Η Oculus έχει ξεκινήσει να δημοσιοποιεί περισσότερες πληροφορίες για την τελική εμπορική έκδοση του συστήματος εικονικής πραγματικότητας που ετοιμάζει, του Oculus Rift, με την τελευταία ανακοίνωση να ξεδιαλύνει λίγο το τοπίο σχετικά με τις απαιτήσεις του συστήματος στο οποίο θα συνδέεται.

Για να μπορέσετε να έχετε την καλύτερη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας με το Oculus Rift, ο υπολογιστής στον οποίο θα το συνδέσετε θα πρέπει να διαθέτει κάρτα γραφικών με επιδόσεις ισοδύναμες ή μεγαλύτερες από αυτές που μπορεί να μας χαρίσει μια Nvidia GTX 970 ή μια AMD 290. Στον τομέα του επεξεργαστή η Oculus προτείνει ως ελάχιστη απαίτηση τον Intel Core i5-4590 ενώ η μνήμη θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 8GB.

 

Οι απαιτήσεις δε τελειώνουν εδώ αφού αρχικά το Rift θα είναι συμβατό μόνο για PC που τρέχουν τα Windows 7 SP1 και άνω, διαθέτοντας παράλληλα 2 USB 3.0 θύρες και μία HDMI 1.3 έξοδο βίντεο. Τα Windows θα είναι άλλωστε και το μοναδικό λειτουργικό σύστημα που θα υποστηρίζει η συσκευή αφού η υποστήριξη για OS X και Linux, έχει αναβληθεί ώστε να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

 

Στο αρκετά αναλυτικό της μήνυμα, η Oculus δικαιολογεί τις απαιτήσεις αυτές και ειδικότερα της GPU, στην ανάγκη ταυτόχρονης εμφάνισης περιεχομένου όχι μία αλλά δύο φορές και μάλιστα σε ανάλυση 2160 x 1200 και στα 90Hz. Κάτι τέτοιο απαιτεί την τριπλάσια ισχύ από τη GPU σε σχέση με ένα rendering σε Full HD ανάλυση.

 

Η εμπορική κυκλοφορία του Oculus όπως έχει δηλώσει η εταιρεία έχει προγραμματισθεί για το πρώτο τρίμηνο του 2016 κάτι που σημαίνει ότι αν η HTC ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα της, το σύστημα Re Vive που τόσο μας είχε εντυπωσιάσει από κοντά, θα κυκλοφορήσει πρώτο προς το τέλους του χρόνου. Περισσότερες ειδήσεις και μια νέα επαφή με το σύστημα της Oculus αναμένεται να έχουμε τον επόμενο μήνα κατά τη διάρκεια της έκθεσης E3.

 

Link.png Site: Oculus