Moderators Spect~ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Moderators Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 επειδη το αλλο θρεντ το διαλυσαμε συνεχιστε εδω mastoras007, on 21 Jul 2015 - 3:57 PM, said: ειπα κάτι τετοιο?Εξηγησα τι ειναι ο φπα δεν ειπα οτι δυσκολευομαι να το δίνω εδωσα παραδειγματα ωστε να καταλάβεις οτι τα μαγαζακια για να επιβιώσουν εχουν ριξει τις τιμές κάτω απο αυτο που θα έπρεπε ωστε να εχουν ενα αξιόλογο κέρδος.οποτε εσυ πληρώνες πχ τα μηλα 1 ευρο την κυριακή 1 και την δευτέρα μετα την αυξηση ποιος πλήρωσε το φπα? και σταματήστε να αναφέρεστε συγκεκριμένα σε μένα λέω τι ισχύει γενικά δεν λέω τι κάνω εγώ.Εγώ ούτε τιμές άλλαξα ούτε ο ΦΠΑ ανέβηκε. δεν καταλαβαινεις οτι δεν κοβεις απο το ΦΠΑ απλα μειωνεις το ποσοστο κερδους αλλο το ενα αλλο το αλλο 1
mastoras007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 ωραίος. επειδη το αλλο θρεντ το διαλυσαμε συνεχιστε εδω mastoras007, on 21 Jul 2015 - 3:57 PM, said: δεν καταλαβαινεις οτι δεν κοβεις απο το ΦΠΑ απλα μειωνεις το ποσοστο κερδους αλλο το ενα αλλο το αλλο τεσ πα συμφονω. Σταματηστε όμος να αναφέρεστε συγκεκριμένα σε μένα μια γενική συζήτηση κάνουμε γίνετε αυτό?
Moderators Spect~ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Moderators Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 ωραια! βαλε οποιον θελεις στη θεση σου!! βαλε εμενα! να στο πω με νουμερα! εχεις ενα προιον το οποιο αγοραζεις 10€ με το φορο στο 13% παει 11.30€ και εσυ το πουλας 13€. Ανεβαινει ο ΦΠΑ και το 11.30€ γινεται 12.30€ και εσυ συνεχιζεις να το πουλας 13€ στην πρωτη περιπτωση ειχες κερδος 1.70€ ενω στη δευτερη 0.70€ και στις 2 περιπτωσεις εγω το ΦΠΑ στο εχω πληρωσει αυτο που εχει μειωθει ειναι το κερδος σου! Οποτε το να παραπονιεται ο οποισδηποτε επιχειρηματιας για το οτι δεν εχει να πληρωσει ΦΠΑ δειχνει απλα ή οτι δεν ξερει τη δολεια του ή οτι απλα καταχραζεται λεφτα που δεν ειναι δικα του. Τα νουμερα τυχαια 1
Joshua21 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 ωραια! βαλε οποιον θελεις στη θεση σου!! βαλε εμενα! να στο πω με νουμερα! εχεις ενα προιον το οποιο αγοραζεις 10€ με το φορο στο 13% παει 11.30€ και εσυ το πουλας 13€. Ανεβαινει ο ΦΠΑ και το 11.30€ γινεται 12.30€ και εσυ συνεχιζεις να το πουλας 13€ στην πρωτη περιπτωση ειχες κερδος 1.70€ ενω στη δευτερη 0.70€ και στις 2 περιπτωσεις εγω το ΦΠΑ στο εχω πληρωσει αυτο που εχει μειωθει ειναι το κερδος σου! Οποτε το να παραπονιεται ο οποισδηποτε επιχειρηματιας για το οτι δεν εχει να πληρωσει ΦΠΑ δειχνει απλα ή οτι δεν ξερει τη δολεια του ή οτι απλα καταχραζεται λεφτα που δεν ειναι δικα του. Τα νουμερα τυχαια Δύο παρατηρήσεις στα γρήγορα: 1) Όταν πουλάς κάτι 13€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 13%, τότε η τιμή πώλησης χωρίς ΦΠΑ είναι ~11,50, άρα το κέρδος σου είναι ~1,50€ και όχι 1,70€ όπως λες. 2) Με τέτοιο ποσοστό κέρδους μπαίνεις μέσα, εκτός από ελάχιστα είδη(πχ βενζίνη). 2
Moderators Spect~ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Moderators Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 γιατι παει 11.50 και οχι 11.30? Πριν που ειπα το αγοραζεις 10€ εννοουσα χωρις το ΦΠΑ οποτε με 13% φπα παει στο 11.30 ειπα τυχαιαα νουμερα απλα για να δειξω το οτι το μονο που αλλαζει ειναι το ποσοστο κερδους
Expertr Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 <p> γιατι παει 11.50 και οχι 11.30? Πριν που ειπα το αγοραζεις 10€ εννοουσα χωρις το ΦΠΑ οποτε με 13% φπα παει στο 11.30<br /> <br /> ειπα τυχαιαα νουμερα απλα για να δειξω το οτι το μονο που αλλαζει ειναι το ποσοστο κερδους <br /> <br />Εαν κατι με 13% φπα εχει 13€ τοτε χωρις φπα οπως λεει και ο φιλος απο πανω εχει 11.50€</p><p> </p><p> Δεν εχει καμια σχεση το 10€ χωρις φπα με το 11.30€ με φπα που λες.<br /> </p> 1
Joshua21 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 γιατι παει 11.50 και οχι 11.30? Πριν που ειπα το αγοραζεις 10€ εννοουσα χωρις το ΦΠΑ οποτε με 13% φπα παει στο 11.30 ειπα τυχαιαα νουμερα απλα για να δειξω το οτι το μονο που αλλαζει ειναι το ποσοστο κερδους Γιατί ο ΦΠΑ μπαίνει πάνω στην τιμή πώλησης, και όχι στην τιμή αγοράς. Ο ΦΠΑ επιβαρύνει ΚΑΙ το περιθώριο κέρδους. Για αυτό. 1
Apoll Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Γιατί ο ΦΠΑ μπαίνει πάνω στην τιμή πώλησης, και όχι στην τιμή αγοράς. Ο ΦΠΑ επιβαρύνει ΚΑΙ το περιθώριο κέρδους. Για αυτό. Το κατάστημα λιανικής αγοράζει με ΤιμήΑγορας + ΦΠΑ. Στην ΤιμηΑγοράς προσθέτει το κέρδος που θέλει. Π.χ 10% Η τιμή πώλησης είναι (ΤιμήΑγοράς+10%) + ΦΠΑ Στο τέλος του μήνα/τριμήνου γίνεται συμψιφισμός του ΦΠΑ που πλήρωσε κατά την αγορά, και του ΦΠΑ που εισέπραξε κατά την πώληση, και πληρώνει ή πέρνει πίσω την διαφορά. Στην Ελλάδα των κουτοπόνηρών, αρκετοί πέρνουν το ΤιμήΑγοράς+ΦΠΑ ως κόστος, του κοπανάνε και ένα ποσοστό κέρδους επί του συνολικού ποσούς, και το πουλάνε (ΤιμήΑγοράς+ΦΠΑ)+10% + ΦΠΑ. Βέβαια αυτό σημαίνει ότι δουλεύουν με κέρδος πάνω από 10%. Και φυσικά τα κέρδη τους είναι μεγαλύτερα, όπως και η διαφορά του ΦΠΑ είναι μεγαλύτερη. Γιατί πάντα το κράτος/Εφορία τα υπολογίζει ξεχωριστά, όπως στην 1η περίπτωση. Και το ίδιο είναι όταν λέει ο άλλος "θα δουλέψω με μπλοκάκι, και μου είπε 1000 το μήνα". Στα 1000 προσθέτεις ΠΑΝΤΑ το ΦΠΑ. Στην εταιρία που θα το χρεώσεις δεν κοστίζει ΤΙΠΟΤΑ γιατί θα το πάρουν πίσω. Αντίθετα εσύ θα δουλεύεις για 833 και όχι για 1000.
mastoras007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Οταν αγωραζεις κάποιοα προιόντα για κάποιο μαγαζί πληρώνεις κανονικά φπα απλά μέ τιμολόγια αφαιρείτε το ποσό στο φπα τριμήνου. Γιατί ως γνωστό οι επιχειρησεις πληρώνουν φπα κάθε τριμηνο + φπα στο τέλος του χρόνου στην φορολογική δήλωση,+ κάποιους φόρους αλυλεγηύης κτλ κτλ
Moderators Spect~ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Moderators Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 αρα Απολ καλα το ειχα υπολογισει εγω ε? οχι τιποτα δεν ειναι και λογικα να βγαινει η τιμη αγορας απο την τιμη πωλησης του μαγαζατορα 1
l337 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Τι αλο θα ακούσω.... Δώστε του ρε παιδια ενα βραβείο έντυμου ανθρώπου..βοηθαει την οικονομια της χώρας αχαχαχαχα Να καθεσαι σε μια καρεκλα και να γραφεις αυτα οκ αλλα ελπιζω να μην τα πιστευεις τοσο πολυ.. Θελω να μου πουν οσοι συμετεχουν εδω μεσα αν θα κάναν το ιδιο με αυτο που κανει εδω ο διασώστης της οικονομιας. Αχαχαχ θα πάρω λεει απο τον ποιο ακριβό γιατι αυτος θα μου κόψει απόδηξη αααααχαχαχχαα γελάν και οι πέτρες.. Προσγειώσου λίγο Εμενα το μαγαζί μου δέν το επηρέασε η αυξηση του φπα 23 πληρώνα πρίν 23 και τώρα. Η αδυναμία στήριξης των όποιων επιχειρημάτων σου σε κάνει να μιλάς σαν αχυράνθρωπος και πας αλλού τη κουβέντα. Ελπίζω να το αντιλαμβάνεσαι
HERTHAN Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Οταν ενας αγοραζει ενα προ'ι'ον 100,00 ευρω με ΦΠΑ και το πουλαει 120,00 ευρω με ΦΠΑ μπορει να μου πει καποιος ποσο ειναι το καθαρο κερδος που θα εχει? Γνωριζω ποσο ειναι απλα κανω την ερωτηση γιατι βλεπω οτι υπαρχει καποιο μπερδεμα γενικοτερα.
mastoras007 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Η αδυναμία στήριξης των όποιων επιχειρημάτων σου σε κάνει να μιλάς σαν αχυράνθρωπος και πας αλλού τη κουβέντα. Ελπίζω να το αντιλαμβάνεσαι ναι το αντιλαμβάνομαι. Αυτο που δέν αντιλαμβάνομαι ειναι γιατί πάς τόσο κόντρα? και επιμένεις? Τι κάνεις στην ζωή σου γενικά?πώς ξέρεις όλα αυτά που ξέρεις? Οταν ενας αγοραζει ενα προ'ι'ον 100,00 ευρω με ΦΠΑ και το πουλαει 120,00 ευρω με ΦΠΑ μπορει να μου πει καποιος ποσο ειναι το καθαρο κερδος που θα εχει? Γνωριζω ποσο ειναι απλα κανω την ερωτηση γιατι βλεπω οτι υπαρχει καποιο μπερδεμα γενικοτερα. απο τα 20 αφαιρείς το ΦΠΑ όσο είναι 13-23% και οτι μένει ειναι το κέρδος σου θα το ξαναφορολογιθείς όμος τέλος του χρόνου στην φολογική εκτός και αν μαγειρέψεις την δήλωση όπος κάποιος πρίν κάπου το ενέφερε. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 Μέλος Moderators Δημοσ. 21 Ιουλίου 2015 απο τα 20 αφαιρείς το ΦΠΑ όσο είναι 13-23% και οτι μένει ειναι το κέρδος σου θα το ξαναφορολογιθείς όμος τέλος του χρόνου στην φολογική εκτός και αν μαγειρέψεις την δήλωση όπος κάποιος πρίν κάπου το ενέφερε. ακυρο αυτο! λαθος δεδομενα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα