Σε επιβεβαίωση των αντίστοιχων πληροφοριών που είχαν κυκλοφορήσει πριν μερικές εβδομάδες, προχώρησε σήμερα η Microsoft ανακοινώνοντας επίσημα τα Windows 8.1 με Bing.

Ο κύριος στόχος της νέας έκδοσης των Windows είναι να αποτελέσουν την κύρια επιλογή τρίτων κατασκευαστών για μελλοντικά συστήματα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά, με το πλεονέκτημα ότι η Microsoft θα παραχωρεί κάθε άδεια εντελώς δωρεάν ή με ελάχιστο κόστος. Στο ίδιο κλίμα η Microsoft είχε ανακοινώσει στο συνέδριο Build 2014 ότι θα παραχωρήσει δωρεάν στους κατασκευαστές την άδεια των Windows 8 και Windows Phone 8, μόνο για tablets και smartphones με οθόνη έως 9 ίντσες.

 

Τα Windows 8.1 με Bing θεωρείται μια πρώτη προσπάθεια της Microsoft για προώθηση υπηρεσιών και εφαρμογών της εταιρείας που θα φέρουν κέρδη, μια κίνηση που έχει αρκετά κοινά στοιχεία με αυτή της Amazon και των Kindle tablets που διαθέτει στην αγορά.

 

Χωρίς έκπληξη, η προκαθορισμένη μηχανή αναζήτησης στη συγκεκριμένη έκδοση των Windows είναι το Bing, με τους χρήστες όμως να μπορούν να την αλλάξουν με αυτή της αρεσκείας τους.

 

Στην ανακοίνωση της η Microsoft κάνει σαφές ότι τα συγκεκριμένα Windows θα διατεθούν μόνο προεγκατεστημένα σε συσκευές και μάλιστα πολλές από αυτές θα έρχονται και με ένα χρόνο συνδρομή στο Office 365. Περισσότερες συσκευές με Windows αναμένεται να δούμε σε 2 εβδομάδες στην έκθεση Computex που θα λάβει μέρος στην Κίνα.

 

Link.png Site: Windows Blog