Προς το περιεχόμενο

Xiaomi Yi: Γνώμες, προτάσεις, λύσεις, mods κλπ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

QxjcGII.jpg

Xiaomi Yi

 

 

 

Απ' ο,τι διακρίνω η καμερούλα αρχίζει και γίνεται αρκετά δημοφιλής στην Ελλάδα μιας και προσφέρει σε πολύ δελεαστική τιμή αρκετά features. Παίρνω την πρωτοβουλία λοιπόν να ανοίξω ένα δικό της thread ώστε να μην "λερώνουμε" εκείνο με τις προσφορές ώστε να μοιραζόμαστε οτιδήποτε έχει να κάνει με την συσκευή. Επίσης θα προσπαθήσω να ενημερώνω το αρχικό post με οτιδήποτε νέο προκύπτει (δεν υπόσχομαι :P ).

 

Ξεκινάω με 2-3 πραγματάκια που έχω συγκεντρώσει που, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να ξέρει ο κάθε κάτοχός της (δεν θα κάνω αναφορά στην εφαρμογή smartphone που μας βοηθάει να χειριστούμε την κάμερα μέσω του ενσωματωμένου wifi της).

 

 

 

1) Βελτίωση των χαρακτηριστικών της μηχανής όπως την ανάλυση, το bitrate, το saturation κλπ

 

Έχουν βγει scripts τα οποία κατά το boot που κάνει η κάμερα τρέχουν κάποιες εντολές οι οποίες αλλάζουν τα χαρακτηριστικά της μηχανής. Για παράδειγμα μπορείτε να περάσετε ένα script το οποίο θα σας προσθέτει νέα ανάλυση 2K@30fps (με το επίσημο firmware το μέγιστο που μπορείτε να γράψετε είναι 1080p@60fps), θα σας βελτιώνει τα highlights και στις φωτογραφίες θα σας δίνει και jpg αλλά και raw αρχεία ώστε να μπορείτε να τα επεξεργαστείτε μετά με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας.

 

Το θετικό με τα scripts είναι ότι δεν αλλοιώνουν τον κώδικα του firmware μόνιμα οπότε μειώνεται δραστικά ο κίνδυνος να brickάρετε την συσκευή. Επίσης άλλο ένα θετικό με αυτά τα scripts είναι ότι μπορείτε να τα εγκαταστήσετε εύκολα αλλά και να τα αφαιρέσετε εύκολα. Τρόπος εγκατάστασης είναι ο εξής:

 

  • Δημιουργείτε ένα αρχείο με όνομα autoexec.ash (τύπος αρχείου "Unix script file" -> μπορείτε να δημιουργήσετε τέτοιου είδους αρχεία μέσω του notepad++) το οποίο θα περιέχει τις εντολές που θέλετε.
  • Το μεταφέρετε στο root της sd κάρτας.
  • Ανοίγετε την μηχανή και το script θα τρέξει αυτόματα
  • Για να το αφαιρέσετε και να γυρίσετε πίσω στη stock κατάσταση απλά διαγράφετε αυτό το autoexec.ash αρχείο από την κάρτα μνήμης.

 

Ένα παράδειγμα περιεχομένου ενός τέτοιου script είναι αυτό:

#set video resolution to 2304x1296 30fps
writeb 0xC06CE446 0x02

#set bitrate to 35Mb/s
writew 0xC05C1006 0x420C

Σημαντικό: Αφήνετε ΠΑΝΤΑ μια κενή γραμμή στο τέλος του script αλλιώς δεν θα τρέχει

 

- Ο χρήστης funnel από το dashcamtalk.com έφτιαξε έτοιμα σκριπτάκια για το κάθε firmware και αναφέρει αναλυτικά τι κάνει το καθένα. Μπορείτε να τα βρείτε όλα στο github του: https://github.com/funneld/XiaomiYi/tree/master/autoexec.ash

 

Σημειώσεις: Πρέπει να γνωρίζετε τι fw τρέχει η συσκευή σας ώστε να πάτε στον αντίστοιχο φάκελο για το fw σας και επίσης πρέπει οπωσδήποτε το script να είναι τύπου Unix script file (θα το δείτε σαν επιλογή στο save as notepad++)

 

- Ο χρήστης nutsey έχει δημιουργήσει πιο πολύπλοκα scripts που βελτιώνουν αρκετά πραγματάκια και τα παραθέτει στο blog του με περιγραφές: http://nutseynuts.blogspot.gr/2015/06/xiaomi-yi-action-cam-custom-scripts.html

 

Σημείωση: Τα περισσότερα scripts είναι για το τελευταίο firmware (το αναφέρει) οπότε τσεκάρετε και τη συσκευή σας ώστε να συμφωνεί με το compatible firmware του.

 

 

 

2) Firmware mirror site

 

Ο χρήστης Andy_S έχει δημιουργήσει ένα site όπου περιλαμβάνει όλα επίσημα firmwares που έχουν κυκλοφορήσει από την Xiaomi ώστε να τα περάσετε χειροκίνητα (σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε downgrade ή δεν σας το περνάει μέσω της εφαρμογής από το κινητό - ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ). Αναφέρει αναλυτικές οδηγίες στο thread που έχει δημιουργήσει.

 

Thread: https://forum.dashcamtalk.com/threads/xiaomi-yi-firmware-mirror-site.11956/

Site: http://sw.deltaflyer.cz/CC/

 

 

 

3) Εφαρμογή για έλεγχο και σετάρισμα της συσκευής από Windows/Linux/Mac

 

Ο ίδιος χρήστης έχει δημιουργήσει και ένα γραφικό περιβάλλον για τον έλεγχο της κάμερας μας ασύρματα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή

 

Thread: https://forum.dashcamtalk.com/threads/xiaomi-yi-camera-gui-control-configure-from-pc-win-lin-mac.11206/

Download: https://github.com/deltaflyer4747/Xiaomi_Yi (περιέχει όλες τις πληροφορίες για την εγκατάστασή του)

 

 

 

4) Επίλυση προβλημάτων

 

Πολλοί αναφέρουν προβλήματα στο focus (blurry videos), προβλήματα στο μικρόφωνο αλλά και έναν ενοχλητικό ήχο που κάνει στο βίντεο που γράφει όταν είναι ενεργοποιημένο το Wifi.

 

Ευτυχώς για εμάς οι λύσεις σε αυτά τα προβλήματα δεν παίρνουν πάνω από 5-10 λεπτά και δεν απαιτούν καμία ιδιαίτερη γνώση. Το παρακάτω βίντεο δίνει λύση και στα 3 προαναφερθέντα προβλήματα.

 

 

Συνοπτικά:

 

  • Πρόβλημα focus: Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το μπροστινό καπάκι της κάμερας. Εκεί γύρω από τον φακό θα υπάρχει κόλλα την οποία την αφαιρείτε προσεκτικά και περιστρέφετε τον φακό anti-clockwise (συνήθως) ώστε να πετύχετε το σωστό focus. Για να διευκολυνθεί η διαδικασία καλό είναι να έχετε συνδέσει την κάμερα με το HDMI σε κάποιο monitor ώστε να βλέπετε real time το adjustment που κάνετε κατά την περιστροφή. Tip: Κοιτάξτε να είναι πεντακάθαρη η εικόνα σε αντικείμενα που απέχουν 1-1,2m από την μηχανή σας.
  • Πρόβλημα με το μικρόφωνο: Βγάζετε το μπροστινό καπάκι και ξεβιδώνετε τις βίδες που συγκρατούν την πλακέτα με το πίσω κομμάτι της μηχανής. Μετά εντοπίζετε το μικροφωνάκι και αφού αφαιρέσετε ένα προστατευτικό λαστιχάκι, αφαιρείτε μια ταινία που έχει. Τέλος ακολουθείτε την αντίστροφη διαδικασία (χωρίς πλέον την ταινία).
  • Πρόβλημα με τον ήχο ενώ είναι ενεργοποιημένο το wifi: Αφαιρείτε το μπροστινό καπάκι και εντοπίζετε μια "επαφή" που είναι πάνω του (δείχνει στο βίντεο) και την καλύπτετε με ταινία (χαρτοταινία). Κάποιοι αναφέρουν ότι δεν επιλύθηκε το πρόβλημα.

     

 

 

 

5) Αξεσουάρ

 

Θα γράψω μόνο τα επίσημα αξεσουάρ της Xiaomi γιατί τα υπόλοιπα είναι πολλά (άλλωστε υπάρχουν πολλές ομοιότητες με τα αξεσουάρ της gopro)

 

- H Xiaomi κυκλοφόρησε πριν κάποιους μήνες την original αδιάβροχη θήκη για την Yi αλλά έπειτα από προβλήματα (σπασίματα στα κουμπιά) την απέσυρε και περιμένουμε νέο revision υποθέτω.

 

- Πριν λίγες μέρες έκανε την εμφάνισή του το original bluetooth remote της Xiaomi το οποίο επιτρέπει την απομακρυσμένη διαχείριση της συσκευής (video/photo mode) μέσω bluetooth.

 

 

 

####################################

 

Disclaimer: Οτιδήποτε διαβάσετε το κάνετε με δική σας ευθύνη και δεν φέρω καμία απολύτως ευθύνη σε περίπτωση που δημιουργήσετε πρόβλημα στη συσκευή σας

Επεξ/σία από Questioner
  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τρομερή δουλειά  :D  :D

 

Χθες πέρασα το script yimax και αναμένονται δοκιμές τις επόμενες ημέρες!! Θα δοκιμάσω να ξαναδω το focus με καλώδιο hdmi για να είμαι σίγουρος ότι δε παίρνει βελτίωση,

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ. :D

 

Σήμερα παρέλαβα και τη δική μου! Από την θεωρία στην πράξη.

Ποσό€; Από ποιο site; Σε πόσες μέρες; 

Είναι καλή αξίζει; 

ευχαριστώ  :-D  :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποσό€; Από ποιο site; Σε πόσες μέρες; 

Είναι καλή αξίζει; 

ευχαριστώ  :-D  :-D

 

Κάπου στα 62€ από το gearbest. Για τα λεφτά της είναι τρομερό vfm και όπως βλέπεις μπορείς να την μοντάρεις όπως θες...

 

Το θέμα με τις προσφορές είναι εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/570156-xiaomi-yi-sports-cam-6428%E2%82%AC/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάπου στα 62€ από το gearbest. Για τα λεφτά της είναι τρομερό vfm και όπως βλέπεις μπορείς να την μοντάρεις όπως θες...

 

Το θέμα με τις προσφορές είναι εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/570156-xiaomi-yi-sports-cam-6428%E2%82%AC/

Είδα όλες τις σελίδες από το θέμα από κάβλ**, σε πόσες μέρες σου ήρθε;

Επεξ/σία από Oneos33
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα σημερινό βίντεο με την yi στο ποδήλατο

 

 

Δυστυχώς το sharpness χάνει πολύ στο youtube, παρ' όλα αυτά μπορείτε να δείτε πόσο ωραία γράφει.

 

FW: 1.2.0

Mod: 2K@30fps

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν κάνω λάθος και τα δύο ήταν off. Το lens rectification απλά εξαλείφει το fisheye effect που έχει ο ευρυγώνιος το οποίο μου αρέσει να υπάρχει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έχω πάρει την 40M Water Proof Cover Case for Xiaomi Yi Action Sports Camera with High Transmittance από Gearbest και μπάζει νερά από μπροστά (εκεί που βρίσκεται ο φακός). Πριν βάλετε την μηχανή σας μέσα λοιπόν τσεκάρετε τις κινέζικες αυτές θήκες. Ευτυχώς είχα βάλει χαρτοπετσέτες και την τσέκαρα γιατί ήθελα να την χρησιμοποιήσω το ΣΚ.

 

ΑΝ κάποιος έχει spare αδιάβροχη ή δεν την χρειάζεται ας μου στείλει pm να την αγοράσω γιατί δεν βλέπω να βγάζω γρήγορα άκρη με τους κινέζους.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε μεγάλη ένταση ήχου, έχει πρόβλημα ο ήχος της. Καταγράφει υψηλοσυχνο σήμα.

 

Ισχύει. Αν και δεν με πειράζει πολύ αυτό. Ας ελπίσουμε πως είναι software θέμα και μπορούν να μειώσουν λίγο τα db μήπως και περιοριστεί το πρόβλημα.

 

Έχω την SJ4000 wifi  ξέρει κανείς αν κάνει η θήκη της στην Xiaomi Yi ?

 

Χωρίς να το έχω ψάξει θεωρώ πως δεν θα κάνει μιας και δεν έχουν το ίδιο housing.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...