Στο πρόσφατο σαλόνι αυτοκινήτου του Los Angeles (LA Auto Show), η Porsche παρουσίασε την Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo, που πέρα από εντυπωσιακά μεγάλη ονομασία και μεγάλη τιμή ($188.400) διαθέτει και ηλεκτρικό μοτέρ πέρα από τετράλιτρο κινητήρα V8, για να προσφέρει συγκινήσεις 680hp στον ιδιοκτήτη της.

Η Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo επιταχύνει από στάση μέχρι τα 99,78 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα με το all-wheel drive όχημα του γνωστού κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων εφόσον βρεθεί στην κατάλληλη ευθεία να μπορεί να αγγίξει τα 309 χλμ./ώρα σε τελική ταχύτητα.

 

Για να επιτύχει τα παραπάνω, η Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo συνδυάζει τον τετράλιτρο οκτακύλινδρο σε διάταξη V κινητήρα της με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, που σε συνδυασμό με την μπαταρία των 14.1kWh καταφέρνει να αποδώσει 680hp.

 

Ο ιδιοκτήτης μάλιστα της υβριδικής Porsche μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο το ηλεκτρικό powertrain για κοντινές αποστάσεις, όπως για διαδρομές μέσα στη πόλη εκμεταλλευόμενος την αυτονομία των 50 χλμ. περίπου που προσφέρεται.
Ανάλογα τον φορτιστή που έχει ο ιδιοκτήτης της στη διάθεση σου, η φόρτιση ολοκληρώνεται το αργότερο μέσα σε 6 ώρες και το ταχύτερο μέσα σε 2,4 ώρες.

 

 

Link.png Site: Engadget