Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτο το καιρο εχω ξαναμπει στο μυαλο μου το θεμα των σπουδων και θελω να μου απαντησετε σε 1-2 ερωτησεις.

Εδωσα πανελληνιες το 2004 (γενια του 86') και περασα στο Τμημα Εφαρμοσμενων Μαθηματικων Ηρακλειου Κρητης οπου τελειωσα το 2009 την σχολη (ορκιστηκα το 2010) με μ.ο πτυχιου 6.0 :cry: , το 2010 πηρα το proficiency (ενταντικα 6μηνων) και τωρα τελος 2011 τελειωσα το φανταρικο μου και ειμαι και εγω σε ευρεση εργασιας οπως ολος ο κοσμος.

Μιας και βλεπω οτι δουλεια δεν μπορω να βρω, διοτι εχω κανει πανω απο 50 βιογραφικα οπου μπορειτε να φανταστειτε, ακομα και ασχετα με το αντικειμενο σπουδων μου και απαντηση καμια, σκεφτομουνα να μην χανω τσαμπα το χρονο μου και να δοκιμασω να συνεχισω για 2ο πτυχιο.

1η ερωτηση: Το 2004 ειχα βγαλει κοντα στα 15.000 μορια. ισχυουν ακομα αυτα τα μορια ? πως μπορω να εισαχθω σε μια σχολη ? γινεται με βαση τα μορια μου η ειναι το λεγομενο 10% σε αυτες τις περιπτωσεις και τι χρειαζεται να κανω ?

2η ερωτηση: Θελω να μου γραψετε μερικες σχολες οπου κατα κυριο λογω δεν χρειαζεται να δωσεις κατατακτηριες αλλα να σε δεχονται με το βαθμο πτυχιου, αν και στην δικη μου περιπτωση το εξαρακι ειναι απαγορευτικο :shifty: η να μου προτεινετε σχολες που να πιστευετε οτι μπορω να εισαχθω διαβαζοντας τα 3 μαθηματα που χρειαζεται και να ειναι σχετικες με αυτο που εχω σπουδασει (μην τα βρω τελειως μπαστουνια) και να εχετε ακουσει οτι δεχεται αρκετο κοσμο απο κατατακτηριες εξετασεις. Μπορω να δωσω κατατακτηριες σε ΤΕΙ ?

PS: εχω φαει χυλοπιταρες για μεταπτυχιακο, υποθετω λογω βαθμου.

PS2: θελει κανενας να με προσλαβει ^_^ ?

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπορεις να πας σε σχολη οικονομικων. Εκτος απο τα θεωρητικα τα υπολοιπα θα σου φανουν ευκολα. Αυτο ισχυει για καθε σχολη που ασχολειται με εφαρμοσμενα μαθηματικα με εξαιρεση κανα δυο.

Δημοσ.

Φιλε μου καλα ολα αυτα, πες οτι περνας καπου ειτε με κατατακτήριες ειτε πανελλαδικές,αλλα 4 ετη σπουδων θα τα αντεξεις? (και αυτα με καλο διαβασμα και παρακολουθηση, ωστε να μην γινουν 5-6!)

Στην ακρη και αυτο, εισαι 25+ τωρα θα εισαι 29 τοτε.. εαν ειναι δυσκολα τωρα για προσληψη, τι νομιζεις οτι θα ειναι τοτε? + το γεγονος οτι 29 με 0 προϋπηρεσία..

Δημοσ.

Φίλε σκέψου αυτό που είπε ο kabamaru21. Προφανώς δεν έχω κάποια λύση να σου προτείνω αλλά και αυτό που έχεις κατα νου δεν μου φαίνεται λύση. Όση σημασία δεν σου έδωσαν με ένα πτυχίο άλλη τόση δεν θα σου δώσουν με 2 πιστεύω.

Δημοσ.

το ξερω ρε παιδες οτι θεωρητικα ειμαι μεγαλος και επρεπε ηδη να ειμαι μελος της αγορας και πως θα φτασω να γινω 29 και προκοπη μηδεν (και το γκομενακι να μας κυνηγαει :wub: :-D)

απο προυπηρεσιας δεν ειμαι τοσο χαλια (κανω ενα copy-paste απο το βιογραφικο μου τι εχω κανει)

01/09/10 έως σήμερα Παράδοση μαθημάτων σε μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης.

12/07/01-10/11/11 Βεβαίωση εργασιακής εμπειρίας Οπλιτών θητείας.

02/02/09-01/02/10 Τράπεζα της Ελλάδος, Τμήμα Εργασιών Εσωτερικού

Κύρια καθήκοντα:

• Τακτοποίηση και διενέργεια λογιστικών εγγράφων.

• Ομαδοποίηση και συμφωνίες εξόφληση επιταγών.

• Γραμματειακή υποστήριξη.

01/06/08-31/12/08 Εταιρεία Laser Print. Επισκευές και αναλώσιμα Η/Υ.

01/07/04-31/08/04 Υπάλληλος Reception

Ξενοδοχείο St. George Lycabettus.

δε μπορω να βρω δουλεια ρε παιδες, εκτος αν κανω εγω κατι λαθος η οντως εχουμε τοσο μεγαλο προβλημα. 15 ωρες την ημερα ειμαι στο kariera.gr και στα υπολοιπα site ωστε να προλαβω να στειλω πρωτος βιογραφικο.

Δημοσ.

Σκεψου και για το ΕΑΠ, το Ελληνικο Ανοιχτο Πανεπιστημιο. Εχει και μεταπτυχιακα αλλα το προβλημα ειναι πως ειναι με κληρωση και οτι πληρωνεις την καθε ενοτητα που παιρνεις.

Οτι και να αποφασισεις παντως, καλη επιτυχια :)

Δημοσ.

Με τις κατατακτήριες μπαίνει στο 1ο έτος;

Είναι εύκολο να μπει κάποιος ή λόγω οικονομικών προβλημάτων έχουν μειώσει τις θέσεις;

Όπως και να έχει θα χρειαστεί πάλι διάβασμα μαθημάτων.

Φιλε μου καλα ολα αυτα, πες οτι περνας καπου ειτε με κατατακτήριες ειτε πανελλαδικές,αλλα 4 ετη σπουδων θα τα αντεξεις? (και αυτα με καλο διαβασμα και παρακολουθηση, ωστε να μην γινουν 5-6!)

Στην ακρη και αυτο, εισαι 25+ τωρα θα εισαι 29 τοτε.. εαν ειναι δυσκολα τωρα για προσληψη, τι νομιζεις οτι θα ειναι τοτε? + το γεγονος οτι 29 με 0 προϋπηρεσία..

Με την σημερινή κατάσταση ποιος του εγγυάται ότι θα βρει δουλειά μέχρι τα 29 ;

Δεν είναι κακό να σπουδάσει και 2η σχολή. Από το να κάθεται κάποιος και να περιμένει να βρει δουλειά καλύτερο είναι. Άλλωστε αν βρει δουλειά μπορεί να τα παρατήσει.

Δημοσ.

Παιδιά, αν βρει δουλειά κόβει την σχολή, εκεί θα κολήσει;

Φίλε μου, όσον αφορά τον βαθμό σου από τις πανελάδικές, το 10% ισχύει για 2 χρόνια, το έμαθα τώρα πρόσφατα και εγώ, οπότε ξέχνα το. Μια άλλη καλή ιδέα είναι να πας στο ΕΑΠ όπως ανέφερε η Marria στο προηγούμενο μύνημα. Εκεί πληρώνεις δίδακρα αλλά το καλό είναι ότι όλα γίνονται δια αλληλογραφίας, οπότε μένεις στο σπίτι σου και δεν πληρώνεις ενοίκια. Τέλος αν θες να μπεις σε δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο, δεν γνωρίζω κάποιο που να παίρνει άτομα μόνο με βαθμό πτυχίου, συνήθως όλο και κάποιο μάθημα ζητάνε να εξεταστείς.

Δημοσ.

προκειμενου να ειμαι ολη μερα ιντερνετ και να κανω τις κλασσικες δουλειες-εγγαρειες που κανω λογω του οτι οι γονεις μου δουλευουν (supermarket, μαγειρεμα, καμια καθαριοτητα σπιτιου, καμια τραπεζα κτλ) σκεφτομουνα να περναω πιο δημιουργικα το χρονο.

σιγουρα ειναι μεγαλη αποφαση να ξαναγινω φοιτητης :shifty: και πιθανον στα 29 να ξαναβρισκομαι στην ιδια κατασταση που ειμαι τωρα. εκτος και αν γινει αυτο που ειπε ο The_Judas, να βρω δηλαδη δουλεια και ποιος ξερει μπορει τοτε να την αφησω την σχολη η να γινω αιωνιος φοιτητης :-( .

η αλλη λυση ειναι παρακολουθηση σεμιναριων - elearning που εχουν(πχ https://elearning.cs.unipi.gr/index.php?id=3) για περαιτερω γνωσεις-εξιδευκεση . τι γνωμη εχετε ? και εσυ μαθαινεις κατι και το βιογραφικο εμπλουτιζεις

Thanks για την πληροφορια οτι δεν ισχυει το 10% :wub:

PS: που μπορω να μαθω SAP, συστηματα CRM κτλ που ζητανε σε αρκετα αγγελιες για δουλεια ?

(μετα παμε στην αντιπερα οχθη με γνωσεις προγραμματισμου C, C++, Java κτλ και web html, php κτλ γιατι οι περισσοτερες αγγελιες ζητανε ατομα με αυτες τις γνωσεις, που εγω ομολογω δε το κατεχω το αντικειμενο)

Δημοσ.

Το ΕΑΠ είναι πανάκριβο όμως. Αν η οικογένεια σε στηρίζει βέβαια, κανένα πρόβλημα.

Εγώ θα προτείνω και κάτι ακόμα, που μπορεί να γίνει και άμεσα, χωρίς να μπλέκεις με εξετάσεις. Αν σε ενδιαφέρει το αντικείμενο, μπορείς να αξιοποιήσεις το χρόνο σου κοντά σε κάποιον καθηγητή. Δεν ξέρω αν έχεις επαφές με τη σχολή που τελείωσες ή με κάποια άλλη σχετική, αλλά με λίγο ψάξιμο, μπορείς να συνεργαστείς με κάποιον καθηγητή σε ερευνητικά θέματα. Αυτό θα βελτιώσει το βιογραφικό σου, θα σου δώσει εμπειρία ίσως σε κάποια ειδικά θέματα και, αν έχεις υπομονή και είσαι λίγο τυχερός, μπορεί να βρεθεί και κάποιο πρόγραμμα, ώστε να παίρνεις και ένα χαρτζιλίκι. Αρκεί να σε ενδιαφέρει βέβαια.

Δημοσ.

Το ΕΑΠ είναι πανάκριβο όμως. Αν η οικογένεια σε στηρίζει βέβαια, κανένα πρόβλημα.

Eιναι ακριβο αλλα συνδυαζεται και με δουλεια. Αυτο που δεν ειναι σιγουρο ειναι οτι μπορει να μην σε παρουν αμεσως, αφου ειναι με κληρωση.

Δημοσ.

Τα εφαρμοσμένα μαθηματικά είναι καλή σχολή, όχι για Ελλάδα όμως.

Πιστεύω ότι μπορείς να βρεις δουλειά εκτός Ελλάδας με το πτυχίο σου, ειδικά σε εταιρείες που επενδύουν σε τεχνογνωσία.

Ψάξε έξω.

Δημοσ.

Εγώ θα προτείνω και κάτι ακόμα, που μπορεί να γίνει και άμεσα, χωρίς να μπλέκεις με εξετάσεις. Αν σε ενδιαφέρει το αντικείμενο, μπορείς να αξιοποιήσεις το χρόνο σου κοντά σε κάποιον καθηγητή. Δεν ξέρω αν έχεις επαφές με τη σχολή που τελείωσες ή με κάποια άλλη σχετική, αλλά με λίγο ψάξιμο, μπορείς να συνεργαστείς με κάποιον καθηγητή σε ερευνητικά θέματα. Αυτό θα βελτιώσει το βιογραφικό σου, θα σου δώσει εμπειρία ίσως σε κάποια ειδικά θέματα και, αν έχεις υπομονή και είσαι λίγο τυχερός, μπορεί να βρεθεί και κάποιο πρόγραμμα, ώστε να παίρνεις και ένα χαρτζιλίκι. Αρκεί να σε ενδιαφέρει βέβαια.

όταν λες πανάκριβο τι εννοείς; εμένα μια φίλη μου πληρώνει 2000 ευρώ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ δίδακτρα και της στέλνουν όλη την ύλη (βιβλία, φωτοτυπίες, σημειώσεις κλπ) στο σπίτι. Πας μόνο μια φορά το εξάμηνο για να δώσεις εξετάσεις. Αν κάποιος μένει επαρχία και πρέπει να πάει σε άλλη πόλη για να παρακολουθεί μαθήματα και να πληρώνει ενοίκια, το ενοίκιο και μόνο αν το βάλεις 300 ευρώ τον μήνα (και λίγα λέω), πάει 3600 ευρώ τον χρόνο. βάλε λογαριασμούς, μετακινήσεις, φαγητό, είδη πρώτης ανάγκης, ξεφεύγεις πολύ, οπότε μάλλον συμφέρει. Ίσως δεν συμφέρει αν μένεις ήδη σε μεγάλη πόλη κοντά στο πανεπιστήμιο που θες να σπουδάσεις.

Δημοσ.

Eιναι ακριβο αλλα συνδυαζεται και με δουλεια. Αυτο που δεν ειναι σιγουρο ειναι οτι μπορει να μην σε παρουν αμεσως, αφου ειναι με κληρωση.

Σωστό, αλλά ο φίλος μας δεν έχει δουλειά και ψάχνει πώς θα αξιοποιήσει δημιουργικά τον χρόνο του.

όταν λες πανάκριβο τι εννοείς; εμένα μια φίλη μου πληρώνει 2000 ευρώ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ δίδακτρα και της στέλνουν όλη την ύλη (βιβλία, φωτοτυπίες, σημειώσεις κλπ) στο σπίτι. Πας μόνο μια φορά το εξάμηνο για να δώσεις εξετάσεις. Αν κάποιος μένει επαρχία και πρέπει να πάει σε άλλη πόλη για να παρακολουθεί μαθήματα και να πληρώνει ενοίκια, το ενοίκιο και μόνο αν το βάλεις 300 ευρώ τον μήνα (και λίγα λέω), πάει 3600 ευρώ τον χρόνο. βάλε λογαριασμούς, μετακινήσεις, φαγητό, είδη πρώτης ανάγκης, ξεφεύγεις πολύ, οπότε μάλλον συμφέρει. Ίσως δεν συμφέρει αν μένεις ήδη σε μεγάλη πόλη κοντά στο πανεπιστήμιο που θες να σπουδάσεις.

Καλά, εννοείται ότι αν η εναλλακτική είναι να πας να μείνεις σε άλλη πόλη, συμφέρει! Απλώς είναι ένα σημαντικό ποσό για κάποιον άνεργο. Με αυτή την έννοια το είπα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...