Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 minutes ago, Huruduru said:

Δυστυχώς ο κόσμος έχει πάψει να χρησιμοποιεί το μυαλό του και πράττει αυτά που καταπίνει αμάσητα από τους διάφορους "influencer" των πολιτικών και μη-πολιτικών συστημάτων. (Είτε αυτοί είναι αριστεροί είτε δεξιοί, για να μην παρεξηγηθώ). 

Δεν είναι πρόβλημα της πολιτείας αν κάποιος δεν χρησιμοποιεί το μυαλό του, είναι αποκλειστικά πρόβλημα του κατόχου του μυαλού.

Αν εγώ σου πω για μια νέα επαναστατική θεραπεία που σώζει από τις αιμορροΐδες τρώγοντας πικάντικα σουτζουκάκια και εσύ τα φας χωρίς να ψάξεις τα βασικά φταίω εγώ; Φταίει το κράτος; Η εσύ που καταπίνεις τα πάντα χωρίς να  ψαχτείς;

Το να λέγονται αυτά που είναι "σωστά" ή ακόμα χειρότερα αυτά που θεωρείς εσύ συγκεκριμένα σωστά δεν είναι απλά φασιστικό είναι επικίνδυνο για οποιαδήποτε κοινωνία πολύ περισσότερο από το να διαδίδει κάποιος ψευδοεπιστήμη.

• Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostas808 είπε

Δεν είναι πρόβλημα της πολιτείας αν κάποιος δεν χρησιμοποιεί το μυαλό του, είναι αποκλειστικά πρόβλημα του κατόχου του μυαλού.

Αν εγώ σου πω για μια νέα επαναστατική θεραπεία που σώζει από τις αιμορροΐδες τρώγοντας πικάντικα σουτζουκάκια και εσύ τα φας χωρίς να ψάξεις τα βασικά φταίω εγώ; Φταίει το κράτος; Η εσύ που καταπίνεις τα πάντα χωρίς να  ψαχτείς;

Το να λέγονται αυτά που είναι "σωστά" ή ακόμα χειρότερα αυτά που θεωρείς εσύ συγκεκριμένα σωστά δεν είναι απλά φασιστικό είναι επικίνδυνο για οποιαδήποτε κοινωνία πολύ περισσότερο από το να διαδίδει κάποιος ψευδοεπιστήμη.

Τώρα πείνασα 

• Haha 4
Δημοσ.

Λυπάμαι με αυτά που διαβάζω, Οι "ειδικοί" χωρίς κανένα διαπιστευτήριο έλεγαν να πίνουμε Χλωροκίνη / υδροξυχλωροκίνη / ιβερμεκτίνη η να κάνουμε Κλύσματα με διοξείδιο του χλωρίου,άλλοι έλεγαν ότι το εμβόλιο είναι για να μειώσει τον πλυθησμό η ότι έχει τσιπάκι παρακολούθησης,ναι έχεις δικαίωμα στον ελεύθερο λόγο αλλά αν αυτός ο λόγος έχει θανατηφόρες συνέπειες για τους άλλους τι πρέπει να γίνει;.

• Like 2
  • Thanks 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, kostas808 είπε

Ναι, απλά σκέψου και το σενάριο που θα πεις εσύ τη θεωρία σου δημόσια και κάποιοι δεκάδες, εκατοντάδες ή χιλιάδες θα την εφαρμόσουν αβάδιστα και αβίαστα (πολλοί ίσως πάνω στην απελπισία τους, τον πόνο τους, το άγχος τους για άλλους ανθρώπους που προσπαθούν να προστατέψουν, κλπ) με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η υγεία τους ή ακόμη χειρότερα να πεθάνουν. Φαντάζομαι πως συμφωνούμε πως θα πρέπει να αναζητηθούν και οι σχετικές ευθύνες στην πηγή όλων αυτών? 

Επίσης φαντάζομαι πως έχει άλλη βαρύτητα το να βγω και να πω "μας κυβερνούν οι εξωγήινοι" από το "έχω έναν φίλο γιατρό και θα σας αποκαλύψω το μυστικό για να εξαφανίσετε τον καρκίνο"...

• Thanks 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
29 minutes ago, darkmatinee said:

Εγώ πάντως για θέματα Covid, εμπιστεύομαι μόνο τον πρόεδρο Τραμπ, που τρυπιέται και στα 2 χέρια.

https://edition.cnn.com/2025/10/10/politics/health-trump-covid-vaccine-flu-shot-physical

Ήταν ηθοποιός, αποκλείεται.

• Haha 1
Δημοσ.
26 minutes ago, kostas808 said:

24 minutes ago, Huruduru said:

Τώρα πείνασα 

Με ρύζι τα δικά μου... 

Δημοσ.

η χαρά του φασίστα και του ψεκασμένου...

ΟΜΩΣ, πρέπει να υπάρχει πολυφωνία και διαφορετικές απόψεις, εμείς θα πρέπει να μάθουμε να φιλτράρουμε ότι ακούμε και βλέπουμε...

Επίσης, σαν youtube, τι τους πετάς έξω για να τους επαναφέρεις γενικά;;;;

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, mants118 said:

ΟΜΩΣ, πρέπει να υπάρχει πολυφωνία και διαφορετικές απόψεις

Να υπάρχει πολυφωνία και διαφορετικέςαπόψεις,αν όμως οι πράξεις και τα λόγια σου έχουν συνέπειες να είσαι υπεύθυνος για αυτές.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, billdanos said:

Ναι, απλά σκέψου και το σενάριο που θα πεις εσύ τη θεωρία σου δημόσια και κάποιοι δεκάδες, εκατοντάδες ή χιλιάδες θα την εφαρμόσουν αβάδιστα και αβίαστα (πολλοί ίσως πάνω στην απελπισία τους, τον πόνο τους, το άγχος τους για άλλους ανθρώπους που προσπαθούν να προστατέψουν, κλπ) με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η υγεία τους ή ακόμη χειρότερα να πεθάνουν. Φαντάζομαι πως συμφωνούμε πως θα πρέπει να αναζητηθούν και οι σχετικές ευθύνες στην πηγή όλων αυτών? 

Επίσης φαντάζομαι πως έχει άλλη βαρύτητα το να βγω και να πω "μας κυβερνούν οι εξωγήινοι" από το "έχω έναν φίλο γιατρό και θα σας αποκαλύψω το μυστικό για να εξαφανίσετε τον καρκίνο"...

Και τα δύο θα έπρεπε να λέγονται από όσους θέλουν σε μια κοινωνία που έχει ελευθερία λόγου. 

Όσοι τα εφαρμόζουν χωρίς έλεγχο είναι δικό τους πρόβλημα και η φυσική επιλογή θα κάνει τη δουλειά της όπως γινόταν πάντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Huruduru είπε

Η ελευθερία του λόγου όμως δεν είναι να διαδίδεις πληροφορίες που μπορούν να φέρουν σε κίνδυνο την ζωή κάποιου συνανθρώπου σου. Ο ουρανός είναι ροζ δεν βάζει σε κίνδυνο κανέναν.

Γιατί να μπει σε κίνδυνο κάποιος από αυτά που λέω εγώ;

Θα μου στερήσει κάποιος εμένα την ελευθερία μου ως προς το τι θα λέω για να μην "κινδυνεύσει" κάποιος άλλος;

Πώς "κινδυνεύει" κάποιος άλλος από το τι θα ανεβάσω εγώ στο κανάλι μου (δεν μιλάω για προσωποποιημένο κακοποιητικό λόγο με στόχευση σε συγκεκριμένο άτομο π.χ. bullying). Λέω απλά να ανοίγω την κάμερά μου και να γράφω στο κανάλι μου αυτά που πιστεύω, χωρίς να σε ξέρω εσένα ως θεατή.  

Δική του κρίση δεν έχει δηλαδή να φιλτράρει αυτό που λέω και να πάρει μόνος τους τις αποφάσεις αυτός που θα ακούσει / δει τα λεγόμενά μου σε ένα βίντεο youtube?

Εάν εγώ θέλω να λέω τα "εμβόλια" γενετικά σκευάσματα που στοχεύουν στην μείωση του πληθυσμού, αυτό με ποιον τρόπο σε δεσμεύει εσένα να μην πας να απλώσεις το μπράτσο σου για 15η φορά για να πάρεις το "ιερό δώρο της επιστήμης" ;

Επεξ/σία από glenngould
  • Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, kostas808 said:

Η ελευθερία του λόγου έχει να κάνει με το να λέει ο καθένας ότι θέλει.

Θα μπορούσα να σου πω ότι ο ουρανός είναι ροζ, είναι στα δικαιώματα μου να το λέω και να το πιστεύω. Αν το πιστέψεις εσύ ή με πάρεις στα σοβαρά είσαι άξιος της μοίρας σου.

Επειδή άλλοι σου είπαν (μερικά από) όσα σκέφτηκα να σου πω, θα εξηγήσω κάτι απλό.

Η ελευθερία του λόγου δε συνάδει με την "ασυδοσία" λόγου. Αυτό έχουν μπλέξει οι περισσότεροι στη σημερινή κοινωνία (συνήθως συγκεκριμένων "ιδεολογικών" συμφερόντων - και δε μιλάω για σένα, γιατί δε σε ξέρω).

Ζούμε σε μια κοινωνία. Μία κοινωνία διέπεται από κανόνες που έχουν ως στόχο (κατ'ελάχιστο), να μη δούμε όλοι τα κυπαρίσσια ανάποδα. Όταν "εσύ" (γενικό το "εσύ") αποκτήσεις ένα κοινό, με όποιο τρόπο το αποκτήσεις και αρχίσεις να ωθείς τους ακολούθους σου σε καθαρά αντιεπιστημονικές πρακτικές που είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, δεν είναι "ελευθερία". Είναι κοινωνικός κίνδυνος. Αν δε θες να ζεις σε μια κοινωνία, μπορείς να απομονωθείς. Αλλιώς θα ακολουθείς κάποιους κανόνες που έχουν στόχο το κοινό καλό και δεν παραβιάζουν την ελευθερία του άλλου. Σημαντική αυτή η επεξήγηση στον όρο ελευθερία. Αλλιώς μπορούμε να το συνοψίσουμε στη διαφορά του "ελευθερία από κάτι", με "ελευθερία να κάνω κάτι".

Και, πρόσεχε, για να μην το πάμε αλλού. Δε σου μίλησα καν για "πολιτικές" θέσεις (που θα μπορούσα, γιατί, όταν π.χ κάποιος ξερνάει ρατσισμό και ομοφοβία - που έχουν επίδραση σε άλλους ανθρώπους - με την επικάλυψη της "ελευθερίας λόγου", επανερχόμαστε στην "ασυδοσία"). Σου μίλησα για επιστήμη. Η επιστήμη δεν ενδιαφέρεται για τις "απόψεις" σου/μου. Και στον COVID, λοιπόν, όσο κι αν χτυπιούνται συγκεκριμένα άτομα online, η επιστήμη ήταν πολύ συγκεκριμένη.

Όχι, λοιπόν, όταν έρχεσαι και μου αραδιάζεις όλες τις αντιεπιστημονικές ανοησίες για COVID, κλιματική αλλαγή κλπ που θα επηρεάσουν χιλιάδες/εκατομμύρια κόσμου αν αποκτήσουν ρεύμα και γίνουν policy, δε μιλάμε για ελευθερία λόγου, ούτε στηριζόμαστε στη "λογική" του καθενός. Για αυτό υπάρχουν τα λόμπυ και οι διαφημιστικές καμπάνιες, για να επηρεάζουν κόσμο, παρά τη "λογική" του, αποκρύπτοντας ή παραποιώντας επιστημονικά δεδομένα για ένα αντικείμενο.

Και για να αφήσω και μια προσωπική γνώμη, για κλείσιμο. Δουλευόμαστε μεταξύ μας; Ειδικά τα τελευταία χρόνια, μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, συγκεκριμένης "ιδεολογίας" χτυπιέται για "ελευθερία του λόγου". Και όταν πήρε τη διακυβέρνηση στην Αμερική, άρχισε να κατεβάζει στρατό στους δρόμους πόλεων που δεν τους αρέσουν, να απομονώνει ειδησεογραφικά δίκτυα από τις συνεντεύξεις, να απειλεί άλλα ότι θα τους κοπεί η άδεια, να φιμώνει ολόκληρους επιστημονικούς οργανισμούς όπως η NOAA, όπου επέβαλε περιορισμούς στις επικοινωνίες με επιστήμονες του εξωτερικού κλπ. Κι αυτά ήταν τα "light". "Ελευθερία λόγου" και πράσσειν άλογα... Να τους αφήσουν να ξερνάνε μίσος θέλουν.

*Επαναλαμβάνω, όταν μιλάω σε 2ο πρόσωπο, μιλάω γενικά, όχι σε σένα συγκεκριμένα.

• Like 2
  • Thanks 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, glenngould είπε

Εάν εγώ θέλω να λέω τα "εμβόλια" γενετικά σκευάσματα που στοχεύουν στην μείωση του πληθυσμού, αυτό με ποιον τρόπο σε δεσμεύει εσένα να μην πας να απλώσεις το μπράτσο σου για 15η φορά για να πάρεις το "ιερό δώρο της επιστήμης" ;

Εσύ μπορείς να το λες αλλά ταυτόχρονα ένας επιστήμονας που θεωρεί πως τον προσβάλεις με όσα λες (και τον ίδιο αλλά και την επιστήμη), έχει αντίστοιχα το δικαίωμα να σου κάνει μήνυση? 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, glenngould είπε

Κατ' αρχάς τι ωραίο nickname, κατά δεύτερον, αν εγώ θέλω να λέω ότι η μάνα του Τάκη είναι ξέκωλο και το δίνει για μια τυρόπιτα, δεν έχω το δικαίωμα να το λέω αφού είναι η άποψή μου;

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, MikeKata είπε

Επειδή άλλοι σου είπαν (μερικά από) όσα σκέφτηκα να σου πω, θα εξηγήσω κάτι απλό.

Η ελευθερία του λόγου δε συνάδει με την "ασυδοσία" λόγου. Αυτό έχουν μπλέξει οι περισσότεροι στη σημερινή κοινωνία (συνήθως συγκεκριμένων "ιδεολογικών" συμφερόντων - και δε μιλάω για σένα, γιατί δε σε ξέρω).

Ζούμε σε μια κοινωνία. Μία κοινωνία διέπεται από κανόνες που έχουν ως στόχο (κατ'ελάχιστο), να μη δούμε όλοι τα κυπαρίσσια ανάποδα. Όταν "εσύ" (γενικό το "εσύ") αποκτήσεις ένα κοινό, με όποιο τρόπο το αποκτήσεις και αρχίσεις να ωθείς τους ακολούθους σου σε καθαρά αντιεπιστημονικές πρακτικές που είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, δεν είναι "ελευθερία". Είναι κοινωνικός κίνδυνος. Αν δε θες να ζεις σε μια κοινωνία, μπορείς να απομονωθείς. Αλλιώς θα ακολουθείς κάποιους κανόνες που έχουν στόχο το κοινό καλό και δεν παραβιάζουν την ελευθερία του άλλου. Σημαντική αυτή η επεξήγηση στον όρο ελευθερία. Αλλιώς μπορούμε να το συνοψίσουμε στη διαφορά του "ελευθερία από κάτι", με "ελευθερία να κάνω κάτι".

Και, πρόσεχε, για να μην το πάμε αλλού. Δε σου μίλησα καν για "πολιτικές" θέσεις (που θα μπορούσα, γιατί, όταν π.χ κάποιος ξερνάει ρατσισμό και ομοφοβία - που έχουν επίδραση σε άλλους ανθρώπους - με την επικάλυψη της "ελευθερίας λόγου", επανερχόμαστε στην "ασυδοσία"). Σου μίλησα για επιστήμη. Η επιστήμη δεν ενδιαφέρεται για τις "απόψεις" σου/μου. Και στον COVID, λοιπόν, όσο κι αν χτυπιούνται συγκεκριμένα άτομα online, η επιστήμη ήταν πολύ συγκεκριμένη.

Όχι, λοιπόν, όταν έρχεσαι και μου αραδιάζεις όλες τις αντιεπιστημονικές ανοησίες για COVID, κλιματική αλλαγή κλπ που θα επηρεάσουν χιλιάδες/εκατομμύρια κόσμου αν αποκτήσουν ρεύμα και γίνουν policy, δε μιλάμε για ελευθερία λόγου, ούτε στηριζόμαστε στη "λογική" του καθενός. Για αυτό υπάρχουν τα λόμπυ και οι διαφημιστικές καμπάνιες, για να επηρεάζουν κόσμο, παρά τη "λογική" του, αποκρύπτοντας ή παραποιώντας επιστημονικά δεδομένα για ένα αντικείμενο.

Και για να αφήσω και μια προσωπική γνώμη, για κλείσιμο. Δουλευόμαστε μεταξύ μας; Ειδικά τα τελευταία χρόνια, μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, συγκεκριμένης "ιδεολογίας" χτυπιέται για "ελευθερία του λόγου". Και όταν πήρε τη διακυβέρνηση στην Αμερική, άρχισε να κατεβάζει στρατό στους δρόμους πόλεων που δεν τους αρέσουν, να απομονώνει ειδησεογραφικά δίκτυα από τις συνεντεύξεις, να απειλεί άλλα ότι θα τους κοπεί η άδεια, να φιμώνει ολόκληρους επιστημονικούς οργανισμούς όπως η NOAA, όπου επέβαλε περιορισμούς στις επικοινωνίες με επιστήμονες του εξωτερικού κλπ. Κι αυτά ήταν τα "light". "Ελευθερία λόγου" και πράσσειν άλογα... Να τους αφήσουν να ξερνάνε μίσος θέλουν.

*Επαναλαμβάνω, όταν μιλάω σε 2ο πρόσωπο, μιλάω γενικά, όχι σε σένα συγκεκριμένα.

Στο κομμάτι που λες ότι η επιστήμη ήταν πολύ συγκεκριμένη διαφωνώ, αλλά περασμένα, ξεχασμένα.

Δημοσ.
2 hours ago, MikeKata said:

Για να καταλάβω, η τιμωρία όσων είναι κατ'εσε επικίνδυνοι για την δημόσια υγεια, είναι ομοφοβικοί ρατσιστέ και παει λέγοντας είναι να τους κόψουν το κανάλι στο youtube? Δεν  υπάρχει νομοθεσία περί του θέματος? Ή μήπως δεν είναι και τόσο επικίνδυνοι εν τέλη και απλός δεν αρέσουν οι απόψεις τους?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...