Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για co-οp games μέσω LAN (όχι στο ίδιο PC)


EPa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας,

 

όσοι από εσάς έχουν γνώση παιχνιδιών τα οποία μπορεί να παίξει κανείς multiplayer σε LAN και συνεργατικά (co-op) παρακαλούνται να τα αναφέρουν εδώ.

 

Δεν ενδιαφέρει το είδος ούτε το πόσο παλιά ή καινούργια είναι. Είναι σημαντικό όμως να αναφερθείτε σε παιχνίδια τα οποία γνωρίζετε με σιγουριά ότι:

α) παίζουν σε LAN

β) μπορεί να παίζουν οι παίκτες σε συνεργασία

 

Προσοχή: επειδή ως συνεργασία νοείται και το να ανήκεις σε μία ομάδα όπου ο σκοπός είναι να νικήσεις μια άλλη ομάδα, και επειδή πάρα πολλά είναι τα παιχνίδια που το έχουν αυτό, θα ήθελα να μην αναφερθούμε σε αυτά, γιατί τότε θα αναφερθούμε σχεδόν σε όλα τα multiplayer games. Ας περιορίσουμε την έννοια της συνεργασίας στο να παίζουν οι πάικτες εναντίον AI του υπολογιστή. Ένα τέτοιο παιχνίδι είναι πχ. το Serious Sam.

 

Από εκεί και πέρα, αν κάποιος έχει την πληροφορία ότι το παιχνίδι που στο οποίο αναφέρεται παίζει LAN και με τη χρήση του Hamachi, καλό είναι να το αναφέρει..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τα co-ops δεν είναι απαραίτητο να είναι fps. Αν είναι humans vs. computer παραμένει ένα co-op. Δηλαδή αν παίξετε Starcraft ή Kohan εναντίον του υπολογιστή είναι το ίδιο. Εγώ γενικά δεν θεωρούμαι gamer, αλλά όσα παιχνίδια έχω παίξει ήταν δικτυακά. Αλλά επειδή μάλλον σε ενδιαφέρουν τα fps θα σου απαντήσω για αυτά. Δύο είναι αυτά με τα οποία διασκεδάσαμε περισσότερο. Unreal tournament 2004 και Βattlefield 2 patched. Kαι τονίζω patched, γιατί χωρίς αν θυμάμαι καλά το 1.41, δεν υπήρχαν καθόλου bots στο multiplayer. Και τα δύο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο δίκτυακό παιχνίδι... Μπόρεί να κοιτάξεις και λίγο το Css...

 

edit: θεωρητικά όλα τα games με lan επιλογές μπορούν να παίξουν με hamachi. To Source για παράδειγμα έχει κάποια κολπάκια που δεν σε αφήνουν αρχικά να παίξεις. Μπορώ να βοηθήσω σε αυτο αν καταλήξετε κάπου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξέρω τι παίζει με το Hamachi και τα CS, ευχαριστώ.

Όπως λέω στο αρχικό μύνημα, "δεν ενδιαφέρει το είδος" άρα όλα δεκτά και όχι μόνο FPS.

Τα FPS ωραία αλλά κυρίως το singleplayer κομμάτι τους. Αν το multiplayer mode είναι απλά να σκοτώσεις όποιον βρεις μπροστά σου, μου είναι αδιάφορα. Καλά είναι να χρειάζεται και λίγο μυαλό.

 

Άκουσα πχ. για co-op στα Splinter Cell. Ισχύει;

 

Edit:

με το "καλά είναι να χρειάζεται και λίγο μυαλό" σε καμμία περίπτωση δεν λέω ότι είναι εύκολο να "σκοτώσεις όποιον βρεις μπροστά σου", ούτε λέω ότι δεν είναι διασκεδαστικά αυτού του είδους τα παιχνίδια, οπότε μην προσβληθεί κανείς.. Έχω διασκεδάσει πολλές ώρες με τα CS (απλό και source), απλά ψάχνω τώρα κάτι άλλο. Επίσης γνωρίζω ότι βασικά όλα τα RTS έχουν πολύ διασκέδαση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωπ, εδώ υπάρχει μπόλικο θέμα και γουστάρω!

Μόλις θίξατε το αγαπημένο (και πιο πονεμένο) ευαίσθητο σημείο δικό μου και της κομπιουτερόπληκτης παρέας μου.

 

Κυνηγάω το θέμα αυτό πολύ καιρό τώρα και το παρακολουθώ σε πολλά φόρα. Η θεμελιώδης ερώτηση είναι πάντα λίγο πολύ αυτό που ρώτησε και ο georgemvg: μιλάμε μόνο για FPS ή γενικά για οποιοδήποτε παιχνίδι επιτρέπει συνεργασία παικτών εναντίον του ΑΙ του υπολογιστή (είτε αυτό λέγεται bots είτε άλλη φατρία σε RTS π.χ.);

 

Δώσε μου ένα ορισμό (αν και το είδος coop έχει οριστεί παγκοσμίως!) για το τι σε ενδιαφέρει βασικά και θα ποστάρω μία λίστα με... τα ευρήματά μου!

:-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δώσε μου ένα ορισμό (αν και το είδος coop έχει οριστεί παγκοσμίως!) για το τι σε ενδιαφέρει βασικά και θα ποστάρω μία λίστα με... τα ευρήματά μου!

:-)

Πολύ σωστά είναι μεγάλο θέμα και εξαρτάται τι ορίζει, τι εννοεί και τι θέλει κανείς.. Η διασκέδαση σε κάθε περίπτωση είναι το ζητούμενο και επειδή είναι δεδομένη για ορισμένα είδη, μπορούμε να τα αφήσουμε απ' έξω.

 

Πχ. σχεδόν όλα τα RTS όπου παίζουν ένας με έναν αντίπαλοι, είναι δεδομένο ότι οι παίκτες γουστάρουν, εφόσον γουστάρουν το είδος. Οπότε ας αναφέρουμε μόνο RTS όπου γνωρίζουμε ότι μπορεί να υπάρχει συνεργασία εναντίον ΑΙ του υπολογιστή.

 

Όσον αφορά τα FPS, ας αφήσουμε έξω τις περιπτώσεις όπου με χρήση mods ή patches μπορούμε να εισάγουμε bots σε ένα παιχνίδι όπου απλά η ομάδα σου πρέπει να κερδίσει την αντίπαλη, επειδή γίνεται σε πάρα πολλά παιχνίδια. Θα με ενδιέφερε περισσότερο να μπορώ να παίξω ό,τι και στο singleplayer κομμάτι, μαζί με κάποιο φίλο. Ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Πχ. άκουσα για mod στο Half-life όπου μπορείς να παίξεις συνεργατικά με άλλον όλο το παιχνίδι. Αλλά έχει λέει προβλήματα. Και νομίζω είναι μόνο για το αρχικό Half-life.

 

Πολύ ενδιαφέροντα ακούγονται και παιχνίδια με αεροπλάνα, όπως πχ. το Lock On, ή το IL2 σε συνεργασία. Αν και η απλή αντιπαράθεση ένας εναντίον ενός στον αέρα είναι και αυτή ενδιαφέρουσα.

 

Πάρα πολύ ενδιαφέρον ακούγεται το Splinter Cell σε συνεργασία. Το έχει δει/παίξει κανείς συνεργατικά;

 

Τέτοια πράγματα.. αλλά και ότι άλλο νομίζετε. Θυμηθείτε όμως: LAN και μάλλον λίγα άτομα. Γιατί εντάξει και το Battlefield 2 είναι φοβερό, αλλά πρέπει να μαζευτούν καμμιά 20αριά για να λέει.

 

 

-----Προστέθηκε 22/10/2008 στις 01 : 16 : 36-----

 

 

Πάρα πολύ καλό.. Νά 'σαι καλά.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

OK, κατάλαβα πάνω κάτω τι θέλεις. Ωστόσο είμαι της γνώμης να 'εξελίξουμε' το thread αυτό σε έναν όσο το δυνατόν πληρέστερο οδηγό/κατάλογο με τα παιχνίδια που υποστηρίζουν coop, με τον ορισμό που είναι ευρύτερα δεκτός:

 

"Συνεργασία παικτών εναντίον της ΑΙ και/ή άλλων παικτών".

 

Φυσικά ο κατάλογος θα πρέπει να είναι τόσο αλφαβητικός (ανά όνομα τίτλου) όσο και ανά είδος παιχνιδιού. Άλλη μία πληροφορία που είναι απαραίτητη (και η οποία, πίστεψέ με, δεν υπάρχει σχεδόν σε κανένα site/forum από όσα βρήκα σχετικά θέματα -ούτε και σε αυτό που προτείνεις εσύ aliakas) είναι το πόσοι παίκτες μπορούν να συμμετάσχουν, υπό ποιες συνθήκες (π.χ. LAN, battlenet ή κάτι παρόμοιο, dedicated server της εταιρίας, κλπ). Ειδικής αναφοράς χρήζει και το αν υποστηρίζει "coop campaign mode", δηλαδή αν μπορούν οι παίκτες να παίξουν το single player campaign συνεργατικά -κάτι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΠΑΝΙΟ, όσο κι αν ακούγεται περίεργο- και με συμμετοχή πόσων παικτών.

 

Από όσο έχω ψάξει δεν έχω βρει ΠΟΥΘΕΝΑ τέτοια λεπτομερή καταγραφή αυτού του είδους παιχνιδιών, το οποίο αναμφίβολα είναι το πιο απολαυστικό από όλα. Δε λέω, καλά τα skirmish αλλά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ απόλυτα. Καταλαβαίνεις βέβαια ότι από τη συμφωνία σε μια καλή ιδέα μέχρι την υλοποίησή της η απόσταση είναι μεγάλη. Όσα περιγράφεις είναι πολύ ωραία αλλά προυποθέτουν

α) δουλειά

β) συμμετοχή κόσμου που να δίνει απαραίτητες (και ακριβείς) πληροφορίες μια και δεν είναι δυνατόν 1 ή 2 άτομα να δοκιμάσουν όλα τα παιχνίδια (ή είναι; :-D)

 

Εγώ από τη μεριά μου θα κάνω ότι μπορώ αν υπάρξει τέτοια κίνηση. Βασικά είναι κάτι σαν το link που δόθηκε παραπάνω με περισσότερες πληροφορίες. Οπότε τα όσα αναφέρονται εκεί μπορεί να είναι μία έναρξη..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, η καλύτερη λίστα που έχω βρει ως τώρα είναι η παρακάτω:

 

http://forum.osnn.net/showthread.php?p=823593

 

Μπορεί να μην είναι 100% πλήρης, αλλά είναι σχετικά πρόσφατη. Μπορούμε να 'χτίσουμε' πάνω σε αυτή, αν καθένας που ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ το παιχνίδι συμπληρώνει αυτά που είπαμε παραπάνω:

- είδος παιχνιδιού (FPS, RTS, sports sim, κλπ)

- τι είδους coop είναι (παίκτες εναντίον του ΑΙ του υπολογιστή, π.χ. bots ή skirmish σε παιχνίδι στρατηγικής)

- αν μπορεί να παιχτεί το single player campaign συνεργατικά (και με πόσα άτομα)

- αν παίζει μόνο σε επίσημους σέρβερ της εταιρίας (π.χ. Battlenet) ή και σε LAN (δηλ. VPN με hamachi)

- αν χρειάζονται ειδικές ρυθμίσεις στο hamachi (ή το battlelan) για να παίξει

 

Επαναλαμβάνω, καλό είναι να συμπληρώνουν τη λίστα άνθρωποι που έχουν ιδία πείρα με το κάθε παιχνίδι.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η λίστα είναι ΜΟΝΟ για coop παιχνίδια, δηλαδή τουλάχιστον 2 παίκτες εναντίον τουλάχιστον 1 αντιπάλου ελεγχόμενου από υπολογιστή. Παράδειγμα: το C&C:Red Alert ΕΙΝΑΙ coop (network) ενώ το Call of Duty (1, 2, 4) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ coop (το team deathmatch χωρίς bots δεν είναι coop).

 

Άντε, καλή αρχή!

B)

 

Συμπληρωματικά - Ακόμα μία λίστα, πολύ κοντά στο 'στυλ' που προτείνω. Δείχνει ενημερωμένη και 'ζωντανή' (μέχρι και το... Diablo 3 έχει μέσα!):

http://www.co-optimus.com/system/4/pc.html

Επεξ/σία από the_valliant
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

Ψαχνω ενα game να παιξω με τον αδερφο μου lan...Παιξαμε το Resident Evil 5...παιξαμε απειρο Pro....αντε και καμια Dota...

 

Αλλα κατι που να θελει co-op και να εχει story?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τωρα λεω να ξεκινησω το sacred (του 2004)...Εχει αυτο multi player?

 

 

Ψαχνω για το dawn of war.

 

Ευχαριστω φιλε για τις προτασεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...