Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απωθημενο μιας ζωης κι εχω χασει καθε ελπιδα. Εχω παρατησει τη σχολη που περασα το 2010 απ'το πρωτο εξαμηνο γιατι απλα δε μου εκανε. Δεν ηθελα να γινω καθηγητρια Γαλλικων. Ηθελα απο μωρο να γινω γιατρος και θα ειναι παντα ο καημος μου που θα σκαω απ τη στενοχωρια.

Δε συζηταω καν το ενδεχομενο να τελειωσω αυτη τη σχολη,γιατι οτιδηποτε δε μου αρεσει,μου δημιουργει αισθηση καταπιεσης και με τρελαινει και μονο η ιδεα να παρακολουθω καθημερινα μαθηματα καποιας σχολης που δε με ενδιαφερει, επι σειρα ετων.

Να δωσω ξανα Πανελληνιες για να περασω Ιατρικη δεν παιζει σε καμια περιπτωση.Ειναι αδυνατο να γινει για πολλους λογους.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης: Υπαρχει καποιος τροπος να σπουδασω Ιατρικη χωρις Πανελληνιες? Καποιο κολλεγιο,καποια ιδιωτικη σχολη στην Ελλαδα? Αν δεν υπαρχει, θα γινει ποτε?Υπαρχει καποια ενημερωση? Το αλλο που λενε οτι θα καταργηθουν οι Πανελληνιες σε λιγα χρονια,απ'οτι καταλαβα ουτε κι αυτο θα με βοηθησει,αφου θα δινεται βαρυτητα στους βαθμους του Λυκειου,κι οι βαθμοι μου ειναι κακα χαλια.

Δε ζηταω ενημερωση για σχολες στο εξωτερικο, αλλα αποκλειστικα για ο,τι αφορα την Ελλαδα, μιας και η μανα μου οποτε αναφερω τη λεξη εξωτερικο, η απαντηση της ειναι σταθερα η ιδια '' Που να πας με τρια παιδια σε αλλη χωρα?Που θα μεινεις? Δε θα εχεις κανεναν εκει. Που θα βρεθουν τα λεφτα για να μενεις καπου και με τι λεφτα θα σπουδασεις?εξωτερικο= λεφτα που δεν υπαρχουν=αδυνατο=ξεχνα το.''

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πανελλήνιες ή κατατακτήριες είναι οι μόνες σου επιλογές. Και για το δεύτερο χρειάζεσαι πτυχίο.

Δημοσ.

Από την άλλη ακόμη και εάν μπορέσεις να μπεις,αναφέρεις ότι οι βαθμοί σου είναι χάλια, πιστεύεις ότι έχεις τις βάσεις,από άποψη γνώσεων, για να τελειώσεις Ιατρική;

Μήπως να το δεις για κάτι παραϊατρικό, όπως ανέφερε ο Ζίο10 παραπάνω;

• Like 2
Δημοσ.

Δε μπορω να μπω ουτως η αλλως γιατι ημουν Θεωρητικη. Το παραιατρικο με στενοχωρει γιατι δεν ειναι καθαρα αυτο που θελω. Ειμαι λιγο περιεργη σε αυτα. Αν κατι δε μου αρεσει δε θελω να το κανω και οντως δεν το κανω. Μ αρεσουν παρα πολλες ειδικοτητες της Ιατρικης. Ολα οσα μ αρεσουν ειναι μεσα απ αυτη τη σχολη. Ουτε τα παραιατρικα με καλυπτουν,γιατι δεν ειναι αυτο που πραγματικα θελω.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν έχει σημασία τι κατεύθυνση ήσουν από γραφειοκρατική άποψη. Αν κάτσεις να διαβάσεις τότε θα περάσεις, κιόλας και ας μην το κάνεις και σε έναν χρόνο.

Δημοσ.

Κάτσε διάβασε και πάρε όλα τα μαθήματα της σχολής σου μέχρι τον Σεπτέμβρη ή τον επόμενο αν δεν μπορείς τόσο γρήγορα και μετά κάτσε διάβασε τα λίγα μαθήματα που θέλουν οι Ιατρικές για κατατακτήριες. Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για εσένα. Και αν δεν τα καταφέρεις τουλάχιστον θα έχεις ένα πτυχίο φιλολογίας. Τώρα τι έχεις;

• Like 2
Δημοσ.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης: Υπαρχει καποιος τροπος να σπουδασω Ιατρικη χωρις Πανελληνιες? Καποιο κολλεγιο,καποια ιδιωτικη σχολη στην Ελλαδα? Αν δεν υπαρχει, θα γινει ποτε?Υπαρχει καποια ενημερωση? Το αλλο που λενε οτι θα καταργηθουν οι Πανελληνιες σε λιγα χρονια,απ'οτι καταλαβα ουτε κι αυτο θα με βοηθησει,αφου θα δινεται βαρυτητα στους βαθμους του Λυκειου,κι οι βαθμοι μου ειναι κακα χαλια.

Οπως ειπαν και οι προηγουμενοι, ιατρικη στην Ελλαδα μεσω πανελληνιων η μετα απο κατατακτηριες. Δεν υπαρχει αλλος τροπος να μπεις. Φυσικα δεν υπαρχει κολλεγιο ή ιδιωτικη σχολη και δεν πιστευω οτι θα υπαρξει συντομα. Αρα αφου δε σε ενδιαφερει η τωρινη σχολη σου, διαβαζεις ξανα για πανελληνιες (;;;;;).

Στην Κυπρο ανοιξε πριν 2 χρονια περιπου ιδιωτικη ιατρικη σχολη, που γινεται ομως στα αγγλικα. Δε σωζει την κατασταση, γιατι και η κυπρος ξενιτια ειναι οσον αφορα τα εξοδα και τη μετακομιση/μεταναστευση.

Ρεαλιστικα μιλωντας, επισης ειναι λιγο ζορι απο θεωρητικη κατευθυνση να δωσεις πανελληνιες και να αποκτησεις το επιπεδο για να μπεις πρωτο ετος ιατρικης, ενω εισαι ηδη 6 χρονια μακρια απο το σχολειο οπως λες. Με αλλα λογια, δεν ειναι κατι που μπορεις να το πετυχεις σε ενα ετος, κατα την ταπεινη μου γνωμη. Αρα στην καλυτερη των περιπτωσεων, αν ολα πανε καλα και μπορεσεις να περασεις τον πρωτο σκοπελο που λεγεται εισαγωγη, θα ξεκινησεις ως πρωτοετης στα 26-27. Η σχολη θελει συνεχη παρουσια με εργαστηρια, κλινικες και μαθηματα και δε συνδυαζεται καλα με αλλες υποχρεωσεις (παιδια, ενδεχομενη εργασια). Ειναι πολυ ευκολο να σε παρει η μπαλα και να φτασεις στο 4ο-5ο ετος και να χρωστας μια 30αρια μαθηματα (πιστεψε με, το εχω δει). Αρα και το να τελειωσεις στα 6-7 χρονια ειναι επισης λιγο δυσκολο οταν εχεις τις προαναφερθεισες υποχρεωσεις. Αρα μιλαμε για πτυχιο εκει γυρω στα 34 - 35;;; Και μετα τι; 5 χρονια ειδικοτητα;

Σορι που τα γραφω μαυρα, προσπαθω να ειμαι ρεαλιστικος. Δεν ειναι πολυ λογικη επιλογη. Αν ειναι το μονο που θες να κανεις στη ζωη  σου, τοτε κυνηγησε το, αλλα να εισαι προετοιμασμενη για ζορια.

• Like 3
Δημοσ.

Ειμαι λιγο περιεργη σε αυτα. Αν κατι δε μου αρεσει δε θελω να το κανω και οντως δεν το κανω. Μ αρεσουν παρα πολλες ειδικοτητες της Ιατρικης. Ολα οσα μ αρεσουν ειναι μεσα απ αυτη τη σχολη. Ουτε τα παραιατρικα με καλυπτουν,γιατι δεν ειναι αυτο που πραγματικα θελω.

Θεωρητική, έτος εισαγωγής 2010. Άρα καμμία υποδομή στα μαθήματα της Θετικής. Η Ιατρική είναι σχολή με αποκατάσταση και βάσεις στο 19. Έχουμε Φλεβάρη, οι Πανελλαδικές είναι Μάϊο. Άρα φέτος δεν προλαβαίνεις. Για του χρόνου θέλεις λιώσιμο, φροντιστήρια και πάλι με αμφίβολα αποτελέσματα. Αν τυχόν περάσεις, μάλλον σε επαρχία. Κολλέγια για Ιατρική στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Πτυχίο Γαλλικής, ώστε να το πάλευες με κατατακτριες δεν.

Εξωτερικό με θυσίες και στερήσεις γίνεται. Όμως λόγω ελλιπούς στήριξης από την οικογένεια, άκυρη κι αυτή η επιλογή.

Συμπέρασμα: το ξεχνάς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...