Προς το περιεχόμενο

Τι είναι οι ευαγγελιστές;


DIMITRISG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

προσωπικα δεν με ενδιαφερουν οι τεχνικες λεπτομερειες αναμεσα στις θρησκειες, αλλα το δευτερο ερωτημα που εχω , δηλαδη οταν καποιος ειναι φιλος σου και προσπαθει να σε πεισει για την θρησκεια του, το κανει αγνά και αγαθά και το πιστευει απο την καρδια του ή σε βλέπει σαν τσιζμπεργκερ;

Αν ειναι το δευτερο, δεν υπαρχει υλικο ή άλλο συμφέρον απο εναν επιτυχή προσυλιτισμό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί κυκλοφορούν και βιβλία ύπουλα.Όσον αφορά τις προπαγάνδες,αυτές είναι τεχνάσματα των αιρετικών όχι των ορθοδόξων χριστιανών!

 

 

 

Οι αιρετικοί είναι αυτοί που αποτραβήχτηκαν από την χριστιανική πίστη.Τότε που ήταν μια Εκκλησία.Έπειτα εμφανίστηκαν διάφορες αιρέσεις,δηλ είτε άλλαζαν τα γραφόμενα του ευαγγελίου είτε έπαιρναν αποσπάσματα και έστι έφτιαξαν τις δικιές τους θρησκείες.

Τώρα,θρήσκος ,πιστεύω(δική μου γνώμη) είναι αυτός που πιστεύει στη θρησκεία του,έχει πίστη.

Για παράδειγμα οι βουδιστές δεν είναι αιρετικοί είναι μια εντελώς διαφορετική θρησκεία.Αιρετικοί είναι όσοι αποτραβήχτηκαν από τον ορθόδοξο χριστιανισμό.

 

 

""Σύμφωνα  μέ  ἕνα  σύγχρονο  ὁρισμό,  ὡς  αἵρεση  χαρακτηρίζεται  «κάθε 

πεπλανημένη  διδασκαλία  ἡ  ὁποία  παρεκκλίνει  ἀπό  τή  γνήσια  χριστιανική  πίστη, 

ταυτόχρονα δέ καί κάθε ἰδιαίτερη χριστιανική κοινότητα ἡ ὁποία διαφωνεῖ πρός τή 

δογματική διδασκαλία τῆς ἀληθοῦς Ἐκκλησίας καί ἔχει ἀποκοπεῖ ἀπό τήν κοινωνία 

καί ἑνότητα μέ αὐτήν» ""

 

 

 

 

Φυσικά χωράει μεγάλη συζήτηση το θέμα και δεν πρόκειται να το αναλύσουμε εδώ..

Πάντως δεν καταλαβαίνω τί εννοείς με το "οχι ετσι οπως το παρουσιαζουν".

Ο Χριστός είναι το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος.Είναι Θεός και άνθρωπος που σταυρώθηκε για να λυτρώσει εμάς από τις αμαρτίες μας και αναστήθηκε νικώντας έτσι τον θάνατο.

 

Καλή ανάσταση!

 

ΥΓ. Δε θα το συνεχίσω διότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλουμε άκρη από εδώ μέσα.Απλά ήθελα να ενημερώσω τον DIMITRISG που ρώτησε.

 

:shock::shock::shock::shock: εγώ νόμιζα πλάκα κάνεις και τα έγραψες ειρωνικά !!

Αν είναι δυνατόν !!!!!

Άκου εκεί αιρετικοί ....ντροπή τουλάχιστον προς τους άλλους να μην σέβεσαι μια θρησκεία :confused:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω δε ρώτησα ποια είναι η διαφορά της αίρεσης από τη θρησκεία, ρώτησα ποια η διαφορά των αιρετικών από τους θρήσκους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην μπερδεύεται τους Προτεστάντες, Αγγλικανούς, Ευαγγελιστές, Καθολικούς, Πρεβύτερους, Μεθοδιστές, Βαπτιστές κλπ μεταξύ τους.

 

Ευαγγελιστές και Προτεστάντες είναι διαφορετικές Εκκλησίες.

 

Οι Ευαγγελιστές, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το έχουν πάρει πιο ζεστά το θέμα της θρησκείας από άλλους. Αλλά και στην Ελλάδα αυτό δεν βλέπουμε;

 

Επίσης δεν θα πρέπει να μπερδεύετε τους Έλληνες Ορθόδοξους, Ρώσσους Ορθόδοξους, Κόπτες Ορθόδοξους, Σύριους Ορθόδοξους, Αιθίοπες Ορθόδοξους, Αρμένιους Αποστολικούς, κλπ

 

Άλλοι αποδέχονται μια πιο απλή πίστη (Αγγλικανοί). Άλλοι μια πιο πολύπλοκη με καθαρά στοιχεία Ιουδαϊσμού (Ορθόδοξοι). Και άλλοι δεν αποδέχωνται συνθήκες και αποφάσεις που έγιναν για πολιτικούς σκοπούς π.χ αυτή της Χαλκιδόνας. (Σύριοι, Κόπτες κλπ).

 

Η φονταμεταλιστική νοοτροπία και φανατισμός που διακατέχει κυρίως την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, σε όποιαδήποτε άλλη χώρα θα ήταν παράνομη. Δεν ακούω από άλλους εδώ Αγγλία περί αιρέσεων λόγο. Αντίθετα σέβονται τις απόψεις, πίστη του καθενός.

 

Και ας μην ξεχνάμε στο Ισλάμ όπως και στον Ιουδαϊσμό, πιστεύτετε όλοι στο ίδιο Θεό και Δόγμα. Οι οποίες θρησκείες έχουν αντίστοιχα παρακλάδια.

 

Αυτά έχουν καταστρέψει και κρατήσει στο σκοτάδι ακόμα και σήμερα την Ανθρωπότητα παρά την έλευση χιλιάδων ετών.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε οι Ευαγγελιστές είναι αίρεση!!!

Σε προτείνω να διαβάσεις βιβλία πάνω σε αυτά τα θέματα.

Προσοχή από ορθόδοξο βιβλιοπωλείο

 

 

'Οπως και οι Προστετάντες και οι Χιλιαστές κτλ

Και οι Καθολικοί είναι αιρετικοί!

 

Σε εσάς παραπάνω που γράφετε ότι δεν είναι αιρετικοί οι Ευαγγελιστές ή έχετε άγνοια ή είστε Ευαγγελιστές.

 

 

http://www.impantokratoros.gr/EC6B5012.el.aspx

 

http://www.impantokratoros.gr/FBC26499.el.aspx

 

http://www.impantokratoros.gr/0A160E3C.el.aspx

 

 

Και εσένα όμως σου αρέσει να διαβάζεις ΜΟΝΟ τη μια πλευρά.Συγνώμη που στη χαλάω,αλλά όταν γεννιόταν ο χριστιανισμός πριν κανα 2000 χρόνια η "αίρεση" του ορθόδοξου δεν υπήρχε ούτε καν σαν ιδέα. "Αίρεση" αποκαλείται η λιγότερο δημοφιλής μορφή απ αυτή που πιστεύει η μάζα. Πχ στο ποδόσφαιρό είναι θρησκεία ο Ολυμπιακός και μετά ακολουθούν οι αιρέσεις όπως μπάογκ, παναθηναικός κτλ. (πουν ιντεντεντ).Αν λοιπόν δε σου είχαν πλύνει το μυαλό, θα γνώριζες πως ορθόδοξοι,καθολικοί,ευαγγελιστές,κτλ είναι ΚΙΝΗΜΑΤΑ του χριστιανισμού. Ως αιρέσεις τα βλέπουν οι φανατικοί των επιμέρους κινημάτων(πχ ορθόδοξοι). Ανοίχτε κανα βιβλίο που δεν έχει εκλησιαστική προέλευση. Κι επειδή με προσβάλλεις εκ των προτέρων, δεν είμαι τηλε-ευαγγελιστής ούτε ραβίνος, απλά δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά διαβάζω τι γράφετε και γελάω με μερικούς που θέλουν να λέγονται και χριστιανοί και δεν ξέρουν ποιοί είναι οι ευαγγελιστές.

Λοιπόν για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή, οι ευαγγελιστές είναι οι εξής τέσσερις:

  1. ο Ματθαίος, (για τους φίλους Μαθιός)
  2. ο Μάρκος, (για τους φίλους Μαρκ)
  3. ο Λουκάς (για τους φίλους Λουκ)
  4. και ο Ιωάννης (για τους φίλους Τζώνης).

και φυσικά αυτοί οι τέσσερις μακαρίτες δεν αποτελούν από μόνοι τους καμία αίρεση, αλλά είναι συγγραφείς των τεσσάρων αναγνωρισμένων ευαγγελίων © από τις διάφορες χριστιανικές εκκλησίες (ορθόδοξη, καθολική, προτεσταντικές), που όλες τους αποτελούν αρχαίες αιρέσεις του Ιουδαϊσμού ®. :P

 

Αυτό που προφανώς εννοεί ό τόπικ στάρτερ είναι οι ευαγγελιΚοί οι οποίοι αποτελούν αναγνωρισμένο δόγμα του χριστιανισμού. Μπορεί αυτά που λένε να φαίνονται τρελά στους ορθοδόξους χριστιανούς, αλλά και σε αυτούς φαίνονται τρελά αυτά που λένε και κάνουν οι ορθόδοξοι χριστιανοί. Πολλοί προτεστάντες μάλιστα θεωρούν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι ορθόδοξοι δεν διαφέρουν και πολύ από τους ειδωλολάτρες. Είναι καθαρά θέμα από ποιά οπτική γωνία το βλέπει ο καθένας, είτε σας αρέσει είτε όχι.

 

ΡΑμήν.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτά έχουν καταστρέψει και κρατήσει στο σκοτάδι ακόμα και σήμερα την Ανθρωπότητα παρά την έλευση χιλιάδων ετών.

 

+1

 

Γενικα αυτες οι 3 μονοθειστικες θρησκειες (βασικα ειναι μια) ειναι το οτι χειροτερο εχει δημιουργησει ποτε ανθρωπινος εγκεφαλος τα τελευταια 2000 χρονια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω δε ρώτησα ποια είναι η διαφορά της αίρεσης από τη θρησκεία, ρώτησα ποια η διαφορά των αιρετικών από τους θρήσκους.

 

η διαφορα τους ειναι οτι ο θρησκος ειναι ενας φανατικος που πιστευει οτι οτι ειναι καλος ενω ο αιρετικος προσδιοριζεται απο καποιον θρησκο :-D

 

στις παλιες καλες εποχες οι θρησκοι εκαιγαν τους αιρετικους της επιλογης τους. σημερα που ζουμε σε μια παρακμη δε σκοτωνουμε για τους σωστους λογους ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το συζητησα και με ενα τρίτο άτομο που είχε πάει στην εκκλησια αυτή και μου λέει οτι σοκαριστικε. Οι πιστοί αρχίζουν να μιλάνε ακαταλαβιστικα (αγκαμπουλαμπαντακα) και ουρλιάζουν.

 

Δεν εχω πιστεί ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν απλά μια διαφορετική πίστη. Εγω δεν στοχευω χωρισμενους, φτωχούς και δυστυχισμένους να τους πλησιασω και να τους πάω στην εκκλησία μου.

 

 

Μερικά από τα επιχειρήματα που με επιθετικό τρόπο προσπαθούσαν να με πείσουν:

1- Στην ορθοδοξη εκκλησία ΔΕΝ μπορεις να συναντησεις τον Χριστό

2- Στην ευαγγελική, έχουν καλύτερο σύστημα

3- Οι εικόνες, θέλεις να είσαι ειδωλολάτρης;

4- Ο Σταυρωμνος, θέλεις να βλέπεις αυτη τη φρικτή εικόνα στην εκκλησία;

5- Η αλήθεια, δεν θέλεις να μάθεις την αλήθεια;

 

Και οι απαντήσεις μου κάθε φορά ηταν:

 

1- Δεν με ενδιαφέρει

2- Δεν με ενδιαφέρει

3- Δεν με ενδιαφέρει δεν βλέπω το πρόβλημα

4- Έτσι ήταν πάντα, δεν με προβληματίζει

5- Αλήθεια είναι αυτό που δεν ξεχνάμε, οπότε την ξέρω.

 

 

Εχω την αισθηση οτι σε εμένα έγινε επιθετικός προσηλυτισμός γιατι εφτασα σε σημειο να εκνευριστώ στην συζήτηση και να φωνάξω. Και ο λόγος ηταν οτι εμενα μονος μου με ενα παιδι σε μια γκαρσονιερα και σε ξενο κράτος. Μάλλον είχαν την εντύπωση οτι θα πιανόμουν απο παντού για να ορθοπατησω αλλά έφαγαν τα μουτρα τους.

Απέτυχαν διότι εκτος του ότι είναι αδύνατο πια να παρασυρθώ απο κάποιον, έτυχε να έχω χριστιανική παιδεία απο τις ΧΜΟ (Χριστιανικες μαθητικές ομάδες)

Η ορθοδοξία έχει μέσα για να σε οδηγήσει σε πολύ βαθιά πνευματικά μονοπάτια , ακόμα περισσότερο και από τον βουδισμό.

Αλλά θα πρέπει να κάνεις όλη την «δουλειά» εσύ από μόνος σου και δεν ειναι εύκολο. Δεν θα σε βάλουν να μιλάς ακαταλαβίστικα για να νιώσεις καλά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρόσεχε τους αν δεν θες να ασχοληθείς με αυτά. Είναι πολύ βαθιά θρησκευόμενοι και ακολουθούν συγκεκριμένο τρόπο ζωής (δεν βλέπουν τηλεοραση,ακουνε μόνο τραγουδια που λένε "ωωω σ΄αγαπάω Χριστέ΄και με έσωσες" κλπκλπ, οι γυναικες δεν φοράνε παντελόνια, το διαζύγιο ούτε συζήτηση, τα παιδιά δεν πηγαίνουν σε καφετέριες κλπ κλπ το κατάλαβες το πλαίσιο....κατα γράμμα ότι θεωρούν αυτοί ότι λέει το ευαγγέλιο)

 

-Θα σου πουν να βαφτιστείς ξανα "στο νερό" γιατι μόνο με τη θέληση σου σε μεγάλη ηλικία έχει νόημα.

-Μετά θα προσευχεσαι να σε "βαφτίσει το Πνευμα το Αγιο" (και όχι το αγιο πνευμα... σκαλωμα έτσι το λένε...) οπότε θα μπει μέσα σου το Πνευμα το Αγιο και θα αρχισεις να μιλάς τότε εκεινη τη στιγμή ξένες γλώσσες όπως έκαναν οι πρώτοι Απόστολοι την Πεντηκοστή.

 

Για να σε προσηλυτίσουν θα σου πουν "έλα να ακουσεις μόνο" στην Εκκλησία τους που είναι απλά ένα δωμάτιο με τους πιστους να προσευχονται γονατιστοί και τον κύρηκα να μιλάει για το Ευαγγέλιο. Αυτοι και καλά πιστευουν (αυτο ειναι ένα απο τα κόλπα) ότι απο το στόμα οποιουδήποτε πιστου που θα λέει διαφορα (σε στυλ παραληλήματος) μιλάει ο Χριστός και λέει "προφητειες" για καποιον άλλον εκει μέσα. Για αυτόν που απευθύνονται οι προφητειες το καταλαβαίνει απο μόνος του.

Έτσι, αυτοι θα ξέρουν τα προβνλήματα σου και όταν θα πάς στην Εκκλησία τους και καλά κάποιος που θα του έχει ερθει "το Πνευμα το Αγιο" κατακούτελα, ανάμεσα στα ακαταλαβίστικα θα λέει και πράγματα που θα αφορούν τη ζωή σου και θα τσιμπήσεις εσύ και όλα καλά......

 

Όσο για τα λεφτά δεν ξέρω, αλλά με τον τρόπο ζωής τους δεν τα χρειάζεσαι καθόλου. Ε, σαν δεν έχεις τι να τα κάνεις, μετά απο τοση πλύση εγκεφάλου θα θες εσύ να τα δώσεις στην εκκλησία σου για να διαδοθει "ο λόγος του θεου"....

 

Μην ξεχνάς ότι στην USA έχουν το πιο φανατισμένο κοινό που ακολουθει πιστά την "θεληση του Θεου" όπως αυτη εκφράζεται απο τα χείλη του ηγέτη τους... Όσους περισσότερους ψήφους ελέγχεις τόσο μεγαλύτερη δύναμη... Δεν είναι μόνο τα λεφτά! Το να ανεβοκατεβάζεις κυβερνήσεις είναι μεγάλη δύναμη...

 

Πρόσεχε τους, είναι πολύ υπουλοι και δεν θα διστάσουν να εκμεταλλευτούν οποιαδήποτε αδυναμία σου (ακόμα και θέμα υγειας) για να σε προσυλητίσουν... με σκοπο βεβαια αγνό οι πιστοί και καθοδηγούμενοι απο την τύφλα τους... με άλλον σκοπό όμως οι καθοδηγητές τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...