Αν και είχε διαψεύσει ότι κάτι τέτοιο είναι στα σχέδια της, εντούτοις η Nintendo είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει παιχνίδια για smartphones και tablets, εκτός των κονσολών της εταιρείας, μια πολύ σημαντική κίνηση στην ιστορία της εταιρείας.

Στην ανακοίνωσή της η Nintendo αναφέρει ότι θα συνεργαστεί με την εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού DeNA, δημιουργώντας νέα παιχνίδια και όχι κάποιους παλιούς δημοφιλείς τίτλους όπως θα ήλπιζαν πολλοί. Το ίδιο ισχύει και για παιχνίδια τα οποία κυκλοφορούν στις κονσόλες Nintendo 3DS και Wii U, τα οποία και θα παραμείνουν αποκλειστικά για τις συγκεκριμένες πλατφόρμες.

 

Η κίνηση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα πιέσεων κυρίως των επενδυτών της Nintendo οι οποίοι έχουν κατηγορήσει την ηγεσία της εταιρείας για λιγοστά κέρδη όσον αφορά την αξιοποίηση της πολύτιμης πνευματικής ιδιοκτησίας των παιχνιδιών της Nintendo. Σε αυτά περιλαμβάνονται διάφορες πολύ επιτυχημένες σειρές παιχνιδιών όλων των εποχών όπως το Mario, Legend Of Zelda κ.α.

 

Για πολλά χρόνια η Nintendo απέφευγε να κυκλοφορήσει παιχνίδια για smartphones και tablets, με το φόβο απαξίωσης των κονσολών της εταιρείας και φυσικά οικονομικής ζημιάς, Όμως η τεράστια εξάπλωση των smartphone και των tablet τα τελευταία χρόνια και η συνεχής κυκλοφορία επιτυχημένων mobile παιχνιδιών, οδηγεί σε αναθεώρηση των αρχικών της σχεδίων.

 

Η κυκλοφορία των πρώτων παιχνιδιών αναμένεται μέσα στη χρονιά, με την πιθανότητα να παρουσιαστούν ταυτόχρονα με τα εγκαίνια υπηρεσίας που θα επιτρέπει το κατέβασμα και την αναπαραγωγή παιχνιδιών σε διάφορες πλατφόρμες όπως PC, iOS, Android και τις κονσόλες της Nintendo.

 

Link.png Site: Ανακοίνωση DeNA