Προς το περιεχόμενο

jkoukos

Members
  • ΜΗΝΥΜΑΤΑ FORUM

    8.277
  • ΜΕΛΟΣ

  • ΤΕΛ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ

10 ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ

Σχετικά με jkoukos

  • Ημερομηνία γέννησης 11/06/1963

Πρόσφατες Επισκέψεις

13.771 προβολές προφίλ
  1. Τα π.χ. 866Mbps αφορούν ονομαστική ταχύτητα σύνδεσης μεταξύ τους των ασύρματων συσκευών. Η πραγματική ταχύητητα είναι αυτή στο διαδίκτυο (ή στο εσωτερικό δίκτυο) είναι πάντα μικρότερη. Με απλά λόγια η ονομαστική δείχνει πόσο γρήγορα μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους ασύρματα 2 συσκευές, ενώ η πραγματική πόσος όγκος δεδομένων μπορεί να μεταφερθεί εκατέρωθεν στην ίδια μονάδα του χρόνου.
  2. Πρόκειται για 2 διαφορετικά πράγματα. Το ένα αφορά ονομαστική ταχύτητα σύνδεσης 2 ασύρματων συσκευών και το άλλο πραγματική ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων στο διαδίκτυο. Η ονοματική ταχύτητα δείχνει πόσο γρήγορα μπορούν να επικοινωνήσουν 2 ασύρματες συσκευές μεταξύ τους. Δεν δείχνει όμως πόσα δεδομένα μπορούν να μεταφερθούν στην ίδια μονάδα του χρόνου. Λόγω πρωτοκόλλων επικοινωνίας, αριθμού ταυτόχρονων συνδεδεμένων συσκευών, φόρτο εσωτερικού δικτύου και τεχνικών χαρακτηριστικών των συσκευών, η πραγματική ταχύτητα ΠΑΝΤΑ είναι μικρότερη της ονομαστικής, πολλώ δε μάλλον όταν κάνουμε έλεγχο σε εξωτερικό server στο διαδίκτυο.
  3. Να τρυπήσεις τον τοίχο. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο και αξιόπιστο.
  4. Φορητότητα το αριθμό σε έναν VoIP πάροχο. Οπότε αυτόματα θα γίνει διακοπή του DSL και θα έχεις την τηλεφωνία έως ότου κάνεις πάλι φορητότητα σε όποιον θέλεις με FTTH αργότερα.
  5. jkoukos

    Starlink και σύστημα καμερών

    Δεν παίρνεις κανονική δημόσια ΙΡ αλλά είσαι πίσω από CGNAT. Με απλά λόγια παίρνεις μία εσωτερική ΙΡ από το δίκτυο του παρόχου και βγαίνεις μαζί με πολλούς άλλους χρήστες στο διαδίκτυο με την ίδια δημόσια ΙΡ. Δεν υπάρχει λύση διότι έτσι δουλεύει το δίκτυο της Starlink για τους απλούς χρήστες και η μόνη επιλογή για να έχεις απομακρυσμένη πρόσβαση είναι να στήσεις σε άλλο χώρο (π..χ στο σπίτι σου) VPN που σε αυτό να συνδέεται το δίκτυο που έχεις τις κάμερες. Μπορείς να βρεις πληροφορίες στο διαδίκτυο για ZeroTier, Tailscale, WireGuard, Cloudflare Tunnel κλπ.
  6. Δεν είναι λάθος, αλλά άλλος τρόπος υπολογισμού. Είτε υπολογίζεις την διαφορά μεταξύ 2 ημερομηνιών είτε το σύνολο των μεταξύ τους ημερών. Στην πρώτη περίπτωση (όπως στην Ζενιθ) η καταμέτρηση της 2ης περιόδου ξεκινά την ίδια μέρα με την τελευταία της προηγούμενης περιόδου. Στην άλλη περίπτωση (π.χ. ΔΕΗ) κάθε καταμέτρηση ξεκινά την επόμενη μέρα από την τελευταία της προηγούμενης.
  7. Σωστή είναι η μέτρηση των ημερών. 113 + 45 = 158 και βγαίνει ίδιο αποτέλεσμα αν κάνεις υπολογισμό όλης της περιόδου.
  8. Κοινός νους χρειάζεται. Με ποιον μαγικό τρόπο θα έρθει μέσα στο σπίτι η ίνα, αν δεν υπάρχει ήδη κατάλληλη υποδομή όδευσης; Δεν θα χρειασθεί να ανοιχθεί κάπου τουλάχιστον μία τρύπα;
  9. Από τις παρατηρήσεις στις μετρήσεις του δικού μου ηλιακού, βλέπω ότι αυτή την εποχή ο απογευματινός ήλιος βοηθά στην διατήρηση (ή τουλάχιστον να υπάρχει μικρή απώλεια) της θερμοκρασίας που έχει επιτευχθεί (μέγιστη περίπου στις 17:00) έως το βράδυ που συνήθως γίνονται 2 μπάνια (συν ένα πρωϊνό). Κατά μέσο όρο έχω 0,8°C απώλεια ανά ώρα τις βραδυνές ώρες που κυρίως εξαρτάται από την κατανάλωση, πότε έγινε αυτή, την ημερήσια ηλιοφάνεια και την εξωτερική θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Ωστόσο η απώλεια που αναφέρω ισχύει για την μέγιστη θερμοκρασία στο ψηλότερο σημείο του boiler, από όπου τραβάμε το ζεστό νερό. Αντίθετα η αντίστοιχη στο χαμηλότερο σημείο, όπου έρχεται το κρύο νερό για αναπλήρωση, αυξάνεται σταδιακά αντί να μειώνεται (εφόσον υπάρξει κατανάλωση).
  10. Όχι, αυτό γίνεται μόνον σε τηλεφωνικά κέντρα και εφόσον κάθε μία τηλεφωνική συσκευή συνδέεται σε αυτό με ξεχωριστό καλώδιο. Στην τηλεφωνία όταν έχουμε παράλληλες συνδέσεις, αναγκαστικά παίζουμε duplex.
  11. Σε Vodafone αν κάνεις μεταβίβαση της γραμμής, ανανεώνεται το συμβόλαιο για 24μηνο. Αν κάνεις μεταφορά σε αυτήν από άλλον πάροχο, γίνεται μαζί με την φορητότητα να αλλαχθεί ο κάτοχος της γραμμής. Φαντάζομαι παρομοίως θα ισχύει και σε Cosmote. Ωστόσο το ερώτημα είναι αν μπορείς να κάνεις φορητότητα από την στιγμή που έχεις συμβόλαιο άρα χρονική δέσμευση, εκτός αν δεν σε ενοχλεί να πληρώσεις το πέναλτι ή έχει ολοκληρωθεί η περίοδος δέσμευσης.
  12. Σε εμάς το κανάλι που πέρασαν στον διάδρομο του ορόφου είναι 10x12mm και αυτό που έβαλα μέσα στο διαμέρισμα 8x10mm. Το βύσμα που κολλήθηκε στην άκρη της ίνας, το μέτρησα τώρα με παχύμετρο και είναι 9x10mm. Οπότε θεωρώ ότι σωλήνας Φ16 και πάνω, μια χαρά κάνει ακόμη και για έτοιμη ίνα με το βύσμα.
  13. Σε μας πρώτα πέρασαν την ίνα και μετά κόλλησε με το μηχάνημα ο τεχνικός τον κονέκτορα σε αυτήν. Το ίδιο έγινε απ' όλα τα συνεργεία είτε Vodafone είτε Cosmote σε όσα διαμερίσματα έκαναν την σύνδεση. Το τρυπάνι στο δικό μου διαμέρισμα ήταν 5άρι, φαντάζομαι αντίστοιχα και στους άλλους.
  14. jkoukos

    Smart Home

    Δεν θα γίνει τίποτα. Απλά και οι δύο θα δίνουν ταυτόχρονα τροφοδοσία στον θερμοσίφωνα.
  15. jkoukos

    Smart Home

    Η ένδειξη των αμπέρ στους διακόπτες δείχνει το μέγιστο φορτίο ασφαλούς λειτουργίας αυτών. Η ασφάλεια του θερμοσίφωνα είναι 20Α, οπότε ο οποίος διακόπτης χειρισμού πρέπει να αντέχει μεγαλύτερο φορτίο. Ο υπάρχον διακόπτης είναι 32Α και ο smart 50A, άρα δεν υπάρχει θέμα. Οποιοσδήποτε smart διακόπτης κανονικά μπαίνει στην θέση του υπάρχοντος απλού. Ωστόσο αν για οποιονδήποτε λόγο δεν λειτουργεί, δεν θα μπορούμε να ανοίξουμε τον θερμοσίφωνα. Γι' αυτό τα συνδέουμε παράλληλα και έχουμε πάντα OFF τον απλό διακόπτη και τον χρησιμοποιούμε μόνον όταν δεν λειτουργεί ο smart. Όταν ο smart διακόπτης (π.χ. Shelly, Sonoff κλπ) δεν καλύπτει το φορτίο της ασφάλειας, τότε υποχρεωτικά χρησιμοποιούμε και έναν ρελέ ισχύος. Αυτός τώρα συνδέεται παράλληλα με τον απλό διακόπτη, για τον λόγο που ανέφερα παραπάνω. Το ότι ο smart έχει κουμπί χειροκίνητης λειτουργίας (π.χ. EARU, Sonoff) δεν μας εξασφαλίζει ότι θα δουλεύει πάντα, αφού έχει εσωτερικό κύκλωμα που μπορεί να αστοχήσει. Από την στιγμή που έχεις ήδη δύο smart, δεν χρειάζεται να μπεις σε επιπλέον έξοδα για sonoff. Συνήθως σε μεγάλες καταναλώσεις ο διακόπτης κόβει φάση και ουδέτερο, αλλά αυτό για λόγους ασφαλείας του τεχνικού που ελέγχει το κύκλωμα. Μπορεί με απλά λόγια να βάλεις τον EARU και ας κόβει μόνον την φάση. Μέχρι σήμερα υποχρέωση για διακοπή φάσης και ουδέτερου υπάρχει μόνον στις ελάχιστες περιοχές με άμεση γείωση. Στο 99% των συνδέσεων στην χώρα μας χρησιμοποιείται ουδέτερογείωση και δεν υπάρχει θέμα.
  • Δημιουργία νέου...