Πριν από περίπου μία εβδομάδα επιβεβαιώθηκε μία από τις μεγαλύτερες, και σχετικές με κινητά, θεωρίες συνωμοσίας όταν η Apple παραδέχτηκε ότι μετρίαζε εσκεμμένα την απόδοση των παλαιότερων iPhone με στόχο την διατήρηση της διάρκειας της μπαταρίας τους σε υψηλά επίπεδα.

Μόλις πρόσφατα η εταιρεία με έδρα στο Cupertino, στη California, ζήτησε δημοσίως συγγνώμη για τον τρόπο που χειρίστηκε επικοινωνιακά το ζήτημα με την απόδοση των συσκευών και τις παλαιότερες μπαταρίες. Οι εταιρείες HTC, Motorola, LG και Samsung πάντως παραδέχτηκαν ότι δεν ακολουθούν παρόμοια τακτική με τις δικές τους συσκευές.

 

Εκπρόσωπος της HTC δήλωσε ότι η εταιρεία του “δεν κάνει κάτι τέτοιο” ενώ εκπρόσωπος της Motorola δήλωσε στην ιστοσελίδα The Verge πως δεν “ρίχνουν την απόδοση του επεξεργαστή με βάση το πόσο παλαιά είναι η μπαταρία της συσκευής”.
Λίγο μετά τις δηλώσεις των εκπρόσωπων των HTC και Motorola ακολούθησαν δηλώσεις εκπρόσωπων των LG και Samsung, που επίσης επιβεβαίωσαν πως “δεν πειράζουν” την απόδοση των παλαιότερων συσκευών τους.

 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου από το PhoneArena, εκπρόσωπος της LG δήλωσε πως “δεν έχουν κάνει, ούτε πρόκειται να κάνουν” κάτι τέτοιο προσθέτοντας πως η γνώμη των πελατών της εταιρείας είναι κάτι που ενδιαφέρει πολύ τη Νοτιοκορεάτικη εταιρεία.

 

Ο εκπρόσωπος της Samsung από την άλλη έδωσε μία περισσότερο μακροσκελή απάντηση λέγοντας: “Η ποιότητα του προϊόντος αποτελούσε από πάντα προτεραιότητα για τη Samsung Mobile” ξεκαθαρίζοντας πως η ζωή της μπαταρίας των κινητών της Samsung περνάει από πολλαπλούς ελέγχους ασφαλείας στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και αλγόριθμοι, και πως η απόδοση του επεξεργαστή δεν μειώνεται μέσω αναβαθμίσεων στο λογισμικό για να διατηρηθεί η αυτονομία των συσκευών σε υψηλά επίπεδα.

 

Link.png Site: GSMArena
Link.png Site: GSMArena