μπορεις να ανοιξεις το καπακι και να βαλεις χερι στο hardware

πλεον οτι ειναι ωφελιμο το εξαγοραζει και το ενσωματωνει στο λειτουργικο, κι οτι δεν μπορει γινεται integration..

περιμενες εσυ ποτε ενα iphone να αλληλεπιδρα με Windows οπως κανει σε MacOs? δλδ να δινει προσβαση σε files, contacts, calendar, φωτος, κλησεις, και να σηκωνεις απο εκει εφαρμογες οταν χτυπανε; ολα αυτα ασυρματα ετσι; μεσω bt

θα μπορουσε ποτε να γινει αυτο χωρις TPM2.0 και Account? (με android κινητα αυτο γινοταν ηδη)

για να εχεις λοιπον αυτο το integration πρεπει το λειτουργικο να μην ειναι ορφανο με τον εκαστοτε υπολογιστη, οπως δεν ειναι ορφανα τo 99% των κινητων, των tablets, των laptops που αλληλεπιδρουν μεταξυ τους

ακομα και μια ασχετης μαρκας smart tv εχει μεσα τα δικα της app, και χρειαζεται account login
πχ. η Nova οταν μου δινει περιθωριο 3 συσκευων για να βλεπω τα προγραμματα της αυτες οι συσκευες δεν μπορει να ειναι ορφανες, πρεπει να γινει authentication

μη τρελαινεστε, οταν λεω ξεχωριστο οικοσυστημα δε σημαινει οτι ο ενας θα κανιβαλισει τον αλλο μια χαρα μπορουν να συνυπαρχουν και οι 3 σαυτο το πλαισιο

Μα διαβάζεις τι γράφω; Γιατί μιλάς για οικοσυστήματα όταν η Microsoft δεν έχει και δεν θα αποκτήσει ποτέ κάποιο οικοσύστημα καθώς πλέον η προσπάθεια της έχει μπει στο χρονοντούλαπο με τις αποτυχίες. 

Το παράδειγμα σου με την Nova είναι τέρμα άσχετο. Εκεί ναι μιλάμε για μία συνδρομητική υπηρεσία που παίζει σε πολλαπλές συσκευές και είναι λογικό να πρέπει να γίνει authentication. Η άδεια της MS δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο που λειτουργεί. 

Την τελευταία σου πρόταση δεν καταλαβαίνω τι λες και το TPM το προσπερνάω γιατί έχει απαντηθεί ήδη. 

• Απαντ. 190
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, manolis940 said:

Μα διαβάζεις τι γράφω; Γιατί μιλάς για οικοσυστήματα όταν η Microsoft δεν έχει και δεν θα αποκτήσει ποτέ κάποιο οικοσύστημα καθώς πλέον η προσπάθεια της έχει μπει στο χρονοντούλαπο με τις αποτυχίες. 

Το παράδειγμα σου με την Nova είναι τέρμα άσχετο. Εκεί ναι μιλάμε για μία συνδρομητική υπηρεσία που παίζει σε πολλαπλές συσκευές και είναι λογικό να πρέπει να γίνει authentication. Η άδεια της MS δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο που λειτουργεί. 

Την τελευταία σου πρόταση δεν καταλαβαίνω τι λες και το TPM το προσπερνάω γιατί έχει απαντηθεί ήδη. 

οικοσυστημα και integration αγαπητε δεν ειναι μονο τα apps, 

ειναι η συνδεση υπολογιστη γραφειου με του σπιτιου, ή λαπτοπ με pc, ή δυο pc μεταξυ τους, ειναι απειρες οι παραλλαγες, και ολα αυτα ταυτοχρονα και με το κινητο

δεν εχετε δει τα διαφημιστικα βιντεακια της Apple? το πιο προσφατο ακομα στη πρωτη σελιδα ειναι και περα απο το χαβαλε δειχνει ακριβως αυτο το integration που περιγραφω

θα σου το γραψω κι εσενα:
επισημως η επιλογη offline account στα Windows 11 δεν υπαρχει εδω και χρονια, αλλα δεν ειδα καμια διαμαρτυρια επαυτου, παρα μονο οταν ανακοινωθηκε το κοψιμο του ηδη παρανομου bypass, γιατι λοιπον να κατσω να κανω διαλογο σε αυτη τη βαση και με ποιους ακριβως; 
με τους τζαμπατζηδες χακερς του γιουτουμπ;;

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

οικοσυστημα και integration αγαπητε δεν ειναι μονο τα apps, 

Μα την παναγία πες μου που στο μήνυμα που παρέθεσες μιλάω εγώ για apps ? 

14 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

ειναι η συνδεση υπολογιστη γραφειου με του σπιτιου, ή λαπτοπ με pc, ή δυο pc μεταξυ τους, ειναι απειρες οι παραλλαγες, και ολα αυτα ταυτοχρονα και με το κινητο

Ωραία να κάνουμε άλλη μια φορά την ερώτηση; Για τον χρήστη που θέλει την σύνδεση των PC του μπράβο στην Microsoft που έφτιαξε ένα τρόπο για να επιτυγχάνεται αυτό. Για εκείνον που δεν ενδιαφέρετε ποιος ο λόγος της κατάργησης του τοπικού λογαριασμού; 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

επισημως η επιλογη offline account στα Windows 11 δεν υπαρχει εδω και χρονια

Μια παρένθεση. Αυτό ισχύει στην έκδοση Home. Στην Pro μπορείς να κάνεις κανονικά τοπικό λογαριασμό. Το δοκίμασα πριν 1-2 μέρες με φρέσκο ISO της 25Η2, το οποίο δεν πειράχτηκε καθόλου είναι καθαρό. Κατεβασμένο από την MS και τσεκαρισμα με MD5.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
1 minute ago, manolis940 said:

Μα την παναγία πες μου που στο μήνυμα που παρέθεσες μιλάω εγώ για apps ? 

Ωραία να κάνουμε άλλη μια φορά την ερώτηση; Για τον χρήστη που θέλει την σύνδεση των PC του μπράβο στην Microsoft που έφτιαξε ένα τρόπο για να επιτυγχάνεται αυτό. Για εκείνον που δεν ενδιαφέρετε ποιος ο λόγος της κατάργησης του τοπικού λογαριασμού; 

παμε αλλη μια :
επισημως η επιλογη offline account στα Windows 11 δεν υπαρχει εδω και χρονια, αλλα δεν ειδα καμια διαμαρτυρια επαυτου, παρα μονο οταν ανακοινωθηκε το κοψιμο του ηδη παρανομου bypass, γιατι λοιπον να κατσω να κανω διαλογο σε αυτη τη βαση και με ποιους ακριβως; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

επισημως η επιλογη offline account στα Windows 11 δεν υπαρχει εδω και χρονια, αλλα δεν ειδα καμια διαμαρτυρια επαυτου, 

ηδη παρανομου bypass

Θα τολμούσε κανείς να πει ότι η δημιουργία και χρήση μιας παράκαμψης είναι από μόνη της μορφή διαμαρτυρίας

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 minutes ago, Lucifer said:

Θα τολμούσε κανείς να πει ότι η δημιουργία και χρήση μιας παράκαμψης είναι από μόνη της μορφή διαμαρτυρίας

και τα hackintosh Pcs θα μπορουσε να πει καποιος οτι ηταν μια μορφη διαμαρτυριας... 🤭

ενταξει παιδες κατανοω τους φιλους λινουξαδες που χρησιμοποιουν τα πιο προσφατα Windows11 σε VM και θα "υποχρεωθουν" να φτιαξουν λογαριασμο στην πολυαγαπημενη τους Microsoft.. 😄

αλλα υπαρχει λυση: βαζετε το ISO της 24H2 το κρατατε σα φυλαχτο και απο κει και περα αν τυχον τα χρησιμοποιειτε και online -που δε νομιζω- κανετε μονο τα security updates 😁

51 minutes ago, gokuthelegend said:

Μια παρένθεση. Αυτό ισχύει στην έκδοση Home. Στην Pro μπορείς να κάνεις κανονικά τοπικό λογαριασμό. Το δοκίμασα πριν 1-2 μέρες με φρέσκο ISO της 25Η2, το οποίο δεν πειράχτηκε καθόλου είναι καθαρό. Κατεβασμένο από την MS και τσεκαρισμα με MD5.

δεν εχει προστεθει ακομα το κοψιμο, τα features της 25H2 θα περασουν μεσα στον επομενο χρονο σταδιακα σε 4 κυματα οπως γινεται καθε φορα

"as of October 2025, it is no longer possible to create a Windows 11 Pro or Home installation with only an offline account using the known bypass methods"

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/10/2025 στις 4:48 ΜΜ, NiKoSmile είπε

Γιατί τόση γκρίνια; Δε φτάνει που μας τα δίνει τζάμπα; Φανταστείτε να καταργήσει και τις τζάμπα λύσεις/φθηνόκλειδα, KMS κτλ τι έχει θα γίνει :P

ποια δινει τσαμπα  η ms? τπτ δεν δινει τσαμπα. κανονικοτατα πληρωνεις την αδεια να βαλεις 11 αλλα και 10. να κανεις  upgrade απο 10 σε 11  δωσαν "τσαμπα" που ουτε αυτο ηταν "τσαμπα" . ειχες αγορασει την αδεια για 10 και απλα καναν μετατροπη το κλειδι να ειναι 11. πανε μια να δεις ποσο ζηταει για να σου πουλησουν τα 11 και ελα να τα ξαναπουμε 

Επεξ/σία από its smashy
Δημοσ.
1 hour ago, Odyss3us said:

προσωπικα χρησιμοποιω εδω και χρονια account και σε Mac και σε Pc στο γραφειο και σε laptop και Pc στο σπιτι,
δεν εχω βγαλει κερατα ακομη μια χαρα ειμαι,

Καταλαβαίνεις ότι, προκειμένου να δικαιολογήσεις τη στάση σου, αντί να καταφύγεις σε κάποιο λογικό ή τεχνολογικό επιχείρημα, χρησιμοποιείς αστειοτητες και τσιτάτα του τύπου "δεν έχω βγάλει κέρατα" και "τεχνοφοβικοι";

Δε χρειάζεται να "βγάλεις κέρατα". Αν "έβγαζες κέρατα" δε θα δούλευε όλο το business model των MS, Google κλπ γιατί θα σε τρόμαζε. Κι αν ακόμα δεν το κατάλαβες, θα σου το πω με μια πρόσφατη είδηση. Η MS (και Google) σπρώχνει για εισαγωγή cloud βοηθών στο OneDrive. Έχεις καμία ψευδαίσθηση ότι τα δεδομένα π.χ δε θα χρησιμοποιηθούν ποτέ για training για τη "βελτίωση των υπηρεσιών"; Θα σου άρεσε π.χ να χρησιμοποιηθούν οι οικογενειακές σου φωτογραφίες για να γίνει καλύτερο το AI της MS; Κάτι αντίστοιχο γίνεται με τα υπόλοιπα δεδομένα σου.

Κάποιοι, λοιπόν, δεν αποδεχόμαστε αυτή την εισβολή στην ιδιωτική ζωή. Εσύ μπορεί να την αποδεχεσαι. Με γεια σου, με χαρά σου.

οπως εξηγησα λογαριασμους εχουμε ολοι και μαλιστα πολλους σε διαφορες υπηρεσιες στην καθημερινοτητα μας δεν ανακαλυφθηκε τωρα ο τροχος, αλλα εσυ αποτι φαινεται εχεις μια εμμονη μονο με το συγκεκριμενο

Ή το κάνεις επίτηδες ή όντως δεν κατανοείς τι σου λέμε, άρα έχουμε σοβαρό θέμα.

Έχουμε "εμμονή με το συγκεκριμένο" ΕΠΕΙΔΗ ΣΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ. Αν δε θες, σε MacOS, iOS, Android κλπ, δε βάζεις account, με τις όποιες συνέπειες που αποδεχεσαι.

Εδώ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΉ. Είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσεις μια τόσο απλή πρόταση;

επειδη εσυ χρησιμοποιεις linux κι εγω Windows δε σε κανει αυτοματως πιο "συνειδητοποιημενο"...

Συμφωνούμε. Όχι αυτομάτως. Ο λόγος που συνέχισα να το χρησιμοποιώ, όμως, είναι όλοι αυτοί που σου εξήγησα αναλυτικότατα. Και αυτοί κατά πάσα πιθανότητα, με κάνουν. Δεν είναι η επιλογή του OS. Είναι ο λόγος.

επιτρεψε μου να εχω διαφορετικη προσεγγιση, δεν ειμαι ουτε τεχνοφοβικος ουτε μπλεκω την τεχνολογια με την πολιτικη, ο καθενας μπορει να τηρει αυτη τη σταση που λες με πολλους διαφορετικους τροπους

Η τεχνολογία μπλέκεται αυτομάτως με την πολιτική όταν αμερικανικές mega corps ελέγχουν τα προσωπικά δεδομένα δισεκατομμυρίων πολιτών και η επιρροή τους χρησιμοποιείται για leverage σε κυβερνήσεις. Δεν είναι ούτε συνωμοσιολογία, ούτε προσωπική άποψη. Για αυτό χώρες όπως η Δανία προσπαθούν να απεμπλακούν μετά από τα τελευταία συμβάντα. 

Επισης, δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί επιμένεις σε όρους όπως "τεχνοφοβικος" ή να λες ότι "η τεχνολογία εξελίσσεται", ή ότι ζούμε στο 2025 όταν, εξ'ορισμου, κάποιος ο οποίος γνωρίζει πώς λειτουργεί αυτή η τεχνολογία και να τη χρησιμοποιήσει ο ίδιος αντί να κρέμεται από τα "βίτσια" της κάθε εταιρείας (μιλάω γενικά) είναι πιο καταρτισμένος τεχνολογικά από εσένα και το αντίθετο του "τεχνοφοβικος". Το συμπέρασμα μου είναι ότι καταλήγεις σε τέτοια επιχειρηματολογία διότι όσες φορές προσπάθησες να αναφέρεις κάτι τεχνολογικό, ήταν αντικειμενικά λάθος (όπως π.χ όταν είπες ότι το TPM συνδέεται με το MS account). Οπότε το γενικεύουμε.

• Like 3
Δημοσ.

καλη φαση. βαλτε 11 κοσμε. thanks ρε μικρομαλακη εδωσες εναν ακομα λογο να μην παμε σε 11. οποτε και εμεις θα κατσουμε στα 10 μεχρι να σβησει ο ηλιος 😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, MikeKata said:

Δε χρειάζεται να "βγάλεις κέρατα". Αν "έβγαζες κέρατα" δε θα δούλευε όλο το business model των MS, Google κλπ γιατί θα σε τρόμαζε. Κι αν ακόμα δεν το κατάλαβες, θα σου το πω με μια πρόσφατη είδηση. Η MS (και Google) σπρώχνει για εισαγωγή cloud βοηθών στο OneDrive. Έχεις καμία ψευδαίσθηση ότι τα δεδομένα π.χ δε θα χρησιμοποιηθούν ποτέ για training για τη "βελτίωση των υπηρεσιών"; Θα σου άρεσε π.χ να χρησιμοποιηθούν οι οικογενειακές σου φωτογραφίες για να γίνει καλύτερο το AI της MS; Κάτι αντίστοιχο γίνεται με τα υπόλοιπα δεδομένα σου.

Κάποιοι, λοιπόν, δεν αποδεχόμαστε αυτή την εισβολή στην ιδιωτική ζωή. Εσύ μπορεί να την αποδεχεσαι. Με γεια σου, με χαρά σου.

Η τεχνολογία μπλέκεται αυτομάτως με την πολιτική όταν αμερικανικές mega corps ελέγχουν τα προσωπικά δεδομένα δισεκατομμυρίων πολιτών και η επιρροή τους χρησιμοποιείται για leverage σε κυβερνήσεις. Δεν είναι ούτε συνωμοσιολογία, ούτε προσωπική άποψη. Για αυτό χώρες όπως η Δανία προσπαθούν να απεμπλακούν μετά από τα τελευταία συμβάντα. 

προσωπικα δεν ανεβαζω ποτε τιποτα στο cloud, ακομα και στο κινητο που κανει sync με το cloud διατηρω ελαχιστες φωτο

αυτοι εδω οι τυποι αραγε θα μπορουσαν να προστατευτουν αν εβαζαν λινουξ; 

AI firm Anthropic agrees to pay authors $1.5bn to settle piracy lawsuit
https://www.bbc.com/news/articles/c5y4jpg922qo

οτιδηποτε αποτελειται απο bytes & pixels σκαναρεται απο ai agents, τα δικα σου και τα δικα μου δεδομενα ως μεμονωμενα τους ειναι αδιαφορα, το οτι ελεγχουν μαζικα δεδομενα δισεκατομμυριων ειναι βεβαιο,

απο κει και περα το που θα καταληξουμε ως κοινωνιες κι ως ανθρωποτητα ξεπερνα την μαχη των λειτουργικων,

εσυ μπορει να κοιμασαι ησυχος τα βραδια νομιζοντας οτι δεν εστειλες ουτε ενα byte στα mega corps και μπραβο σου, εγω ομως εχω εντελως αλλους τροπους για να τα εχω καλα με τον εαυτο μου και τη συνειδηση μου, και δε μπορεις να μου κουνας εσυ ουτε κανενας το δαχτυλο για τη χρηση ενος λειτουργικου

οσο για την επιλογη θα το γραψω και σε σενα:

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.
Στις 7/10/2025 στις 4:42 ΜΜ, kogba είπε

Γιατί δεν μας λέει ποιές είναι αυτές οι λύσεις που καρταργεί, αφού είναι και γνωστές;

Πιθανόν εννοεί μέσω command prompt εντολή net user που δημιουργείς τοπικο χρήστη.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Odyss3us είπε

δεν θα υπαρχει συσκευη χωρις account αν καποιους αυτο τους ενοχλει τοσο πολυ τον ξερουν το δρομο

Ναι, δεν καταλαβαίνεις ή δεν θέλεις να καταλάβεις αυτό που σου λέμε. Εσύ απολαμβάνεις τα όποια οφέλη της σύνδεσης των συσκευών σου μεταξύ τους μέσω ενός κοινού λογαριασμού. Εμένα δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, θέλω απλά ένα λειτουργικό για να χρησιμοποιώ τον υπολογιστή μου, στον οποίο θέλω να τρέχω τη σουίτα της Adobe ( αλλιώς, σιγά μην έτρεχα έστω και σε virtual machine τα windows... ). Γιατί λοιπόν να πρέπει εγώ να υποχρεωθώ να κάνω λογαριασμό για να κάνω την ίδια ακριβώς χρήση με πριν; Και γιατί θα πρέπει να πω και ευχαριστώ απο πάνω;

8 ώρες πριν, Odyss3us είπε

εξαλλου επισημως η επιλογη offline account στα Windows 11 δεν υπαρχει εδω και χρονια, αλλα δεν ειδα καμια διαμαρτυρια επαυτου, παρα μονο οταν ανακοινωθηκε το κοψιμο του ηδη παρανομου bypass, γιατι λοιπον να κατσω να κανω διαλογο σε αυτη τη βαση και με ποιους ακριβως; 

Και εδώ ακριβώς εδράζεται η στάση σου απέναντί μας. Όλο αυτό γίνεται γιατί δεν συμπαθείς τους τζαμπατζήδες και νομίζεις ότι η όλη αντιπαράθεση έχει να κάνει με το ότι δεν θέλουμε να πληρώνουμε. Εμείς όμως δεν λέμε κάτι τέτοιο, δεν συζητάμε πάνω σε αυτή τη βάση. Θέλουμε το απλούστατο, να έχουμε εμείς την επιλογή του πού ακριβώς θα διαθέσουμε τα δεδομένα για τη ψηφιακή οντότητά μας. Ακόμα και το facebook, είναι επιλογή μας να το χρησιμοποιούμε και προσωπικά δεν έχω τίποτα το προσωπικό εκεί πέρα. Αντίθετα, μέσα στον υπολογιστή μου έχω αρχεία της εργασίας μου, φορολογικά στοιχεία, φωτογραφίες των παιδιών μου που παλεύω με νύχια και με δόντια να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο άγνωστα στο διαδίκτυο. Γιατί λοιιπόν θα πρέπει να δεχτώ το γεγονός ότι η Microsoft απαιτεί να έχει πρόσβαση όχι σε ένα λογαριασμό που κάνω τον χαβαλέ μου, αλλά στον ίδιο μου τον εαυτό όπως ορίζεται απο τα προαναφερθέντα στοιχεία; Και θα πρέπει να πω και ευχαριστώ απο πάνω; 

8 ώρες πριν, Odyss3us είπε

επειδη εσυ χρησιμοποιεις linux κι εγω Windows δε σε κανει αυτοματως πιο "συνειδητοποιημενο"...

Ναι, με τη διαφορά όμως ότι εμείς χρησιμοποιούμε ένα open source λειτουργικό σύστημα,  με open source εφαρμογές. Μπορεί να μην έχουμε τις γνώσεις να καταλάβουμε τον πηγαίο κώδικα, αλλά κάποιοι άλλοι μπορούν. Και ακόμα και ένας να μπορεί να κατανοήσει τον κώδικα, αυτό σημαίνει ότι επικρατεί διαφάνεια. Κάτι που δεν ισχύει για τα προϊόντα της Microsoft και της Apple, τα κλειστού κώδικα δηλαδή. Με το linux, αν κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να έχει την απόλυτη διαδικτυακή ανωνυμία, βλέπε: tails! os. Όταν με τα Windows υπάρχει πάντα δραστηριότητα στη κάρτα δικτύου, με το linux επικρατεί νεκρική σιγή όσο δεν ζητώ δεδομένα απο το διαδίκτυο. Αν αυτό δεν σου λέει τίποτα, λυπάμαι. Σέμένα πάντως, όλα αυτά λένε πολλά.

7 ώρες πριν, Odyss3us είπε

ενταξει παιδες κατανοω τους φιλους λινουξαδες που χρησιμοποιουν τα πιο προσφατα Windows11 σε VM και θα "υποχρεωθουν" να φτιαξουν λογαριασμο στην πολυαγαπημενη τους Microsoft.. 😄

Nope. Δεν θα υποχρεωθώ να κάνω κάτι τέτοιο ακριβώς επειδή τα τρέχω σε vm. Δεν έχουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο, άρα δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα updates, ούτε το να τρέξω τη τελευταία έκδοση των Windows 11. Σήμερα μάλιστα, εγκατέστησα Xp σε virtual machine για να τρέξω μια παλιά εφαρμογή. Απομονωμένο πλήρως.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Odyss3us είπε

δεν εχει προστεθει ακομα το κοψιμο, τα features της 25H2 θα περασουν μεσα στον επομενο χρονο σταδιακα σε 4 κυματα οπως γινεται καθε φορα

"as of October 2025, it is no longer possible to create a Windows 11 Pro or Home installation with only an offline account using the known bypass methods"

Όταν λες bypass εννοείς προσπέραση με πλάγιο τρόπο τρέχοντας κάποιο σκριπτ ή κάνοντας κάποια ρύθμιση με κάποιο τρίτο εργαλείο, πχ rufus, σωστά; Στην έκδοση Prο δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις κάποιο "known bypass method". Υπάρχει κανονικά επιλογή για δημιουργία τοπικού λογαριασμού χωρίς λογαριασμό Microsoft, εφόσον έχεις την έκδοση Pro. Το εμφανίζει κανονικά σε κάποιο βήμα του installer όταν κάνεις καθαρή εγκατάσταση σε φορμαρισμένο δίσκο, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάποια "ζαβολιά". Πάντως μου φαίνεται πολύ περίεργο να καταργήσουν εντελώς το local account, όσοι δηλαδή έχουν επιχειρήσεις και έχουν στήσει Active Directory / Domain Controller, θα υποχρεώνονται να φτιάχνουν και λογαριασμούς Microsoft;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, uniquegr said:

Ναι, δεν καταλαβαίνεις ή δεν θέλεις να καταλάβεις αυτό που σου λέμε. Εσύ απολαμβάνεις τα όποια οφέλη της σύνδεσης των συσκευών σου μεταξύ τους μέσω ενός κοινού λογαριασμού. Εμένα δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, θέλω απλά ένα λειτουργικό για να χρησιμοποιώ τον υπολογιστή μου, στον οποίο θέλω να τρέχω τη σουίτα της Adobe ( αλλιώς, σιγά μην έτρεχα έστω και σε virtual machine τα windows... ). Γιατί λοιπόν να πρέπει εγώ να υποχρεωθώ να κάνω λογαριασμό για να κάνω την ίδια ακριβώς χρήση με πριν; Και γιατί θα πρέπει να πω και ευχαριστώ απο πάνω;

τι σε εμποδιζει να εξακολουθεις να το κανεις;

Και εδώ ακριβώς εδράζεται η στάση σου απέναντί μας. Όλο αυτό γίνεται γιατί δεν συμπαθείς τους τζαμπατζήδες και νομίζεις ότι η όλη αντιπαράθεση έχει να κάνει με το ότι δεν θέλουμε να πληρώνουμε. Εμείς όμως δεν λέμε κάτι τέτοιο, δεν συζητάμε πάνω σε αυτή τη βάση. Θέλουμε το απλούστατο, να έχουμε εμείς την επιλογή του πού ακριβώς θα διαθέσουμε τα δεδομένα για τη ψηφιακή οντότητά μας. Ακόμα και το facebook, είναι επιλογή μας να το χρησιμοποιούμε και προσωπικά δεν έχω τίποτα το προσωπικό εκεί πέρα. Αντίθετα, μέσα στον υπολογιστή μου έχω αρχεία της εργασίας μου, φορολογικά στοιχεία, φωτογραφίες των παιδιών μου που παλεύω με νύχια και με δόντια να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο άγνωστα στο διαδίκτυο. Γιατί λοιιπόν θα πρέπει να δεχτώ το γεγονός ότι η Microsoft απαιτεί να έχει πρόσβαση όχι σε ένα λογαριασμό που κάνω τον χαβαλέ μου, αλλά στον ίδιο μου τον εαυτό όπως ορίζεται απο τα προαναφερθέντα στοιχεία; Και θα πρέπει να πω και ευχαριστώ απο πάνω; 

σε VM δεν ειπες λιγες γραμμες πιο πανω οτι τα εχεις; 
υπαρχουν και τα usb-stick αν εχεις φωτογραφιες με τα παιδακια σου που νομιζεις οτι θα σου τις κλεψει ο Bill Gates

Ναι, με τη διαφορά όμως ότι εμείς χρησιμοποιούμε ένα open source λειτουργικό σύστημα,  με open source εφαρμογές. Μπορεί να μην έχουμε τις γνώσεις να καταλάβουμε τον πηγαίο κώδικα, αλλά κάποιοι άλλοι μπορούν. Και ακόμα και ένας να μπορεί να κατανοήσει τον κώδικα, αυτό σημαίνει ότι επικρατεί διαφάνεια. Κάτι που δεν ισχύει για τα προϊόντα της Microsoft και της Apple, τα κλειστού κώδικα δηλαδή. Με το linux, αν κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να έχει την απόλυτη διαδικτυακή ανωνυμία, βλέπε: tails! os. Όταν με τα Windows υπάρχει πάντα δραστηριότητα στη κάρτα δικτύου, με το linux επικρατεί νεκρική σιγή όσο δεν ζητώ δεδομένα απο το διαδίκτυο. Αν αυτό δεν σου λέει τίποτα, λυπάμαι. Σέμένα πάντως, όλα αυτά λένε πολλά.

δεν εχω πλεον τετοιες μανιες καταδιωξης,  τελευταια φορα που εκανα traceroute πρεπει να ηταν πριν 20 χρονια,

1 hour ago, gokuthelegend said:

Όταν λες bypass εννοείς προσπέραση με πλάγιο τρόπο τρέχοντας κάποιο σκριπτ ή κάνοντας κάποια ρύθμιση με κάποιο τρίτο εργαλείο, πχ rufus, σωστά; Στην έκδοση Prο δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις κάποιο "known bypass method". Υπάρχει κανονικά επιλογή για δημιουργία τοπικού λογαριασμού χωρίς λογαριασμό Microsoft, εφόσον έχεις την έκδοση Pro. Το εμφανίζει κανονικά σε κάποιο βήμα του installer όταν κάνεις καθαρή εγκατάσταση σε φορμαρισμένο δίσκο, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις κάποια "ζαβολιά". Πάντως μου φαίνεται πολύ περίεργο να καταργήσουν εντελώς το local account, όσοι δηλαδή έχουν επιχειρήσεις και έχουν στήσει Active Directory / Domain Controller, θα υποχρεώνονται να φτιάχνουν και λογαριασμούς Microsoft;

στα Pro το αντιστοιχο workaround ειναι να συνδεθει σε corporate domain,
δημιουργια local account μπορει να γινει και μετα το setup αφου ολοκληρωθει πρωτα κανονικα με account

απτο dev channel:

• OOBE improvements. The Windows Setup Out of Box Experience will now let you name your user folder, though you must do so from a command line window (using the familiar Shift + F10) shortcut: On the Microsoft account sign-in screen, open the command line window, type SetDefaultUserFolder.cmd , and use a name that is 16 characters or less.
  • OOBE deprecation. Microsoft is also removing the ability to create a local user account during the OOBE using known workarounds. You will need to sign—in with an MSA to ensure the PC is properly configured (mostly with full-disk encryption, I bet) and then create a local account after Setup is complete.
Επεξ/σία από Odyss3us

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...