Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Volga είπε

Η κάρτα που αναφέρεις όμως (9070xt) μόνη της κάνει 700+ τώρα. Η επόμενη της σε 2 χρόνια λοιπόν θα κοστίζει τουλάχιστον 700+ και εκείνη. Πιστεύεις ότι γίνεται να φτιάξει κάποιος ένα mass market προϊόν όπου μόνο η κάρτα γραφικών κοστίζει 700+? Και που θα πάει ως τελική τιμή αν μπουν χειριστήρια δίσκοι motherboard RnD κλπ; 1500? Γίνεται να βγει ένα τέτοιο μηχάνημα και να περιμένει να πουλήσει στα άτομα που κατά κόρον παίζουν ένα FIFA ή ένα Cod?

Οταν μια μια κονσόλα προσπαθεί να, πάρει την θέση του υπολογιστή (τιμή) έχει χάσει από χέρι. Α

• Like 2
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Mythoplastis1981 είπε

Οταν μια μια κονσόλα προσπαθεί να, πάρει την θέση του υπολογιστή (τιμή) έχει χάσει από χέρι. Α

Δεν παιρνεις την κονσολα για να αντικαταστήσει το PC. Αλλή αγορά το ένα άλλη το άλλο. Καταρχήν δεν εχουν το ίδιο lineup τιτλων. :) 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Volga είπε

Δεν παιρνεις την κονσολα για να αντικαταστήσει το PC. Αλλή αγορά το ένα άλλη το άλλο. Καταρχήν δεν εχουν το ίδιο lineup τιτλων. :) 

Όχι. Αλλά από την απαρχή των κονσολών, πολύ πίσω πριν καν το 8 ΝΕΣ η κονσόλα ήταν μια φτηνή εναλλακτική για home gaming. Το ίδιο λέω. Αλλή αγορά ή κονσόλα. Εντελώς άλλη όμως.. Αυτοί φαγώθηκαν να  κοντράρουν τον υπολογιστή σε ισχύ, όχι εγώ., σε αυτό το νήμα το συγκρίνουν με την 9060 χτ. Οι ποίο πετυχημένες  κονσόλες  απο Το 1985 μέχρι και σήμερα δεν βασίστηκαν  σε επιδόσεις.( ίσως μια μικρή εξαίρεση το ps4) όλες είχαν να προσφέρουν ΤΙΤΛΟΥΣ. Βασικά για κάποιο διαολεμένο λογο οι ποιο αδύναμες κονσόλες επικράτησαν ανά γενιά ( χαμηλό κόστος  - παιχνίδια) θες να τις μέτρησω ανά μια ; γιατί από το 85 και μετά τις θυμάμαι όλες.. Και στα του σονυ. Το πρώτο πσ1 ήταν σάπιο σε σχεση το σατουρν και το Ν64... Αλλά ποιο επικράτησε; τροφή για σκέψη. Την καλημέρα μου 

• Like 3
Δημοσ.

Είναι επίσημα η πιο άχρηστη γενιά κονσολών.Μιλαμε Για πλήρη αποτυχία.

Ειμαι κάτοχος XSX,όταν είδα σε first party τίτλο (forza motorsport) να μου δίνει επιλογή performance, quality απλα το έκλεισα και συνέχισα να παίζω από το pc.Φυσικα αφήνω από έξω την επιλογή rt.

60 ρημάδια fps ζητάμε,όχι τίποτα τρέλες,ούτε ζητάμε τα γραφικά που έχουμε στο pc.Το ίδιο ξενερωμα έφαγα και με το GTAV. 

Κρατάω την κονσόλα ειλικρινά μόνο για το GTA6,επειδή δεν μπορώ να περιμένω την κυκλοφορία του υπολογιστή.

Η μόνη κονσόλα που θα άξιζε σε αυτή τη γενιά αν δεν είχε αστείο κόστος είναι το ps5 pro.Με αυτές τις δυνατότητες βέβαια έπρεπε να είχε βγει το αρχικό ps5.

Ειμαι υπέρ στο να βγει γρήγορα το ps6,μηπως και κάτσουμε να παίξουμε ξανά στο σαλόνι τίποτα.Αλλιως με βλέπω με sff pc.

Δημοσ.
1 hour ago, Malthador said:

Το πρόβλημα με την Sony (και με την MS και με την Ν, αλλά ας μείνουμε στα της Sony στο παρόν νήμα) είναι ότι οι άνθρωποι που διοικούν το gaming cluster της είναι αποκομμένοι από την αντικειμενική πραγματικότητα.

Όταν ψάχνουν για υπεύθυνο στο τμήμα πωλήσεων μοτοσυκλετών της BMW, δεν νοείται να πάρουν άτομο που δεν έχει δίπλωμα μηχανής.

Αυτό είναι το πρόβλημα στο gaming: οι διοικούντες είναι άσχετοι με το gaming. Καλές οι business σπουδές, αλλά όταν ψάχνουν για να καλύψουν μια διοικητική θέση στο υψηλότερο επίπεδο δεν μπορεί να επιλέγουν άτομα τα οποία δεν έχουν ακουμπήσει χειριστήριο στην ζωή τους. 

Πώς θα διοικήσεις έναν τομέα, αν δεν κατανοήσεις εις βάθος πως δουλεύει το προϊόν;

Αυτή είναι η μοίρα όλων των εταιριών. Αρχικά διοικούν tech people που γνωρίζουν το αντικείμενο, αλλά μετά διοικούν μαρκετάδες και bean counters που στα τέτοια τους για το προϊόν. Και οδηγείσαι σε enshitification. Αυτά παθαίνεις όταν κάθε τρίμηνο πρέπει να τα πηγαίνεις καλύτερα από το προηγούμενο.

2 minutes ago, MDefender said:

Η μόνη κονσόλα που θα άξιζε σε αυτή τη γενιά αν δεν είχε αστείο κόστος είναι το ps5 pro.Με αυτές τις δυνατότητες βέβαια έπρεπε να είχε βγει το αρχικό ps5.

Και εδώ μας κοροϊδεύουν αδερφέ. 750 χωρίς βάση και δισκιέρα για να παίζουν χειρότερα από την βασική και να περιμένεις ενημέρωση. Υπολογιστής 1000 φορές.

• Like 3
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, kgkaudi είπε

Αυτή είναι η μοίρα όλων των εταιριών. Αρχικά διοικούν tech people που γνωρίζουν το αντικείμενο, αλλά μετά διοικούν μαρκετάδες και bean counters που στα τέτοια τους για το προϊόν. Και οδηγείσαι σε enshitification. Αυτά παθαίνεις όταν κάθε τρίμηνο πρέπει να τα πηγαίνεις καλύτερα από το προηγούμενο.

Και εδώ μας κοροϊδεύουν αδερφέ. 750 χωρίς βάση και δισκιέρα για να παίζουν χειρότερα από την βασική και να περιμένεις ενημέρωση. Υπολογιστής 1000 φορές.

750 και 0 πιθανότητες πλέον να βγει παιχνίδι που να την εκμεταλλεύεται. 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Malthador είπε

Το πρόβλημα με την Sony (και με την MS και με την Ν, αλλά ας μείνουμε στα της Sony στο παρόν νήμα) είναι ότι οι άνθρωποι που διοικούν το gaming cluster της είναι αποκομμένοι από την αντικειμενική πραγματικότητα.

Όταν ψάχνουν για υπεύθυνο στο τμήμα πωλήσεων μοτοσυκλετών της BMW, δεν νοείται να πάρουν άτομο που δεν έχει δίπλωμα μηχανής.

Αυτό είναι το πρόβλημα στο gaming: οι διοικούντες είναι άσχετοι με το gaming. Καλές οι business σπουδές, αλλά όταν ψάχνουν για να καλύψουν μια διοικητική θέση στο υψηλότερο επίπεδο δεν μπορεί να επιλέγουν άτομα τα οποία δεν έχουν ακουμπήσει χειριστήριο στην ζωή τους. 

Πώς θα διοικήσεις έναν τομέα, αν δεν κατανοήσεις εις βάθος πως δουλεύει το προϊόν;

Συμφωνώ μέχρι κεραίας. Σε οποιαδήποτε δουλειά ασχοληθείς με κάποιο business πρέπει αρχικά να το καταλάβεις και ιδανικά να έχεις έστω και ελάχιστο πάθος για αυτό.

Για αυτό θέλω τουλάχιστον να επιστρέψει στη Ιαπωνία η διοίκηση του playstation. Οι Ιάπωνες παρά τα όποια στραβά τους, τουλάχιστον προσεγγίζουν όποια δουλειά και να κάνουν με περισσότερο πάθος σε σχέση με τους δυτικούς που έχουν αλλά πράγματα ως προτεραιότητα 

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 hour ago, kgkaudi said:

Αυτά παθαίνεις όταν κάθε τρίμηνο πρέπει να τα πηγαίνεις καλύτερα από το προηγούμενο.

Spoiler

Αυτό πραγματικά δεν μπόρεσα να το καταλάβω ποτέ... Δλδ βγάζεις πχ 20μυρια κέρδος πέρσι. Και βγάζεις 20μυρια κέρδος και φέτος. Πώς στο καλό θεωρείται αποτυχία αυτό;; Ειδικά έτσι όπως είναι η παγκόσμια οικονομία αυτή τη στιγμή ...

Δημοσ.

Εφόσον το PS6 θα έχει GPU από 34 έως 40 teraflops, δηλαδή θα ανήκει στην κατηγορία των low-midrenge GPU για τα δεδομένα του 2027, τότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα έχει και προσιτή τιμή.

Δημοσ.
2 minutes ago, filip123go said:
  Hide contents

Αυτό πραγματικά δεν μπόρεσα να το καταλάβω ποτέ... Δλδ βγάζεις πχ 20μυρια κέρδος πέρσι. Και βγάζεις 20μυρια κέρδος και φέτος. Πώς στο καλό θεωρείται αποτυχία αυτό;; Ειδικά έτσι όπως είναι η παγκόσμια οικονομία αυτή τη στιγμή ...

Γιατί σου λέει τα κέρδη που είχαμε κάποτε μας τα τρώει ο πληθωρισμός. Οπότε για να έχουμε τον ίδιο πλούτο ή και παραπάνω, πρέπει να τα πάμε καλύτερα. Κοινώς, απληστία με μια λέξη.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, logistoulis said:

Συμφωνώ μέχρι κεραίας. Σε οποιαδήποτε δουλειά ασχοληθείς με κάποιο business πρέπει αρχικά να το καταλάβεις και ιδανικά να έχεις έστω και ελάχιστο πάθος για αυτό.

Για αυτό θέλω τουλάχιστον να επιστρέψει στη Ιαπωνία η διοίκηση του playstation. Οι Ιάπωνες παρά τα όποια στραβά τους, τουλάχιστον προσεγγίζουν όποια δουλειά και να κάνουν με περισσότερο πάθος σε σχέση με τους δυτικούς που έχουν αλλά πράγματα ως προτεραιότητα 

Είχε κάνει ένα βίντεο πριν από κανένα μήνα ο Τσερπές (Superetroid) στο οποίο διατύπωσε μια πρόταση που με σημάδεψε. Πάνω κάτω είχε πει ότι «το gaming χτίστηκε πάνω στα παιδικά όνειρα». Let that sink in.

Για πρώτη φορά μετά από χιλιάδες χρόνια, το παιχνίδι ξέφυγε από τα στενά «όρια» της φαντασίας. Ως παιδιά που παίζαμε video games, πάψαμε να φανταζόμασταν και πλέον γινόμασταν. Γινόμασταν οι ίδιοι πολεμιστές που σώζαμε την πριγκίπισσα. Γινόμασταν οι ίδιοι οδηγοί supercars, γινόμασταν οι ίδιοι στρατηγοί των Protoss και σφάζαμε Zergs, γινόμασταν οι ίδιοι πειρατές και πολεμούσαμε τον LeChuck, γινόμασταν οι ίδιοι Barbarians και σφάζαμε δαίμονες. Εκεί που μέχρι τότε ζωγραφίζαμε σε χαρτί την φαντασία μας ή που την πλάθαμε με πλαστελίνες, πλέον τα όνειρα μας έγιναν πολύ πιο άμεσα και βιωματικά.

Το έχω ξαναπεί, εάν κάτι με στεναχωρεί βαθύτατα και που ποτέ δεν πρόκειται να συγχωρήσω στην βιομηχανία του gaming είναι το ότι στέρησε από μια ολόκληρη γενιά τα όνειρά της. Έχω σε Steam και GoG κοντά 2.000 PC games, έχω PS+ Deluxe 700 games στο PS5, έχω GPU με 600 games στο SeX και έχω πάνω από 150 games στο NSw2. Ξέρεις από τις άπειρες επιλογές που έχουν να παίξουν τα παιδιά μου σε τι αναλώνονται; Σε Fortnite και σε Roblox, γιατί αυτά είναι που παίζουν οι φίλοι τους

Η κατάντια αυτή -γιατί περί κατάντιας πρόκειται- φέρει ονοματεπώνυμο, το ονοματεπώνυμο του εκάστοτε χαρτογιακά που επιλέχθηκε για να κάνει κουμάντο στο χόμπι μας. Το πιο απαισιόδοξο είναι δε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν κοιτάζουν πέρα από την μύτη τους. Ενδιαφέρονται για τα αποτελέσματα του επόμενου εξαμήνου ή του επόμενου έτους και αφού έρχονται και παρέρχονται δεν ενδιαφέρονται τι θα συμβεί σε 10 ή σε 20 χρόνια, όταν οι σημερινοί 40άρηδες και 50άρηδες που στηρίζουμε σήμερα με τα λεφτά μας την βιομηχανία, δεν θα μπορούμε να το κάνουμε άλλο.

Είναι θέμα χρόνου να σκάσει η φούσκα. Θα συνεχίσουν να ανεβάζουν τιμές για να απομυζούν εμάς όσο περισσότερο μπορούν και όταν θα φτάσουμε στο οριακό σημείο η βιομηχανία θα κρασάρει και θα γυρίσει στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις.

• Like 5
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Bourdoulas είπε

"Ναι, φίλε,..."

Πώς το αφήνεις να σου μιλάει έτσι το παλιοΑΙ;!

Εχει παρει ψηφιακό αέρα το άτιμο. Αλλα θα του δείξω εγώ 

• Haha 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Είχε κάνει ένα βίντεο πριν από κανένα μήνα ο Τσερπές (Superetroid) στο οποίο διατύπωσε μια πρόταση που με σημάδεψε. Πάνω κάτω είχε πει ότι «το gaming χτίστηκε πάνω στα παιδικά όνειρα». Let that sink in.

Για πρώτη φορά μετά από χιλιάδες χρόνια, το παιχνίδι ξέφυγε από τα στενά «όρια» της φαντασίας. Ως παιδιά που παίζαμε video games, πάψαμε να φανταζόμασταν και πλέον γινόμασταν. Γινόμασταν οι ίδιοι πολεμιστές που σώζαμε την πριγκίπισσα. Γινόμασταν οι ίδιοι οδηγοί supercars, γινόμασταν οι ίδιοι στρατηγοί των Protoss και σφάζαμε Zergs, γινόμασταν οι ίδιοι πειρατές και πολεμούσαμε τον LeChuck, γινόμασταν οι ίδιοι Barbarians και σφάζαμε δαίμονες. Εκεί που μέχρι τότε ζωγραφίζαμε σε χαρτί την φαντασία μας ή που την πλάθαμε με πλαστελίνες, πλέον τα όνειρα μας έγιναν πολύ πιο άμεσα και βιωματικά.

Το έχω ξαναπεί, εάν κάτι με στεναχωρεί βαθύτατα και που ποτέ δεν πρόκειται να συγχωρήσω στην βιομηχανία του gaming είναι το ότι στέρησε από μια ολόκληρη γενιά τα όνειρά της. Έχω σε Steam και GoG κοντά 2.000 PC games, έχω PS+ Deluxe 700 games στο PS5, έχω GPU με 600 games στο SeX και έχω πάνω από 150 games στο NSw2. Ξέρεις από τις άπειρες επιλογές που έχουν να παίξουν τα παιδιά μου σε τι αναλώνονται; Σε Fortnite και σε Roblox, γιατί αυτά είναι που παίζουν οι φίλοι τους

Η κατάντια αυτή -γιατί περί κατάντιας πρόκειται- φέρει ονοματεπώνυμο, το ονοματεπώνυμο του εκάστοτε χαρτογιακά που επιλέχθηκε για να κάνει κουμάντο στο χόμπι μας. Το πιο απαισιόδοξο είναι δε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν κοιτάζουν πέρα από την μύτη τους. Ενδιαφέρονται για τα αποτελέσματα του επόμενου εξαμήνου ή του επόμενου έτους και αφού έρχονται και παρέρχονται δεν ενδιαφέρονται τι θα συμβεί σε 10 ή σε 20 χρόνια, όταν οι σημερινοί 40άρηδες και 50άρηδες που στηρίζουμε σήμερα με τα λεφτά μας την βιομηχανία, δεν θα μπορούμε να το κάνουμε άλλο.

Είναι θέμα χρόνου να σκάσει η φούσκα. Θα συνεχίσουν να ανεβάζουν τιμές για να απομυζούν εμάς όσο περισσότερο μπορούν και όταν θα φτάσουμε στο οριακό σημείο η βιομηχανία θα κρασάρει και θα γυρίσει στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις.

Αγαπητέ, μία απο τα ίδια. Η μόνη ελπίδα που (ίσως) έχω είναι οτι έφτιαξα ενα μικρό χώρο retro-playroom στο σπίτι και αρχίζω να κόβω αντιδράσεις απο τους πιτσιρικάδες. Έχουν λιώσει γενικά στο Fortnite και Rocket League. Μια μερα λοιπόν έβαλα OG Master System με cartridge Shinobi σε μικρή CRT. Μου λέει ο μικρός (14 σήμερα) "Τί είναι αυτό?". Του λέω είναι ενα παιχνίδι σε μορφή Cartridge αλλά εμείς μικροί το λέγαμε "Κασέτα". Του λέω βάλτο μέσα στο Sega και πάτα το ON. Αποτέλεσμα? Είδα με τα μάτια μου πως αυτή η μαγεία των 8-16Bit απλά αναζωπυρώθηκε. Τα παιδιά κυριολεκτικά ΚΟΛΛΗΣΑΝ με το πόσο ωραία δομημένο ειναι το παιχνίδι (τους το έβαλα μετά και σε arcade μορφή στο mame) και η φάση που κατέληξε? Σε αναπαράσταση 80s-90s. Έρχονται οι φίλοι τους σπίτι να παίξουν Shinobi, Street Fighter 2, Final Fight, Streets of Rage και ακούς τα πιτσιρίκια να διασκεδάζουν πραγματικά! Τί φωνές, τί χαμός αλλά με πραγματική αλλιλεπίδραση, όχι μέσα απο ενα μικρόφωνο. Χωρίς να μακρυγορώ, θέλω να καταλήξω πως το πνεύμα των videogames έχει αλλοιωθεί κατά πολύ. Τα παιχνίδια δημιουργήθηκαν για να διασκεδάσεις, να σκεφτείς, να χαλαρώσεις, να περάσεις καλά με τα φιλαράκια σου, να μεταφερθείς σε έναν άλλο κόσμο έστω για λίγο και να σου μείνει μια όμορφη ανάμνηση που όποτε θές μπορείς να επισκεφτείς ξανά... όχι να φωνάζεις, να αγχώνεσαι γιατί αυτός που πήρε το καλύτερο skin σε σκότωσε σε μια αρένα online χωρίς πραγματικά πρόσωπα. Δεν λέω, υπάρχουν ακόμα τέτοια παιχνίδια, αλλά φθίνει το πόσο συχνά έρχονται στα συστήματά μας. Ίσως και εμείς ώς γονείς θα ήταν φρόνιμο να κάνουμε introduce τα παιδιά μας σε έναν άλλο κόσμο videogames απο μια πιό απλή και αγνή εποχή χωρίς lootboxes, online χάος, microtransactions κτλ? Δεν ξέρω αν είναι εφικτό, αλλά προσωπικά κάνω ότι μπορώ απο την μεριά μου να δείξω στην επόμενη γενιά πως ακόμα μπορούν να υπάρχουν όνειρα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τόσα πολλά  game δεν έχουν ξαναβγεί μαζεμένα  , ναι ναι δεν υπαρχουν games , , cronos,Death Stranding 2: On The Beach ,Ghost of Yotei ,

Little Nightmares III ,battlefield 6, ερχονται και αλλα  , καποτε παιζαμε με δυο γραμμες και μια μπαλα ωρες μερες μηνες χρονια ,  δεν εχετε μαθει να εκτιματε τιποτα , αυτο ειναι το προβλημα 

Επεξ/σία από kundi
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
23 minutes ago, kundi said:

τόσα πολλά  game δεν έχουν ξαναβγεί μαζεμένα  , ναι ναι δεν υπαρχουν games , , cronos,Death Stranding 2: On The Beach ,Ghost of Yotei ,

Little Nightmares III ,battlefield 6, ερχονται και αλλα  , καποτε παιζαμε με δυο γραμμες και μια μπαλα ωρες μερες μηνες χρονια ,  δεν εχετε μαθει να εκτιματε τιποτα , αυτο ειναι το προβλημα 

https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Category:PlayStation_(console)-only_games&pageuntil=Jeff+Wayne's+The+War+Of+The+Worlds+(1999+Video+Game) Jeff+Wayne's+The+War+of+the+Worlds+(1999+video+game)#mw-pages

Αυτό επί PS1. Αν δούμε τι έκανε η Bungie, η Epic και η Naughty Dog που ανά 2-3 χρόνια έβγαζαν νέο παιχνίδι σαν καλολαδωμένη μηχανή, και τώρα η Naughty Dog δεν έχει βγάλει τίποτα τα τελευταία 5+ χρόνια, έχει προσπεράσει το PS5 όπως φαίνεται, είναι να τρελαίνεσαι.

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...