Προς το περιεχόμενο

hyperspaced

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    1.115
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

  • ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

    3

Σχετικά με hyperspaced

  • Ημερομηνία γέννησης 21/12/1977

Πρόσφατες Επισκέψεις

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

hyperspaced's Achievements

  1. Σιγά μην κάτσει το ανύπαρκτο Κράτος να διώξει τους καταπατητές "επιχειρηματίες". Ο μόνος λόγος που βάζουν αυτή την εφαρμογή είναι κατά την προσφιλή τακτική τους να "κόψουν πρόστιμα". Ο "επιχειρηματίας" θα συνεχίσει να τα τσεπώνει και θα βάλει ένα δικηγόρο να αμφισβητήσει τα πρόστιμα και να αναβάλλει την πληρωμή τους όσο μπορεί. Ο πολίτης θα μείνει με την ομπρέλα. το ψυγειάκι και το MyCoast app στο χέρι. Για να το καταλάβουμε λίγο: συμφέρει περισσότερο το κράτος να λειτουργεί παράνομα ένα beach club, να κόβει αποδείξεις και να πληρώνει πρόστιμα, παρά μια ελεύθερη παραλία. (πως θα πληρωθεί το "μπόνους παραγωγικότητας" στους δημοσίους υπαλλήλους;)
  2. Να το φέρουμε και στην Ελλάδα. Τώρα με τους νέους "κανονισμούς", θα μπορούν να χτίσουν και 5-6 μέτρα πιο ψηλά λόγω "πράσινης ανάπτυξης". Μια χαρά τα "κανόνισαν".
  3. Δεν είναι απλό rebranding η μεταφορά του process ενός επεξεργαστή 5nm στα 3nm! Είναι νέα σχεδίαση ώστε τα ίδια υποσυστήματα να χωρέσουν καλύτερα στο νέο process. Δεν είναι απλή δουλειά αυτό. Φυσικά και παίζουν ρόλο τα nm. Το όποιο hype που λες οφείλεται στο marketing (δηλ. ανθρώπων που έχουν αποσπασματική εικόνα της τεχνολογικής πραγματικότητας) όπου παραπληροφορούν τον αγοραστή μετρώντας ένα συγκεκριμένο feature του process* ώστε να φανεί καλύτερο, παρότι η πυκνότητα transistors π.χ. του process της Intel στα 10nm είναι παραπλήσια με αυτή της AMD στα 7nm. (* Παραδοσιακά μετρούσαμε το process βάσει του μεγέθους της πύλης σε ένα mosfet. Αυτό έχει αλλάξει πλέον)
  4. Ρε τί διαβάζουμε κάθε τρεις και λίγο.... Ο υψηλά αμειβόμενος εργαζόμενος της Google κάνει διαμαρτυρία: α) για ένα company project που πληρώνει τον υψηλό μισθό του. β) δεν διάβασε τους όρους εργασίας όταν πέρασε το interview γ) δεν ήξερε ότι πρόκειται να δουλέψει για μια εταιρεία που αναλαμβάνει τέτοια projects δ) τώρα έμαθε ότι υπάρχει θέμα στην Παλαιστίνη ε) δεν διαμαρτυρήθηκε όταν οι αλλάχου-ακμπάρ σκότωσαν εν ψυχρώ αθώα παιδιά που πήγαν να ακούσουν μουσική στ) δεν ενδιαφέρεται για την πείνα και τους πολέμους στην Αφρική, την Μπόκο Χαράμ, το Islamic State, αλλά μόνο στην Παλαιστίνη Και έχουμε τον τυπικό μέσο Έλληνα που α) έχει μπερδέψει τί είναι δουλειά και τί είναι πολιτική διαμαρτυρία β) έχει κάνει τα δημόσια Πανεπιστήμια μπου...λο με τις κομματικές παρατάξεις γιατί νομίζει ότι μπορώ να πολιτικοποιούμαι όπου γουστάρω γ) όταν πληρώνει ο μπαμπάς για ιδιωτικό πανεπιστήμιο είναι το καλύτερο παιδί δ) αν έμπαινε στην Google θα ήταν παναγίτσα με τόσα λεφτά που θα έβγαζε Λοιπόν, απλά τα πράγματα: Όποιος θέλει μπορεί να δοκιμάσει την τύχη του ανοίγοντας μια ΔΙΚΗ ΤΟΥ εταιρεία (να καταλάβει τί εστί αλμυρό φυστίκι) και να επιτρέψει στους υπαλλήλους του να κάνουν πολιτικές διαμαρτυρίες.
  5. Θα ήταν χρήσιμο αν ο χάρτης είχε με διαφορετικό χρώμα τις συνδέσεις που είναι ενεργές.
  6. Μάλλον τα έχεις μπερδέψει. Το Κράτος έδωσε 120 εκ. στην Aegean από λεφτά που μοίραζε (=τύπωνε) η Ε.Ε. για να στηρίξει επιχειρήσεις. Λεφτά στήριξης πήραν μέχρι και τα κομμωτήρια όπως έγραψε σωστά ένας φίλος πιο πάνω. Δεν βγήκαν από την τσέπη του φορολογούμενου. Στην Aegean το κράτος πήρε warrants σε αντάλλαγμα. Δηλαδή αγόρασε τη μετοχή στα 5 ευρώ και όταν άσκησε το δικαίωμα, την πούλησε στα 11 ευρώ. Η Αegean όχι μόνο σώθηκε αλλά αύξησε και τα κέρδη της σε επίπεδα ρεκόρ. Το λάθος του Κράτους εκ των υστέρων ήταν ότι θα μπορούσε να είχε καθυστερήσει την άσκηση του δικαιώματος των warrants μέχρι το 2026, οπότε και να είχε αποκομίσει μεγαλύτερο όφελος. Αλλά μάλλον είχε τις ορδές των δημοσίων υπαλλήλων να πληρώσει. - Η Ολυμπιακή έφτασε στο χάλι που έφτασε λόγω κακοδιαχείρισης. ΕΜΠΑΙΝΕ ΜΕΣΑ 350 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. Δεν έκανε ποτέ εξυγίανση (απόλυση προσωπικού, αναδιοργάνωση κλπ.). - Ο ΟΣΕ έμπαινε μέσα 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. - Ο ΟΠΑΠ και ο ΟΤΕ είναι η κλασσική περίπτωση που πουλάς τα κοσμήματα γιατί είμαστε κράτος-σοβιετία και ταϊζουμε κηφήνες. - Η Pitsos, Λάρκο, Ναυπηγεία κλπ. είναι κλασσικές περιπτώσεις του σοβιετικού τύπου συνδικαλισμού στη χώρα. (για την Πίτσος, που το σχολίασε κάποιος, λόγω απεργιών έφτασε στο σημείο να πουληθεί σε Γερμανούς τη δεκαετία του '70 που τελικά της βγήκε σε καλό γιατί αύξησε κατά πολύ την κερδοφορία της -- η Πίτσος δεν γλίτωσε τον προλετάριο δημάρχο Ελευσίνα όπου μπλόκαρε την απόφαση για δημιουργία καινούργιου εργοστασίου το 2011 -- η αρχή του τέλους)
  7. Δυστυχώς δεν ισχύει ο χάρτης. Είναι καθαρά θεωρητικού επιπέδου για να πανηγυρίζουν κάποιοι υπουργοί. Υπάρχουν περιοχές που δεν έχει καλά-καλά τελειώσει το σκάψιμο και τις δείχνει με κόκκινη τελεία. Μπορείς εύκολα να τις εντοπίσει κανείς αν απλά δει ότι υπάρχουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα χωρίς ούτε 1 σύνδεση (στατιστικά αδύνατον)
  8. Τυπική εφηβική αντίληψη Ελλαδιστάν. Λες να είναι σαδιστές και να επενδύουν ένα σωρό λεφτά στο να εκπαιδεύουν υπαλλήλους και μετά να τους απολύουν; Εντάξει έχεις δίκιο, στην Ελλάδα το κάνουμε καλύτερα.
  9. Μιλάμε για εταιρείες που απολύουν εργαζομένους ώστε να επιβιώσουν. Αν το Twitter δεν απέλυε κόσμο, θα είχε κλείσει μια ώρα αρχύτερα. Τί να κάνουμε, έτσι κάνουν στα σοβαρά κράτη. Δεν είναι σοβιετικιστάν όπως εδώ.
  10. Ξεκάθαρα όχι. Ο κύριος λόγος είναι ότι οι Έλληνες "επιχειρηματίες" είναι εξαιρετικά συντηρητικοί, και παίζουν μόνο στα "σίγουρα", δηλ. περιοχές και με σημαντικό πληθυσμό και με υψηλή αγοραστική δύναμη και μέχρι εκεί. Οι οποίες είναι λογικά ελάχιστες. Περιοχές με μόνο υψηλή αγοραστική δύναμη, όπως π.χ. Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Βάρη , Δροσιά, Εκάλη κλπ είναι εκτός σχεδιασμών.
  11. Και σε ενδεχόμενο πόλεμο της Δύσης με την Κίνα, το αυτοκίνητό σας μετατρέπεται σε τηλεκατευθυνόμενο drone
  12. Αυτά είναι συνηθισμένα πράγματα για τις μεγάλες εταιρείες στην Αμερική. Και αυτό καλό κάνει, γιατί δεν δημιουργεί εταιρείες-φαντάσματα αλλά εταιρείες που αναδιοργανώνονται, εξελίσσονται, μεγαλώνουν και προσλαμβάνουν εκ νέου εργαζομένους. Απλά εδώ μας κάνει εντύπωση γιατί στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα η αντίληψη του πατερούλη (είτε λέγεται Κράτος, είτε Εργοδότης). Να πεθάνει η εταιρεία αρκεί να μην απολυθεί ο υπάλληλος. Τελικά και η εταιρεία πεθαίνει και ο υπάλληλος απολύεται (βλ. Λάρκο, ΟΣΕ, Ολυμπιακή, Πίτσος κλπ..).
  13. Δεν είναι UI only οι ανάγκες μιας Δημόσιας Υπηρεσίας! Αν ήταν θα πήγαιναν σε chromebooks ή tablets. Θέλει σοβαρή υποδομή, security policies, διασύνδεση με άλλα συστήματα και συσκευές, εκτυπώσεις, εφαρμογές κλπ... Και φυσικά η εξοικείωση των χρηστών με το νέο περιβάλλον. Το κόστος των χαμένων ωρών εργασίας είναι πολλαπλάσιο της άδειας χρήσης του λειτουργικού. Εν έτη 2024, το μόνο σίγουρο είναι ότι το Linux Desktop είναι ακόμα ουραγός (<2%). Είναι έγκλημα από την πλευρά του management μια δημόσια υπηρεσία (με δημόσιους υπάλληλους!) να προσπαθεί να το παίξει πρωτοπόρος.
  14. Θα πληρώσει τα διπλά ο Γερμανός φορολογούμενος!
  • Δημιουργία νέου...