TIM1982 Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες (επεξεργασμένο) καλησπερα φιλε μου , θεωρω οτι ο τεχνικος σου εκανε ελλειπη ελεγχο , επρεπε να σου πει απο που προερχεται η διαρροη και περιπου κοστος επισκευης, η λυση ειναι μια και ειναι απλη , πας στην ρενο το βλεπει τεχνικος κανει εκθεση την οποια θα υπογραφει κιολας και αν σου αρκει αυτο που θα δεις προχωρας , δωσε χρηματα να γινει σωστος ελεγχος ειναι το α και το ω . Αν η ρενο σου πει εχει την χ ζημια αξιας 100-1000 ευρω το πας στον εμπορο και του λες κοψε το αντιστοιχο ποσο και προχωραμε και οχι να στο επισκευασει αυτος γιατι θα κανει κατι προχειρο το πιθανοτερο. Επεξ/σία πριν από 17 ώρες από TIM1982 3
intruder99 Δημοσ. πριν από 16 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, SaFiS είπε Το πιο πιθανό είναι να έχει 178000+ χλμ παρά 78000. Επίσης, πάρα πολλά τα 16k για Kadjar και στο λέει κάτοχος Renault... Τα χιλιόμετρα που έχει είναι πραγματικά, επιβεβαιώθηκε και από τον τεχνικό έλεγχο. Γιατί το λες αυτό, ότι είναι πολλά τα 16k; Το αυτοκίνητο έχει κυριολεκτικά όλα τα καλούδια που θέλω, όπως έναρξη κινητήρα χωρίς κλειδί, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο κλιματισμό και πολλά άλλα καθώς και ένα από τα πιο αξιόπιστα μοτέρ βενζίνης (άσχετα που το συγκεκριμένο έχει μάλλον κακομεταχειριστεί και χάνει λάδια). Σε αυτή την κατηγορία έχω κοιτάξει και σε Seat Ateca, Skoda Karoq, Nissan Qashqai αλλά κανένα από αυτά δεν προσφέρει όλα αυτά που προσφέρει το Kadjar. Μόνο ίσως το Ford Kuga θα μπορούσε να είναι μια καλή εναλλακτική, θα το ψάξω. 1 ώρα πριν, TIM1982 είπε καλησπερα φιλε μου , θεωρω οτι ο τεχνικος σου εκανε ελλειπη ελεγχο , επρεπε να σου πει απο που προερχεται η διαρροη και περιπου κοστος επισκευης, η λυση ειναι μια και ειναι απλη , πας στην ρενο το βλεπει τεχνικος κανει εκθεση την οποια θα υπογραφει κιολας και αν σου αρκει αυτο που θα δεις προχωρας , δωσε χρηματα να γινει σωστος ελεγχος ειναι το α και το ω . Αν η ρενο σου πει εχει την χ ζημια αξιας 100-1000 ευρω το πας στον εμπορο και του λες κοψε το αντιστοιχο ποσο και προχωραμε και οχι να στο επισκευασει αυτος γιατι θα κανει κατι προχειρο το πιθανοτερο. Δεν έχει πει κάτι για το σημείο από όπου προέρχεται η διαρροή, αλλά μου έχει στείλει σχετική φωτογραφία. Παρακάτω. Επεξ/σία πριν από 15 ώρες από intruder99
definitio Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 7 hours ago, intruder99 said: Καλησπέρα σας. Παλιότερα είχα ανοίξει αυτό το θέμα περί αγοράς καινούριου αυτοκινήτου, αλλά σκεπτόμενος το μεγάλο κόστος απόκτησης και λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια σας εγκατάλειψα την ιδέα ενός καινούριου. Αντ' αυτού είπα να ρίξω μια ματιά στα ελαφρώς μεταχειρισμένα. Βρήκα ένα Renault Kadjar 1.3 TCe του 2019 με 78.000 χιλιόμετρα και τιμή 15800€ και θεωρώ ότι είναι καλή περίπτωση δεδομένου ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ πλούσιο σε χαρακτηριστικά και έχει τα πάντα που θέλω. Για την αγορά του αυτοκινήτου θα με βοηθήσουν οι γονείς μου, δηλαδή θα συμπληρώσω ένα μέρος του συνολικού ποσού και τα υπόλοιπα θα τα πάρω δανικά από τον πατέρα μου, επομένως δεν θα μπλέξω με τράπεζες και δάνεια. Το θέμα είναι άλλο τώρα. Έστειλα έναν τεχνικό για να ελέγξει το όχημα και μου είπε ότι όλα είναι πολύ καλά, ατρακάριστο, με ελαφρές γρατσουνιές και χωρίς πρόβλημα στα ηλεκτρονικά, εκτός από μια διαρροή λαδιού που παρατήρησε. Αν κατάλαβα καλά μου είπε στο πίσω μέρος της μηχανής. Πόσο αποτρεπτικό πιστεύετε ότι είναι αυτό, ειδικά όταν μιλάμε για ένα όχημα 6 ετών; Σε περίπτωση που ο πωλητής επισκευάσει το πρόβλημα θα λέγατε ότι αξίζει να το αγοράσω; Υπόψιν ότι το όχημα πωλείται από αντιπροσωπεία (δεν θέλω να γράψω επωνυμία για να μην θεωρηθεί διαφήμιση) και παρέχουν 2 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας. Θα έλεγα πως καλύτερα θα ήταν να διαπιστωθεί ακριβώς η προέλευση της διαρροής...δλδ θα μπορούσε να χάνει λίγο από το κάρτερ η φλάντζα αλ΄λα θα μπορούσε να είναι και κάτι που συνδέεται με δαπανηρή βλάβη ή με πιθανότητα πρόκλησης δαπανηρής βλάβης στο μέλλον, αν το πρόβλημα δεν επιλυθεί. Η διαρροή μπορεί να είναι πολύ κοινή, οπότε αυτό καθαυτό δεν θα με αποθάρρυνε τόσο πολύ κι η αντιπροσωπεία μπορεί να το θεωρεί διαδικαστικό σχεδόν, δεν θα υπέθετα απαραίτητα το χειρότερο σενάριο, ως προς τη πρόθεση και το σκεπτικό της εταιρείας ...αλλά 16 χήνες δεν είναι λίγες, οπότε προσωπικά θα ζητούσα να επισκευαστεί αν είναι να αγοραστεί σε αυτή τη τιμή...δεν θα επέλεγα την έκπτωση τιμής κ επισκευή αλλού, αν θέλουν το φτιάχνουν κ στο δίνουν στη τιμή που λες, κι έτσι αναλαμβάνουν την ευθύνη, ώστε να καλύπτεται από την εγγύηση...μην το πάρεις χωρίς να φτιαχθεί, ίσως προκύψει θέμα με τη χρήση της εγγύησης βάσει συναίνεσης ως προς τη τρέχουσα κατάσταση του αυτοκινήτου...μη το πας σε άλλο μάστορα κ μετά να κυνηγάς την αντιπροσωπεία 1
iorant Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες (επεξεργασμένο) Πώς διαπιστώθηκε η διαρροή λαδιού; Είναι λερωμένος ο κινητήρας; ( Η φωτό που ανέβηκε δεν βοηθάει πολύ) Μια διαρροή λαδιού μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα και η επισκευή του να είναι από 100 ευρώ έως μερικά χιλιάρικα ( αντικατάσταση κινητήρα) Ρώτησα πώς διαπιστώθηκε η διαρροή, γιατί τα συγκεκριμένα έχουν θέμα με τον θερμοστάτη κΑι έχουν διαρροή ψυκτικού υγρού το οποίο λερώνει την μηχανή.Είναι μια ζημιά που διορθώνεται με 250-400€ . Γενικά μου κάνει εντύπωση πως η αντιπροσωπεία δεν το επισκευάζει. Για αυτούς είναι ελάχιστο το κόστος. Φοβάμαι ότι κρύβουν πραγματακια κάτω από το χαλί. Στην θέση σου θα το είχα απορρίψει. Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από iorant 1
dtk-386 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, intruder99 είπε Τα χιλιόμετρα που έχει είναι πραγματικά, επιβεβαιώθηκε και από τον τεχνικό έλεγχο. Γιατί το λες αυτό, ότι είναι πολλά τα 16k; Το αυτοκίνητο έχει κυριολεκτικά όλα τα καλούδια που θέλω, όπως έναρξη κινητήρα χωρίς κλειδί, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο κλιματισμό και πολλά άλλα καθώς και ένα από τα πιο αξιόπιστα μοτέρ βενζίνης (άσχετα που το συγκεκριμένο έχει μάλλον κακομεταχειριστεί και χάνει λάδια). Σε αυτή την κατηγορία έχω κοιτάξει και σε Seat Ateca, Skoda Karoq, Nissan Qashqai αλλά κανένα από αυτά δεν προσφέρει όλα αυτά που προσφέρει το Kadjar. Μόνο ίσως το Ford Kuga θα μπορούσε να είναι μια καλή εναλλακτική, θα το ψάξω. Δεν έχει πει κάτι για το σημείο από όπου προέρχεται η διαρροή, αλλά μου έχει στείλει σχετική φωτογραφία. Παρακάτω. Ο εξοπλισμός που λες δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο. Τα έχουν πολλά αυτοκίνητα στο βασικό τους. Το μοτέρ από πού προκύπτει ότι είναι τόσο αξιόπιστο;; Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από dtk-386 1
Γιάννης Platano Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, TIM1982 είπε καλησπερα φιλε μου , θεωρω οτι ο τεχνικος σου εκανε ελλειπη ελεγχο , επρεπε να σου πει απο που προερχεται η διαρροη και περιπου κοστος επισκευης, η λυση ειναι μια και ειναι απλη , πας στην ρενο το βλεπει τεχνικος κανει εκθεση την οποια θα υπογραφει κιολας και αν σου αρκει αυτο που θα δεις προχωρας , δωσε χρηματα να γινει σωστος ελεγχος ειναι το α και το ω . Αν η ρενο σου πει εχει την χ ζημια αξιας 100-1000 ευρω το πας στον εμπορο και του λες κοψε το αντιστοιχο ποσο και προχωραμε και οχι να στο επισκευασει αυτος γιατι θα κανει κατι προχειρο το πιθανοτερο. Όλα αυτά σωστά αν όμως ο έμπορος που είναι και αντιπροσωπεία τον αφήνει να τα κάνει. Όπως και να έχει η συμπεριφορά της αντιπροσωπείας μου φαίνεται τουλάχιστον ύποπτη. Κι εγώ δεν θα δεχόμουν επισκευή από τον έμπορο. Δεν μας είπε ο TS τι του λέει ο έμπορος για αυτό το πρόβλημα. Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από Γιάννης Platano
soterman Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 7 ώρες πριν, intruder99 είπε Τα χιλιόμετρα που έχει είναι πραγματικά, επιβεβαιώθηκε και από τον τεχνικό έλεγχο. ή φωτογραφία. Παρακάτω. Τα χιλιόμετρα θα τα δείτε συγκρίνοντας τι λέει το καντράν, η μονάδα ABS και η μονάδα καμπίνας. Πλέον τα χλμ είναι σε 3 μεριές. Αν είδατε ίδια νούμερα, είτε είναι αληθινά είτε η αντιπροσωπεία έκανε εξαιρετική δουλειά προγραμματίζοντας και τις 3 μεριές. Η φωτογραφία δείχνει την ένωση μοτέρ και κιβωτίου ταχυτήτων , αυτά που διασταυρώνονται μπροστά είναι οι ντίζες του κιβωτίου. Αν είναι να πάρεις το αμάξι, πες τους να φτιάξουν τη διαρροή όπως είπαν και οι προηγούμενοι. Όχι απλό καθάρισμα, τέτοιες διαρροές έχουν αμάξια με διπλάσια+ χλμ και χρόνια... 2 1
Vaguras Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες κάνε λίγη υπομονή, μην το αγοράσεις, καλυτερα ψάξε κάτι άλλο αντίστοιχο, εδώ όπως λένε και οι πιο έμπειροι βρωμάει η δουλειά, και όντως είναι πολλά τα 16Κ για αμάξι σχεδόν 7 ετών με πρόβλημα στον κινητήρα (μικρό ή μεγάλο δεν ξέρεις μέχρι να το παντρευτείς). Λόγω των συνθηκών της αγοράς γενικότερα, οι τιμές και των μεταχειρισμένων έχουν ξεφύγει αδικαιολόγητα, οπότε πρέπει κανείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός κατά την αγορά, ειδικά από μάντρες-αντιπροσωπείες οι οποίες έχουν και την τεχνογωνσία να γυρίσουν χιλιόμετρα για πλάκα... 1
Γιάννης Platano Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 2 λεπτά πριν, soterman είπε Αν είναι να πάρεις το αμάξι, πες τους να φτιάξουν τη διαρροή όπως είπαν και οι προηγούμενοι. Όχι απλό καθάρισμα, τέτοιες διαρροές έχουν αμάξια με διπλάσια+ χλμ και χρόνια... Ακόμα κι έτσι ποιος μας λέει ότι θα το φτιάξουν σωστά και όχι πρόχειρα για να το πουλήσουν;
cpc464 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες Εγώ δεν θα το αγόραζα,αυτά τα λάδια της φωτό έχουν κυλήσει εκεί και δεν είναι και μικρή ποσότητα, να σου πούν τι ζημιά ακριβώς έχει και κόστος επισκευής,κατά προτίμηση απο μηχανικό που εμπιστεύεσαι. 1
sattack Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες (επεξεργασμένο) Αν έχεις οικονομική άνεση από τους γονείς σου, ανέβα στο budget και πάρε το BYD Dolphin καινούργιο με 24.000 μετά την επιδότηση. Αλλιώς μην πάρεις τίποτα τώρα και πάρε αργότερα με την ησυχία σου ή ένα καινούργιο ηλεκτρικό, που πιθανόν να έχουν έρθει φθηνότερα μοντέλα ή/και να έχει νέο πρόγραμμα επιδότησης, ή με την ησυχία σου να έχεις ψάξει για καλό μεταχειρισμένο ηλεκτρικό, καλύτερα από Γερμανία/Ολλανδία. Να ακούς μετά για τέτοιες ιστορίες με διαρροές λαδιών κλπ και να γελάς, όχι να κλαις. Και στάνταρ τίγκα στις τεχνολογίες , όχι να λες "έναρξη κινητήρα χωρίς κλειδί, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο κλιματισμό" και να νομίζεις ότι σου κάνουν και χάρη που σου τα παρέχουν. Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από sattack
costas2025 Δημοσ. πριν από 7 ώρες Δημοσ. πριν από 7 ώρες 14 ώρες πριν, intruder99 είπε Καλησπέρα σας. Παλιότερα είχα ανοίξει αυτό το θέμα περί αγοράς καινούριου αυτοκινήτου, αλλά σκεπτόμενος το μεγάλο κόστος απόκτησης και λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια σας εγκατάλειψα την ιδέα ενός καινούριου. Αντ' αυτού είπα να ρίξω μια ματιά στα ελαφρώς μεταχειρισμένα. Βρήκα ένα Renault Kadjar 1.3 TCe του 2019 με 78.000 χιλιόμετρα και τιμή 15800€ και θεωρώ ότι είναι καλή περίπτωση δεδομένου ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ πλούσιο σε χαρακτηριστικά και έχει τα πάντα που θέλω. Για την αγορά του αυτοκινήτου θα με βοηθήσουν οι γονείς μου, δηλαδή θα συμπληρώσω ένα μέρος του συνολικού ποσού και τα υπόλοιπα θα τα πάρω δανικά από τον πατέρα μου, επομένως δεν θα μπλέξω με τράπεζες και δάνεια. Το θέμα είναι άλλο τώρα. Έστειλα έναν τεχνικό για να ελέγξει το όχημα και μου είπε ότι όλα είναι πολύ καλά, ατρακάριστο, με ελαφρές γρατσουνιές και χωρίς πρόβλημα στα ηλεκτρονικά, εκτός από μια διαρροή λαδιού που παρατήρησε. Αν κατάλαβα καλά μου είπε στο πίσω μέρος της μηχανής. Πόσο αποτρεπτικό πιστεύετε ότι είναι αυτό, ειδικά όταν μιλάμε για ένα όχημα 6 ετών; Σε περίπτωση που ο πωλητής επισκευάσει το πρόβλημα θα λέγατε ότι αξίζει να το αγοράσω; Υπόψιν ότι το όχημα πωλείται από αντιπροσωπεία (δεν θέλω να γράψω επωνυμία για να μην θεωρηθεί διαφήμιση) και παρέχουν 2 χρόνια εγγύηση καλής λειτουργίας. σχεδον 16,000 για οχημα επταετιας με προβλημα .......ειμαστε καλα; τρεχεις μακρυα!!!!!! 8 ώρες πριν, intruder99 είπε Τα χιλιόμετρα που έχει είναι πραγματικά, επιβεβαιώθηκε και από τον τεχνικό έλεγχο. Γιατί το λες αυτό, ότι είναι πολλά τα 16k; Το αυτοκίνητο έχει κυριολεκτικά όλα τα καλούδια που θέλω, όπως έναρξη κινητήρα χωρίς κλειδί, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματο κλιματισμό και πολλά άλλα καθώς και ένα από τα πιο αξιόπιστα μοτέρ βενζίνης (άσχετα που το συγκεκριμένο έχει μάλλον κακομεταχειριστεί και χάνει λάδια). Σε αυτή την κατηγορία έχω κοιτάξει και σε Seat Ateca, Skoda Karoq, Nissan Qashqai αλλά κανένα από αυτά δεν προσφέρει όλα αυτά που προσφέρει το Kadjar. Μόνο ίσως το Ford Kuga θα μπορούσε να είναι μια καλή εναλλακτική, θα το ψάξω. Δεν έχει πει κάτι για το σημείο από όπου προέρχεται η διαρροή, αλλά μου έχει στείλει σχετική φωτογραφία. Παρακάτω. Ρενο και αξιοπιστια δεν υπαρχει, ξεκολατε με τα μπιχλιμπιδια! 2
Nabuko Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες 9 ώρες πριν, intruder99 είπε Δεν έχει πει κάτι για το σημείο από όπου προέρχεται η διαρροή, αλλά μου έχει στείλει σχετική φωτογραφία. Παρακάτω. Από το σημείο που φαίνεται πιθανόν να είναι διαρροή φλάντζας ή τσιμούχας και είναι εύκολη επισκευή
Γιάννης Platano Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες Μόλις τώρα, Nabuko είπε Από το σημείο που φαίνεται πιθανόν να είναι διαρροή φλάντζας ή τσιμούχας και είναι εύκολη επισκευή Γιατί λοιπόν η αντιπροσωπεία δεν το φτιάχνει;
Nabuko Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Γιατί λοιπόν η αντιπροσωπεία δεν το φτιάχνει; Από που συμπεραίνεται ότι δεν το έχει φτιάξει και ξέχασαν να καθαρίσουν τα λάδια? Από αυτό που βλέπω φαίνονται παλιά τα λάδια και όχι καινούρια διαρροή. Μπορεί αν είχε πιο παλιά θέμα και επισκευάστηκε. Τι credentials έχει ο τεχνικός που έστειλε ο ts? Τους ενημέρωσε ο τεχνικός ή "τεχνικός" του ts για αυτό που διαπίστωσε? Αρνήθηκαν να το φτιάξουν? Ξαναδιάβασα το θρεντ και δεν φαίνεται πουθενά κάποια απάντηση σε αυτό. Προσωπικά αν δεν έχω καλό συναίσθημα για κάτι ή υπάρχει έστω και μια μικρή αμφιβολία τότε κοιτάω αλλού. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από Nabuko
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα