eyw Δημοσ. 14 Ιουνίου Δημοσ. 14 Ιουνίου 6 hours ago, micos000 said: Εντάξει, υπάρχουν και τα false positives (τι είναι αυτό το DeepInstict?). Το audacity απ' όσο το ξέρω είναι καθαρό. συμφωνώ για τα false positives. Αν θυμάμαι καλά το audacity από κάποια version (2.7 ? ) και μετά πουλήθηκε(?) σε κάποια εταρεία. Δεν υπαινίσσομαι κάτι, από μόνο του δεν σημαίνει κάτι κακό.
fitsoulas2024 Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου Στις 9/2/2025 στις 2:44 ΜΜ, micos000 είπε ...... Ειχαμε μιλησει παλιοτερα για το Αvidemux, ξερεις αν εχει τη δυνατοτητα να σωσει ενα μερος απο την εικονα ενος βιντεο? δλδ δεν εννοω να κοψεις κομματι του, αλλα απο την εικονα. Να εχεις πχ. τη μιση εικονα.
parsifal Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 1 hour ago, fitsoulas2024 said: Ειχαμε μιλησει παλιοτερα για το Αvidemux, ξερεις αν εχει τη δυνατοτητα να σωσει ενα μερος απο την εικονα ενος βιντεο? δλδ δεν εννοω να κοψεις κομματι του, αλλα απο την εικονα. Να εχεις πχ. τη μιση εικονα. Γίνεται με το φίλτρο Crop. Δες ένα παράδειγμα εδώ: 1 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 3 Ιουλίου Δημοσ. 3 Ιουλίου 2 ώρες πριν, parsifal είπε Γίνεται με το φίλτρο Crop. Δες ένα παράδειγμα εδώ: Θενκς, δε μου λες και κατι αλλο, μπορει το προγραμμα να βρισκει τα κλειδοστιγμιοτυπα ωστε να κοβουμε χωρις προβλημα?
parsifal Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου Με το επάνω και κάτω βέλος του πληκτρολογίου μπορείς να πηγαίνεις από keyframe σε keyframe. (ζητώ συγγνώμη αλλά όσο και να το παλέψω αδυνατώ να χρησιμοποιήσω την ελληνική μετάφρασή σου, μου θύμισε τις ασχήμιες που προσπάθησε κάποτε να επιβάλλει το περιοδικό RAM και πολλοί της γενιάς μου και μεγαλύτεροι προσπάθησαν να ξεχάσουν ). 3 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, parsifal είπε Με το επάνω και κάτω βέλος του πληκτρολογίου μπορείς να πηγαίνεις από keyframe σε keyframe. (ζητώ συγγνώμη αλλά όσο και να το παλέψω αδυνατώ να χρησιμοποιήσω την ελληνική μετάφρασή σου, μου θύμισε τις ασχήμιες που προσπάθησε κάποτε να επιβάλλει το περιοδικό RAM και πολλοί της γενιάς μου και μεγαλύτεροι προσπάθησαν να ξεχάσουν ). Δεν ειναι δικη μου μεταφραση, εγω ειμαι της λάϊκουρας, δε χρησιμοποιω τετοιες λεξεις 😁 Οποιο σημειο επελεγα για κοπτοραπτικη μου εβγαζε συνεχεια το παρακατω μηνυμα. Που να φανταστω οτι ηθελε πανω και κατω βελακι Επεξ/σία 4 Ιουλίου από fitsoulas2024
micos000 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 8 ώρες πριν, parsifal είπε (ζητώ συγγνώμη αλλά όσο και να το παλέψω αδυνατώ να χρησιμοποιήσω την ελληνική μετάφρασή σου, μου θύμισε τις ασχήμιες που προσπάθησε κάποτε να επιβάλλει το περιοδικό RAM και πολλοί της γενιάς μου και μεγαλύτεροι προσπάθησαν να ξεχάσουν Πονεμένη ιστορία! Ακόμα γελάω όταν θυμάμαι τα "παπυροειδής αναδίπλωση" (scrolling) και "ενδοπροσωπείο" (interface)! 6 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Δεν ειναι δικη μου μεταφραση, εγω ειμαι της λάϊκουρας, δε χρησιμοποιω τετοιες λεξεις Γύρνα το πρόγραμμα στα Αγγλικά (επεξεργασία->προτιμήσεις) γιατί αλλιώς δε θα βγάζεις άκρη με τα tutorials. Όσον αφορά την "κοπτοραπτική" και τα σφάλματα με τα keyframes, αυτό γίνεται μόνο όταν επιλέγεις copy στο video output. Αν το αλλάξεις σε κάτι άλλο (π.χ. MPEG4 AVC) δε θα έχει πρόβλημα με τα keyframes (I-Frames) και θα μπορείς να κόψεις όπου θέλεις. Το μειονέκτημα όμως θα είναι ότι θα έχεις κάποιες απώλειες στο βίντεο (μπορεί και να μην είναι εύκολα αντιληπτές) λόγω re-encoding (επανακωδικοποίησης). 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 6 ώρες πριν, micos000 είπε Όσον αφορά την "κοπτοραπτική" και τα σφάλματα με τα keyframes, αυτό γίνεται μόνο όταν επιλέγεις copy στο video output. Αν το αλλάξεις σε κάτι άλλο (π.χ. MPEG4 AVC) δε θα έχει πρόβλημα με τα keyframes (I-Frames) και θα μπορείς να κόψεις όπου θέλεις. Eννοεις να μετατρεπω πρωτα το βιντεο σε mpeg4, οποτε δε θα υπαρχει ζητημα κλειδοστιγμιοτυπων?
micos000 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, fitsoulas2024 είπε Eννοεις να μετατρεπω πρωτα το βιντεο σε mpeg4, οποτε δε θα υπαρχει ζητημα κλειδοστιγμιοτυπων? Όχι, δε χρειάζεται καμία μετατροπή πριν κάνεις το κόψιμο. Απλά πριν πας για αποθήκευση θα επιλέξεις MPEG4 AVC (αντί για Copy) στα αριστερά, εκεί που λέει Video Output (Έξοδος βίντεο). Να ξέρεις όμως ότι θα κάνει επανασυμπίεση σε όλο το βίντεο και αυτό θα πάρει χρόνο, ανάλογα με το βίντεο, και θα επιφέρει κάποια απώλεια στο βίντεο. Αν επιλέξεις MPEG4 και πατήσεις από κάτω το κουμπί ρύθμιση μπορείς να ορίσεις δικές σου παραμέτρους συμπίεσης. Από μόνο του είναι κάπου στη μέση (20) και μπορείς να το πας από 0 (καλύτερο) έως 50 (χειρότερο), αλλά όσο το αλλάζεις τόσο θα αλλάζει και το τελικό μέγεθος του αρχείου και μπορεί να καταλήξεις με ένα αρχείο 5 φορές μεγαλύτερο από το αρχικό.
fitsoulas2024 Δημοσ. 4 Ιουλίου Δημοσ. 4 Ιουλίου 1 ώρα πριν, micos000 είπε Όχι, δε χρειάζεται καμία μετατροπή πριν κάνεις το κόψιμο. Απλά πριν πας για αποθήκευση θα επιλέξεις MPEG4 AVC (αντί για Copy) στα αριστερά, εκεί που λέει Video Output (Έξοδος βίντεο). μα δε παω στο copy, παω Αρχειο-Αποθηκευση και τελος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα