Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, CyanBlue είπε

Και για πείτε μου, πόσοι είναι αυτοί που θα "σκαλίσουν", θα ψάξουν να μάθουν και θα το παλέψουν να περάσουν 11άρια στο "παλιό" PC τους και να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν - και πόσοι θα πάνε σε κάποιο νέο μηχάνημα, ειδικά με την από παντού πληροφορία πως "τα Windows 10 πλέον δεν υποστηρίζονται"; Μια χαρά το πάει η Μικρομαλακή. Σίγουρη αύξηση των πωλήσεων στα 11άρια. (Μη μου πείτε για Linux, αναφέρομαι σε μέσους χρήστες και επιχειρήσεις).

Τα ίδια λέγαμε και για τα 7άρια μέχρι που εμφανίστηκαν τα 11άρια και λατρέψαμε τα 10άρια 😆.

Αμα χαλάσει το παλιό σου μηχάνημα ή τα specs του δεν σε καλύπτουν και θελήσεις να πάρεις καινούργιο, τότε θα πας σε νέο που θα έχει τα νεότερα windows. Οπότε, δεν έχει νόημα να το προσπαθήσουν πολλοί να βάλουν δεκαρια σε παλιό μηχάνημα. Πάντως ένα refurbished laptop που αγόρασα και είχε 11αρια, χρειάστηκε να του κάνω format, του εβαλα δεκαρια. 

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Odyss3us είπε

ουσιαστικα τζαμπα ειναι τα keys αλλα ναχουμε να λεμε..: https://www.allkeyshop.com/blog/buy-windows-10-professional-cd-key-compare-prices/

τα 7ρια κυκλοφορησαν το 2009.. και σημερα εχουμε 2025.. γιατι ακριβως κλαιγεσαι? οτι δεν εχεις ουτε 1 ευρω να παρεις ενα cd key; αν σου πω οτι για να το αγορασεις online θα πρεπει να βαλεις καπου το email σου θα τρομοκρατηθεις πολυ; 😄

για ποιο λογο να υποστηριζει καποιος λειτουργικα 15ετιας; εντοπισες το target group σου και αλιευεις σαδομαζοχιστες; 😄

εχω στησει pc και offline και με λογαριασμο δεν εχω δει καμια απολυτως διαφορα, οτι θελω να απενεργοποιησω μπορω να το κανω εξισου και στις δυο επιλογες αργοτερα μεσα απο το λειτουργικο, 

οποτε για ποιο λογο η ολη φασαρια; μπορεις να μου εξηγησεις;
εχεις εντοπισει εσυ κατι απειλητικο στον λογαριασμο μεσω email σε σχεση με το offline? 
διαφωτισε μας

α) Όπως ειπώθηκε, άντε σε μια επιχείρηση με ένα τέτοιο κλειδί και όταν πέσει ο έλεγχος, έλα να μας πεις τί κοστουμάκι θα σου ράψουν. Αντιθέτως, στη δική μου επιχείρηση που τρέχει linux μου τα κλάνουν κανονικότατα. Πρακτικά, παρακαλώ να έρθουν για να τους γλεντήσω.

β) Δεν μπορείς να απενεργοποιήσεις τη τηλεμετρία για παράδειγμα, εκτώς αν τρέξεις κάποιο ειδικό script, π.χ. αυτό του chris titus. Το να απενεργοποιήσεις απο τις επιλογές των windows κάτι τέτοιο, δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Είναι σαν να απενεργοποιείς το ESP απο ένα Ford Focus, εσύ το επιλέγεις, αλλά αυτό όταν κρίνει σκόπιμο, θα εμπλακεί.

6 ώρες πριν, ilos είπε

Δυστυχώς και τα 10 αν δεν είναι LTSC, απαιτούν online account για να συνεχίσουν να παίρνουν updates 1 χρόνο. Η μόνη λύση φαίνεται να είναι linux στον ορίζοντα.

Πες το στα yes boys που μας λένε ιεχωβάδες.

6 ώρες πριν, Odyss3us είπε

το τιμημα ποιο ειναι μπορεις να μου πεις; μη μου πεις μονο οτι χωρις λογαριασμο εισαι αορατος 😄

γιατι εχοντας account μπορεις να βρεις τη συσκευη ή να την απενεργοποιησεις αν σου την κλεψουν, ή να μεταφερεις προγραμματα και ρυθμισεις απο ενα pc στο αλλο

το προβλημα με σενα ειναι οτι δεν μπορεις να αποδεχθεις τη διαφορετικοτητα και την απλοικοτητα του μεσου χρηστη και θες να επιβαλλεις τη δικη σου αποψη

η Emily ο συμπαθητικος χοντρουλης τεχνικος-ιδιοφυια του Linus που αποχωρησε πριν ενα χρονο, σε ενα video εφ ολης της υλης παραδεχθηκε οτι του πηρε 10 χρονια για να καταλαβει το λαθος του που σνομπαρε και χλευαζε τους Mac users (ο Linus εξακολουθει να το κανει ακομα) 
καποια στιγμη καταλαβε οτι πολλοι χρηστες δεν θελουν παραμετροποιηση και προτιμουν καποιος αλλος να τους εχει ετοιμες τις ρυθμισεις για τις γραμματοσειρες, το background κοκ. και μαλιστα πολλοι απο αυτους ειναι διατεθιμενοι να πληρωνουν κι απο πανω για να τα εχουν ολα ετοιμα..

Κρυπτογράφηση και άγιος ο Θεός. Όσο για τον λογαριασμό,το θέμα δεν είναι αν θα είμαι αόρατος ή όχι. Είναι ότι δεν γουστάρω να δηλώνω λογαριασμό σε μια εταιρεία που με υποχρεώνει να το κάνω, όπως με υποχρεώνει να αλλάξω εξοπλισμό, με κατασκοπεύει χωρίς να παίρνει τη συγκατάθεσή μου και όλα αυτά προσπαθεί κιόλας να τα εμφανίσει ως χαρακτηριστικά ( features ) και όχι κατασκοπεία.

Όσο για τον Emily, οι χρήστες του linux έχουν μεγάλη ένσταση. Φυσικά και γουστάρουμε τη παραμετροποίηση του συστήματος, ακόμα και της εμφάνισής του. Είναι ωραίο πράγμα να μπορείς να κάνεις το σύστημά σου να δείχνει όπως σου αρέσει να δείχνει, πέραν των άλλων αρετών του linux. Επομένως, το τί λέει ο πικραμένος που αποχώρησε, ποσώς μας ενδιαφέρει. Για τους δε αγοραστές των προϊόντων της Apple, αυτοί που κάνουν πραγματική χρήση αυτών των μηχανημάτων ( π.χ. γραφίστες ), δεν ασχολούνται με το λειτουργικό, αλλά με το software και το hardware. Οι περισσότεροι όμως αγοράζουν Apple για το status, για να πουλάνε μούρη, ας μη γελιόμαστε. Fanboys ( και girls ) σαν κι εσάς είναι.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Αμα χαλάσει το παλιό σου μηχάνημα ή τα specs του δεν σε καλύπτουν και θελήσεις να πάρεις καινούργιο, τότε θα πας σε νέο που θα έχει τα νεότερα windows. Οπότε, δεν έχει νόημα να το προσπαθήσουν πολλοί να βάλουν δεκαρια σε παλιό μηχάνημα. Πάντως ένα refurbished laptop που αγόρασα και είχε 11αρια, χρειάστηκε να του κάνω format, του εβαλα δεκαρια. 

Δεν αναφέρθηκα σε αυτό. Αναφέρθηκα στο πως λίγοι είναι αυτοί που θα ζοριστούν για να κάνουν ότι χρειαστεί για να περάσουν 11άρια στο (ίσως όχι και πολύ) παλιό τους PC. Η πλειοψηφία θα το παροπλίσει, πετάξει, χαρίσει και θα αγοράσει καινούργιο με 11άρια out of the box. Αυτός είναι και ο στόχος της Microsoft.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Odyss3us είπε

σιγουρα δεν εισαι ο μονος που θα του ετυχε αυτο..
κανεις reset παιρνοντας τηλεφωνο το support, νομιζω οτι ισως γινεται και μεσω καποιου link παλι απτο support

Επειδή δεν είμαι ο μόνος και επειδή μάλλον δεν γνωρίζεις (δεκτό και σεβαστό και μην το βλέπεις ως προσωπική επίθεση) καθώς απαντάς "νομίζω πως ίσως γίνεται", σε ενημερώνω ότι ναι κάπως έτσι γίνεται, αρκεί να βρεις πού πρέπει να καλέσεις και να αποδείξεις με τιμολόγια και άλλα ότι το hardware σου ανήκει. Ευτυχώς το έλυσα με άλλο τρόπο αλλά θέλω να δείξω ότι ο χρήστης μπαίνει σε μια ταλαιπωρία που μπορεί και να μην έχει αποτέλεσμα ενώ θα μπορούσε να έχει την επιλογή να το αποφύγει. Μη μου πει κάποιος για ασφάλεια και λοιπά. Η λέξη ΕΠΙΛΟΓΗ είναι που έχει σημασία.

Πραγματικό γεγονός: Γνωστού μου του κλέψανε τα credentials του Microsoft account, του μεταφέρανε τις συσκευές σε άλλο account, τις κλειδώσανε εκεί και τώρα τις κλαίει. Φταίει; Ναι φταίει που δεν είναι γκουρού της πληροφορικής για να ασφαλίσει το λογαριασμό του.

Δημοσ.

Εγώ τις παρακάμψεις τις εφάρμοσα 2 φορές  τους τελευταίους μήνες.

Πρώτα σε ένα γραφείο που πέρασα Windows 11  σε 10 υπολογιστές. Ήταν Windows 11 pro, αλλά κανονικά ζητούσαν MS mail.

Δεύτερο σε ένα virtual machine σε εταιρικό περιβάλλον, όπου δεν είχε φυσικά wifi ενώ και η κάρτα δικτύου δεν έδινε internet κατά την εγκατάσταση. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Πάλι ξεμπρόστιασμα ο Ody. Πάλι κουβα. Αλλά δε σε κατηγορώ. Έχεις χάσει το μέτρημα, σε έχουν πάρει φαλάγγι και εδώ και, ειδικά, στο προηγούμενο post με τα Windows 7, δεν ξέρεις κατά πού να κάνεις 😂

Σειρά σου, αν και σε είχα ρωτήσει νωρίτερα, ιδού και το timestamp:

Α, ναι, μην ξεχάσω, τώρα έχουμε κι άλλη ερώτηση που δεν έχεις απαντήσει (σε ισχυρισμό που ο ίδιος έκανες)

Μιλα μας για "τσιπς" 😂

Αν προσπαθήσεις να εξηγήσεις έναν άνθρωπο που από μόνος του έχει παραδόσει την ίδια του την ικανότητα επιλογής στα πιο απλά κομμάτια/βήματα/υπηρεσίες τις τεχνολογίας, είσαι το ίδιο χαμένος με εκείνον. Δεν γνωρίζει και δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβει την ανάγκη ενός off the grid system σε έναν πραγματικό κόσμο που, μάντεψε - δεν έχουν ίντερνετ όλοι ή γουστάρουν να υπερασπιστούν την διαδικτυακή και τεχνολογική ελευθερία του 2000. Βέβαια τι στα λέω σε εσένα, άλλος πρέπει να τα ακούει....

Μόνο σου το λες και ο ίδιος. Στο τέλος θα πετάξει και για επιχείρημα ότι η τεχνολογία η ίδια έχει αλλάξει κάτω από τις ηγεσίες των διαφόρων κρατιδίων για την πλήρη υποταγή όλων με τρόπους που βγαίνουν από το total recall - οπότε μη σκας βάλε το email. Βγάζεις λογική με τέτοια άτομα?

Την λύση εγώ και εσύ την ξέρουμε. Άλλος θα το βρει σκούρα όταν για 1002 λόγους θα βρίσκεται σε ένα πιο περιορισμένο περιβάλλον από μένα και σένα. Τι σκας. Αυτός χάνει 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, uniquegr said:

α) Όπως ειπώθηκε, άντε σε μια επιχείρηση με ένα τέτοιο κλειδί και όταν πέσει ο έλεγχος, έλα να μας πεις τί κοστουμάκι θα σου ράψουν. Αντιθέτως, στη δική μου επιχείρηση που τρέχει linux μου τα κλάνουν κανονικότατα. Πρακτικά, παρακαλώ να έρθουν για να τους γλεντήσω.

β) Δεν μπορείς να απενεργοποιήσεις τη τηλεμετρία για παράδειγμα, εκτώς αν τρέξεις κάποιο ειδικό script, π.χ. αυτό του chris titus.

υπαρχουν κλειδια του ενος ευρω για να κανεις τη δουλεια σου και υπαρχουν επισημα κλειδια με 10-15 ευρω ο καθενας διαλεγει και παιρνει

αρα μπορεις να κλεισεις την τηλεμετρια και πολλα αλλα με ενα 3rd party script ειτε εχεις account ειτε οχι σωστα;

βασικα ολα μπορεις να τα απενεργοποιησεις μεσω του Group Policy Editor στο παρακατω path:

Computer Configuration/Administrative Templates/Windows Components/App Package Deployment

εκει βρισκονται ολα και τα biometrics, onedrive, copilot, teams, newshub, xbox κλπ.

τα διαφορα σκριπτακια απλα πηγαινουν και αλλαζουν αυτοματα την registry για τους ασχετους

20 minutes ago, uniquegr said:

Κρυπτογράφηση και άγιος ο Θεός. Όσο για τον λογαριασμό,το θέμα δεν είναι αν θα είμαι αόρατος ή όχι. Είναι ότι δεν γουστάρω να δηλώνω λογαριασμό σε μια εταιρεία που με υποχρεώνει να το κάνω, όπως με υποχρεώνει να αλλάξω εξοπλισμό, με κατασκοπεύει χωρίς να παίρνει τη συγκατάθεσή μου και όλα αυτά προσπαθεί κιόλας να τα εμφανίσει ως χαρακτηριστικά ( features ) και όχι κατασκοπεία.

Όσο για τον Emily, οι χρήστες του linux έχουν μεγάλη ένσταση. Φυσικά και γουστάρουμε τη παραμετροποίηση του συστήματος, ακόμα και της εμφάνισής του. Είναι ωραίο πράγμα να μπορείς να κάνεις το σύστημά σου να δείχνει όπως σου αρέσει να δείχνει, πέραν των άλλων αρετών του linux. Επομένως, το τί λέει ο πικραμένος που αποχώρησε, ποσώς μας ενδιαφέρει. Για τους δε αγοραστές των προϊόντων της Apple, αυτοί που κάνουν πραγματική χρήση αυτών των μηχανημάτων ( π.χ. γραφίστες ), δεν ασχολούνται με το λειτουργικό, αλλά με το software και το hardware. Οι περισσότεροι όμως αγοράζουν Apple για το status, για να πουλάνε μούρη, ας μη γελιόμαστε. Fanboys ( και girls ) σαν κι εσάς είναι.

βρε συ ο Emily δεν αλλαξοπιστησε απλα εφυγε απο το LTT
ε να για κατι τετοια ποστακια εισαστε το αλατοπιπερο του φορουμ!😂

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Thessgr είπε

Χρήστης που έχει ελάχιστες γνώσεις από υπολογιστή μου έφερε να του εγκαταστήσω από την αρχή Windows 11 γιατί το μηχάνημα δεν εκκινούσε. Μου είπε ότι είχε κάνει ένα λογαριασμό μόνο και μόνο για να προχωρήσει η εγκατάσταση των Windows αλλά δεν θυμόταν το password. Τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις; Είναι πολλοί αυτοί που έχουν λογαριασμούς που δεν γνωρίζουν το password. Το ίδιο συμβαίνει και με τα κινητά.

Κανεις ενα boot με το strelec bootcd και εχει προγραμμα που σου γυρναει το account σε local απο MS...

Remove το password και συνεχιζεις την ζωη σου...

ΥΓ. Πληρωνεσαι απο τον πελατη που το εφτιαξες χωρις να χασει αρχεια-προγραμματα κτλ...

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι τώρα τελευταία αλλά αν έχεις έκδοση Pro τότε νομίζω δεν είναι υποχρεωτική η χρήση λογαριασμού. Το σωστό είναι αν είσαι σε επιχείρηση να έχεις υπολογιστές με Pro άδειες. Δεν ξέρω όμως αν έχει αλλάξει κάτι τώρα τελευταία και αν το έχει κάνει υποχρεωτικό σε όλους.

Αν δεν κάνω λάθος είναι υποχρεωτικό σε όλους άσχετα αν είναι home ή pro έκδοση.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Odyss3us είπε

υπαρχουν κλειδια του ενος ευρω για να κανεις τη δουλεια σου και υπαρχουν επισημα κλειδια με 10-15 ευρω ο καθενας διαλεγει και παιρνει

Ναι. Υπάρχουν και τα KMS κλειδιά, ευχαριστώ πολύ. Πάρε ακόμα και ένα κλειδί των 15€ και όταν έρθει έλεγχος σε επαγγελματικό χώρο, έλα πες μας τί πρόστιμο θα φας.

αρα μπορεις να κλεισεις την τηλεμετρια και πολλα αλλα με ενα 3rd party script ειτε εχεις account ειτε οχι σωστα;

Ναι, όπως μπορώ να κάνω και debloat. Πράγματα που έχω out of the box στο linux. 

βρε συ ο Emily δεν αλλαξοπιστησε απλα εφυγε απο το LTT
ε να για κατι τετοια ποστακια εισαστε το αλατοπιπερο του φορουμ!😂

Δεν είπα εγώ ότι αλλαξοπίστησε. Είπα ότι λέει μπούρδες. Όλοι οι linux users, τρελαινόμαστε για τη δυνατότητα παραμετροποίησης του λειτουργικού και αυτός τώρα μας λέει ότι είναι λάθος; Τί μας λες ρε φίλε;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Το RUFUS θα του πετάξει τα μάτια πάλι..

μεχρι να το αγορασει και αυτο η μικρομαλακή

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, uniquegr said:

Δεν είπα εγώ ότι αλλαξοπίστησε. Είπα ότι λέει μπούρδες. Όλοι οι linux users, τρελαινόμαστε για τη δυνατότητα παραμετροποίησης του λειτουργικού και αυτός τώρα μας λέει ότι είναι λάθος; Τί μας λες ρε φίλε;

δεν ειπε οτι ειναι λαθος, ειπε οτι υπαρχουν και αλλοι διαφορετικοι δρομοι σεβαστοι για τον καθενα, τους οποιους πλεον αποδεχεται και κατανοει..

αν εισαι Ιεχωβας λογικο να μην μπορεις να το καταλαβεις

Επεξ/σία από Odyss3us
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, uniquegr είπε

Ναι. Υπάρχουν και τα KMS κλειδιά, ευχαριστώ πολύ. Πάρε ακόμα και ένα κλειδί των 15€ και όταν έρθει έλεγχος σε επαγγελματικό χώρο, έλα πες μας τί πρόστιμο θα φας.

Υπαρχουν κλειδια στο σκρουτζ με 15€ απο καταστηματα που σου κοβουν τιμολογιο.

Στον ελεγχο δειχνεις το τιμολογιο και μεταφερεις την ευθύνη στον πωλητη...

Δημοσ.

δεν ειπε οτι ειναι λαθος, ειπε οτι υπαρχουν και αλλοι διαφορετικοι δρομοι σεβαστοι για τον καθενα, τους οποιους πλεον αποδεχεται και κατανοει..

Κι εγώ κατανοώ τους επαγγελματίες που αγοράζουν mac, αν και αδυνατώ να καταλάβω όσους αγοράζουν iPhone ( αν και έχουν πολύ καλή κάμερα, τους το αναγνωρίζω αυτό ). Αν όμως υπάρχει κάτι μαγικό στο linux, αυτό είναι το γεγονός ότι μπορείς να το φέρεις στα μέτρα σου, να λειτουργήσει σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σου, τα γούστα σου. Και αν δεν μπορείς να το κάνεις ο ίδιος, μπορείς να επιλέξεις μια distro που έρχεται κοντά στα γούστα σου. Ε, δεν θα δεχτώ την άποψη του πικραμένου αποχωρήσαντα., σόρι.

αν εισαι Ιεχωβας λογικο να μην μπορεις να το καταλαβεις

Μιλάς και ξαναμιλάς για Ιεχωβάδες, σε μια προσπάθεια να μας υποτιμήσεις. Ρε φίλε, έχεις καταλάβει ότι μιλάς σαν Ταλιμπάν; Δογματικά; Και κουνάς το δάχτυλο σ'εμάς που είχαμε την ανοιχτοσύνη του μυαλού να βγούμε απο τα γνωστά λημέρια των Windows και να δοκιμάσουμε κάτι άλλο; Άλλαξε κασέτα, αυτή έχει παλιώσει.

3 ώρες πριν, k_w_t είπε

Υπαρχουν κλειδια στο σκρουτζ με 15€ απο καταστηματα που σου κοβουν τιμολογιο.

Στον ελεγχο δειχνεις το τιμολογιο και μεταφερεις την ευθύνη στον πωλητη...

Ναι, μιλάς τώρα για εντεταλμένους του κράτους, το οποίο κράτος συνδέει την Ip με το ΑΦΜ και φορολογεί εν έτει 2025 με τεκμήρια. Καλή τύχη σε αυτό φίλε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...