Προς το περιεχόμενο

Οδηγός DS/ DS Lite για αρχαρίους


panther_512

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μου φαίνεται ένας οδηγός για τη mod σκηνή του Nintendo DS θα είναι άκρως χρήσιμος, μιάς και παρατηρώ πολλά παδιά που ενδιαφέρονται, αλλά συγχύζονται στον πανικό που επικρατεί από flashcards, passcards κλ κλ.

 

Θα ήθελα, όλοι οι αγαπητοί ενδιαφερόμενοι να μείνουν σε αυτά που παραθέτονται εδώ, καθ'ότι είναι οι πλέον δοκιμασμένες και φθηνές λύσεις.

 

Επίσης, να επισημάνω ότι τα εργαλεία που παραθέτονται ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. Παρακαλείσθε να προσέχετε τις λέξεις που χρησιμοποιείτε γενικά στο forum, ώστε να μή φέρνετε σε δύσκολη θέση τους moderators.

 

Ξεκινάμε λοιπόν.

 

Όλοι σας γνωρίζετε φαντάζομαι την περίφημη φορητή κονσόλα της Nintendo, το DS και το καινούργιο DS Lite. Αν δεν γνωρίζετε για τις κονσόλες αυτές, καλύτερα πάτε μία βόλτα στο Official Nintendo DS topic.

 

Οι δύο κονσόλες DS και DS Lite, έχουν ακριβώς το ίδιο hardware, με αισθητικές μόνο διαφορές. Το DS Lite έχει καλύτερες οθόνες και πολύ μικρότερο μέγεθος.

 

Οι κονσολίτσες αυτές έχουν δύο θύρες. Μία μικρούλα θύρα από πάνω, απ'όπου μπαίνουν τα παιχνίδια του DS, και μιά θύρα από κάτω, απ'όπου μπαίνουν τα παιχνίδια του Gameboy Advance.

 

Εδώ βλέπουμε τα cartridges του GBA και του Nintendo DS. Η διαφορά στο μέγεθος είναι αισθητή. Υπενθυμίζω ότι το DS έχει μία θύρα για το κάθε είδος cartridge.

nintendo-ds-cartidge-cases-20041118015227386.jpg

 

Το DS/DS Lite, όμως πέρα από τα αυθεντικά παιχνίδια της Nintendo, με συγκεκριμένα εργαλεία μπορεί να παίξει backups των παιχνιδιών που αγοράσαμε, μπορεί να παίξει ταινίες, homebrew applications, υπάρχει μάλιστα ένα Linux project, μπορούμε να το κάνουμε PDA και πολλά άλλα.

 

Δεν θα αναφερθώ σε "εργαλεία" παλιότερης τεχνολογίας, και σας συμβουλεύεται να μήν παρεκλίνετε των προϊόντων που παρουσιάζουμε εδώ, αν δεν θέλετε δυσάρεστες εκπλήξεις και τυχόν προβλήματα.

 

Η φιλοσοφία λοιπόν του όλου θέματος είναι η εξής:

Φορτώνουμε σε μία flashcard τα προγράμματα ή παιχνίδια που θέλουμε και εισάγουμε τη flashcard στην θύρα για παιχνίδια Gameboy Advance.

 

Φώτο μιάς γνωστής flashcard:

1B.jpg

 

Πώς όμως το DS μας θα καταλάβει ότι στη flashcard έχουμε εφαρμογές για το DS και όχι απλώς παιχνίδια GBA??? Το DS είναι προγραμματισμένο να τρέχει τα DS παιχνίδια από την μικρούλα θύρα που έχει απο πάνω, εκεί που μπαίνουν τα DS cartridges.

 

Εδώ μπαίνει και ο ρόλος της Passcard. Passcard λέγεται μιά ειδική καρτούλα, που έχει το ίδιο ακριβώς μέγεθος με ένα DS cartridge και μπαίνει στην πάνω θύρα, η οποία είναι για DS παιχνίδια. Η Passcard δίνει οδηγίες στο DS να διαβάζει τα δεδομένα της flashcard ώς Nintendo DS software. Με λίγα λόγια, πρέπει να έχουμε ταυτόχρονα στο DS μας μία Passcard και μία flashcard για να μπορέσουμε να τρέξουμε το λογισμικό που φορτώσαμε στην flashcard.

 

Φώτο μιάς γνωστής Passcard:

670B.jpg

 

Η flashcard που θα αγοράσετε, θα συνοδεύεται από το απαραίτητο software, το οποίο θα φορτώσετε στον υπολογιστή σας και με αυτό θα γράφετε το λογισμικό και τα backups των παιχνιδιών σας στη flashcard. Μέχρι τη στιγμή που μιλάμε, καμιά flashcard δεν παίζει "καθαρά" backups των παιχνιδιών σας. Το ειδικό αυτό λογισμικό, patch-άρει τις roms, ούτως ώστε να μπορούν να παίξουν από τη flashcard.

 

Εφόσον οι roms patch-άρονται, αυτό σημαίνει ότι η flashcard που θα πάρουμε πρέπει να είναι γνωστής μάρκας και να έχει συνεχές support, ώστε να είναι συμβατή με όλα τα καινούργια παιχνίδια που κυκλοφορούν.

 

Είναι σύνηθες φαινόμενο, παιδιά να δελεάζονται από ψευτοπροσφορές κατώτερων flashcards και μετά να μή μπορούν να παίξουν τα παιχνίδια που αγοράσανε με την flashcard που έχουνε.

 

Σε αυτό το σημείο, να κάνουμε και μιά ανάλυση του χώρου που πιάνουν τα DS παιχνίδια.

 

Τα περισσότερα DS παιχνίδια είναι 128MBit= 16MByte, 256MBit=32MByte και τέλος 512MBit=64MByte.

 

Αυτό αναφέρεται, διότι πολλές flashcards διαφημίζουν τα Gigabits που έχουνε και πολλοί νομίζουν ότι μιλάμε για Gigabytes. Π.χ, μία flashcard των 4G (Gigabits) είναι στην πραγματικότητα μόλις 512MBytes. Κάντε τις προσθαφαιρέσεις και θα δείτε ότι η κάρτα αυτή χωράει 8 παιχνίδια των 512ΜΒits ή 16 των 256MBits ή 32 των 128MBits.

 

Επίσης, μιά ταινία, αναλόγως ποιότητας πιάνει χώρο από 30MBytes-400MBytes, δηλαδή με full ποιότητα σχεδόν φουλάρει μιά 4G κάρτα.

 

Και τώρα πάμε στις διάφορες flashcards που κυκλοφορούν. Παρακαλείσθε να μείνετε σε αυτές που παραθέτουμε, καθ'ότι είναι οι πλέον καλύτερες που υπάρχουν.

 

Οι flashcards χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε αυτές που έχουν στάνταρ αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος εκφράζεται σε bits και σε αυτές που δέχονται κάποιο removable media, όπως CF, SD, miniSD και τώρα τελευταία microSD (Transflash).

 

Στην δεύτερη κατηγορία έχουμε:

 

1)Τη σειρά Μ3.

Έχουμε την παλαιότερη Μ3 CF, η οποία είναι κυριολεκτικά τεράστια. Προβάλει πάρα πολύ έξω από το DS, και ακόμα περισσότερο από το Lite.

m3adapter-cf.jpg

 

Μετά ακολουθεί η Μ3-SD. Η κάρτα αυτή είναι αισθητά μικρότερη, δέχεται SD κάρτες, των οποίων η χωρητικότητα ξεκινάει από τα 128MByte και πάει μέχρι 2GByte και πάνω (2GByte= 16Gigabits). Το μέγεθός της όμως εξακολουθεί να είναι μεγαλούτσικο. Προβάλει αρκετά από το DS και πολύ από το Lite.

new%20M3-SD.jpg

 

Τέλος έχουμε την Μ3-miniSD. Η κάρτα αυτή είναι ακόμα μικρότερη, προβάλει πολύ λίγο από το DS, αλλά προβάλει περίπου 1,5 εκατοστό από το Lite. Για χάρη του μικρότερου μεγέθους, θυσιάζεται η Gameboy Advance compatibility. Δεν μπορεί να παίξει παιχνίδια GBA.

m3mini.gif

 

Οι κάρτες Μ3 χαρακτηρίζονται για τη μεγάλη συμβατότητα που έχουν, καθώς και για την αριστη απόδοση στα διάφορα backups που θα τρέξετε. Αν δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι είναι λίγο μεγαλούτσικο το μέγεθός τους, αποτελούν τις καλύτερες λύσεις.

 

UPDATE ( 1/9/2006)

 

Κυκλοφόρησε η Μ3 lite!

 

H κάρτα αυτή ταιριάζει απόλυτα στο DS Lite, δέχεται microSD από το πλάι και έχει αποσπόμενη πρόσοψη. Δίνεται με 3 προσόψεις διαφορετικού χρώματος!!!

 

img2358yf9.jpg

 

img2361dk6.jpg

 

Επίσημο Μ3 site.

 

Προσοχή όμως. Δεν αποδίδουν όλες οι μάρκες CF,SD και miniSD το ίδιο. Μία λίστα συμβατότητας θα δείτε εδώ.

H εισαγωγή του Castlevania χρησιμοποιείται ώς Benchmark.

 

Επίσης, η M3 team αυτή τη στιγμή σχεδιάζει την Μ3 Lite, η οποία θα ταιριάζει τέλεια στο DS Lite και θα δέχεται microSD. Υπολογίζεται να κυκλοφορήσει σε ένα μήνα.

 

2) Η σειρά Supercard.

Οι Supercards χωρίζονται και αυτές σε CF, SD και miniSD. Tα μεγέθη για την CF και SD έκδοση είναι πάνω κάτω τα ίδια με την Μ3. Η miniSD όμως έκδοση έχει μέγεθος κανονικού GBA cartridge, με αποτέλεσμα να μην προβάλει καθόλου από το απλό DS, ενώ προβάλλει περίπου 1 εκατοστό από το Lite.

 

Supercard CF version σε ένα DS Lite. Προσέξτε πόσο προβάλει από το DS. To ίδιο ισχύει και για την Μ3 CF.

ndsl_cf1.jpg

 

Supercard SD version σε DS Lite. Και πάλι τα μεγέθη είναι ίδια και για την M3 SD.

ndsl_sd1.jpg

 

Supercard miniSD. Δεν προβάλει καθόλου από το DS. Προβάλει 1 εκατοστό από το Lite.

1B.jpg

 

 

Supercard microSD. Η κάρτα αυτή είναι μόνο για το DS Lite. Ταιριάζει απόλυτα.

 

20067261429361130um8.jpg

 

20067261429315032gj1.jpg

 

Οι Supercards έχουν κι αυτές άριστη συμβατότητα με DS και GBA backups.

 

Δυστυχώς όμως, λόγω της διασημότητάς τους, έχουν κυκλοφορήσει πολλές fake Supercards από διάφορους επιτήδιους. Στο επίσημο site της Supercard μπορείτε να ενημερωθείτε τόσο για τα πρoϊόντα αλλά και γιά το πώς να ξεχωρίζετε τις fake κάρτες.

 

Επίσημο Supercard Site.

 

H λίστα συμβατότητας των διαφόρων CF,SD,miniSD είναι περίπου ίδια με της Μ3.

 

3) ΕΖ4 Lite. Οι κάρτες αυτές κυκλοφορούν σε δύο εκδόσεις. Στην έκδοση miniSD, η οποία έχει μέγεθος ακριβώς όσο ένα GBA cartridge και η έκδοση microSD, η οποία ταιριάζει σχεδόν τέλεια στο DS Lite (προβάλει μόλις 0,8 χιλιοστά). H microSD έκδοση μπορεί να αλλάξει προσόψεις διαφορετικών χρωμάτων που περιλαμβάνονται στο κουτί, ενώ έχει και GBA πρόσοψη ώστε να ταιριάζει και σε κανονικό DS.

 

ΕΖ4 Lite miniSD

5B.gif

 

ΕΖ4 Lite TF (transflash)

721B.jpg

 

Οι ΕΖ4 κάρτες είναι σχετικά καινούργιες και η συμβατότητά τους δεν είναι τέλεια. Έχουν πρόβλημα με ελάχιστα παιχνίδια, αλλά μέρα με τη μέρα η συμβατότητα αυξάνεται μέσω συνεχών updates του λογισμικού.

 

Το επίσημο site είναι down επί του παρώντος, αλλά μπορείτε να μπείτε στα forums, απ'όπου μπορείτε να κάνετε και download τα διάφορα updates.

 

Επίσημο ΕΖ4 site.

 

Τέλος, η επόμενη κατηγορία, είναι αυτή με τις flashcards που δεν έχουν removable media. Οι κάρτες αυτές έχουν μέν το μειονέκτημα του χώρου, από την άλλη όμως έχουν 100% συμβατότητα και απόδοση. Για αυτούς που είναι τελειομανείς με την απόδοση των backup rom τους, συνήθως αυτές οι κάρτες είναι και η καλύτερη λύση.

 

Στη κατηγορία αυτή έχουμε μόνο έναν υποψήφιο, την G6 Lite. H G6 Lite ταιριάζει τέλεια στο DS Lite, ενώ το κέλυφος μπορεί να αλλαχτεί με άλλο διαφορετικού χρώματος. Περιλαμβάνεται και περίβλημα GBA cartridge, ώστε να ταιριάζει στο κανονικό DS.

Η κάρτα αυτή έχει χωρητικότητα 4G= 512MByte.

 

G6 Lite μαζί με το writer και το GBA κέλυφος.

1.jpg

 

Η κάρτα αυτή έχει 100% συμβατότητα και απόδοση. Επί του παρώντος δεν κυκλοφορεί στην αγορά. Θα κυκλοφορήσει πιθανότατα σε 2 εβδομάδες (Η Αγγλική έκδοση).

 

Να επισημάνουμε ότι οι M3 κάρτες και οι G6 κατασκευάζονται από το ίδιο team.

 

Επίσημο G6 site.

 

 

 

ScreenShot001.jpg

 

 

Aυτά όσον αφορά τις flashcards. Μείνετε σε αυτές τις κάρτες και μην δελεάζεστε από ότι ναναι προσφορές. Αυτές είναι οι καλύτερες. Τελεία και παύλα.

 

 

Τώρα πάμε στις Passcards. Όπως θα θυμάστε, είπαμε ότι χρειαζόμαστε να έχουμε ταυτόχρονα στο DS μας μία Flashcard και μία Passcard. Οι καλύτερες είναι οι παρακάτω:

 

Passcard 3 (κατασκευάζεται από την M3, G6 team)

670B.jpg

 

Superkey (κατασκευάζεται από την Supercard team)

720B.jpg

 

Η Media Launcher. H συγκεκριμένη κάρτα έχει το μειονέκτημα ότι δεν υποστηρίζει sleep mode. Όταν δηλαδή κλείνετε τις οθόνες του DS σας, το παιχνίδι συνεχίζει να παίζει. Συνεπώς δεν προτίνεται πλέον μιάς και ο ανταγωνισμός παρέχει δυνατότητα sleep mode.

718_1B.jpg

 

Η ΜΚ4-Key, MK4-mini. Αυτή η κάρτα έχει το πλεονέκτημα έναντι των άλλων ότι έχει ένα πάρα πολύ μικρό διακοπτάκι επάνω της, ώστε να επιλέγετε manual DS mode ή GBA mode. Στις άλλες κάρτες αυτή η λειτουργία υποστηρίζεται από το software μόνο.

mk4200.jpg

 

Όλες οι παραπάνω Passcards είναι το ίδιο πράγμα πάνω κάτω.

 

Προσοχή: Οι κάρτες EZ4 είναι συμβατές μόνο με την Media Launcher και την MK4-key,MK4-mini.

 

 

Τέλος, πηγαίνουμε στο περιβόητο φλασάρισμα. Φλασάρισμα λέγεται η διαδικασία μέσω της οποίας αντικαθιστούμε το firmware του DS μας με άλλο. Με αυτό το τρόπο, το DS δεν χρειάζεται πλέον Passcard. Βάζουμε μόνο την flashcard και το DS την αναγνωρίζει αυτόματα.

 

Επίσης με το φλασάρισμα, το DS μας προστατεύεται από τυχόν ιούς που μπορεί να κρύβονται σε κάποιο πρόγραμμα που θα κατεβάσουμε στην flashcard. Παράλληλα, αυξάνεται η αυτονομία του συστήματος, μιάς και η Passcard μαζί με τη Flashcard μειώνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από 30 λεπτά μέχρι και μία ώρα.

 

Παρ'όλα αυτά, με το φλασάρισμα χάνουμε την εγγύηση του DS μας. Επίσης για τα DS Lite δεν υπάρχει επί του παρόντως τρόπος να κάνεις rollback και να επαναφέρεις το αυθεντικό firmware. Τέλος, αν η διαδικασία δεν γίνει σωστά, μπορεί να καταστρέψουμε το DS μας μόνιμα. Η πιθανότητα είναι πάρα πολύ μικρή, αλλά υπάρχει.

 

Ένας πολύ καλός οδηγός για φλασάρισμα υπάρχει εδώ.

 

 

 

**ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ FLASHCARD!!!**

 

Πρόσφατα άρχισαν να εμφανίζονται flashcards νέου τύπου! Οι flashcards αυτές έχουν το μέγεθος ενός DS παιχνιδιού και μπαίνουν στην DS θύρα. Δεν χρειάζεται άλλη flashcard, passcard, άλλη μνήμη ή κάποιο software όπως έχουν όλες οι προηγούμενες.

 

Eπίσης, οι roms δεν χρειάζονται patching! Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι σημαίνει ότι πλέον δεν χρειάζεται να κάνεις update το firmware της κάρτας σου κάθε φορά που κάποιο καινούργιο παιχνίδι δεν παίζει. Η compatibility και η απόδοση θεωρητικά τουλάχιστον θα είναι απόλυτο 100%.

Η πιό πολλά υποσχόμενη κάρτα αυτού του τύπου είναι η DS-Xtreme.

 

Η DS-Xtreme θα βγεί τέλος Σεπτεμβρίου, θα έχει στάνταρ μνήμη 512ΜΒ (4G ) και η τιμή της θα είναι 99 Ευρώ.

 

Η καρτούλα αυτή θα έχει ένα μικρούτσικο βυσματάκι πάνω της και θα συνδέεται απευθείας στην USB του υπολογιστή σας. Από κεί και πέρα, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι copy-paste τις roms στην κάρτα. Δεν χρειάζεται ειδικό software!

 

H DS-Xtreme

Cart.png

 

Φώτο της καρτούλας μέσα σε ένα μαύρο DS-Lite. Διακρίνεται το μικρούτσικο βυσματάκι.

bismataki.jpg

 

Η ηλεκτρονική πλακέτα

plaketitsa.jpg

Official DS-X site

 

Τώρα όσον αφορά τα e-shops. Θα παραθέσω τα καλύτερα. Αν στην πορεία προκύψουν και άλλα, θα τα προσθέσουμε εδώ.

 

http://www.cheapmod.net

http://www.divineo.com

http://www.winsunx.com/

http://www.psxbox.net

http://www.hopebuy.com

http://discoazul.com

 

 

Τιμές:

 

Οι τιμές των flashcards,Passcards δεν είναι ποτέ σταθερές και έχουν μεγάλες διαφορές από e-shop σε e-shop.

 

Πάντως σε καμία περίπτωση το συνολικό πακέτο δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 100 Ευρώ πάνω-κάτω.

 

Οι flashcards κυμαίνονται από 20 Ευρώ (για τις κάρτες SD), και φτάνουν μέχρι τα 40 Ευρώ (για miniSD, microSD)

 

Οι Passcards (Passcard 3, SuperKey etc etc) είναι πάνω κάτω 15-25 Ευρώ

 

Οι μνήμες SD, miniSD,microSD αναλόγως χωρητικότητας και ταχύτητας έχουν διαφορετικές τιμές. Μιά καλή miniSD 1GB Kingston π.χ κάνει περίπου 25 Ευρώ. Για ultraspeed κάρτες προσθέστε καμιά 20-αριά ευρώ ακόμα.

 

Οπότε, η φθηνότερη λύση θα σας κοστίσει περίπου 50 Ευρώ, ενώ οι πιό καινούργιες λύσεις θα πλησιάζουν τα 100 Ευρώ μάξιμουμ.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ:

 

Πρίν κάνετε την οποιαδήποτε αγορά, ρωτήστε πρώτα στο DS Lite topic για πληροφορίες για το e-shop απ'όπου σκοπεύετε να αγοράσετε, καθώς και τις τιμές του. Με αυτό το τρόπο αποφεύγετε υπερτιμολογήσεις, ψευτοπροσφορές και περιττή ταλαιπωρία.

 

Με αυτά τα ολίγα, πιστεύω καλύψαμε καλά τη mod σκηνή του Nintendo DS.

 

Επαναλαμβάνω και τονίζω ότι συζητήσεις για πειρατικά παιχνίδια δεν γίνονται ανεκτές ούτε στο τόπικ αυτό αλλά ούτε και γενικά στο forum του Insomnia. Να προσέχετε πώς μιλάτε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2) Η σειρά Supercard.

Οι Supercards χωρίζονται και αυτές σε CF' date=' SD και miniSD. Tα μεγέθη για την CF και SD έκδοση είναι πάνω κάτω τα ίδια με την Μ3. Η miniSD όμως έκδοση έχει μέγεθος κανονικού GBA cartridge, με αποτέλεσμα να μην προβάλει καθόλου από το απλό DS, ενώ προβάλλει περίπου 1 εκατοστό από το Lite.

 

Supercard CF version σε ένα DS Lite. Προσέξτε πόσο προβάλει από το DS. To ίδιο ισχύει και για την Μ3 CF.

 

Supercard SD version σε DS Lite. Και πάλι τα μεγέθη είναι ίδια και για την M3 SD.

 

Supercard miniSD. Δεν προβάλει καθόλου από το DS. Προβάλει 1 εκατοστό από το Lite.

 

Οι Supercards έχουν κι αυτές άριστη συμβατότητα με DS και GBA backups.

 

Δυστυχώς όμως, λόγω της διασημότητάς τους, έχουν κυκλοφορήσει πολλές fake Supercards από διάφορους επιτήδιους. Στο επίσημο site της Supercard μπορείτε να ενημερωθείτε τόσο για τα πρoϊόντα αλλά και γιά το πώς να ξεχωρίζετε τις fake κάρτες.

 

Επίσημο Supercard Site.

 

H λίστα συμβατότητας των διαφόρων CF,SD,miniSD είναι περίπου ίδια με της Μ3.

H supercard δεν κάνει γιατί έχει μόνο 256 mbit internal memory.

 

πηγή: http://www.consoleplus.co.uk/product_info.php?pName=supercard-minisd-to-gbands-adapter

 

The Supercard Mini SD is the latest in the range of GBA/NDS converters. It accepts MiniSD cards up to 2GB in size allowing for huge storage potential, due to the use of the smaller Mini SD card the Supercard itself is reduced in size and is now almost identical to a regular GBA cart. Usage is very simple, with no drivers or third party software applications requied - just a SD card Writer!. Copy your homebrew or public domain files, MP3, Videos even old NES Roms to the SD Card, plug the SD Card into the Supercard and then plug the Supercard into your GBA, GBA-SP, GB Micro, Nintendo DS or DS Lite. A very easy to handle menu lets you choose which game/application to run or which movie or mp3 music you want to enjoy.

 

The Supercard has a unique Realtime Save Feature. This means you can save at any time within a game and continue at that savepoint later! The Supercard has an internal 256mbit built in memory - game/application, movie and music files etc. are stored on your MiniSD card and transferred to the internal 256mbit memory only when required, the copying process is very quick and you can also stream the data directly which results in ultra fast loading times.

The Supercard MiniSD is fully compatible with the Gameboy Advance (GBA), Gameboy Advance SP (GBA-SP), Gameboy Micro, Nintendo DS (NDS) and even the new DS Lite!. Nintendo DS compatibility is as standard only in GBA mode, however there is now an additional product called the SuperPass which enables the Supercard SD to load NDS homebrew/public domain software - ideal for developers etc. who wish to create their own NDS software and for end users to take advantage of the legal homebrew software available in the public domain.

Click Here to view the product details of the SuperPass.

For more recent DS consoles or the new DS Lite you will require a SuperPass2.

 

Features:

 

Worlds first Mini SD to GBA adapter

Requires Mini SD card (not supplied)

Check our range of compatible MiniSD cards below

Upto 2GB Card Compatible

New Ultra Compact design

View converted movie files on your GBA, GBA-SP, GB Micro or NintendoDS/Lite

Play homebrew/public domain software (even old NES roms!) on your GBA, GBA-SP, GB Micro or NintendoDS/Lite

Listen to MP3 music on your GBA, GBA-SP, GB Micro or NintendoDS/Lite

View EBooks on your GBA, GBA-SP, GB Micro or NintendoDS/Lite

Expandable - simply add another Mini SD card when you run out of space!

SD Writer Required (Not Included)

Often found included on modern PC's

Click Here for our 8-in-1 USB Card Reader/Writer

 

Downloads and Support:

 

Download Supercard SD Software v2.42

This software is required to convert files to the format required by the Supercard, very simple to use and the conversion is extremely quick.

 

Download Firmware Upgrade v1.52

Simply extract upgrade.scu and put this file on your SD card.

 

Download GBA Movie Player Software

Simply copy filmplay.bin to your SD card and run this file from your Supercard whenever you wish to watch a converted movie.

 

Download GBA Movie Conversion Software

This software enables you to convert from almost any popular video format to a Supercard compatible movie file, simple to use and very powerfull.

 

Download English FAQ

Answers to many Frequent Questions, details provided by the manufacturer.

 

Additional Links:

 

Official Supercard discussion forum

 

Official Supercard English Homepage

 

Un-Official Supercard Homepage, very useful information and software downloads

 

Supported Filetypes:

 

GBA: *.bin ,*.gba (must be created using SC software)

NES/FC: *.nes

SEGA SMS / GAME GEAR: *.sms ,*.gg

GB/GBC: *.gb ,*.gbc

PC-Engine: *.pce

 

SC Compressed GBA: *.scz

SC Saver: *.sav

SC Real Time Save: *.sci

SC Firmware: *.scu

SC Test file: *.sct

 

The following files are supported using the Movie Player software (filmplay.bin):

*GBA Video: .gbm

*GBA Audio: .gbs/.wav

*E-Book: .txt

 

This product is designed for use with homebrew, public domain and freeware software including GBA Movie Players, Emulators, Audio Players etc. and it should not be used with copyrighted software for which you do not have permission to use.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ καλός οδηγός, μπράβο!

 

Αν κατάλαβα καλά λοιπόν αν θέλω μέγιστη συμβατότητα με τα homebrew και τα backups πρέπει να στραφώ σε μία G6, ενώ αν θέλω μεγάλο αποθηκευτικό χώρο προς το παρόν η καλύτερη λύση είναι μία Supercard με μία καλή SD σωστά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ καλός οδηγός' date=' μπράβο!

 

Αν κατάλαβα καλά λοιπόν αν θέλω μέγιστη συμβατότητα με τα homebrew και τα backups πρέπει να στραφώ σε μία G6, ενώ αν θέλω μεγάλο αποθηκευτικό χώρο προς το παρόν η καλύτερη λύση είναι μία Supercard με μία καλή SD σωστά;[/quote']

 

Ακριβώς! να επισημάνω μόνο ότι οι Μ3 και οι G6 φτιάχνονται από το ίδιο team και η συμβατότητα και απόδοσή τους είναι περίπου στα ίδια πλαίσια, με πολύ ελαφρώς καλύτερη την G6. Η κύρια διαφορά τους είναι το μέγεθος, όπου αν έχεις DS Lite παίζει λίγο ρόλο.

 

Οι ενναλακτικές είναι μιά M3-miniSD ή μια Supercard miniSD.

 

Αλλά καί οι δύο εταιρίες ετοιμάζουν τις microSD εκδόσεις. Θα μοιάζουν με την G6 Lite TF στο μέγεθος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεδομένου του υψηλού κόστους των miniSD καρτών, ίσως θα ήταν προτιμότερο η συσκευή να εξέχει λίγο από το DS και να παίρνει κανονικές SD. Πλέον μπορεί κανείς να αγοράσει μία SD 2GB (16Gbits δηλαδή) με €60.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεδομένου του υψηλού κόστους των miniSD καρτών, ίσως θα ήταν προτιμότερο η συσκευή να εξέχει λίγο από το DS και να παίρνει κανονικές SD. Πλέον μπορεί κανείς να αγοράσει μία SD 2GB (16Gbits δηλαδή) με ?60.

 

Αυτό είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα του τί προτιμάει ο καθένας.

 

Όλες οι παραπάνω επιλογές που δίνονται στον οδηγό είναι καλές.

 

Αλλά αυτές τις συζητήσεις καλύτερα να τις κάνουμε στο DS Lite topic.

 

 

Εδώ καλύτερα να ποστάρουμε μόνο διορθώσεις και προσθέσεις στον Οδηγό για αρχαρίους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Συγχαρητήρια. Εξαιρετικός οδηγός. Μου έλυσε όσες απορίες είχα μέχρι τώρα!! Βασικά κάνω post για να ξανανέβει το thread στην λίστα του forum. Προτείνω να γίνει sticky ώστε να το διαβάζουν όλοι και να μην ρωτάνε άσκοπα (όπως ήμουν έτοιμος να κάνω κι εγώ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

mpravo panther k loipoi gia tin poli oraia prospatheia. xairomai otan ginontai tetoies prospathies ellinikwn odigwn.

 

THERMI PARAKLISI stous mod na to kanoun sticky to thema. tetoioi odigoi einai krima na xanontai stin avisso twn post k na ta pairnei i katifora. k einai poli pio simantikoi apo kathe ps3/xbox360/wii/Oblivion official topic.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

kalo tha itan na prostethei mia lista me ti hardware/software tha prepei na xrisimopoiisoume san sinolo k ena endeiktiko kostos gia auta. voithaei poli epeidi iparxoun polloi pou mperdeuontai k den kseroun ti akrivws na agorasoun. k i klassiki erotisi olwn(akoma k an exete valei kapoia eshops oste na doun timi)tha einai "poso tha kostisei to olo mod?"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...