Questioner Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δεν έχω καταλάβει όμως κάτι σε αυτό το πράγμα. Τις προάλλες έκανα αγορές στα προϊόντα που είχαν επιστροφή συνολικής αξίας 11 ευρώ. Η επιστρεφόμενη αξία είναι 5,5 ευρώ. Εμένα μου έδωσε επιταγή 5€. Αν κατάλαβα καλά το υπόλοιπο 0,50 μπαίνει στην κάρτα μέχρι να ξανασυμπληρωθεί το 5ευρω ώστε να πάρω κι άλλη επιταγή; Επίσης αν έχω επιστροφή πχ 15 ευρώ. Θα μου δώσουν 3 5άρες για τα επόμενα ψώνια;
mary Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Ναι. Οπως τα λες ειναι. ΜΑζευεται το υπολοιπο στη καρτα και μολις φτασει άλλο ενα 5ευρω, σου βγαζουν δωροεπιταγη. Αν εχεις 15 επιστροφη στην ιδια αποδειξη, τοτε σου βγαζουν 1 των 15€ 1
efkola Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Οκ,μπήκαμε στο κλίμα! Πάντως σε κάποια προϊόντα π.χ Dixan,μέλισσα,Fa η επιστροφή δεν είναι ακριβώς επιστροφή γιατί άλλα s.markets τα έχουν σε πολύ χαμηλότερη τιμή ή 1+1.Υπάρχουν ωστόσο προϊόντα που αξίζει να τα αγοράσεις από εκεί λόγω της προσφοράς. Από Δευτέρα τελειώνει η επιστροφή ή θα βγει νέος κατάλογος;
evmenis Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Θα βγει νεος καταλογος που θα ισχυει για τις επομενες 15 μερες.
krokos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2013 Οκ,μπήκαμε στο κλίμα! Πάντως σε κάποια προϊόντα π.χ Dixan,μέλισσα,Fa η επιστροφή δεν είναι ακριβώς επιστροφή γιατί άλλα s.markets τα έχουν σε πολύ χαμηλότερη τιμή ή 1+1.Υπάρχουν ωστόσο προϊόντα που αξίζει να τα αγοράσεις από εκεί λόγω της προσφοράς. Από Δευτέρα τελειώνει η επιστροφή ή θα βγει νέος κατάλογος; τις 58 μεζουρες σκονη/54 μεζουρες υγρο DIXAN τις εχει 8.05 ευρο την μια συσκευασια (με την επιστροφη)... για πες, που βρηκες πιο φτηνο ? edit: και τα άλλα dixan ειναι πιο φτηνα στο carrefour αυτην την στιγμη απο ολα τα υπολοιπα s.m.
efkola Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Αναφέρομαι στην ακριβή αρχική τιμή.Όσον αφορά το απορρυπαντικό που λες,έχω πάψει εδώ και πολύ καιρό να σκάω 16άρια και 18άρια για τις 60 μεζούρες καθώς τα OMO,Neomat,plαnet,lenor κτλ έχουν σχεδόν πάντα προσφορές ενώ τα τρία πιο ''ακριβά''(ariel,skip,dixan) βγάζουν συχνά πυκνά αντίστοιχες προσφορές ρίχνοντας την τιμή στα 8,5 μέχρι 11 περίπου ευρώ το μεγάλο κουτί με τη σκόνη(ή και τα υγρά).Εδώ πουλάει 9 ευρώ αρχική τιμή τη σκόνη ariel των 24 δόσεων όταν πριν από λίγους μήνες είχα πάρει ariel (από Σκλαβενίτη ή ΑΒ,δε θυμάμαι)με τα ίδια χρήματα περίπου αλλά το μεγάλο κουτί με υπερδιπλάσιες δόσεις.Προσπαθώ να πω λοιπόν ότι δεν είναι τόσο μεγάλη η επιστροφή καθώς κάποια άλλα s.markets έχουν μικρότερη αρχική τιμή(χωρίς όμως να έχουν επιστροφή)αλλά αυτές οι πιο χαμηλές αρχικές τιμές δεν ισχύουν σε μόνιμη βάση και όντως τη συγκεκριμένη περίοδο αν κάποιος θέλει dixan,αξίζει να το αγοράσει από εκεί.Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που λέω είναι και το fa(όχι απαραίτητα το συγκεκριμένο άρωμα)που σε πολλά s.markets είναι 1+1 δώρο με τιμή 4,5 μέχρι 5 περίπου ευρώ το πακέτο.Αγοράζοντας λοιπόν ένα μπουκάλι από τα carrefour έχεις επιστροφή 2,25 ευρώ ενώ αν πας να το πάρεις από κάποιο άλλο s.market,δε θα έχεις επιστροφή αλλά στην ίδια τιμή θα πάρεις 1,5 λίτρο προϊόντος αντί για 750 ml.Από εκεί και πέρα,είναι θέμα επιλογής... ΥΓ:Δεν έβαλα στην κουβέντα την επιπλέον έκπτωση από τα κουπόνια''Επιθυμίες'' γιατί αλλού ισχύουν αλλά δεν ξέρω αν ισχύει και στην επιστροφή''του carrefour.Αν ναι,ας το διευκρινίσει κάποιος.
giorginho Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 τις 58 μεζουρες σκονη/54 μεζουρες υγρο DIXAN τις εχει 8.05 ευρο την μια συσκευασια (με την επιστροφη)... Θα ηθελες να μας εξηγησεις πώς ακριβως υπολογισες την παραπανω τιμη;
krokos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 ΥΓ:Δεν έβαλα στην κουβέντα την επιπλέον έκπτωση από τα κουπόνια''Επιθυμίες'' γιατί αλλού ισχύουν αλλά δεν ξέρω αν ισχύει και στην επιστροφή''του carrefour.Αν ναι,ας το διευκρινίσει κάποιος. φυσικα και ισχυει....το εχω κανει...στο ariel 24 μεζουρες σκονη απλα δεν προσεξα αν η επιστροφη (-50%) γινεται στην αρχικη τιμη του προιοντος ή στην μειωμενη (πρεπει να δεις που αντιστοιχουν οι συγκεκριμενοι ποντοι-δυσκολο αν εχεις πολλα προιοντα) θεωρητικά : 4.5 ευρο το ενα (με-50%) - 3 ευρο (κουπονι)=1.5 ευρο εναλλακτικα: 9(αρχ. τιμή)-3 (κουπονι)=6 ευρο-50% (επιστροφη)=3 ευρο Σε κάθε περίπτωση, κερδισμένος είμαι.. edit: για τον παραπανω φιλο... αγοραζοντας καποια προιοντα (εχει λιστα πχ Dixan -16.10 ευρο αρχικη τιμη) απο carefour, σου επιστρεφει την μιση τιμη σε κουπονι για να αγορασεις οτι θες στην επομενη αγορα...
giorginho Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 για τον παραπανω φιλο... αγοραζοντας καποια προιοντα (εχει λιστα πχ Dixan -16.10 ευρο αρχικη τιμη) απο carefour, σου επιστρεφει την μιση τιμη σε κουπονι για να αγορασεις οτι θες στην επομενη αγορα... Aκριβως! Αρα δεν το παιρνεις 8,05 οπως εγραψες! μαλλον ουτε καν "ακριβως", γιατι θα παρεις 5ευρη δωροεπιταγη αν παρεις μονο αυτο
kmarios Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 που να είμασταν και στο forum "η καλή νοικοκυρά" 2
krokos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Aκριβως! Αρα δεν το παιρνεις 8,05 οπως εγραψες! μαλλον ουτε καν "ακριβως", γιατι θα παρεις 5ευρη δωροεπιταγη αν παρεις μονο αυτο H διαδικασια ειναι γνωστη, την περιεγραψαν και αλλα παιδια παραπανω.... Aν μπορεις να αγοραζεις πραγματα που να κοστιζουν πανω κατω κοντα σε δεκαδα 10-20-30-40 κλπ εχεις αυτοματως ολο το 50% στην διαθεση σου για την επομενη φορα για οποιο προιον θέλεις.... Aν δεν το "καταφερεις" σου μενει μεχρι να γινει 5 ευρο... Ετσι αγοραζεις προιοντα με 50% εκπτωση, καποια απο τα οποια δυσκολα τα εβρισκες με τετοια εκπτωση... Στο θεμα του dixan πληρωνεις 16.10 και ο λογαριασμος σου εχει "πιστωθει" 8.05 και παιρνεις 5 ευρο κουπονι για την άλλη φορα ... Αν παρεις ταυτοχρονα και κατι άλλο που κανει 4 ευρο (συνολο 20 ευρο πληρώνεις στο ταμείο) απο τις προσφορες, φευγοντας θα εχεις κουπονι 10 ευρο για την επομενη φορα (απο το οποίο μπορεις να ξαναπαρεις 5 ευρο πισω την επομενη φορα αγοραζοντας προιοντα απο την κατηγορια -50%)..στο χερι σου ειναι να τα κανονισεις οπως σε βολευει.... Τωρα αν δεν θεωρεις 50% εκπτωση το -50% κουπονι (ή τον τροπο που το κανει το carefour-με τα 5ευρα) ειναι αλλο θέμα και το συζηταμε ...... Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2013 από krokos
batatoudis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Συμφέρει πολύ η 50% έκτπωση του Carrefour, αρκεί βεβαίως οι αγορές που κάνει κάποιος να είναι πραγματικά προϊόντα που θα αγόραζε ούτως ή άλλως. Και καθώς έχει όντως τις χαμηλότερες τιμές σε πολλά προϊόντα που αγοράζω, το γεγονός πως μου δίνει το 50% σε δωροεπιταγή και όχι σε άμεση έκπτωση είναι κάτι που δεν με πειράζει καθόλου. Συμπληρώνω, εφόσον αναφέρθηκε το συγκεκριμένο market, πως τρέχει προσφορά από την anytime που σου δίνει 30ευρώ δωροεπιταγή από το Carrefour με κάθε ασφάλεια αυτοκινήτου έως αρχές Νοεμβρίου νομίζω. Δεν μπαίνω στη διαδικασία συζήτησης κατά πόσον είναι καλή ή όχι η συγκεκριμένη ασφάλεια, απλώς ενημερώνω για την προσφορά.
giorginho Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Tην διαδικασια την ξερω φιλτατε, δεν ρωτησα αυτο, ρωτησα πώς εβγαλες εσυ την τιμη 8.05 διοτι πολυ απλα (αφου κι εσυ ξερεις την διαδικασια) δεν πληρωσες 8,05 στο ταμειο με καμια κυβερνηση! Εκει που εσυ και πολλοι αλλοι κατα την αποψη μου εχετε κανει τραγικο λαθος (προφανεστατα ο αυτοσκοπος της προωθησης της συγκεκριμενης ενεργειας απο τον Μαρινοπουλο) ειναι στο παρακατω (και περιμενα μια τετοια απαντηση σου για να στο αναλυσω λιγο): Ετσι αγοραζεις προιοντα με 50% εκπτωση, καποια απο τα οποια δυσκολα τα εβρισκες με τετοια εκπτωση... 1ον Δεν παιρνεις κανενα προϊον με -50% (αν μπορεις δειξε μου μια αποδειξη που πληρωσες κατι στη μιση του τιμη). 2ον Η καλυτερη των καλυτερων "ΕΚΠΤΩΣΗ" που προκυπτει απο αυτη την προωθητικη ενεργεια ειναι -33%, ειτε αγοραζεις μονο προϊοντα προσφορας ειτε αναμεικτα ειτε ετσι ειτε αλλιως, αρκει φυσικα να εξαργυρωσει κανεις ΟΛΟ το ποσο των δωροεπιταγων (και να μη μεινει υπολοιπο). Παμε να δουμε "μαθηματικα" τις ιδανικοτερες περιπτωσεις? Εστω οτι αγοραζεις προϊοντα με σημα 50% αξιας ακριβως 100 ευρω. Θα εκδοθει δωροεπιταγη των 50 ευρω την οποια μπορεις να 'εξαργυρωσεις' μονο σε επομενη αγορα σου (ακομα κι αν αυτη ειναι στο.... 2ο καλαθι/καροτσι που κουβαλας εκεινη την ωρα μαζι σου και ζητησεις απλα να 'σπασουν' τα συνολικα 'ψωνια της ημερας' σε 2 κομματια)! Θα εχεις λοιπον (για να εκμεταλλευτεις τα 50 ευρω) ξοδεψει ακριβως 100 ευρω για προϊοντα αξιας 150 ευρω. Αυτο φυσικα δεν ειναι 50% "εκπτωση" αλλά 33%. Aν επιμενεις οτι ειναι 50 ευρω στα αρχικα 100 τοτε μην παρεις τιποτε αλλο και κατσε και κοιτα καθως τα "50 ευρω" που σε 'περιμενουν' γινονται αερας καθως ληγει η προσφορα. Αν απο την αλλη αγοραζεις μονο προϊοντα της προσφορας καθε φορα, τοτε παλι ισχυουν τα ιδια ακριβως νουμερα, απλα θα σου μεινει μια 25ευρη επιταγη μετα την 2η αγορα που μπορεις στην καλυτερη να την εξαργυρωσεις σε 3η αγορα των 25 ευρω (οποτε παλι θα μεινει μια 10ευρη επιταγη και 2,5 ευρω στο 'λογαριασμο' σου κ.ο.κ.) Και εδω το ποσοστο εκπτωσης "τεινει" να αγγιξει το 33%. Aυτα λοιπον λενε τα απλα μαθηματικα. Οποιος τωρα ισχυριστει οτι "ξερεις κατι εγω θα τα αγοραζα ετσι κι αλλιως τα υπολοιπα σε αυτη την τιμη, οποτε θεωρω οτι ολη την δωροεπιταγη την 'αφαιρεσα' (με μια θεωρητικη μετακυλιση μεταξυ αγορων) απο τα προϊοντα της προσφορας για τα οποια αυτη εκδοθηκε", εκτος του οτι 'τυπικα' εχει ηδη αδικο (δηλαδη αν σου ελεγαν "παρε 5 συσκευασιες Dixan αξιας 80 ευρω και θα σου δωσω δωρο 5 λιτρα γαλα, 5 κιλα γιαουρτι και 25 κιλα πατατες -λεμε τωρα- εκτος προσφορας και συνολικης αξιας 40 ευρω, που εσυ ετσι κι αλλιως θα αγοραζες παλι θα ελεγες οτι "πηρα απορρυπαντικα με -50%" ή μηπως θα ελεγες "πηρα 'δωρο' γαλα, γιαουρτια, πατατες"?!), εγω θα ρωταγα το εξης: "Αυτα λοιπον που πηρες με "-50%" θα τα αγοραζες ουτως ή αλλως και μαλιστα στις συγκεκριμενες τιμες αλλά και ποσοτητες (γιατι αναλογα με τις πραγματικες αναγκες του καποιος μπορει να χρειαστει να κανει διαφορες αλχημειες ωστε να εκδοσει 'και τα ψιλα' σε δωροεπιταγη και να μη του μεινουν ως ανεκμεταλλευτο υπολοιπο) ή απλα τα πηρες για να παρεις την επιστροφη? Και επειδη φυσικα δε θα αμφισβητησω την υποσταση της προσφορας (απλα θιγω το 'μεγεθος' της), αντε και το dixan στα 16,10 ειναι ηδη καλη τιμη ξερω γω, το 4ευρω προϊον που προφανως (το λες κι εσυ) απαιτειται για να βγει η 10αρα δωροεπιταγη τι στο καλο θα ειναι; Γιατι με αυτη τη λογικη, μπορω κι εγω μετα καλλιστα να πω "ελα μωρε θα παρω σκ@τ@ αξιας 4 ευρω και μετα θα παρω 'πισω' 5 ευρω που δεν θα επαιρνα, αυτο ειναι εκπτωση 125%!! Ουαου! Βγαζω και κερδος, τους κλεβω!" (μου θυμιζει τα απειρα θεματα που ανοιγαν οσο ειχε δωρεαν μεταφορικα το αμαζον σε στυλ "κανει 10 ευρω ενω αλλου εχει 16, μενει μονο να βρειτε να αγορασετε και αλλα πραγματα αξιας 15 ευρω και γλιτωνετε τα μεταφορικα") Εγω πχ σημερα περασα απο το Lidl και ουτως ή αλλως ηθελα να παρω γαλα για να φτιαξω πουρέ. Ειχαν ομως μερικα προχθεσινα που ληγουν αυριο και τα εβαλαν με -30%, οποτε στο ταμειο αντι να πληρωσω 2 ευρω πληρωσα 1,40. Πηρα και ενα ψωμι με 0,60, οποτε πληρωσα 2 ευρω. Μπορω να πω με την ιδια ανεση οτι ξερεις μωρε δεν ειχαν εκπτωση στο γαλα αλλά πηρα ενα ολοκληρο ψωμι ΔΩΡΟ επειδη πηρα 2 γαλατα που ληγουν αυριο! Με μια τεραστια διαφορα ομως! Εγω αν ηθελα επαιρνα τα γαλατα με 1,40 και εφευγα. Το 30% δηλαδη ειναι πραγματικο και οχι 'μαρκετινιστικο'. Εσυ απο την αλλη θα πρεπει να αγορασεις ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ το ψωμι (και μαλιστα σε ξεχωριστη αποδειξη), να φτασεις το λογαριασμο στα 2,60 ευρω για να φυγεις εχοντας πληρωσει 2,00 ευρω ΓΙΑ ΟΛΑ. Θελω να πω οτι με τα παραπανω το μαγαζι παρα πολυ επιτυχημενα εχει περασει στο υποσυνειδητο παρα πολλων καταναλωτων οτι οι τσεπες τους θα γλιτωσουν 50% (!) οταν στην καλυτεροτερη των περιπτωσεων το ποσοστο ειναι 33% που ξαναλεω μπορει με την καταλληλα εξυπνη χρηση να ειναι πραγματικα παρα πολυ σημαντικο (αλλά τι να κανω τα ρημαδια τα μαθηματικα το βγαζουν 33, οχι 50!). Απλά επειδη ο,τι αγγιζει την τσεπη μας εχει και ψυχολογικες προεκτασεις, και ειδικα οι προσφορες που ωρες-ωρες αποκτουν αρκετες ομοιοτητες με τον ...τζογο(!), εφευρισκουμε διαφορες δικαιολογιες ωστε να δικαιολογησουμε στον εαυτο μας μια αυξημενη καταναλωση που τελικα πολλους θα τους οδηγησει στο να εξοικονομησουν μερικες δεκαρες οντας πεπεισμενοι οτι γλιτωσαν ...ΛΕΦΤΑ! Τωρα, επειδη το φορουμ εχει 'ψαγμενα' ατομα, μπορει (ελπιζω) να βρεθουν προϊοντα που ειναι ηδη στη χαμηλοτερη τιμη της αγορας στη συγκεκριμενη αλυσιδα και συμμετεχουν στο προγραμμα, οποτε το ποσοστο εκπτωσης ειναι ουσιαστικα μεγαλυτερο απο 33%. ΥΓ. Επισης σαν ορολογια ουτε το "επιστροφη 50% της αξιας... κλπ" ειναι ορθο, διοτι "επιστροφη" σημαινει τα παιρνεις πισω! Αυτο που τελικα "παιρνεις πισω" ειναι το 33% οπως το εξηγησα (κι αυτο παντα στην καλυτερη δυνατη περιπτωση). Προφανως η ορθη διατυπωση της αλυσιδας στα διαφημιστικα της προσφορας (https://www.carrefour.gr/inside.aspx?a_id=488) οπου διευκρινιζει "50% επιστροφη σε δωροεπιταγες" που φυσικα δεν ισουται ουτε με 'επιστροφη' ουτε με 'εκπτωση' δεν γινεται αντιληπτη απο πολυ κοσμο, που απλα στεκεται στο πελωριο 50αρι! 5
Questioner Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Μιας και αναφέρθηκε, η τιμή στο Ariel 25μεζ είναι (9,90 - 3,00)*0,5 = 3,45. Η έκπτωση του κουπονιού μπαίνει επί της αρχικής τιμής και η επιστροφή 50% έρχεται μετά. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση συμφέρει. Αυτό που δεν γίνεται από ότι είδα είναι οι προσφορές με τα 1+1 και τα κουπόνια από το livesmart. Πήγα σε έναν γαλαξία και είχε τα skip 40μεζ 1+1 δώρο. Έδωσα και το κουπόνι από το livesmart αλλά δεν το δέχτηκαν (έβγαλε άκυρο το σύστημα) γιατί λένε ότι δίνουν δύο τεμάχια. Αν ήταν ένα τεμάχιο 50% θα δέχονταν την έξτρα έκπτωση.
batatoudis Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2013 Αντιλαμβάνομαι giorginho ότι απαντάς στον προηγούμενο φίλο, αλλά καθώς με ενδιαφέρει το θέμα επέτρεψε μου να τοποθετηθώ. Κατ' αρχάς έχεις απόλυτο δίκιο στα μαθηματικά και στο ότι η έκπτωση τείνει τελικά στο 33%. Μια διαφορετική όμως οπτική του θέματος μπορεί να παρουσιαστεί με το παρακάτω παράδειγμα. Έστω ότι αγοράζω π.χ. κάποια ξυριστικά που με ενδιαφέρουν με 10ευρώ (η τιμή είναι όμοια αν όχι λίγο καλύτερη από τα υπόλοιπα market) και τα οποία είναι στην προσφορά του -50%. Έχω συνεπώς δωροεπιταγή 5ευρώ με την οποία πληρώνω για τα υπόλοιπα ψώνια (τα χτυπάω σε δεύτερη φάση στο ταμείο) τα οποία επίσης θα τα αγόραζα από το carrefour (δεν είναι ακριβότερα από αλλού). Τελικά για ψώνια 15ευρώ πλήρωσα 10ευρώ άρα έχω συνολικά έκπτωση 33%. Από την άλλη όμως μπορεί κανείς να πει πως αγόρασα τα ξυριστικά που με ενδιαφέρουν 5ευρώ ενώ αλλού θα τα έβρισκα 10ευρώ. Συνεπώς, συγκεκριμένα για την αγορά των συγκεκριμένων ξυριστικών, κατάφερα να τα αγοράσω με έκπτωση 50%. Δηλαδή υλοποιείται όντως η έκπτωση του 50% μόνο όμως στα προϊόντα της προσφοράς και με την προϋπόθεση πως η αρχική τους τιμή είναι παρόμοια των υπόλοιπων market. Αν τώρα κάποιος αγοράζει προϊόντα που θεωρεί ότι η τιμή τους είναι καλύτερη από άλλα market μόνο όταν λαμβάνει υπόψη το -50%, τότε η τελική πραγματική έκπτωση ακόμη και για τα συγκεκριμένα μόνο προϊόντα θα είναι προφανώς πολύ μικρότερη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις